Krino, vidim da spominješ zobene mekinje... njih ti je ipak bolje izbjegavati, radije šibaj sa zobenim pahuljicama. Te mekinje su ti ovojnica zobi, nema nutritivne vrijednosti, dapače, samo "prođe" kroz tijelo i bebama su agresivne za crijeva. Čak ti mogu blokirati apsorpciju željeza. To bi ti bilo kao da ispasiraš grah pa pojedeš one ovojnice od graha, umjesto pire graha. Nemoj zamjeriti, nisi tražila savjet al su me ubole u oko pa sam se "ubola" 😂🙈
Krino, vidim da spominješ zobene mekinje… njih ti je ipak bolje izbjegavati, radije šibaj sa zobenim pahuljicama. Te mekinje su ti ovojnica zobi, nema nutritivne vrijednosti, dapače, samo "prođe" kroz tijelo i bebama su agresivne za crijeva. Čak ti mogu blokirati apsorpciju željeza. To bi ti bilo kao da ispasiraš grah pa pojedeš one ovojnice od graha, umjesto pire graha. Nemoj zamjeriti, nisi tražila savjet al su me ubole u oko pa sam se "ubola" 😂🙈
Taman joj to mislila napisati.
I ja sam to kupila za starijeg pa zajeb
Bok cure!
Ajme nadam se da će ti zubici ubrzo van, vidim da vas se nekoliko dosta muči pa tim, nadam se da su temperature i ostalo "samo" zbog zubica! Mi čekamo jedinice gore, nervozan je, kad nešto malo jače pozulja plače jer ga valjda boli koliko je otečeno 😕
Što se tiče hrane jede svaki dan većinom dva obroka, baš sam si mislila da li mogu blitvu onu zamrznutu koristiti jer ovo po trgovinama je totalno loše! Iskustva?
Neki dan probali rižu i kruške, nije bio oduševljen, pretpostavljam da je do riže jer rižine pahuljice hoće..
I dalje muku mučimo sa dnevnim spavanjem, pokušavam ga naviknuti da zaspi bez hranjenja, pa mi otpadnu ruke nosim po pola sata u ritmu muzike 🤦♀️ da bi odspavao 20tak minuta 😭
Žene, zna li neka objašnjenje za ovaj naš nalaz. Nosili smo urin na urinokulturu. Piše ovako: urinokultura-sterilno, leukociti su prisutni +++.
Sutra idemo kod pedijatrice, pa ako je netko imao slično iskustvo da mi objasni situaciju do tad 🙂
Leukociti u urinu se pojavljuju kod uroinfekta ali i kod bilo kojih drugih upalnih stanja (cak i kod prehlade, temperature i sl). Isto tako mogu se naci u urinu kada je onečišćen, tipa kada se uzima vrećicom kod bebica i male djece. Eto... vidjet ćeš šta će pedijatrica iz toga zaključiti. Dakle ne znači nužno da je upalni proces u pitanju 😉
Leukociti u urinu se pojavljuju kod uroinfekta ali i kod bilo kojih drugih upalnih stanja (cak i kod prehlade, temperature i sl). Isto tako mogu se naci u urinu kada je onečišćen, tipa kada se uzima vrećicom kod bebica i male djece. Eto… vidjet ćeš šta će pedijatrica iz toga zaključiti. Dakle ne znači nužno da je upalni proces u pitanju 😉
Hvala ti, Neno. Radili smo i krvnu sliku i nosili urin u laboratorij i tu je sve bilo ok. Oba puta sam urin uzimala u vrećicu. Vidjet ćemo šta će doktorica sutra reći, hvala ti još jednom 🙂
Krino, vidim da spominješ zobene mekinje… njih ti je ipak bolje izbjegavati, radije šibaj sa zobenim pahuljicama. Te mekinje su ti ovojnica zobi, nema nutritivne vrijednosti, dapače, samo "prođe" kroz tijelo i bebama su agresivne za crijeva. Čak ti mogu blokirati apsorpciju željeza. To bi ti bilo kao da ispasiraš grah pa pojedeš one ovojnice od graha, umjesto pire graha. Nemoj zamjeriti, nisi tražila savjet al su me ubole u oko pa sam se "ubola" 😂🙈
Ma pise natur pur bio zobena kasa mljevena. Nisu mekinje nego mljevena kasa. Meni je to sitno mekinja, ali vidim da nije 😄
Ma pise natur pur bio zobena kasa mljevena. Nisu mekinje nego mljevena kasa. Meni je to sitno mekinja, ali vidim da nije 😄
I zapravo je super jer je onako krupnije zrnata, ne kao brasno fino mljevena. To mu ne usitnjavam vise dodatno, samo dodam.neki vocni pire ili zgnjecim bananu/avokado. I tenks na savjetima iskusne mame! Dobro je to znati za mekinje.
Bok mame. Evo mene opet nakon duzeg izbivanja. Nije mi jasno gdje mi produ dani da 2, 3 tjedna uopce ne stignem nista procitat, kamoli napisat..
Jako ste me nasmijale nekim svojim komentarima, a s vecinom vas suosjecam po pitanju (ne)spavanja.
Nama se od zadnjeg tipkanja svasta novoga dogodilo, cijepljenje, drugi zubic (sad se bijele gornje jedinice, vec ih 2 tj cekam da izbiju ali nikako), bili na putu 2 tjedna i tu se bila prvu vecer skroz pogubila i budila se milijun puta..od kad smo se vratili doma pokusavam nekako uspostavit mir.
Ona meni sad oko 9, 10 jede vocnu kasicu, oko 2, 3 povrtnu (danas smo prvi put probali ribu, samo smo je samljeli sa povrcem), oko 7 zitnu kasicu koju pomijesam s kompotom od kuhanja vocne i onda po noci 2, 3 boce mlijeka, ovisi koliko trazi. Ja sam bila primorana ranije uvest vise.lrutih obroka u danu da mi zamijene mlijeko jer svoje gubim, a od adaptiranih povraca.. prije 3 dana sam u 3 ujutro imala slom i proplakala jer je do tad pojela vec 3 bocice, a ja u frizideru imam jednu jedinu. Tu paniku hoce li mi dijete imat sta za jest sutra (mislim na mlijeko) nikome ne zelim.. sve sto smo do sad uveli papa fino, neke stvari moram u blender, ali vecinu se trudim samo na vilicu da ima i nekih komadica. Ribu cemo iducih par dana pa nakon toga namjeravam meso. Pa onda zob griz, palentu..pisale ste o spinatu i brokuli, ja njoj to dajem vec duze vrijeme i ok je. Dajem i luk od nedavno. Ne znam kad smijem uvesti tipa jogurt, svakako bi i to voljela kad prođem sve ove namirnice koje sam zamislila. Uvodim po jednu novu svakih par dana, novu namirnicu u vec poznate mikseve. Kolicinski pojede puno (isto se pitam di sve stane) i dosta brzo. Ali zadnjih par dana nakon svake trece zlice obavezno ruke u usta, pa protrlja oci i onda cijelo lice. Ne znam jel ju to nesto svrbi ili sta je, ali znam da nemam nijedan cisti bodi vise🙈
Jos niti puze kako spada (pocela je lagano vojnicki, jeej), niti sjedi, a kamoli da se dize na nogice😁
Ja isto ne znam kako izbacit nocno hranjenje kad ona toliko vristi dok ne dobije bocicu, pa ako netko zna..😅
Sry, puno sam se raspisala, svaka cast na citanju do kraja🙈
Bok mame. Evo mene opet nakon duzeg izbivanja. Nije mi jasno gdje mi produ dani da 2, 3 tjedna uopce ne stignem nista procitat, kamoli napisat..
Jako ste me nasmijale nekim svojim komentarima, a s vecinom vas suosjecam po pitanju (ne)spavanja.
Nama se od zadnjeg tipkanja svasta novoga dogodilo, cijepljenje, drugi zubic (sad se bijele gornje jedinice, vec ih 2 tj cekam da izbiju ali nikako), bili na putu 2 tjedna i tu se bila prvu vecer skroz pogubila i budila se milijun puta..od kad smo se vratili doma pokusavam nekako uspostavit mir.
Ona meni sad oko 9, 10 jede vocnu kasicu, oko 2, 3 povrtnu (danas smo prvi put probali ribu, samo smo je samljeli sa povrcem), oko 7 zitnu kasicu koju pomijesam s kompotom od kuhanja vocne i onda po noci 2, 3 boce mlijeka, ovisi koliko trazi. Ja sam bila primorana ranije uvest vise.lrutih obroka u danu da mi zamijene mlijeko jer svoje gubim, a od adaptiranih povraca.. prije 3 dana sam u 3 ujutro imala slom i proplakala jer je do tad pojela vec 3 bocice, a ja u frizideru imam jednu jedinu. Tu paniku hoce li mi dijete imat sta za jest sutra (mislim na mlijeko) nikome ne zelim.. sve sto smo do sad uveli papa fino, neke stvari moram u blender, ali vecinu se trudim samo na vilicu da ima i nekih komadica. Ribu cemo iducih par dana pa nakon toga namjeravam meso. Pa onda zob griz, palentu..pisale ste o spinatu i brokuli, ja njoj to dajem vec duze vrijeme i ok je. Dajem i luk od nedavno. Ne znam kad smijem uvesti tipa jogurt, svakako bi i to voljela kad prođem sve ove namirnice koje sam zamislila. Uvodim po jednu novu svakih par dana, novu namirnicu u vec poznate mikseve. Kolicinski pojede puno (isto se pitam di sve stane) i dosta brzo. Ali zadnjih par dana nakon svake trece zlice obavezno ruke u usta, pa protrlja oci i onda cijelo lice. Ne znam jel ju to nesto svrbi ili sta je, ali znam da nemam nijedan cisti bodi vise🙈
Jos niti puze kako spada (pocela je lagano vojnicki, jeej), niti sjedi, a kamoli da se dize na nogice😁
Ja isto ne znam kako izbacit nocno hranjenje kad ona toliko vristi dok ne dobije bocicu, pa ako netko zna..😅
Sry, puno sam se raspisala, svaka cast na citanju do kraja🙈
Mino,
kupujes svježi špinat i blitvu ili spremaš zamrznuti?
Tnx
Sortiraj odgovore
Najstariji