Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mino19
    28. Siječanj 2020. 16:39

Bok mame. Evo mene opet nakon duzeg izbivanja. Nije mi jasno gdje mi produ dani da 2, 3 tjedna uopce ne stignem nista procitat, kamoli napisat..
    Jako ste me nasmijale nekim svojim komentarima, a s vecinom vas suosjecam po pitanju (ne)spavanja. 
    Nama se od zadnjeg tipkanja svasta novoga dogodilo, cijepljenje, drugi zubic (sad se bijele gornje jedinice, vec ih 2 tj cekam da izbiju ali nikako), bili na putu 2 tjedna i tu se bila prvu vecer skroz pogubila i budila se milijun puta..od kad smo se vratili doma pokusavam nekako uspostavit mir. 
    Ona meni sad oko 9, 10 jede vocnu kasicu, oko 2, 3 povrtnu (danas smo prvi put probali ribu, samo smo je samljeli sa povrcem), oko 7 zitnu kasicu koju pomijesam s kompotom od kuhanja vocne i onda po noci 2, 3 boce mlijeka, ovisi koliko trazi. Ja sam bila primorana ranije uvest vise.lrutih obroka u danu da mi zamijene mlijeko jer svoje gubim, a od adaptiranih povraca.. prije 3 dana sam u 3 ujutro imala slom i proplakala jer je do tad pojela vec 3 bocice, a ja u frizideru imam jednu jedinu. Tu paniku hoce li mi dijete imat sta za jest sutra (mislim na mlijeko) nikome ne zelim.. sve sto smo do sad uveli papa fino, neke stvari moram u blender, ali vecinu se trudim samo na vilicu da ima i nekih komadica. Ribu cemo iducih par dana pa nakon toga namjeravam meso. Pa onda zob griz, palentu..pisale ste o spinatu i brokuli, ja njoj to dajem vec duze vrijeme i ok je. Dajem i luk od nedavno. Ne znam kad smijem uvesti tipa jogurt, svakako bi i to voljela kad prođem sve ove namirnice koje sam zamislila. Uvodim po jednu novu svakih par dana, novu namirnicu u vec poznate mikseve. Kolicinski pojede puno (isto se pitam di sve stane) i dosta brzo. Ali zadnjih par dana nakon svake trece zlice obavezno ruke u usta, pa protrlja oci i onda cijelo lice. Ne znam jel ju to nesto svrbi ili sta je, ali znam da nemam nijedan cisti bodi vise🙈
    Jos niti puze kako spada (pocela je lagano vojnicki, jeej), niti sjedi, a kamoli da se dize na nogice😁
    Ja isto ne znam kako izbacit nocno hranjenje kad ona toliko vristi dok ne dobije bocicu, pa ako netko zna..😅
    Sry, puno sam se raspisala, svaka cast na citanju do kraja🙈

• Nikki
    28. Siječanj 2020. 17:14

Mino19

Bok mame. Evo mene opet nakon duzeg izbivanja. Nije mi jasno gdje mi produ dani da 2, 3 tjedna uopce ne stignem nista procitat, kamoli napisat..
    Jako ste me nasmijale nekim svojim komentarima, a s vecinom vas suosjecam po pitanju (ne)spavanja.
    Nama se od zadnjeg tipkanja svasta novoga dogodilo, cijepljenje, drugi zubic (sad se bijele gornje jedinice, vec ih 2 tj cekam da izbiju ali nikako), bili na putu 2 tjedna i tu se bila prvu vecer skroz pogubila i budila se milijun puta..od kad smo se vratili doma pokusavam nekako uspostavit mir.
    Ona meni sad oko 9, 10 jede vocnu kasicu, oko 2, 3 povrtnu (danas smo prvi put probali ribu, samo smo je samljeli sa povrcem), oko 7 zitnu kasicu koju pomijesam s kompotom od kuhanja vocne i onda po noci 2, 3 boce mlijeka, ovisi koliko trazi. Ja sam bila primorana ranije uvest vise.lrutih obroka u danu da mi zamijene mlijeko jer svoje gubim, a od adaptiranih povraca.. prije 3 dana sam u 3 ujutro imala slom i proplakala jer je do tad pojela vec 3 bocice, a ja u frizideru imam jednu jedinu. Tu paniku hoce li mi dijete imat sta za jest sutra (mislim na mlijeko) nikome ne zelim.. sve sto smo do sad uveli papa fino, neke stvari moram u blender, ali vecinu se trudim samo na vilicu da ima i nekih komadica. Ribu cemo iducih par dana pa nakon toga namjeravam meso. Pa onda zob griz, palentu..pisale ste o spinatu i brokuli, ja njoj to dajem vec duze vrijeme i ok je. Dajem i luk od nedavno. Ne znam kad smijem uvesti tipa jogurt, svakako bi i to voljela kad prođem sve ove namirnice koje sam zamislila. Uvodim po jednu novu svakih par dana, novu namirnicu u vec poznate mikseve. Kolicinski pojede puno (isto se pitam di sve stane) i dosta brzo. Ali zadnjih par dana nakon svake trece zlice obavezno ruke u usta, pa protrlja oci i onda cijelo lice. Ne znam jel ju to nesto svrbi ili sta je, ali znam da nemam nijedan cisti bodi vise🙈
    Jos niti puze kako spada (pocela je lagano vojnicki, jeej), niti sjedi, a kamoli da se dize na nogice😁
    Ja isto ne znam kako izbacit nocno hranjenje kad ona toliko vristi dok ne dobije bocicu, pa ako netko zna..😅

Mino,
    kupujes svježi špinat i blitvu ili spremaš zamrznuti?
    Tnx

Tiha
    28. Siječanj 2020. 19:44

Ivonne, baš ću probat s pasterizacijom, samo da si nabavim manje teglice.. Nama su zobene zakon.. Sutra ćemo probat proso.
    Do sad, svai put kad sam vam pisala kakvo nam je spavanje, kroz dan dva se promijenilo.. S dobroga na loše i obrnuto... Probat ću opet i držat fige sa ovaj put neće bit tako! Zadnja dva dana spava od 9 do pola 8 s flašicom u pola 9 i ujutro u 5 (imamo par kratkih bušenja tojom noći za nunanje, ali naspram prije, zanemarivo). Dva dnevna spavanja pod 2 sata... Eto, doslovno preko noći. Želim svim mamama s nespavalicama da im se ubrzo ovako nešto dogodi 🙌
    Nadam se da će svima zubići ubrzo da prestanu nervoze i temperature

krino
    28. Siječanj 2020. 20:00

Dakle, ne znam jel to od zuba, ali moj slini nenormalno od kad je slinjenje pocelo. Toliko slini da se zaguti, prestane disat i sav se zacrveni. Ja kad to vidim, hocu ga oktenuti na bok, a on se ukoci. Onda ga prebacim na trbuh da tu slinu iskaslje. Sad je sve izrigao. Ne pomaze ni sto si cijele prste i cijelu saku gurne u usta. Frustrira me to. Vec mjesecima je tako. Jel ikome to sa slinom tako drasticno? Ja se ziva ukenjam od straha. Vec mi je pun k* tog slinjenja. Sve je usrano, on je vjecito mokar i leden i davi se u slini. Doslovno!

pelinka
    28. Siječanj 2020. 22:17

Znaci danas je za cijeli dan spavao dva puta po pola sata.. zaspao sad oko pola 8 jer nije mogo vise gledat i probudi se za pol sata.. sisa, kontam nastavit ce spavat, nula bodova. Ununam ga prije pola sata, spustim, evo ga za 2 minute. Noge u zrak, hvata rukama, kesi se, melje.. sve me strah noci..
    valjda ce uskoro "prospavat", ovo je koma.. ne znam odakle mu snage.. a ne znam ni odakle meni 😂

• Mino19
    28. Siječanj 2020. 22:25

Nikki

Mino19

Mino,
    kupujes svježi špinat i blitvu ili spremaš zamrznuti?
    Tnx

Imala sam do sad svježe, dalje cu kombinirat kupovno (nadat se da je sto manje prskano) i zaledeno

• Mino19
    28. Siječanj 2020. 22:26

krino

Dakle, ne znam jel to od zuba, ali moj slini nenormalno od kad je slinjenje pocelo. Toliko slini da se zaguti, prestane disat i sav se zacrveni. Ja kad to vidim, hocu ga oktenuti na bok, a on se ukoci. Onda ga prebacim na trbuh da tu slinu iskaslje. Sad je sve izrigao. Ne pomaze ni sto si cijele prste i cijelu saku gurne u usta. Frustrira me to. Vec mjesecima je tako. Jel ikome to sa slinom tako drasticno? Ja se ziva ukenjam od straha. Vec mi je pun k* tog slinjenja. Sve je usrano, on je vjecito mokar i leden i davi se u slini. Doslovno!

Moja jako slini i isto mokra bude, ali malo manje od kad je drugi zubic izbio. Mrvicu se pojacava sad dok cekamo gornje, ali nikad ovako drasticno da se zagrca od nje, mogu mislit kako ti je😣

• Ivonne
    29. Siječanj 2020. 08:28

Ne baca teglice od kupovnih kašica i onda fino u njih pasteriziraš. E da Lidl ti ima jogurte za odrasle koji su u staklenkama od 200ml, možeš kupiti i par njih super će te poslužiti. 

• Ivonne
    29. Siječanj 2020. 08:31

Ima 7 mjeseci, od zubi ni z, slini ko buldog i sve živčano grize uključujući i moje jadne sise. 
    Neće ništa jest. Mama kaže da sam takva i ja bila dok nisam dobila prvi zub, daj Bože da je u tome problem. 
    Ne znam više koliko buđenja, ali sad kad ju priključim ona ne vuče da jede već se samo mazi pa popizdim. Ajde da aktivno sisa, ali ovo da sam duda mi ni malo ne odgovara. #nemajka #povezujuceroditeljstvo 😂😂😂

• marlona
    29. Siječanj 2020. 11:26

Bok cure, evo i mene nakon nekog vremena, taman sam pročitala zaostatke, svašta ste pisale, nasmijale ste me s pričama o gs/sg 😆 muški su takvi, zapravo znači da su tako odgajani, dok se cure opet drugačije odgaja. I to ne samo u familiji nego i općenito u društvu. Žene su bolje u multitaskingu najviše zato jer su puno češće primorane raditi više stvari odjednom, po mom mišljenju.  Ja recimo nisam dobra u tome, ne mogu više stvari odjednom, sva se pogubim. I spora sam i uvijek sve zadnji čas i kasnim. Živcira me to ful, ali jbg. S druge strane, jako volim organizaciju i planiranje, samo akcija šteka 🤦‍♀️🤦‍♀️ gs je tu puno bolji od mene, brži i efikasniji, ali njemu se isto sve treba reći i nikad ne zna di što stoji i rijetko sprema za sobom... Ipak, on svaki dan skuha, i svaki dan obavi nešto što smo dogovorili. I on kad drži malu ide za mnom što god ja radilai viče vidi mamuu, nekad me to živcira, ali prešutim pa ja isto to kasnije radim njemu 😝😝 
    Kod nas ni z od zuba, čak zadnjih tjedana manje slini, spavamo kao i dosad, i neće da jede i dalje 😭😭😭
    Ona vojnički puže već nekih 2 mj, i sad se zadnjih dana počela dizati na koljena, ali ne i na ispružene ruke, nego dođe do mene na podu (ili do nečeg uz pomoć čega se može tako podići, kutija npr) pa se rukama podupre o mene i tako dođe na koljena, a i na noge se diže, ako želi preko mene proći... Ne dam joj na noge, ali ne znam jel ok da se tako diže na koljena a nema još snage da se osloni na dlanove svoje... Ako koja od vas zna to i kuži što oću reći, molim savjet, dok ne odemo kod pedijatrice idući tjedan. 
    E i hvala na info za mekinje, nisam do sad znala što je to zapravo 
    Sorry na čitabi 🙊🙊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.