Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marlona
    14. Studeni 2019. 10:33

Jutro cure! 😊
    Mi planiramo kašice sa 6 mj, povrće valjda, nisam se puno oko toga još informirala, nije mi još došlo do glave da će začas napuniti tih 6 mj 😮 ima povrća u bakinoj škrinji pa će se naći štogod valjda, oni uvijek smrznu pa imaju i zimi svašta 🙂 Ivonne, hvala na ovim info! 😊
    Spominjale ste kile, ja sam u plusu nekih 5,6kg od prije poroda i to stoji mjesecima, meni je to ok skroz, imala sam i debljih faza 🙈 
    Pogledala sam katalog iz lidla i najrađe bi sve kupila, meni su te drvene didaktičke igračke jako jako super 😍 i sve one staze i kreativni setovi, jedva čekam da se možemo s tim igrati 😁 S čim se vaše bebice najviše zabavljaju? Mojoj su najdraže one male knjigice, ima par tvrdih, jednu mekanu i jednu plastičnu za kupanje, i njih najviše voli, valjda jer  im može stranice okretati pa je na svakoj nešto novo 😊 e da, i ogledalo u gymu koje sam spominjala, ali to je više love-hate odnos jer ga ne može fino strpati u usta 😂 mislim da bi bila najsretnija da može mobitel strpati u usta, na njega uvijek poludi, stalno je tu negdje dok ju slikamo ili tipkamo nešto, a još ga nije okusila pa joj je ful napet 😂😂

• Ivonne
    14. Studeni 2019. 10:36

E to pečenje u pecnici- staviš na pek papir npr kocke bundeve batata tikvice i malo luka i zamotas. Ne treba dugo peći, to se ne zapece nego se više kuha u svojoj tekucini a bebama bude finije nego kuhano u vodi ili pari.
    Kad pravis pecenu jabuku - prerezes na pola staviš na pek papir i isto kratko u pecnicu, bude fino ko neki puding od jabuke

14. Studeni 2019. 10:46

Ivonne, ovo mi je super ideja s pecenjem u pecnici... Ja jos nisam uopce razmisljala o toj dohrani, nekako mi je jos rano, a brzo ce i to doci... 
    Marlona, moram i ja nabaviti te knjizice, samo nikako da naletim na njih...  
    Mame koje dojite, jel jos pijete cajeve za dojilje? 

CiniMINIS
    14. Studeni 2019. 10:51

krino

Ja sam se malo obeshrabrila s brokulom kad je netko napisao da se mala cijeli dan muci da prdne jer je mama jela juhu od brokule… ? Ivonne, jesi ti to pisala? Ajde ti nama, onako iz iskustva, preporuci koju kasicu. I koliko cesto i kako si ti krenula s time? 😂 Ipak si nam ti ovdje kao neka mamasan 😊

Ja sam pisala da joj je kuhana cvjetaca (s prezlama) smetala a juha od brokule i cvjetace je bila ok.

mmamma

Eee da, ovo malo sto sam spavala sam uspjela sanjat da mi je svekrva pocela kupovat kasice za malu… Popizdila sam… Jedna je bila ljubicasta, a drugoj je kao prosao rok ali jos je dobra - veli ona… 🤪🤣

Ivonne, i ja napravila print screen 😅
    Moja se za sad igra samo s nekoliko igrackica, imamo sarenu mekanu lopticu koja na jednoj strani ima zrcalo, na savovima trakice i unutra zveckicu, ima plisanca koji svira lullaby, rukavicu koja ima na svakom prstu zivotinju i hobotnicu koje tete kackaju za prerano rodene bebice (ocito se i ovako mogu kupiti jer smo dobili na poklon). Lopta i rukavica su trenutno highlight.

14. Studeni 2019. 11:28

Moja se najviše veseli gymu i jednoj mekanoj kocki. Ali za sad još ne uzima igračke u ruku.
    Joooj, tako bi vam rado pokazala video koji sam snimila jutros 🥰🥰🥰🥰

• Nikki
    14. Studeni 2019. 11:45

Ivonne, hvala na podsjetniku, ja skroz zaboravila na pečenje! 
    Od igračaka naš ima plisanca zeku koji svira, nekog rakuna ili tako nešto, zvjezdicu koja šuška i može se gristi, no on to sve trpa u usta i živcira se ako ne ide. Da ne nabrajam koliko onih stvarčica za zube ima, pa kad krene samo mijenjam kako počne plakati... nekad ga i žlica zabavi...
    Gym ga još uvijek više ljuti nego zabavlja, na stolici me već strah ostaviti ga da nisam blizu jer se pokušava dignuti...
    Slikovnica imamo od prije, ali sve pokušava u usta staviti pa nema baš smisla 🤦‍♀️

• Nikki
    14. Studeni 2019. 11:46

mmamma

Ivonne, ovo mi je super ideja s pecenjem u pecnici… Ja jos nisam uopce razmisljala o toj dohrani, nekako mi je jos rano, a brzo ce i to doci…
    Marlona, moram i ja nabaviti te knjizice, samo nikako da naletim na njih…
    Mame koje dojite, jel jos pijete cajeve za dojilje?

Ja nisam ni pila te čajeve, nije bilo problema pa eto...

• Nikki
    14. Studeni 2019. 11:52

Ne znam jel koja od vas misli kupovati one skafandere/tutice/odjelca za zimske radosti, u lidlu su od danas mislim 120kn... mi ćemo uzeti da imamo kad odemo na sankanje (sa starijim naravno 😉).

krino
    14. Studeni 2019. 11:54

Mom je najdraza tetra pelena i njegove ruke ili zabac iz baby gyma. Ostalo 0 bodova. E da, i zvake u onoj plasticnoj kutiji! To je hit svih hitova!

• Nikki
    14. Studeni 2019. 12:01

nena1986

Sin mi je od samog početka teško prihvaćao hranu, samo voće je ișlo bez problema i par vrsta povrca, meso ništa. Tek puno kasnije. Doduse i dandanas je izbirljivac. Isto tako smo imali problem sa hranjenjem općenito i dosta dugo ga se hranilo. Koristenje pribora tek oko druge godine. Svekrva ga je hranila maltene do skole, siz sam dobila. A sad kad sam joj rekla da ce sama jesti 😂😂😂🙈
    Zato sada planiramo to izbjeci. Hranjenje uopce, a nadamo se i boljem prihvacanju hrane. Iako znam da ona moze biti totalna suprotnost njemu. Kad sam krenula istrazivati, procitala knjigu, nasli smo se u puno situacija i skuzila sam da je to to. Tako da drzte fige!
    Hvala Ivonne, drzim te za rijec ako ne nadem nigdje… ❤😂

Neno, držim fige da dobro krene!
    Nisam previše upoznata baš sa metodom, ideja da sam jede mi je svakako ok, samo što je mene strah zagrcavanja dok je ovako mali. Sa starijim je toga bilo posvuda kad je počeo sam brljaviti, ali počisti se, opere se (narančastih mrlja ima po bodićima koliko hoćeš), a jeo je sve doslovce i to do prije godinu dana. Sad već izvoljeva, ali to je druga priča..
    P.s. nema ikea dostavu u Ri? Bila neka reklama da je dostava besplatna?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.