Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Andreandrea
    20. Siječanj 2020. 23:46

Vecer curke,pokusavam zaspati,ali nikako pa dosla vidjeti sto ima. Vidim da ima nespavaca i dalje. Moj malac se zadnjih dana opet cesce budi i trazi cicu i moju blizinu. Tek sto sam ga navikla ponovno na kindac,evo njega s izmisljanjem opet. Moj malac naveliko vec jede i ima jedan obrok,sad razmisljam da mu uvedem i drugi jer smo s dohranom kad je imao blizu 4 mj. Sve voli,sve prihvaca. Nista vise ne blendam,samo malo zgnjecim i to je to. Vode obavezno nudim poslije obroka na zlicu ili mu dam iz case da pije jer zgraba casu svaki puta kada ja pijem pa mu onda nekad ponudim da zadovolji zmatizelju. Nekidan sam kupila kljunasicu,ali ju ne kuzi😂😂😂 zadnjih nekoliko tjedana cica po danu svaka 3 sata ili krace ako ga zelim da dulje odspava pa uvalim cicu pa se ukomira na jos pola sata😂 nocu se budi 2-3 puta,a ako je losa faza,zna to i cesce kao zadnjih noci. Doduse,ja to sve kroz polusan pa mi ni ne smeta toliko. Kad je takva noc,ostavim ga kraj sebe i ostavim golu cicu pa se posluzi sam. Ja samo malo nadodem da mu pomognem i nastavim spavati😂 cekam te zube da vise izadu,nikako pa nikako. Mazem mu gangigelom i malo pomogne,ali zna ga uhvatiti opaka nervoza. Kupila sam mu u Mulleru one papilote za uvijanje kose pa to zulja i super mu je. Samo je psic pojeo koju,ali nije bed. Jeftine su😂 sve cekam da se probudi da ga nahranim,ali nista od njega. Bit ce red probati prisilno zaspati pa kad se javi,javi. Zelim svima da ova noc bude barem malo vise prospavana od prethodnih😀

Andreandrea
    20. Siječanj 2020. 23:52

E da,zaboravila sam spomenuti da sam se uclanila u onu grupu na feksu Domace kasice za bebe i ima odlicnih recepata. Kuham mu sve ja sama i drzim se nekih smjernica oko kvalitete hrane i spravljanja obroka( iako sam krenula ranije,ne smijem tamo to ni spomenuti jer bi me na kriz pribile) 😂😂😂 je da je to skuplja verzija,ali navikne s ecovjek. Cak sam nama malo promijenila prehranu kad vidim da ima dosta zanimljivih receptica i kombinacija. Dala sam mu par puta kupovnu.kasicu kada nismo bili doma i nisam imala vremena kuhati to jutro i to samo vocne. Probala sam jednu povrtnu dati i odbio je. Pljunuo i nece da otvori vise usta😂😂

pelinka
    21. Siječanj 2020. 02:26

Sta je ovo i kad ce prestat?! Saljem pozdrave s balkona.. zaspao oko pola 11, taman se ususkam, eto ga u 11. Sisa, zaspi, prebacim ga u krevetic, deracina.. i tako xy puta do sad.. spava znaci, spaaava i cim ga spustim, drama. Eno sad se opet glupira i smije, vristala bih najradije 🙈🙈🙈 krino, ja se tebi divim sto se toliko dugo nosis s ovim stvarima, ja sam sad vec luda.

Tiha
    21. Siječanj 2020. 07:36

pelinka

Sta je ovo i kad ce prestat?! Saljem pozdrave s balkona.. zaspao oko pola 11, taman se ususkam, eto ga u 11. Sisa, zaspi, prebacim ga u krevetic, deracina.. i tako xy puta do sad.. spava znaci, spaaava i cim ga spustim, drama. Eno sad se opet glupira i smije, vristala bih najradije 🙈🙈🙈 krino, ja se tebi divim sto se toliko dugo nosis s ovim stvarima, ja sam sad vec luda.

Bok cure 😊 Pelinka, nama je to trajalo oko mjesec i pol, ali sad je nešto bolje... I ja imam 1, 2 posjeta balkonu svaku noć 🙈😄. Jedino što smo mi skoro skroz izbacili dojenje, pa imamo 2 noćna buđenja za flašicu, i još 2, 3 za nunanje. Ne znam kako bi se točno izvelo namjerno izbacivanje noćnog hranjenja... Kak da mu uz vrisku kažem da nije pametno sad jesti i neka čeka doručak 😆😆 Mi gnječeno papamo dosta za taj jedan obrok, a flašicu mu ponudim cca 2 i pol sata kasnije.. Svee jede, jedino nam još krumpir ne prolazi 🤷‍♀️. Sutra imamo kontrolu, ali svi mi kažu da se vidi na njemu da je dobio nešto od kada jede konkretno 😊. 

krino
    21. Siječanj 2020. 19:23

Mogu svima samo poruciti (a i sebi): drzmo se! Jedva cekam da mi muz dodje s puta veceras. Ja sam totalno gotova. Zubi nas bude, jeca, place, prstice gura, vidim ih i nikako da izadju. Nikako. Homeopatske kuglice dajem, mazem ulje na lice, grickamo sve i svasta, gengigel... Ma nista. Madjijam po starome s lavandom pred spavanje. Nocas je bilo nekako. Od 22 je nekih 6 sati u komadu uspio odspavati. Onda nebrojeno budjenja i ponovno spavanja. Konacno se digli u pol 8. Pfff. Nis od mog uvodjenja jos jedne kase. Danas nije dan za to. Krenuo je spavat u 2:15, spavao pol sata, bio budan do pol 4 i spavao do 5 uz 15 budjenja. Lezim na krevetu i on spava i drzi me za ruku. Samo tako ide. Ja ne spavam jer s rukom u kindacu sam pokocena. Al bar je nes spavao. Sad jedva gleda. Idem ga okupat nekako i klopa pa cemo vidit. Ulovi ga sizika navecer. To se mrda, vristi, veseli... Slatki je i zao mi ga je u isto vrijeme. I taaako... Po noci nemam snage pisati. Igram candy crush i piljim u mrak 🤣

pelinka
    21. Siječanj 2020. 20:24

Tako sam dobre volje da moram podijelit s vama! Bila kod frizera, osisala se na kratkoooo! Bas bas sam odusevljena. Vec mjesecima sam skroz zalizana, kosa u repu, pundi, ne lici ni na sto. O ispadanju da ne pricam. Luka se uplasio i tako rasplako kad me vidio da sam se morala smijat. Brzo je iso na cicu, pa mu bilo lakse, skuzio da sam to ja 😂 jos sam pod dojmom (srecu cine male stvari 😁), pa skoro da se i ne sekiram kakva ce bit noc. Kaze gs da je odspavao od pola 5 do 5:15 dok me nije bilo. I sad je jedva izdrzao, okupali ga i zaspao na cici.. vidjet cemo kakva ce nam noc biti..

katiesu
    21. Siječanj 2020. 21:37

eto žene ja napisala bibliju i ne znam di je nestalo, e da se upucam🔫 
    uglavnom imamo svi nespavalice na ovom forumu, mene jedino tješi  sto ja svog po ne znam koliko puta pristekam na sisu pa ipak ne moram nositi i uspavljivati na rukama kao ti krino. uspijem se i naspavati iako se osjećam ukočeno. i to će valjda proći. 
    matija je već dva dana tako cendrav i ne znam dali je do vremena ili novi zubi izbijaju. danas me ugrizao za rame, meni nije bilo smješno 😩 iako njemu je kad sam rekla joj. 

nena1986
    22. Siječanj 2020. 09:45

Pelinka, dođe mi da se i ja cvaknem na ful kratko... ionako mi je kosa stalno u repu, a ekstra je gusta, dok je osušim otpadne mi ruka od držanja fena 🙄... 
    Dakle opet faze ne spavanja... ja sam navikla da mi je cica na zraku cijelu noc a ona se navikla da ni ne kmeči nego se samo prišteka x puta na noć. U krevetiću spavanac je SF. 
    A sad je i uspavljivanje lutrija, bit će da nema vremena spavati, oči joj se zatvaraju a ona luduje, vrti se , diže. Dok se ne sruši 😂. Taj njen "ciklus" uspavljivanja traje od pola sata do sat vremena. Pregazi me doslovno 🙈😂 njoj smiješno 😂😂😂🙄

Tiha
    22. Siječanj 2020. 11:48

Od kad sam prestala dojit, malac spava uglavnom u krevetiću.. Nekad ga ostavim kod nas u krevetu pa prebacim kad mi idemo leć. Preko dana najviše odspava ako me drži za ruku ili ako mu dlan držim na obrazu ili ako smo u ultra brzoj šetnji (ono lagano ga izludi 🙈) . Noćas 2 flašice, 300 dizanja, vriska, nunanje i onda ga jedva probudim za kontrolu 😆 napreduje odlično, u mjesec i pol je dobio 1,150 i 5 cm, tako da smo sad na 6630 i 67 💪 Počet ćemo i s drugim obrokom polako. Zadnjih dana kad je na trbuhu diže guzu tak da je na nožnim prstima i zapikne glavu i rame u pod (nemam pojma jel to pokušaj puzanja, ali vrisnem od smijeha 🤣)... I onda plač jer nije došao do igračke nego se okrenuo (ko kazaljka na satu se vrti 😄😄😄)
    Želim vam lijepi dan svima, neka se bebe izmore na zraku i suncu pa nek svi spavaju noćas 😊

CiniMINIS
    22. Siječanj 2020. 14:20

Pozdrav mamice, evo i ja visim na onoj stranici za kasice i informiram se i totalno sam zbunjena s time sto smijem uvesti, sto ne, sto otvara, sto zatvara 🙄. Za ideje je stranica super, al ovako malo zbunjuje. I da, bas su rigorozne s nekim pravilima i definitivno imam u planu ignorirati to 😁.
    Nasa curka se lagano uvalila u nas krevet. Cendra po noci a ja sam tolko umorna da nemam snage dizati se, lakse mi je samo ju pomaziti. GS se bolestan vratio s puta i od njega trenutno nikakve koristi. Al to je sad tek drugi dan, danas ju planiram vratiti u njen krevet, jer nam fali jos pola metra kreveta za jos jednog covjeka, pa makar i bio minijaturni 😅. Njena viroza je prosla, tu i tamo malo cujem nosic, al super je kako je bilo. 
    Nas ceka kontrola u ponedjeljak i onda cemo polako pocet s kasicama (ne zato jer cekam da mi pedica kaze da mogu, nego smo tako isplanirali. A mozda i malo iz inata jer sam imala lagani okrsaj s osobom koja mi malo malo pametuje kako trebam sa svojim djetetom, a zadnje me gnjavila sto joj ne uvedem vec kasice i "savjetuje" mi kako da to radim. Samo sam joj rekla da sam procitala savjete svjetske zdravstvene organizacije vezane uz dohranu (oni preporucuju uvodenje dohrane s 6 mj 😁.))

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.