Mino, drzi se. Ima takvih dana za iskocit iz koze. Sto god da napravis, dobro ces napravit jer ce ipak biti pomak. Sretno sa dermatolozima i javi kada i kako ste se narucili. I normalno, o cemu se radi. Bas vas je snaslo svasta, ali mora na bolje. A i sutra je novi dan, novi pocetak i ide nekako. Dan po dan. Samo pozitivno 🥰😘❤️
Ja isto nemam zalihe. Danas na placu mesnice u 10 ujutro zatvorene. Nemaju sta prodat. Moja mesarica imala samo slanine i kobase. A rekoh, daj slanine. Toga uvijek treba. Ali mesa, nis... I tako. Isto sam kupila zadnji paket pelena u muelleru. Kazu tete da robe ima, ali ne stizu vadit i slagat od redova na kasi... Sapun se ne sjecam kad sam zadnjimput vidjela na policama 🤣 Ma ima ovdje skladistara, ufam se u solidarnost i pomoc ako zagusti 🤷🤪😉
Mi jos imamo paket i pol pelena. To ce drzat 3 tjedna ako se ne izjalovi nesto. Ne znam bi li kupovala ili pricekala jos malo 🤷♀️. Hranu imamo trenutno pun frizider, al to je normalno stanje kakvo je i inace kod nas. Ne skladistimo nesto ekstra.
Al kao sto krino kaze, uzrujavaju me prazne police i polako sam se pocela pitati dal ljudi pretjeruju ili sam ja previse flegma oko svega.
Sto se mene tice, i ja bi pobjegla (od ove ludnice a ne od korone), doduse u mom kraju ima zarazenih slucajeva, al na selu se lako sklonis. Al gs kaze da on tamo ne moze raditi, previse je ljudi pa se ne moze koncentrirati.. Tak da kolektivno ostajemo ovdje.
Robe ima i bit će samo uz koju cijenu u tome je stvar.
Ovo što je vlada napravila i ograničila cijene je van svake pameti, pa jel ima tamo u toj šugavoj grupi ljudi nekog sa znanjem ekonomije. Ograničavanje cijena dovodi do nestašice... neću tu sad prosipati pamet ali me turbo sve nervira.
Da mesnice već u 9 ujutro jučer nisu imali šta prodati, teta je rekla da je naručila svega za 3 dana što proda a sad je to u 30 minuta.
Svi se sprdamo a većina gomila zalihe. Mi nismo išli ovih dana u veće nabavke jer eto muž mi je djevica u prošlom životu bio gladan pa mi uvijek doma imamo više nego treba, ali da nije tako vidjeli bi me prvu u trgovini kako trpam dvoja kolica. Zašto? Zato što u ovakvoj situaciji cijene idu gore, što dolazi do nestašice, što želim imati sve doma i nemat potrebu bar 2 tjedna ići među ljude. Ja sam prošla rat, provela u podrumu godinu dana i bez obzira što sam bila dijete sam vidjela svoje odrasle. U kući imam sve što ima duži rok i što se ne može pokvariti i kad ova kriza prođe ništa od toga neće propasti.
Jednostavno ne želim među ljude jer su neki moralno neodgovorni. Onaj direktor iz Siemensa umjesto u izolaciji odvede dijete u klaićevu, ljudi prelaze na male granične prijelaze da izbjegnu samoizolaciju ili iz iste izlaze ili ne prijavljuju da su bili u kontaktu s osobom koja ima virus. Ma fuj....
Vec sam mislila pitat di ste danas. Kao, sprd mi je trebao biti jel u nabavci, ali nema niceg nigdje tako da mi je i sprd propao... Ja sam kupila jabuke, krumpir, poriluk, kelj... Dok jos ima, kuham frisko. Kad nece bit, onda cu smisljat. Ja sam apsolutno zatecena. Ne mogu reci da slijepi vjerujem medijima. I ja sam neku zalihu napravila. Ali to je za nekih 6-7 dana. Za vise nisam. A cijene idu gore jer su ljudi nenormalni. Pa da ja imam ducan, isto bih iskoristila priliku. Pogotovo wc papir 🤣
Nego, ajmo malo o bebama. Nama je skok zavrsio u petak u 15h. Kako znam? Probudio se divan. Vratio se. I sad smo dobili neke nove vjestine. Rotira se po cijeloj kuci. Jos ne puza. Aaaaaaliiii, toliko se ljuti i zesti...bas je prgica mala. Da to cujete. Mi smo bas u cudu. I da, joooos vise prica. 🤦🏻♀️ Konacno je danas poceo opet i jesti. Pojede sve i ne rida usred jela. Tri zuba mu idu van. Gornje 1 i jedna 2. Samo sto nisu. I jos, ne mozemo promijenit pelenu. To se dere i protestira. Usere se, a deracina je kad se mijenja pelena. Nemos vjerovat... Zadnjih par dana sam uvela mango. Imam jos 2 komada. Jel netko zna kako se to ponasa kad se zaledi? Napravila bih vocni pire i zaledila, ali ne znam hoce li biti prevodenasto.
Vec sam mislila pitat di ste danas. Kao, sprd mi je trebao biti jel u nabavci, ali nema niceg nigdje tako da mi je i sprd propao… Ja sam kupila jabuke, krumpir, poriluk, kelj… Dok jos ima, kuham frisko. Kad nece bit, onda cu smisljat. Ja sam apsolutno zatecena. Ne mogu reci da slijepi vjerujem medijima. I ja sam neku zalihu napravila. Ali to je za nekih 6-7 dana. Za vise nisam. A cijene idu gore jer su ljudi nenormalni. Pa da ja imam ducan, isto bih iskoristila priliku. Pogotovo wc papir 🤣
Nego, ajmo malo o bebama. Nama je skok zavrsio u petak u 15h. Kako znam? Probudio se divan. Vratio se. I sad smo dobili neke nove vjestine. Rotira se po cijeloj kuci. Jos ne puza. Aaaaaaliiii, toliko se ljuti i zesti…bas je prgica mala. Da to cujete. Mi smo bas u cudu. I da, joooos vise prica. 🤦🏻♀️ Konacno je danas poceo opet i jesti. Pojede sve i ne rida usred jela. Tri zuba mu idu van. Gornje 1 i jedna 2. Samo sto nisu. I jos, ne mozemo promijenit pelenu. To se dere i protestira. Usere se, a deracina je kad se mijenja pelena. Nemos vjerovat… Zadnjih par dana sam uvela mango. Imam jos 2 komada. Jel netko zna kako se to ponasa kad se zaledi? Napravila bih vocni pire i zaledila, ali ne znam hoce li biti prevodenasto.
Ma i nije toliko iskorištavanje situacije koliko je stvaran problem u nabavi. Računajte da je usporen promet i kamiona, a i da proizvodnja negdje tamo šteka i nisu puni pogoni ko inače. Vjerujem da će se to još usporiti jer najveći val tek dolazi. Italija je nekih 2 tjedna ispred nas tako da možete vidjeti što nas čeka jer nije baš da smo oprezniji od njih. Ne znam jel već izašlo u javnost ali i u kbc rebro je dr pozitivan na virus i pacijent. A od kbc Dubrava rade respiratorni centar nakon evakuacije.
Nikad nisam zaledila to egzotično voće, ali mango je dosta sličan breskvi tak da bi trebao biti vodenastije kad se odledi. Pa to i nije neki problem, zgusnit ćeš sa grizom, zobenim
Krino drago mi je da ti se malac vratio i bilo je i vrijeme. Nadam se da će to biti to.
Moja je prehlađena, balava i jako kašlje. Jučer je opet kihnula dok sam je hranila ali ovaj put nisam bila dovoljno brza, pregrizla mi je dio bradavice toliko da je ona izgledala ko vampir. 8.5 mjeseci poslije ja opet imam ogromnu ragadu i plače mi se kad je red na toj strani.
Nespavanje je standardno, sad još i gore jer se zna toliko zakašljati da se guši.
Dva donja zuba su vani, gore je natečeno i crveno, vjerujem da i to samo što nije.
Di su stvarno ostali 🤣
Krino drago mi je da ti se malac vratio i bilo je i vrijeme. Nadam se da će to biti to.
Moja je prehlađena, balava i jako kašlje. Jučer je opet kihnula dok sam je hranila ali ovaj put nisam bila dovoljno brza, pregrizla mi je dio bradavice toliko da je ona izgledala ko vampir. 8.5 mjeseci poslije ja opet imam ogromnu ragadu i plače mi se kad je red na toj strani.
Nespavanje je standardno, sad još i gore jer se zna toliko zakašljati da se guši.
Dva donja zuba su vani, gore je natečeno i crveno, vjerujem da i to samo što nije.
Di su stvarno ostali 🤣
Zabolila me cica citajuci ovo. Sva sam se nakostrijesila. Kad se sjetim kako je moj mrcvario cicu... I povracao krv. Moju. Uffff..
Kazem ti, svi u nabavci.
Nego, ajde ti nama idealistima predlozi neku shopping listu. I koliko toga treba za par tjedana. Ja se sad vec stvarno brinem. Kad god odem u ducan, nemam sta kupit za rucak. Moram u bar 3 ducana da skucam za 1 jelo 🙄 Ide mi to na zivce
A ja bi kupila suhog graha on nema roka trajanja, raznih drugih žitarica i grahorica, npr leću, proso, kus kus, ječam, slanutak. Zaleđenog povrća i voća tipa grašak, karfiol, brokulu, mrkvu. Za napraviti variva pa obogatiti sa žitaricama tako ne moraš uvijek jesti kruh. Konzerve povrća isto nisu loše, jer nije to više ko nekad da metal dolazi u dodir sa sadržajem. Konzerve tune, srdele ako voliš. Ako uloviš mesa i imaš gdje zamrznuti. Koncentrat rajčice, tjestenina, riža, brašno, ulje, sol, šećer, trajno mlijeko, jaja više pa držati u hladnjaku, germu i ona se može zalediti a isto možeš koristiti metodu da uvijek dio tijesta ostaviš da uskvasne za drugi put i tako uvijek imaš germe.
Ne znam sigurno sam nešto zaboravila ali od ovog bi sigurno mogla raditi raznovrsna jela, ne bi bila gladna a ne bi imala ni potrebu izaći.
sva sreca ja ovdje u maloj sredini, moja mama ima punu škrinju mesa, svog povrća i eto budemo se pokrpali. sto se tiče wc papira nekako ćemo se pobrisati 🤣🤣
moj mali već spava a sad ću i ja. suprug mi danas otišao u zg ima neke stvari za obaviti, uglavnom će poslati svu ekipu da radi od doma i onda se i on vraća ovdje. sva sreca da ne mora bit tamo jer vjerujem da je to u gradovima bas panika tako da ćemo mi ovdje ipak biti u nekoj izolaciji. a isto sam čula od frenda, neki lik eto došao iz italije kao treba bit doma, on otišao kod drugog frenda na pivu. a mislim stvarno su ljudi neozbiljni i ima ih hrpa takvih. treba to ozbiljno shavatizi a ne da se toliko proširi a tek onda nastaje kaos
Sortiraj odgovore
Najstariji