Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nikolina95
    08. Studeni 2019. 09:38

I moj malac je juce svristo od smijeha, prvi put se bas jaako glasno smijo i duugo, cak samo se uplasili sto se tolko smije.. Da mogu stavila bi vam video 😂

🙋‍♀️-24g
    🙋‍♂️-34g
    👨‍👩‍👦 🤰

• Nikki
    08. Studeni 2019. 09:39

nena1986

Nikki

Jutro! Mi smo lagano počeli dohranu, samo sa jabukom, a jučer smo ubacili i žitarice. mene je potaknulo to što on doslovce hoće jesti sa nama, čim vidi nas da jedemo pruža ruke, hoće uzeti. I vidim da je zadovoljan kad jede uz nas taj svoj jedan obrok, pa eto… još koji dan pa ćemo kruške 😊

Duša mala 😂…. Jesi mu miksala ili gnječila ili ribala ili nešto treće?

Da ga samo vidiš 😂
    Skuham jabuku narezanu na malo veće kriške, ohladim i stavim u onaj sisač za voće i to ti on posisa, ali pojede sve, ne ostane ništa unutra, a za kombinaciju sa žitaricama sam gnječila opet kuhanu jabuku.

Tiha
    08. Studeni 2019. 09:47

nena1986

Tiha

Kose više nemam ☹️ i tak je tanka i rijetka, baš sam uživala u trudnoći, izgledalo je kao da je ima duplo! Sad već ima mjesec dana kak mi mama tupi da mu mogu već griz skuhati, da mi i je zato sitna beba i neće spavat jer mu ne dam jesti, mogu mu i bananu gnječit, jabuku ribat i rižu kuhat 🙄 Ima na fejsu grupa domaće kašice za bebe. Dosta su rigorozni (samo domaće, organsko, nikakve kupovne kašice, keksi i sl.) ali za kakvu ideju oko početka su ok.. Mi smo ovaj tjedan morali dodat još jednu flašicu (sad smo na 3) jer je sitni sav pa kao da brže raste, tak da me neće iznenadit ak mi i pedijatrica kaže da prije krenemo (tak da mi je sad već muka od maminog "rekla sam ti")

Pripremi se na to da će ti vjerovatno reći da kreneš, ali opet ako ti procjeniš da ne treba ili ne želiš (ako stvarno nisu u pitanju neka opasna odstupanja od prosjeka), sama ćeš odlučiti što ćeš i kako… imaj na umu da u prva tri mjeseca bi bebe trebale dobivati u prosjeku između 150 i 200 g tjedno. A od trećeg između 100 i 150 g tjedno. I do 6 mjeseca bi trebali udvostručiti težinu. 😋

Hvala ti 🙂 ma malac je rođen sa 2770 i 48 cm, sad smo na 5065 i 60 cm... Istina je da mi na flašici bolje spava, ali sve drugo je ok. Aktivan, vesel i žilav 😁

Tiha
    08. Studeni 2019. 09:49

Ivonne

Kak se zove ta grupa na faceu?
    Znate što je mom sinu od 3 godine čokolino? Miksana zobena kaša sa kockom cokolade😂

Ovo je odličnoo 😄

nena1986
    08. Studeni 2019. 09:52

Tiha

nena1986

Tiha

Kose više nemam ☹️ i tak je tanka i rijetka, baš sam uživala u trudnoći, izgledalo je kao da je ima duplo! Sad već ima mjesec dana kak mi mama tupi da mu mogu već griz skuhati, da mi i je zato sitna beba i neće spavat jer mu ne dam jesti, mogu mu i bananu gnječit, jabuku ribat i rižu kuhat 🙄 Ima na fejsu grupa domaće kašice za bebe. Dosta su rigorozni (samo domaće, organsko, nikakve kupovne kašice, keksi i sl.) ali za kakvu ideju oko početka su ok.. Mi smo ovaj tjedan morali dodat još jednu flašicu (sad smo na 3) jer je sitni sav pa kao da brže raste, tak da me neće iznenadit ak mi i pedijatrica kaže da prije krenemo (tak da mi je sad već muka od maminog "rekla sam ti")

Pripremi se na to da će ti vjerovatno reći da kreneš, ali opet ako ti procjeniš da ne treba ili ne želiš (ako stvarno nisu u pitanju neka opasna odstupanja od prosjeka), sama ćeš odlučiti što ćeš i kako… imaj na umu da u prva tri mjeseca bi bebe trebale dobivati u prosjeku između 150 i 200 g tjedno. A od trećeg između 100 i 150 g tjedno. I do 6 mjeseca bi trebali udvostručiti težinu. 😋

Hvala ti 🙂 ma malac je rođen sa 2770 i 48 cm, sad smo na 5065 i 60 cm… Istina je da mi na flašici bolje spava, ali sve drugo je ok. Aktivan, vesel i žilav 😁

Moja je isto rođena mala... 2720, 48 duga 😂... u drugom mjesecu je imala 4460, i sad u četvrtom 5400, tako da smo tu negdje 😝

Andreandrea
    08. Studeni 2019. 09:54

Tiha

Hehheheheheh mame su posebna sorta. Imam i ja slicnu situaciju sa svojom iako mom ne treba dohrana jer i ovako dobije preko kilu mjesecno. Tvom bebolincu treba ad zbog grade i da malo dobije na kilazi,ali.moja mama ima posebne teorije. Znaci 500km je dalje i bila je nedavno na 3 dana. I onda krece: daj mu bocicu da ne trazi toliko cesto sisu( iako trazi svaka 2,5 do 3 sata), ajd daj mu bar prije spavanja da spava cijelu noc da ne prekidas san, ajd da mu skuhamo griza da dijete nadode ( dijete veselo,guguce, ima dovoljno kila,nije ono michelin dijete😂😂😂,ali fino je popunjem) ,ajd da mu baka kupi caja i fruteka da se zasladi tako sam i ja vama davala i tako...meni se cini da se oni prije nisu bas nesta zamarali nekim tablicama i doktorima. Po tim pricama mi se cini da su dohranu uvodili eto da se dijete zasladi  😂😂😂😂😂 

Andreandrea
    08. Studeni 2019. 09:59

Nikki

nena1986

Nikki

Jutro! Mi smo lagano počeli dohranu, samo sa jabukom, a jučer smo ubacili i žitarice. mene je potaknulo to što on doslovce hoće jesti sa nama, čim vidi nas da jedemo pruža ruke, hoće uzeti. I vidim da je zadovoljan kad jede uz nas taj svoj jedan obrok, pa eto… još koji dan pa ćemo kruške 😊

Duša mala 😂…. Jesi mu miksala ili gnječila ili ribala ili nešto treće?

Da ga samo vidiš 😂
    Skuham jabuku narezanu na malo veće kriške, ohladim i stavim u onaj sisač za voće i to ti on posisa, ali pojede sve, ne ostane ništa unutra, a za kombinaciju sa žitaricama sam gnječila opet kuhanu jabuku.

Znaci sisac zele bebe, bas sam ga jucer kupila u Bubamari . Probat cu i ja tako

08. Studeni 2019. 10:04

nena1986

shell

nena1986

shell

Kad smo se već dotaknule fejsa, je li se koja priključila onoj grupi kada su se cure prebacile na fejs prije par mj? Je li to zaživilo?

Pojma nemam da toga ima 🙈

Da, kako se ne sjećaš. One su se prebacile na fejs, i onda je ovdje jedno vrijeme bilo zatišje

Ja sam se priključila onoj trudničkoj dosta kasno… pa zato možda nisan u toku. A ovu, na bebicama smo otvorili kako smo krenule rađati.. 🙂

Da, mislim da je to bilo još na trudničkoj. Možda si se kasnije pridružila

Bebamala
    08. Studeni 2019. 10:06

Dobro jutroooo zene! 
    Mi smo sinoc solidno spavali, budio se 3 puta od 21:30, on sad jos malo spava, skuzila sam da mu ovo tmurno vrijeme pase za spavanje 😁 
    Ja sam se na kraju osisala do ramena, a imala sam kosu do polovice leda, bas mi je bilo krivo, ali nema veze nek raste nova...

Ima smisla stvarno i za i protiv uvodenja kasica od ranije, postujem svaciju odluku, najbitnije da su bebice site i da im nista ne fali prije svega 😁 jucer sam kupila te kasice ali pricekat cu jos 2 tjedna pa probati s tim... danas je napunio 4 mjeseca 🥰 u ponedjeljak smo bili na pregledu i on je vec svoju porodajnu uduplao i dobio cak malo vise, roden je sa 52 cm i 3100, a na zadnjem mjerenju je imao 63 cm i 6350...
    Iako se meni tih sest cini kao duplo kad dodu dani da se hoce nositi, jos se onako opusti, objesi, stradala mi leda 😂 mislila sam od nove godine krenuti na neki pilates, neke vjezbe... kako vi s tim stojite?
    Sto se facebooka tice, nemam ga vec 3 godine, ne fali mi, odvikla sam se, zivot mi je laksi i jednostavniji bez njega... ali mogu misliti kako se znaju pametariti tamo, to su po meni frustracije i kompleksi. Bas mi je drago da ste vi tu, da pricamo opusteno o svemu 🥰

Tiha
    08. Studeni 2019. 10:12

nena1986

Tiha

nena1986

Tiha

Hvala ti 🙂 ma malac je rođen sa 2770 i 48 cm, sad smo na 5065 i 60 cm… Istina je da mi na flašici bolje spava, ali sve drugo je ok. Aktivan, vesel i žilav 😁

Moja je isto rođena mala… 2720, 48 duga 😂… u drugom mjesecu je imala 4460, i sad u četvrtom 5400, tako da smo tu negdje 😝

💪💪☺️
    Ni ja ne znam kaj bi bez vas 😉☺️ od savjeta do razonode 👌😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.