Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivonne
    29. Studeni 2019. 15:28

Alergeni ne smiju a keks smije 🙄 
    Baš nekad ne moraš slušati dr
    Ja napravila adventski kalendar za malog, jedva čekam da krene otvarati jer ima puno fora stvari.
    Sutra imam goste a prijepodne moram malo pospremiti i izvaditi božićne dekoracije i napraviti vijenac. 

29. Studeni 2019. 15:51

nena1986

Ma nekad je dobro otkačit se malo od tih telefona… 👌, nek ste vi nama dobro 🤗…
    Vratili smo se od pedijatrice, dobila je 440 g u mjesec dana, to joj je granično al kao ok. Šalje nas da idemo snjom vaditi krv da joj provjeri željezo, kaže da ako je željezo niže da klinci znaju slabije dobivati na tezini. Uglavnom, ništa strašno. Preporucila nam je dodati keks u kašice, da je udebljamo. Također, alergene nikako do prve godine (jagode, kikiriki, kivi, psenica) itd. Prestala sam je slušati negdje na pola.

Opet oni s tim keksom. Ja isto čekam vaganje idući tj da vidim koliko je dobila. Rekla bi dosta manje nego prvi i drugi mjesec. Vidjet ćemo.
    Šta ako je željezo slabije, popravljat ćeš ga prehranom?

29. Studeni 2019. 16:23

Ivonne

Ja napravila adventski kalendar za malog, jedva čekam da krene otvarati jer ima puno fora stvari.
    Sutra imam goste a prijepodne moram malo pospremiti i izvaditi božićne dekoracije i napraviti vijenac.

Kakav je to adventski kalendar? Bas me zanima 🙂 ja znam samo za onaj cokoladni 😁

• Ivonne
    29. Studeni 2019. 16:23

shell

nena1986

Ma nekad je dobro otkačit se malo od tih telefona… 👌, nek ste vi nama dobro 🤗…
    Vratili smo se od pedijatrice, dobila je 440 g u mjesec dana, to joj je granično al kao ok. Šalje nas da idemo snjom vaditi krv da joj provjeri željezo, kaže da ako je željezo niže da klinci znaju slabije dobivati na tezini. Uglavnom, ništa strašno. Preporucila nam je dodati keks u kašice, da je udebljamo. Također, alergene nikako do prve godine (jagode, kikiriki, kivi, psenica) itd. Prestala sam je slušati negdje na pola.

Opet oni s tim keksom. Ja isto čekam vaganje idući tj da vidim koliko je dobila. Rekla bi dosta manje nego prvi i drugi mjesec. Vidjet ćemo.
    Šta ako je željezo slabije, popravljat ćeš ga prehranom?

Dobije se sirup. Naravno da je bolje prehranom, ali s tim se sporije podiže željezo. 
    Mali je pio sirup, srećom samo jednu dozu. Dizali smo i prehranom, proso, cikla, crveno meso... 

• Ivonne
    29. Studeni 2019. 16:26

mmamma

Ivonne

Kakav je to adventski kalendar? Bas me zanima 🙂 ja znam samo za onaj cokoladni 😁

Freestyle 🤣🤣 pravila sam paketiće, ima i slatkiša i autića - Hot wheels, kinder jaja, pez figurica. Iskoristila sam tuljce od wc papira, u njih poslagala i stavila brojeve

nena1986
    29. Studeni 2019. 17:21

Super ideja za adventski! 👌👌👌
    Da da, keks je 🔝🔝🔝... cak je rekla da i oni u sebi imaju zeljeza. Nije se sjetila spomenuti meso, ciklu i sl. 
    Zato sam joj danas napravila ciklu i celer sa palentom, ubila ju 😂😂, samo grabi zlicu 😝. Jedva ceka da sjedi kako spada pa je stavim u sjedalicu da jede..
    Ako bude nisko zeljezo dat ce sirup a onda polako sa hranom. Drugi tjedan idemo vaditi krv pa cemo vidjeti

katiesu
    29. Studeni 2019. 22:02

evo mi u krevetu, jedno me vuče za sisu a drugo za kosu 🤣🙈
    danas je drapnuo 1,5 dopodne i isto tako poslije podne. mene grlo boli, jedva gutam, izgleda mi se imunitet srozao od silnog nespavanja. jučer je prvi put jeo batat smazao je ludo, danas batat i jabuka i isto zijevao ko lud. svojom ručicom je lovio žlicu. ja sam se bas nasmijala s njim. noćas nam tata dolazi, a ja si mislim kako moram kosu oprati prije nego dođe. ako i danas preskočim, ujutro će se dragi preplašiti 🤣🤣🤣
    ja sam isto zimogrozna, uzas i bas mi se ne izlazi van po šugavom vremenu. a moja kćer, na mene, kad je pao prvi snijeg (onaj kojem se mogla radovati ) vise sam  ju oblačila nego sto smo bili vani i onda to ave skidaj. ona je rođena krajem 7 mj pa kažu ljutnje dijete ne voli zimu i snijeg. a sto ja, rođena u 12 mj mrzim snijeg iz dna duše, dakle nije istina 🤣🤣

katiesu
    29. Studeni 2019. 22:13

da moj mali je za dva mj dobio 800 gr ali izgleda da je to ok jer je u pocetku dobivao i previše. prvi mj 1,5 kg. 
    uglavnom kćer mi je od početka nejelica, od prvih kasica to je bas katastrofa i sad moram puškom tjerati da pojede. danas je bio rižoto s piletinom i mrkvicom i to je začudo pojela, pojela je nešto jabuke i jogurt sensia s musli. to je pojela od kad je došla iz vrtića a ponekad joj je ti za cijeli dan i da popila je flašicu mlijeka, ona je sva blijeda i pije već treću turu željeza. prije ne znam koliko je već pila isto tri bočice. uglavnom meni pedica stalno govori da joj moram popraviti željezo na prirodan način, tj prehranom ali kako kad će ona povraćati od hrane a ja samo galamom i prijetim.  ma kakva cikla i tako to, nema šanse, s ja obožavam i bas imam domaću. izludit će me ta djeca 😩

nena1986
    29. Studeni 2019. 22:48

A vjerujem ti, muka je to kada ne zele jesti, a ako silis jos gore napravis... Mali mi je do dvije godine jeo sve, bas sve. Onda odjednom nista. Pola godine je zivio na pasti i salsi (eventualno gulas), pizzi i kruhu s abc-om i sunkom. U salsu sam zato miksala svo mofuce povrce i to  koristila i za pizzu. Tijesto integralno. Za sve drugo, borba 🙄. A onda smo malo pomalo poceli opet. I sada nece sve, ali da se iskombinirati da pojede zdravo... drzimo fige da ova mala popisura bude mali gurman 🤗😂 mos mislit 😉😝

CiniMINIS
    30. Studeni 2019. 02:31

Pozdrav cure, mi se danas (jucer) ipak spakirali na pravljenje adventskog vijenca i usput obaviti jos neke druge stvari. Opet se moramo prilagoditi na novu okolinu i na hrpu ljudi oko nas.
    Ivonne, bas lijepo za kalendar, tako nesto sam i ja planirala svojoj raditi kad bude kuzila.
    Katiesu, palo mi je na pamet da znam dobar recept protiv grlobolje. Odvratan je, al kad je kod mene kriza za dva/tri dana prode s tim. Nacickas (ili istisnes na oni gnjecilicu) rezanj ili dva cesnjaka (kolko mozes podnjeti) stavits dvije zlice meda i zalijes vrucim mlijekom i pijes sto je moguce vrucije 3 puta dnevno.
    Mi smo nasoj curi isto preventivno radili kks iz prstica kad je dugo vukla rotu i slika je bila savrsena. Nadam se ako ja pijem zeljezo da ga i ona dovoljno dobiva.
    I ja sam totalno zimogrozna i ne postoji ta ljubav koja bi me odvukla van kad je hladno. Al kad smo kod teme, jel i vama toplije nego prije trudnoce? Ja imam osjecaj da podnosim puno hladniju temperaturu nego inace.
    Curen bas imate slatke papalice 😊😊 samo dalje tak. Moja cura je danas prvi put nakon 3 sata odbila sisu 😱 ja bila u soku. Nutkam ja nju, nutkam, ona se okrece i nece i nece. Na kraju je odspavala jos dva sata i onda tek jela 🙈 mrak mi pao na oci. I tad je isto dosta brzo zavrsila, ja mislila da se nije ni puno najela, al je nakon toga jos i bljucnula a i pelena je bila bas puna pa je valda onda ipak dosta pojela. Skuzila sam da po vremenu jela uopce ne mogu procijeniti kolko se najela. 
    Jel vi svojim bebicama planirate kupovati bozicne poklone iako jos nista ne kuze?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.