Budi se jedamput za sisanje. Ne budim ju al je do 3 mjeseca spavala samo po noci. Kroz dan je bilo uzas. Po par min doslovno. Nikakva kolica ni nista. A onda smo dobili pavlikove remencice jer nam je jedan kukic bio labav. I od onda ona spava i po danu po 2 sata. Izgleda da joj pase da se ne moze micati pa misli da ju netko drzi. Sad samo neznam kako ce biti kad ce nem remencice skinuti🤔
Mama
Mame koje ste vec obavili prijavu djeteta, jeste samo morale u maticni ured ic i oni sve ostalo srede ili ste morale ic i dalje policija, hzzo..?!?! 🤔
Mi smo danas isli prijaviti i gospoda kaze to je to, a citala sam da se mora ic i u policiju i hzzo, poreznu, pa mi nije jasno, jel to nesto po novom da maticni sve obavlja?
🙋♀️-24g
🙋♂️-34g
👨👩👦 🤰
U matičnom se odradi sve vezano za bebu, a posto sam ja na birou od 12 mj prosle godine morala sam na biro po potvrdu da sam nezaposlena i to sam nosila u hzzo i kad sam dosla tamo rekli su mi da moram po potvrdu o prebivalistu u policiju i onda sam se tamo nacekala ko majmun skoro 2 sata ( Osijek je u pitanju ) i vratila se u hzzo i predala to sve , receno mi je kad dobijem potvrdu o naknadi da prosljedim na biro kod svoje referentice i to mogu mailom ili moze netko odnijet nije nuzno da ja dolazim i to je to... naravno u maticnom im nije radio program pa nam je receno da se vratimo nakon sat vremena pa nam je prijava djeteta ukupno trajala preko 3 sata 🤣
I btw kako se borite s grcevima? Nama su krenuli 😭 pijemo espumisan kapi na svakom hranjenju i biogaia probiotik jednom dnevno... nadamo se da ce bit bolje i lakse.. krenuli su grcevi kad smo poceli davat d3 kapi 😒
U matičnom se odradi sve vezano za bebu, a posto sam ja na birou od 12 mj prosle godine morala sam na biro po potvrdu da sam nezaposlena i to sam nosila u hzzo i kad sam dosla tamo rekli su mi da moram po potvrdu o prebivalistu u policiju i onda sam se tamo nacekala ko majmun skoro 2 sata ( Osijek je u pitanju ) i vratila se u hzzo i predala to sve , receno mi je kad dobijem potvrdu o naknadi da prosljedim na biro kod svoje referentice i to mogu mailom ili moze netko odnijet nije nuzno da ja dolazim i to je to… naravno u maticnom im nije radio program pa nam je receno da se vratimo nakon sat vremena pa nam je prijava djeteta ukupno trajala preko 3 sata 🤣
Znaci onda je to to 😀 hvala bogu nema šetnje okolo.. To je valjda novi zakon onda, neznam.. Ajoj bas si se napatila hehr ja sve obavila u matičnom za 10min 😁
🙋♀️-24g
🙋♂️-34g
👨👩👦 🤰
I mame, uvodite li rutinu bebama i kako? Mi ne mozemo no ritam hranjenja ustaliti, a kamoli rutinu. Trudimo se jedino da ga kupamo oko 8 i da poslije jede. Al nekad zaspi brzo, nekad nikako..m
Ima li smisla tak maloj djeci uvodit raspored? Neki kazu da im treba tempirat hranjenje i spavanje. Good luck! Sta kad drapne u komdu 4-5 sati. Pa necu ga budit da ga hranim ako spava i ne trazi… Ne znam sta da mislim. Sto vise citam, to manje znam. Nekako sam se ufala da ce mali sam uhvatiti neki ritam (jos uvijek se nadam jer je mali), ali neke zene treniraju raspored i kazu da tak treba. Neke ne… Ja nemam iskustva. Kao s pedijatrima, sve mi to novi svijet 😂😂
Mi se trudimo. S malim nisam imala nikakve rutine, sve sto smo probali je bilo neuspjesno. Bio je koma za zaspat. Po par sati nunanja, da bi se na kraju probudio za pola sata, sat 😰. S njom se trudimo s tim da ona sama hvata neki ritam. Navečer spava od oko 22:30,23 do 3, pa od 3:30 do 6, pa od 6:30 do 8:30,9. Po danu bude svakako. Ponekad je ne okup jer bude živčana ili zaspi. Ne znam, mislim da nisam tip za stroge rasporede a opet puno bi bilo lakše da ga ima. Bez obzira na to, osobno mislim da su sasvim male bebe premale za neki strogi raspored. Ono, ako ide super ali ako ne ide sigurno je necu na silu svlaciti i kupati dok se dere. Vjerujem da bi trebalo biti izvedivo sa kojih 4 mjeseca 🙈
Tako nekako slican nocni raspored imamo i mi osim sto se moj probudi oko 5 od grceva pa lelujamo do 7. I tako ko svicarski sat, zadnjih 10 dana. U 5:20 svako jutro plac i grc pa ga prebacim sebi u krevet. Isto ga kupamo oko 8 navecer, ali sinoc je bio strgan pa nismo htjeli. Ipak smo ga jedva uspavali jer je vec bio premoren pa ga histerija uhvatila. Po danu svakako... Ima dana kad ne spava ni pola sata, a danas od pola 9 do pola 12, pojeo i sad opet spava. Nikako skuzit ovog bebana 😂😂😂 Taman kad mislis da si nesto polovio...drekec
Mame koje ste vec obavili prijavu djeteta, jeste samo morale u maticni ured ic i oni sve ostalo srede ili ste morale ic i dalje policija, hzzo..?!?! 🤔
Mi smo danas isli prijaviti i gospoda kaze to je to, a citala sam da se mora ic i u policiju i hzzo, poreznu, pa mi nije jasno, jel to nesto po novom da maticni sve obavlja?
Ja dam si naptavila onu e osobnu i sve napravila online. Stigla i zdravstvena u roku 2tj na adresu postom. To mi je skratilo muke i papire... Preporucam svima da to naprave. Gnjavaza je registrirati te osobne, ali poslije ide ko po spagi. Samo kliknes. MUP, HZZO, maticni ured, domovnica pa cak i PK kartica i novcana naknada od HZZO-a. Sve samo kliknes kvacicu. Iskoristila sam da sam trudna do zuba i doslovno 2tj prije poroda isla u MUP pa me svuda primili preko reda 😊
I btw kako se borite s grcevima? Nama su krenuli 😭 pijemo espumisan kapi na svakom hranjenju i biogaia probiotik jednom dnevno… nadamo se da ce bit bolje i lakse.. krenuli su grcevi kad smo poceli davat d3 kapi 😒
Ja ti se ne borim vise. Cekam da prodje. Masiran ga, al to mu ne pasr kad ga grc ulovi. Spava na meni od 5 do 7 svako jutro. Muz ga hrani u 3 ujutro, a ja sam dezurna za grceve. Ionako se svi dignemo u isto vrijeme. On radit, a mi jer smo gladno, pokakani i sl.
P.s. Jucer nije kakao, zato je danas pokakao sebe, mene po ruco, po cicam, po kutnoj...a onda je sve zapiskio. Sad mu je valjda laknulo i od grceva i od kakice pa spava ko top. Ne znam je li bio budan sat vremena od 7 kad su grcevi stali... Sad samo cekam neki uzasan period. Ovo je too good to be true. Cak san doruckovala, kavu popila (je hladna, li broji se) i kosu oprala!!! I ves objesila!
A jeste li ostvarili pravo na djeciciji doplatak? Posto ja i decko radimo i mislim da prelazimo taj dohodak cisto sumljam da cu ostvarito pravo 🤔
🙋♀️-24g
🙋♂️-34g
👨👩👦 🤰
I btw kako se borite s grcevima? Nama su krenuli 😭 pijemo espumisan kapi na svakom hranjenju i biogaia probiotik jednom dnevno… nadamo se da ce bit bolje i lakse.. krenuli su grcevi kad smo poceli davat d3 kapi 😒
Ja ti se ne borim vise. Cekam da prodje. Masiran ga, al to mu ne pasr kad ga grc ulovi. Spava na meni od 5 do 7 svako jutro. Muz ga hrani u 3 ujutro, a ja sam dezurna za grceve. Ionako se svi dignemo u isto vrijeme. On radit, a mi jer smo gladno, pokakani i sl.
P.s. Jucer nije kakao, zato je danas pokakao sebe, mene po ruco, po cicam, po kutnoj…a onda je sve zapiskio. Sad mu je valjda laknulo i od grceva i od kakice pa spava ko top. Ne znam je li bio budan sat vremena od 7 kad su grcevi stali… Sad samo cekam neki uzasan period. Ovo je too good to be true. Cak san doruckovala, kavu popila (je hladna, li broji se) i kosu oprala!!! I ves objesila!
Tak je i ja odustala. To je bitka koju ne možeš dobiti. Neke stvari samo trebaš izdurati i proci ce
Sortiraj odgovore
Najstariji