Svi smo još na broju! 😎
Sretan rockas sa zakašnjenjem! 🤗🤗
Btw jedno kašasto pitanje. Kako ste uvele žitarice točno, tj šta i uz šta? Znam da se pisalo nekad o tome, ali nisam uspjela naći. Zanima me taj proso, nisam nikad, i sve drugo. I gdje kupiti i tako.. 🙄🙄
Neno, sretan ti 🥳😊
Mi smo uveli do sad zob (namočim vodom od kuhanja voća 10ak minuta), proso (namočim cca 2 sata prije kuhanja, isperem i kuham u vodi od voća/povrća 10ak min), pirov griz (kuham 10 min na vodi od voća, tako i pšenićni griz i palentu). Sve sam kupila u dm-u. Iako kažu da sve žitarice idu sa svim voćem i povrćem (osim s krumpirom i batatom) i malac jede baš sve, moj mozak nekako selektira, pa zob, pirov i pšenićni griz dajem s voćem, a palentu i proso najčešće s povrćem 🤷♀️. Nama omiljene kombinacije: 1. Pirov griz, kruška, suha šljiva i banana; 2. Zob, jabuka i malina; 3. Proso, tikva i piletina; 4. Pšenični griz i mango; 5. Palenta, karfiol i piletina
Nadam se da sam malo pomogla 😊
Od nedjelje do danas...kako sazeti te dane...noci su jednako koma. Dani su postali ubitacni. Dodje mi da si prosviram mozak. Nis nije dobro. Nis ne pase. Samo rida. Nece jest. Dere se ko konj. Moram pjevat pa iz deracine prijedje u histericni smijeh i pojede pola. Zubi. Skok u razvoju. Ne spava. Nosi, nije dobro. Nemoj nosit, jos gore...
Kasice.. isto zobene i pirove pahuljice s vocem. Griz izbacila i ribu. Dobio je neke flekice po rukama, hrapave su i crvene i ful su se povecale pa da nije onaj dermatitis neki? Ja vocni pire napravim sama pa imam za dva dana. Uvijek jabuke ili jabuka/suha sljiva, jabuka/suha marelica ili samo u jabuku dodam cimet. Ako ima krusaka napravim jabuka/kruska. I to uvijek imam teglicu u frizideru. Iskoristim tu vodu za pahuljice. Osto proso i palentu radim samo s povrcem.
Neno, sretan ti rockas. Nadam se da ste se dobro proveli. I nakrkali.
Konzum klik nema nista za narucit. Sablasno je prazno. Sad me pocela prat paranoja pa ne znam jel da i ja krenem skladistit??? Kakva su stajalista u medjuvremenu oko skladistenja?
Kod nas isto reakcija kao dermatitis. Samo je problem što se pojavilo prvo crvenilo na prsima, kao odmah ispod vrata pa smo mislili da je od sline. Onda je dobio hrapave kružiće po nogicama oko koljena i na bedrima i sas zadnje po čelu. Nije nam pedijatrica rekla da nešto izbacimo nego za sad samo isprobavamo koja krema mu najviše odgovara. Probat ću i ja sad izbacit griz, pa da vidim..
Kod nas isto reakcija kao dermatitis. Samo je problem što se pojavilo prvo crvenilo na prsima, kao odmah ispod vrata pa smo mislili da je od sline. Onda je dobio hrapave kružiće po nogicama oko koljena i na bedrima i sas zadnje po čelu. Nije nam pedijatrica rekla da nešto izbacimo nego za sad samo isprobavamo koja krema mu najviše odgovara. Probat ću i ja sad izbacit griz, pa da vidim..
Ja sam izbacila psenicni griz i ribu. Mlijecne mu bas i ne dajem kao ni jaja tako da je meni to bilo eliminacijski. Nije ni nama pedijatrica nis rekla jer tek za 2tj idemo. Ja sam to ovako samoinicijativno pa cu vidjeti tih 2 tj. Mozda na veze s hranom, ali barem cu onda znati da nije do ribe i griza
Hvala vam curke, sve kupljeno. Spremne smo 😄
Mi smo zalihe napravili za malu jer nam se opako približio virus.. nažalost. Tako da smo na oprezu većem nego do sada. A što se nas tiče, ništa posebno, alo možemo preživjeti mjesec dana s ovim što imamo 🤣 ali tako nam je skoro uvijek. Gs to voli, pa sam se prilagodila.
Neno, sretan ti bio 🎉.
Ja vas citam i samo cekam kad cete pocet pisat da je krenulo na bolje 🙄 zao mi vas se kako se mucite i istovremeno se bojim sto nas ceka kad konacno ozbiljnije krenu ti zubici.
Od zitarica smo mi uveli palentu, pirov griz i sad uvodimo zobene pahuljice. Palentu i pir mijesam i sa slanim i slatkim kasicama. Zobene trenutno s jabukom i kruskom, ne znam kako bi bilo slano 🤔.
Gs je danas bio u trgovini i nismo kupili nikakve zalihe. Kaze da je u trgovinama ko da se sprema apokalipsa, pogotovo namirnice koje mogu stajati. Ne znam jel bi trebala kupiti neke zalihe. Za malu kuham svjeze pa ne mogu bas kupiti hrpu namirnica i nadati se da ce stajati. Dobro da za sad jede samo jedan obrok pa ce i ovo malo sto imam u zamrzivacu potrajati. Mislim da ako stvarno bude nesto da cemo se morat spakirat i otici iz zagreba 🤷♀️
Mislim da treba kupiti namirnica s dugim rokom, ovo više nije zajebancije jer se može dogoditi da i protok robe bude otežan. Trenutno se ne mogu, uz dvoje djece, dovesti u situaciju da nemam za napraviti obrok.
Mi smo od ovih koji uvijek imamo zaliha stvari koje imaju duži rok jer kupujemo na akciji, pa dokupljujemo mliječne proizvode i sl. U zg ne možeš naći germu, sol...
Krino daj se pripremi🤣
Meni je gs u šibeniku, danas se vraća, pa sam mu rekla da tamo kupi sol, brašno i sl. 😆 Frendica radi u cityju i kaže da je interšpar prazan, od wc papira do vode...
Sortiraj odgovore
Najstariji