Moj jede ko veliki. Ja cu mu sutra probat dat i popodne jos jedan obrok umjesto boce. Pojede fakat puno. Ja nista ne mjerim, ali puni duboki tanjur kase zdrma. I jede sve. Sve voli, sva sreca. Za sada. I toliko jede da nije pimoslije gladan. Ne dajem mu jos uvijek vodu jer nece i place kad mu uzmem kljunasicu, a iznabija si po ustima jer ga zuljaju zubi pa se i u glavu pogodi s tom plastikom pa me strah da u oci ne udari. I onda mu uzmem jer ne pije, a on rida. Popije s mlijekom litru tekucine tako da sam mirna. Sad cu opet probat s vodom kad cu mu uvest jos jedan obrok. Inace, ja sam sva zabrinuta da jede premalo, kakti, samo 5x na dan. Opet, ne trazi vise, prespava noc na boci i nekako si mislim da mu je valjda dosta. Dobio kilu u 2mj.
Aha znaci dosta mu je zasad jedan obrok sa 6 mj,ja vec mislila uvodit drugi,id pedice samo dobila onu hippovu tablicu sto se nade na netu,nista da ti objasne,snadi se
Ha, mom malome je dosta. To je sve individualno. Moj papa vec 2mj i zadnjij 3-4tj poslije kasice ne trazi bocu pa smo to zamijenili. Postupno sam mu povecavala kolicinu kasice i sad pojede jedan duboki tanjur. Od sutra (valjda) cu probat zamijenit i onaj obrok poslije, a onda i jedan prije podne. Kod nas sve naopako, ali sta mozes. Idem spavat. Vec smo se jednom probudili uz dreku. Nadam se da cemo spavat bar do 6,7... Sretno pelinka i svi koji muku mucimo sa serijskim nespavacima 😉🥰
Aha znaci dosta mu je zasad jedan obrok sa 6 mj,ja vec mislila uvodit drugi,id pedice samo dobila onu hippovu tablicu sto se nade na netu,nista da ti objasne,snadi se
Moja je meni dala 2 papira da citam. Preporucila grozdje i kivi kao prve namirnice. A meni to sve nekako fluidno. Ona kaze da bi on trebao jesti samo 2 mlijecna obroka dnevno. Mmm da. Evo, sad ce caskom. Rekla je i juhu da mu dam i da je trebao prestat jest po noci vec s 3mj... svasta oni kazu. Ja samo kimnem glavom i opleti po svom. Nemojte mu davat jest po noci... Em...evo sad cu ga caskom stavot na dijetu da ga uklopimo u pozeljne tablice. Ne sekiraj se. To sve pomalo. Vidis po interesu pa to krene.
Bok! Moj je na početku slabije jeo, pojeo bi on ali ne neku količinu. A onda je odjednom samo počeo 😋 sad već par dana jede dva obroka, doručkuje i večera uz nas, obavezno gricka koricu kruha uz večeru. Kad smo vani većinu dana dam mu od Hippa one kašice što su u kao tetrapaku sa sisaljkom na vrhu i to smaže kao veliki, iznenadilo me da sam povlači obzirom da bocu ne želi. Vode mu dajem uvijek uz ili nakon jela ovisno što jede i to iz obične čaše jer mu je gušt, on to sam uzima i naginje. E sad, ne mogu baš reći da li smo izbacili obrok dojenja, imam osjećaj da jede kao i prije ali realno vjerojatno ipak je smanjio. Kod nas nema nikakvog reda pa ne mogu ni pobrojati koliko je pojeo, ali nije gladan, ako je odmah traži po mojoj majici, od početka jede kad traži, a dobio je 1kg u mjesec dana pa računam da je ok. Nismo još uveli meso, dr preporučila da pričekamo još malo (iako ne znam zašto jer jede već puna dva mjeseca) pa budemo tako, ne žuri nam se...
Večeras nije htio zaspati, jedva ga uspavala prije sat vremena, idem i ja...
Laku i mirnu noć!
Vecer curke,pokusavam zaspati,ali nikako pa dosla vidjeti sto ima. Vidim da ima nespavaca i dalje. Moj malac se zadnjih dana opet cesce budi i trazi cicu i moju blizinu. Tek sto sam ga navikla ponovno na kindac,evo njega s izmisljanjem opet. Moj malac naveliko vec jede i ima jedan obrok,sad razmisljam da mu uvedem i drugi jer smo s dohranom kad je imao blizu 4 mj. Sve voli,sve prihvaca. Nista vise ne blendam,samo malo zgnjecim i to je to. Vode obavezno nudim poslije obroka na zlicu ili mu dam iz case da pije jer zgraba casu svaki puta kada ja pijem pa mu onda nekad ponudim da zadovolji zmatizelju. Nekidan sam kupila kljunasicu,ali ju ne kuzi😂😂😂 zadnjih nekoliko tjedana cica po danu svaka 3 sata ili krace ako ga zelim da dulje odspava pa uvalim cicu pa se ukomira na jos pola sata😂 nocu se budi 2-3 puta,a ako je losa faza,zna to i cesce kao zadnjih noci. Doduse,ja to sve kroz polusan pa mi ni ne smeta toliko. Kad je takva noc,ostavim ga kraj sebe i ostavim golu cicu pa se posluzi sam. Ja samo malo nadodem da mu pomognem i nastavim spavati😂 cekam te zube da vise izadu,nikako pa nikako. Mazem mu gangigelom i malo pomogne,ali zna ga uhvatiti opaka nervoza. Kupila sam mu u Mulleru one papilote za uvijanje kose pa to zulja i super mu je. Samo je psic pojeo koju,ali nije bed. Jeftine su😂 sve cekam da se probudi da ga nahranim,ali nista od njega. Bit ce red probati prisilno zaspati pa kad se javi,javi. Zelim svima da ova noc bude barem malo vise prospavana od prethodnih😀
E da,zaboravila sam spomenuti da sam se uclanila u onu grupu na feksu Domace kasice za bebe i ima odlicnih recepata. Kuham mu sve ja sama i drzim se nekih smjernica oko kvalitete hrane i spravljanja obroka( iako sam krenula ranije,ne smijem tamo to ni spomenuti jer bi me na kriz pribile) 😂😂😂 je da je to skuplja verzija,ali navikne s ecovjek. Cak sam nama malo promijenila prehranu kad vidim da ima dosta zanimljivih receptica i kombinacija. Dala sam mu par puta kupovnu.kasicu kada nismo bili doma i nisam imala vremena kuhati to jutro i to samo vocne. Probala sam jednu povrtnu dati i odbio je. Pljunuo i nece da otvori vise usta😂😂
Sta je ovo i kad ce prestat?! Saljem pozdrave s balkona.. zaspao oko pola 11, taman se ususkam, eto ga u 11. Sisa, zaspi, prebacim ga u krevetic, deracina.. i tako xy puta do sad.. spava znaci, spaaava i cim ga spustim, drama. Eno sad se opet glupira i smije, vristala bih najradije 🙈🙈🙈 krino, ja se tebi divim sto se toliko dugo nosis s ovim stvarima, ja sam sad vec luda.
Sta je ovo i kad ce prestat?! Saljem pozdrave s balkona.. zaspao oko pola 11, taman se ususkam, eto ga u 11. Sisa, zaspi, prebacim ga u krevetic, deracina.. i tako xy puta do sad.. spava znaci, spaaava i cim ga spustim, drama. Eno sad se opet glupira i smije, vristala bih najradije 🙈🙈🙈 krino, ja se tebi divim sto se toliko dugo nosis s ovim stvarima, ja sam sad vec luda.
Bok cure 😊 Pelinka, nama je to trajalo oko mjesec i pol, ali sad je nešto bolje... I ja imam 1, 2 posjeta balkonu svaku noć 🙈😄. Jedino što smo mi skoro skroz izbacili dojenje, pa imamo 2 noćna buđenja za flašicu, i još 2, 3 za nunanje. Ne znam kako bi se točno izvelo namjerno izbacivanje noćnog hranjenja... Kak da mu uz vrisku kažem da nije pametno sad jesti i neka čeka doručak 😆😆 Mi gnječeno papamo dosta za taj jedan obrok, a flašicu mu ponudim cca 2 i pol sata kasnije.. Svee jede, jedino nam još krumpir ne prolazi 🤷♀️. Sutra imamo kontrolu, ali svi mi kažu da se vidi na njemu da je dobio nešto od kada jede konkretno 😊.
Mogu svima samo poruciti (a i sebi): drzmo se! Jedva cekam da mi muz dodje s puta veceras. Ja sam totalno gotova. Zubi nas bude, jeca, place, prstice gura, vidim ih i nikako da izadju. Nikako. Homeopatske kuglice dajem, mazem ulje na lice, grickamo sve i svasta, gengigel... Ma nista. Madjijam po starome s lavandom pred spavanje. Nocas je bilo nekako. Od 22 je nekih 6 sati u komadu uspio odspavati. Onda nebrojeno budjenja i ponovno spavanja. Konacno se digli u pol 8. Pfff. Nis od mog uvodjenja jos jedne kase. Danas nije dan za to. Krenuo je spavat u 2:15, spavao pol sata, bio budan do pol 4 i spavao do 5 uz 15 budjenja. Lezim na krevetu i on spava i drzi me za ruku. Samo tako ide. Ja ne spavam jer s rukom u kindacu sam pokocena. Al bar je nes spavao. Sad jedva gleda. Idem ga okupat nekako i klopa pa cemo vidit. Ulovi ga sizika navecer. To se mrda, vristi, veseli... Slatki je i zao mi ga je u isto vrijeme. I taaako... Po noci nemam snage pisati. Igram candy crush i piljim u mrak 🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji