Ogtt nije obavezan ukoliko su vam svi nalazi do sad bili uredni i razvoj bebica je u granicama. Nije ga nuzno i obavezno obaviti do 28 tt, ali se smatra najboljim pokazateljem radi uvodenja dijete ili terapije (pogotovo ako ste u riziku otprije - dijabetes u obitelji, pretilost, vise od 30g,pcos,intolerancija na glukozu...).
Trakice na pregledu… Standardni dio mjerenja, gleda prisutnost proteina u mokraci 😉
Dan ekipa ❤️ Bas se puno pise i ko ne prati stalno pogubi se u moru postova!!!
Pcelice meni jutros stigla ikea - bas sam se iznenadila i mala je odusevljena… 🤭
Vrapcic cuvaj se i svoju curicu, vjerujem da ste sve gore lude i pod ogromnim stresom, nije ni cudo uza sve sto se dogadja!!! Uz ovaj virus jer bas trebao i onakav potres!!! Uzas zivi 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Dora nadam se da si se naspavala napokon i da uzivaj u svojoj kucici ❤️❤️
Ja cu isto na komplikacije od 1.4. Nadam se da cu moc dostavit mailo sve da ne hodam po inatitucijama! Kad mi je rok to odnjeti na hzzo ! ? Jer bi cekala da mi prodje i placa 3 mjeseca koja je cca 10og.
Trancie doznake je potrebno hzzo-u dostaviti do 5. u mjesecu. Meni su prošli tjedan odgovorili da i ovu prvu dokumentaciju potrebnu za prijavu komplikacija mogu dostaviti mailom, tako da ću to vjerojatno danas poslati. Što se tiče plaće gleda se 6 plaća s tim da je zadnja ona koja je isplaćena u mjesecu koji predhodi mjesecu u kojem su nastupili razlozi privremene nesposobnosti za rad. I ja sam se nadala da će mi u prosjek ući i ova plaća koja mi je isplaćena 15.3. jer sam na komplikacijama od 1.3. ali izgleda da ipak ne.
Boja mokrace…. Tamnija boja ukazuje na manjak unosa tekucine u organizam, prvi jutarnji je najtamniji i moze ici do narancastog zbog unosa hrane bogate karotenom ili 'crvene' hrane (cikla) koja se preraduje i filtrira tijekom noci. Ako ti je takav preko cijelog dana, a ne samo ujutro, moras piti vise vode jer je to znak dehidracije.
Drage cure, samo san vas tila pozdravit.
Ja san se, isto kao i Vrapčić, odlučila distsncirat malo od portala, vijesti i sl. Vrime ubijan gledajući filmove on line.
Dora drago mi je šta si doma, čuvaj se i pazi da se šta duže doma i zadržiš.
Tonka ne znan zbog čega si točno u bolnici, nakupilo se stranica i nisan sve stigla pročitat, ali u svakom slučaju nadan se da si bolje i da nije ništa opasno.
Želin ti da te otpuste šta prije.
Moj pregled je sutra, nadan se da ću ga brzo obavit i da će sve bit ok. Bebačica je turbo aktivna zadnjih tjedan dana tako da san nekako opuštena po tom pitanju.
Čuvajte se i pokušajte se šta manje stresirat. 💓
https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"
Pa hajde treca sreca, vec mi je 2x sve otislo k jarcu, a napisala cudesa i svakoj ponesto 🙈 nemojte zamjerit ako sad neku preskocim 😬
Mila i sve ostale, sigurna sam da ce biti lakse kad popusti aftershock i prodje jos malo vremena, meni je nekako lakse jer sam sad psihicki pripremljena i najavljeno je da ce biti jos podrhtavanja pa nekako ne sad da ocekujem iz minute u minutu, ali kad je roknulo opet jutros nisam se uopce uznemirila vec sam kalkulirala ocu li se ustat stat pod vrata, a onda je vec prestalo..nije nimalo ugodno, ali nije ni nesto na sto mozemo utjecat pa se naprosto mirim s tim..premda povremeno kao da mi u usima krene vibrirat, ne znam kak da opisem uopce!
Curly nemoj previse brinut o tome na kojem si boku, nadji poziciju koja ti je udobna i spavaj! Nemoj bas na ledjima, al bokovi, ja se tijekom noci izvrnem tristo puta, malo smetam jednoj bebi, malo drugoj i zavrsim na onom boku na kojem me doticna beba manje gura 😬 p.s. bravo mama!! Mi to mozemo!!
Tonka, nadam se da si sutra doma!!
Tonka, Rio, Mimoza, Vrapcic, dana, Trancie Bilo je divno bit na udobnom madracu, klasicno puno budjenja, ali neopisivi mir sto je muz pored mene ♡ tebi Tonka zelim istu stvar sto prije!!
Curly, Amneris, Maggy, Snoopy, bebac cestitam na zaokruzenim tjednima! 🥳🥳
Pcelice javi jel stigla ikea i kako si zadovoljna? 😊
Zmya ajmeee radila si i s nutellom, jaooo!!! 🤤
Ancy navijamo za super pregled!! 💗
Snoopy sto ce ti kvasac? Sta ces radit? Oces nam mast vadit?
Kaktusice cini mi se da si se malo digla i to mi je jako drago 🥰
Mimoza dat cu ti sve krastavce, ali za 3 krafnice 🤭 inace ne bi bila prasica i trazila robnu razmjenu nego samo poklonila, ali znas kako je, teska vremena, djeca gladna krafni 😂😋
Hahahahah jesi me nasmijala s ovim da ce i svi oko nas bit debeli 😂🤭
Rose, mrvicak, Renata, niki, Missy, Danijela 😘😘😘😘😘😘
Rio manekenkicu poput tebe je mogao i odnijet do kreveta 🤭 ili je crknut od izbacivanja sute od kupaone? 😬😬 kak to sve napreduje?
Anavo ma bit ce super s eutyroxom, ja evo zbilja nisam osjetila nikakve nuspojave, sjecam se da je mrvičak imala nuspojave, za ostale sam malo zaboravila..😉
Nikita hahah onda razumijes..samo cekam da i oni otvore svoju grupu "Kako zivjeti i prezivjeti s ljetnim krafnicama" hhaha 😂😁
Ancy bude li se moglo ic na porod mislim da ce propustit i sve koji nemaju papir iz objektivnih izvanrednih okolnosti! Nemoj unaprijed brinuti, odradit cemo to same ako budemo morale i ne bude drugog izbora, a sigurna sam da cemo i to uspjet bude li potrebno!! 💗
Kaktusice, odes li i ti, tko ce odradit medjusmjenu? Halo, bit ce minusa u satnici!! Fino si se opskrbila stvarima 🤩
Dana ha na sto bi drugo mislila pod "male stvari" nego na kavu, ono drugo su velike stvari 😂 od mukice sa svime ga jos nisam ni pogledala kak spada, hahaha redovna kontrola 😂😂 hvala ti na lijepim rijecima 😘
Vucice urin hm ja isto pijem ciklu, ali ja jos i brusnicu i vode natankam pa mi nije bas taman, ali vrlo moguce da je od cikle, pojacaj malo unos vode i bit ce dobro 😉
Yvette sretno i da sto prije i lakse dodjes do nalaza!! 😘😘
Rip super za doznake, navijam da nadju neki nacin da se ne maltretiras!!
Pozdrav svima!
Vec dugo vas citam i pratim no prvi puta pisem. Druzila bi se s vama ako me primate :-) Trudna sam 28+4, iscekujemo djevojcicu, a termin je 11.6. Danas sam bila na pregledu u bolnici u ambulanti za visokorizicnu trudnocu i sve je u redu. Ponovno idem na pregled za 3 tj. Imam malo poviseni tlak u trudnoci, nadam se da nece ici na gore, preventivno pijem Metildop 2xdnevno. Radila sam nedavno i ogtt, bio je povisen, nakon sat vremena 5.2, a nakon 2h 9.4 te sam zbog toga radila i GUK. Danas sam podigla nalaze. Nalazi GUKa su u redu, ali moram i dalje pratiti secer i paziti se te su mi dali glukometar. Nikad prije nisam imala tlak, niti sam imala problema sa secerom. Hoce li mi to stvarati neke vece probleme na porodu, sta mislite? Kako to utjece na bebu? Ne znam ni sama sta da mislim. A da ne kazem da mi je posteljica nisko i straga, dodiruje usce te postoji mogucnost za carski rez. Eto, da vam se barem malo pojadam, nekako cete me vi najbolje razumijeti.
38+6
Pozdrav curke, u ovim teskim vremenima epidemije a sad i ovog potresa, htjela sam podijeliti svoje iskustvo s ogtt-om. Uzasno me bilo strah ici u Petrovu, pogotovo jer je pratnjama ulaz zabranjen, a ja inace imam problema s vadenjem krvi i bilo mi je bitno da muz moze biti uz mene. U petak sam obavilila test (nadam se da ga vise necu morati raditi) u Poliklinici Agram. Nije bila velika guzva, tete koje vade krv su super ljubazne i ugodne. A nakon svakog vadenja, muz me cekao u autu na parkingu. Prije ulaska sve pregledavaju, mjere temperaturu i ispituju i simptomima. A zasto se nadam da vise necu morati raditi test - prva dva vadenja krvi su super prosla, glukoza mi je cak bila fina, iako mi je nakon pola sata malo muka dosla. Trece vadenje je bilo koma, inace imam slabu cirkulaciju i slabe vene, zato sam prije znala padati u nesvijest kad su mi vadili krv. Dva puta sam se skoro srusila jer mi je slabo doslo, kako nista ne smijes jesti ni piti...ali cure su bile maksimalno ljubazne prema meni, dale sve od sebe da mi bude dobro i da odradimo test do kraja. Nakon svega su me cak otpratili do auta...
Vrapcicu mali slatki, uzasno mi je tesko i zao sto prolazis kroz sve ovo kao i sve mi, covjek se stvarno pita koliko jos moze podnijet i nitko ne zna gdje je zapravo ona jedna granica izdrljivosti koju kad predjes nema nazad..zbog toga je vazno prepoznat signale koje nam organizam i um salju i reagirati pravovremeno i naci bilo koji nacin da si pomognemo, nekome ce bit lakse tipkati jos vise, a nekome manje..
Svakako napravi sto smatras da ce tebi donijeti toliko potreban mir! Mi te sve cekamo i veselimo se tvom povratku..pronadji neku smirujucu aktivnosti i uzivajte muzek, Gretica i ti malo sami sa sobom!
Mozda je prilika da se posvetis fotkanju hrane koju pripremas i skupljanju receptica pa kad budes raspolozena za online aktivnosti otvoris blog, sigurna sam da bi bilo vjernih pratiteljica!! 😉🍴🥄
Grlim te i volim puno puno, cuvajte se 💗🎀😘😘🥰
P.s. vec mi falis, nadam se da ces povirit makar u petak kad cemo izvadit slavljenicke trubice za tvoj zaokruzeni tjedan!! 💜🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji