Bok cure, super ste, baš aktivne 😊 ja ne stignem komentirati baš, ali evo, bubla spava nakon jela pa da iskoristim priliku 🙂
Ja sam s Ugljana inače, ali živim u Zg
Ciniminis, i moja je s 3mj dobila malo, oko 300g u mjesec dana pa nam je preporučen dodavanje ad-a, ali meni bi ona popila nekad 10ml,rijetko 50ml,tako da smo to izbacili brzo jer bi ugl samo bacali, a pročestili podoje tako da sad jede svaka 2 sata, najčešće. Po noći nešto rjeđe i svaku noć drugačije, ali jede bar 3,4 puta između 20h i 6 ujutro. Bili prekjučer na vaganju i dobila je 800g u mjesec i 3 dana, ped kaže da je to ok skroz, nek samo forsiram cicu (ovo je druga dr, pedijatrica koja je preporučila ad je bila zamjena), ali da mogu uvesti kašice polako, da ne bi počela gubiti. Ja planiram ipak čekati 6mj, ali vidjet ću na idućem pregledu 3.12. kako napreduje. I moja je sitna, ali aktivna skroz 😁
Ovo je samo moje iskustvo, ali možda pomogne 🙂
A kosa, uf, jako me živcira i još se nisam išla ošišati 😩 kovrčava je pa ju ja češljam samo kad ju perem i onda zaštopam kadu, inače perem jednom tjedno, jer je suha dosta, ali sam sad dobila i perut, tako da me sad počne svrbit tjeme već nakon par dana i grozno mi je to. Imate kakvu preporuku za šampon protiv peruti? Kaže mi šogorica da je dobar od l'angelice pa ću taj probati,sutra je GS doma pa ću prati kosu 😅 meni za to treba bar pola sata dok ja to raščešljam sve 🥴😂
I zaboravih, andreaandrea,dobrodošla! 😊
Ne znam više jesi ti pisala to, ali nemam ni ja frendica s djecom pa mi ovaj forum super dođe za beblje, ali i ostale teme 😁
E,da spomenem kosu svoje curice, rodila se s dosta kosice, a sad je oćelavila ukrug oko glave kako leži, kao neka obrnuta fratarska frizura, ona ima kosu tamo di njima fali, ako me kužite 😂😂 mi smo se počele linjati otpilike u isto vrijeme , ali ona sad polako staje, meni se ne nazire kraj 🙈
Uh, imala sam sto citati...
Moja kosa - uzas, ako tako nastavi ispadati postat cu celava, a imam je zbilja puno.. osisala sam se, ali nije pomoglo.. probat cu s nekim samponom za to pa cemo vidjeti..
Moja mala nije imala puno kosice kad se rodila, ali to sto je imala je palo pa je bila celava, a sad joj je to opet naraslo i ima sve vise kosice 🥰
Sto se tice dohrane, ne planiram ove godine jos nista, krenula budem sljedece 1. Ili 2.mj. s povrcem... Dojim ju i dobiva dobro na kilazi, skoro pa je poduplala porodjajnu tezinu, a nema jos ni 4mj.. preporuke su svakakve, ali ne slusam nikoga osim sebe i svojeg djeteta 😁
Nove cure, dobrodošle! ☺️
Bok cure, super ste, baš aktivne 😊 ja ne stignem komentirati baš, ali evo, bubla spava nakon jela pa da iskoristim priliku 🙂
Ciniminis, i moja je s 3mj dobila malo, oko 300g u mjesec dana pa nam je preporučen dodavanje ad-a, ali meni bi ona popila nekad 10ml,rijetko 50ml,tako da smo to izbacili brzo jer bi ugl samo bacali, a pročestili podoje tako da sad jede svaka 2 sata, najčešće. Po noći nešto rjeđe i svaku noć drugačije, ali jede bar 3,4 puta između 20h i 6 ujutro. Bili prekjučer na vaganju i dobila je 800g u mjesec i 3 dana, ped kaže da je to ok skroz, nek samo forsiram cicu (ovo je druga dr, pedijatrica koja je preporučila ad je bila zamjena), ali da mogu uvesti kašice polako, da ne bi počela gubiti. Ja planiram ipak čekati 6mj, ali vidjet ću na idućem pregledu 3.12. kako napreduje. I moja je sitna, ali aktivna skroz 😁
Hvala ti na podrsci 😊 pokusat cu i ja tako. Moja je isto skroz aktivna. Nikad ne miruje, cak i kad spava ponekad dize guzu i nogice i mlatara s rukicama. Nadam se da cemo uspjet, makar nemamo nit doma bas podrsku (spike tipa - beba treba san i ne treba ju buditi i slicno) a i imam osjecaj da mi i pedica visi nad glavom s dohranom 🙈. Bas se ne osjecam ugodno trenutno.. savrseni uvjeti za pojacati mlijeko..
Forsiram sad da totalno isprazni sisu i pojede i ovo zadnje masno mlijeko, al ona ne zeli i ne zeli (a kad izdojim rucno strcka jos). Cim ide slabije ona cendra i zeli drugu sisu na kojoj lakse tece. Imate kakav savjet kako bebu potaknuti da rijesi sve iz sise?
Hvala ti na podrsci 😊 pokusat cu i ja tako. Moja je isto skroz aktivna. Nikad ne miruje, cak i kad spava ponekad dize guzu i nogice i mlatara s rukicama. Nadam se da cemo uspjet, makar nemamo nit doma bas podrsku (spike tipa - beba treba san i ne treba ju buditi i slicno) a i imam osjecaj da mi i pedica visi nad glavom s dohranom 🙈. Bas se ne osjecam ugodno trenutno.. savrseni uvjeti za pojacati mlijeko..
Forsiram sad da totalno isprazni sisu i pojede i ovo zadnje masno mlijeko, al ona ne zeli i ne zeli (a kad izdojim rucno strcka jos). Cim ide slabije ona cendra i zeli drugu sisu na kojoj lakse tece. Imate kakav savjet kako bebu potaknuti da rijesi sve iz sise?
Da smo znaš kaj sam sve napisala pa me izbacilo 🙈 ukratko, i meni su pedica i patronažna skakale po glavi zbog dojenja.. S njegovih mjesec dana sam doma tulila jer nisam znala koga da više slušam. Onda smo bebek i ja našli sredinu. Nikad mi ne isprazni cicu, rotiram ih nekak po svom. Mlijeko sam pojačala s pivom, po preporuci frendice, i brzo sam vidjela razliku u količini (popijem jednu do dvije tjedno), a onda sam počela više jesti (to su svi skužili 😂🙈). S druge strane, flašica nam je super je mi stvarno nakon nje bolje zaspi, pogotovo navečer. Uveli smo ju samo da bebek ojača da bolje cica, i stvarno je tak bilo. A sad i GS/SG uživa u hranjenju. Samo hrabro i uhodat ćete se, ne brini 😉
Ciniminis, i moja je s 3mj dobila malo, oko 300g u mjesec dana pa nam je preporučen dodavanje ad-a, ali meni bi ona popila nekad 10ml,rijetko 50ml,tako da smo to izbacili brzo jer bi ugl samo bacali, a pročestili podoje tako da sad jede svaka 2 sata
I ja sam se loše osjećala nakon tog pregleda kad je malo dobila, kao da ju izgladnjujem 😟 ali ja vjerujem da ti radiš najbolje što znaš i najbolje poznaješ svoju bebu pa samo radi po svom, pusti druge da si rode svoju djecu 😛
Uostalom, ona po meni nije bila gladna, ali tada je i više spavala, svakako, i u nosiljci i po noći je znala drapit 6 sati, onda kad smo krenuli s češćim podojima jer ubrzo sama počela češće tražiti, valjda joj se želučić povećao 🤷 ali tad je počela i manje spavati, tj.prije se buditii za to prvo noćno hranjenje... drugi dio noći je oduvijek lošije spavala
Što se tiče ovog da ne isprazni sisu, ni moja ne isprazni baš uvijek. Ja sam znala dati jednu dok ona hoće pa ako se ljuti, onda drugu. Ako pusti ili zaspe, a čini mi se da nije dugo jela onda bi u sljedećem podoju opet dobila tu istu sisu.Pa ako nije dosta, onda drugu. I tako ukrug. Tako možda da probaš započeti podoj s onom sisom s kojom si završila? Pogotovo ako ne prođe više od 2h od zadnjeg hranjenja, ja sam tako prakticirala. I vodim se time da dovoljno piški i da joj je kakica fino senfasta. Kakva je tvojoj kakica? Zelena može ukazivati na manje tog masnog mlijeka, iako su sve boje ok, osim crne i bijele.
Nadam se da mogu pomoći, a da ne zvuči kao da je moj način (jedini) ispravan 😊
Tko o cemu, ja o serijskom nespavanju... Jel se vase bebe bude po noci da trpaju sake u usta i cuclaju prste? Moj se sav uzvrpolji pa krene sve sake cuclat i cmakat. Mislim da ga boli od zuba. Ali onda se razbudi i place i nista ga ne smiri. Ni da ga uzmemo ni nista. Jucer smo ga od 8 do pol 11 pokusali smirit i uspavat koliko je te sake nemilice trpao po ustima. Vec sam i cepic pripremila jer nisam znala sto bi koliko se derao. A umoran da jedva gleda. Dugo je potrajalo poboljsanje. Cijelih tjedan dana. Probala sam da spava samnom ali toliko me isuta s nogama i rukama da popizdim i dignem se sva sjebana. I jos mi usred noci bar 2-3x bude takvo budjenje uz kricanje. A nemrem mu nikak pomoc. Jednostavno nista ne pomaze 🤦🏻♀️
Tiha, meni je patronazna bila super cak i kad u par dana nije dobila tak puno. Mislim da je bilo 10g po danu a to je na pola manje nego minimum koji bi trebala. Kasnije je nadoknadila.
Sto se moje hrane tice, mogla bi definitivno pocet malo vise jest i malo jacu hranu. To s rotiranjem mi je i doktorica sad rekla. To sad i radim pa bi htjela da posise sto vise iz te sise, vidim da jos ide a njoj se ne da to sisati. A sto si onda s mlijekom nakon piva? Meni je rekla pedica sad da pijem grcku piskavicu pa sam kupila caj i nabavit cu mamine kapi u kojima ju ima. Navodno da prosiruje mlijecne kanalice pa se more stvoriti vise mlijeka.
Marlona, da, to je taj osjecaj. Ko da joj ne dam jest i ostavljam ju gladnu 😢. I moja sad nekako vise spava i krace jede. Kad ima mlijeka (kad je onako tvrda dojka) pola ostavi i zaspi i naravno da se opet smanji ponuda. A uvijek dobro spava. Mislim da ce vec puno pomoc ako samo podebljam nocne podoje, al budem joj i ovak nudila cesce. Sad sam probala nakon dva sata i vidim da joj je previse, ne zeli jednostavno, place na sisi i na kraju je bljucnula, tak da cu probat nakon dva i pol pa postupno smanjit razmak. Stolice su senfaste boje i kasaste kakve trebaju biti, al ima relativno rijetko stolice, samo jednom tjedno. A mokrih pelena ima non stop. I to ne onako blago pune nego budu bas teske pelene.
Hvala vam na savjetima, lakse mi je kad cujem da su i druge bebe nervozne kad ide kraju i ne pojedu sve. Vec sam mislila da je moja ekstra lijena i da previse ostavi.
Krino, ne znam ti sto rec, eto, moja ocito previse spava 🙈🙈 jedan beban jedna krajnost, a drugi druga krajnost..
Sortiraj odgovore
Najstariji