Dora4 sve je kako treba biti :)
Trudy imam isti problem, upravo zvala svoju doktoricu ali ona nema pojma o tome....rekla je da ce se raspitati pa me povratno kontaktirati. Iako na onom obrascu pise da ga mora ovjeriti doktor obiteljske prakse...
Propusnica… Na stranici civilne zastite je dokument(odluka). Na zadnjem dijelu odluke je propusnica. Vi koje morate ici iz grada u grad zbog pregleda, nazovite centar za civilnu zastitu te ce vam oni reci kome dajete propusnicu na potpis. 😉
Komplikacije… Bez obzira kad ih otvarate (pocetak, sredina, kraj mjeseca) predajete doznake cim ih dobijete od gin(zadnji tjedan u mjesecu). Prvi puta odmah s doznakama ispunjavate i zahtjev za isplatom komplikacija… Ulazi vam puni mjesec u prosjek, no ako imate vecu placu od 4250, necete dobit vise jer je to maksimalan iznos koji mozete dobit. Ukoliko ste otisle na komplikacije bilo koji drugi datum, a nije pocetak mjeseca, dobit cete za taj mj dio place za dane koje ste radile, ostatak cete dobit komplikacije takoder ovisno o broju dana koji vam ostaje.
Mene samo zanima ako ga otvaram 1.4. da li ulazi u prosjek plaća zadnja ( za ožujak ) kasnije za porodiljni , znam da su komplikacije max 4250 kn ; jer mi je razlika između plaće te i one prve
Maggymozes mi ovo za papire objasniti?
Ili netko od vas, bilo tko.
Moj plan je bio raditi cijeli 4.mjesec kako bi mi usao u prosjek(jos moram provjeriti hocu moci dobiti IP za travanj ranije) i da mogu nositi papire tamo do 10.5.
E sad mi nije jasno dal ako otvaram bolovanje u 5.mj mi ulazi u prosjek placa isplacena u 4om mj(tj placa za ozujak) ili mi se i taj odradeni mjesec racuna ako donesem isplatnu listu za travanj?
Ako ne, odoh ja na porodiljni cim mogu :D
Ja sam na komplikacijama od 1.3., a zadnja plaća na R1 obrascu mi je plaća za siječanj koja je isplaćena u veljači. Dakle ako otvaraš u 5. mjesecu ulazi ti plaća od ožujka koja je isplaćena u travnju.
https://ibb.co/9Z8Jdzp
Ja sam upravo poslala dokumentaciju mailon u hzzo pa ću vidjeti je li ok. Ja sam tako dobila u firmi.
Trancie, zmya, ne znam oce vam ista pomoc moja info, ali evo sad sam isla pogledat, ja sam komplikacije otvorila 18.11., a na obrascu koji ispunjava poslodavac pise da je to za razdoblje od 1.5. do 31.10., a onda ispod toga je tablica sa isplacenih 6 placa i to za 04/05/06/07/08/09 mjesec! Dakle ne i za 10.mj koji sam odradila i do ovog datuma kad je ispunjavan obrazac mi je vec i placa bila isplacena za taj 10.mj.
Znaci pisu samo isplate uplacene do prethodnog mjeseca u odnosu na mjesec kad je otvoreno bolovanje, jer od 1.5. je sjela placa za 4.mj(zato je ocito on prvi na popisu) i do 31.10. je zadnja sjela placa za 9.mj(zato je on zadnji na popisu)!!
Sorry ako sam sad sve zakomplicirala 🙈
Meggy nisi me obradovala baš.... ali dobro je :)
Mrvičak meni kad stigneš na popis stavi cvjetić :)
Ok, znaci neovisno jesu komplikacije ili samo standardni porodiljni, gleda se zadnja isplacena placa u mjesecu koji je nastupio prije porodiljnog/komplikacija?
Za standardni porodiljni, osim ovog u firmi, sta mi doktorica treba dat i kad je zadnji rok uopce za predaju. Mislim da je pravo cudo dobit ovih dana ikog na hzzo na tel da pitam.
Ja cu probat eto do dog 1.5 odradit, al nadala sam se da ce mi uci i travanj u prosjek :/
Meggy nisi me obradovala baš…. ali dobro je :)
Mrvičak meni kad stigneš na popis stavi cvjetić :)
Da znam kako ti je i ja sam ostala u čudu jer sam bila uvjerena da će mi ući i veljača jer sam bila cijelu na godišnjem, a isplata ide prije predaje dokumentacije hzzo-u, ali ne 😔
Pcelice super za ikeu, jako mi je drago sto si tako zadovoljna i da je super prosla dostava..i cini mi se da je to stvarno brzo stiglo, sjecam se da ste nekidan razmijenjivale info o cudnim kosaricama u ikea online storeu 💪🏼🤗
Curly, danima me vec kopka cime se ti bavis 🤭 puna si nam informacija i savjeta, ovo mislim iskljucivo kao veliki kompliment 🤩😎
Da, ide zadnja puna prije odlaska na komplikacije 😒 al kad pogledas, zadnjih 42 dana prije poroda su blizu kad ti opet ide puni prosjek place 😉
I nemojte zaboravit, vi koje ste vise mjeseci, na jednokratnu naknadu po isteku 90 dana 😉
Sortiraj odgovore
Najstariji