Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nena1986
    08. Studeni 2019. 06:18

shell

Neno, jel i tvoja jede manje u zadnje vrijeme? Moja nekako kratko, baš me to brine. Kratki su podoji.
    Što se kose tiče, ja ne vidim još nikakve promjene, ista je kao i prije. Jedino dosta zamršenija, ali to je vjerovatno jer je stalno u repu.
    Dobili smo hrpu plišanih pidžamica, baš dosta. Ja to (još) ne koristim, ne znam, djeluju mi koma za kožu. Jel koristi koja?

Jede danju manje i brzo pojede (ispraksirala se), ali mi je zato zauzela naš krevet pa prolazimo kroz cjelonoćno dojenje. Jede malo, svakih pola sata, sat i tako cijelu noć. Katastrofa

nena1986
    08. Studeni 2019. 06:36

Ne sviđaju mi se te smjernice gastroenterološkog društva nimalo, pa ću se radije voditi prema onima svjetske zdravstvene organizacije. Isključivo dojenje do najmanje 6 mjeseca, a nakon toga sezonska hrana. Ionako su te organizacije financirane sa strane raznih farmacetskih tvrtki i teško je zapravo razaznati tko je u pravu... No ako ćemo logično, bebe od 4 mjeseca još uvijek ne sjede, pa ih se mora hraniti u poluležećem položaju, što baš i nije najsretnija opcija i puno je veći rizik od gušenja nego kad beba već sjedi ili je pak (još bolje) lagano nagnuta prema napred. Po smjernicama, nigdje nema podataka, ni istraživanja, ni ičega što bi me uvjerilo da bilo koje voće ili žitarica ima više nutritivno vrijednih elemenata od mlijeka (majčinog ili adaptiranog), s obzirom na probavljivost. Tako da sam zapravo protiv tog ranog davanja čvrste hrane, jer mi nema smisla. Eto, na lomaču me stavite, al tako mislim 😂🙈

• Ivonne
    08. Studeni 2019. 07:01

nena1986

Ne sviđaju mi se te smjernice gastroenterološkog društva nimalo, pa ću se radije voditi prema onima svjetske zdravstvene organizacije. Isključivo dojenje do najmanje 6 mjeseca, a nakon toga sezonska hrana. Ionako su te organizacije financirane sa strane raznih farmacetskih tvrtki i teško je zapravo razaznati tko je u pravu… No ako ćemo logično, bebe od 4 mjeseca još uvijek ne sjede, pa ih se mora hraniti u poluležećem položaju, što baš i nije najsretnija opcija i puno je veći rizik od gušenja nego kad beba već sjedi ili je pak (još bolje) lagano nagnuta prema napred. Po smjernicama, nigdje nema podataka, ni istraživanja, ni ičega što bi me uvjerilo da bilo koje voće ili žitarica ima više nutritivno vrijednih elemenata od mlijeka (majčinog ili adaptiranog), s obzirom na probavljivost. Tako da sam zapravo protiv tog ranog davanja čvrste hrane, jer mi nema smisla. Eto, na lomaču me stavite, al tako mislim 😂🙈

Tako i ja mislim. 
    Ne palimo ovdje lomače🤣imaš face za to😂😂

nena1986
    08. Studeni 2019. 07:06

Jedino to što se tiče alergija zaista stoji, iz više izvora, definitivno je dokazano da ranije uvođenje alergena smanjuje mogućnost pojave alergija čak i kod djece koja su već razvila neku vrstu ekcema (dermatitisa). Smjernice Velike Britanije (alergološko društvo), su takve da preporučaju davanje kikirikija, u obliku maslaca i cijelo jaje, tvrdo kuhano dati već na početku dohrane, sa pauzom od tjedan dana ukoliko je razvijen ekcem ili slično. No i oni preporučaju isključivo dojenje/formulu do 6. mjeseca. Iako kažu da je probavni sustav spreman već od trećeg mjeseca, to ne znači da bebi zaista treba dohrana (prof. Jovančević) aka bog pedijatrije, Krino kaže 😂💪. 
    Eto što učini ne spavanje od 3 ujutro.... dobra tura istraživanja + memoari na forumu. Opatosit ću se oko 14 h 😂😂😂🙈

nena1986
    08. Studeni 2019. 07:08

Ivonne

nena1986

Ne sviđaju mi se te smjernice gastroenterološkog društva nimalo, pa ću se radije voditi prema onima svjetske zdravstvene organizacije. Isključivo dojenje do najmanje 6 mjeseca, a nakon toga sezonska hrana. Ionako su te organizacije financirane sa strane raznih farmacetskih tvrtki i teško je zapravo razaznati tko je u pravu… No ako ćemo logično, bebe od 4 mjeseca još uvijek ne sjede, pa ih se mora hraniti u poluležećem položaju, što baš i nije najsretnija opcija i puno je veći rizik od gušenja nego kad beba već sjedi ili je pak (još bolje) lagano nagnuta prema napred. Po smjernicama, nigdje nema podataka, ni istraživanja, ni ičega što bi me uvjerilo da bilo koje voće ili žitarica ima više nutritivno vrijednih elemenata od mlijeka (majčinog ili adaptiranog), s obzirom na probavljivost. Tako da sam zapravo protiv tog ranog davanja čvrste hrane, jer mi nema smisla. Eto, na lomaču me stavite, al tako mislim 😂🙈

Tako i ja mislim.
    Ne palimo ovdje lomače🤣imaš face za to😂😂

Zato ignoriram fejs 😈😂

TonkicaPrrr
    08. Studeni 2019. 07:53

Ja ne znam kad vi uspijete toliko tipkati, nekad dođem na forum i imam osjećaj da nisam tri dana bila 😆😆😆😆
    Neka, volim čitati, ali ništa ne uspijem komentirati 😫
    Sto se tice dohrane, mi ćemo isto čekati bar 5 mjeseci pa ćemo vidjet kako stojimo s napretkom, tako nam je i pedijatrica rekla. Pošto smo na flašici, nekako se veselim uvesti nešto "domaće"  da joj se "iskupim" za mlijeko 😏
    A kosa.. ja ne znam što napraviti sa svojom, bojim se uooce ju prati koliko je ispadne svaki put.. jel koristite kakve tinkture, šampone? 
    A za malu... hrpa kose na rođenju i stalno je u procesu opadanja, pa tako sada ima Super duboke zaliske na tatu 😆😆

• Mino19
    08. Studeni 2019. 08:03

Dobrodošla andreandrea😊
    Moja kosa je uzas . Sisala sam se ali nista to nije smanjilo, na pocetku mi je bilo komicno koliko otpada, zadnjih tjedan dana je to preslo u ozbiljnu zabrinutost. Sjedim nekidan s GS na kavi, samo prodem rukom vanjskom povrsinom po repu i pramen mi ostane u kosi. I on i ja smo pozelenili u trenu. O tome koliko je bude dok je perem i cesljam da ne pricam..samo se nadam da ce to uskoro stat jer nemam bas kose na izvoz.
    Mi cemo kasice uvest ovih dana i mislim da cu krenut s povrcem. Jedna namirnica tjedno, svaki drugi dan. I netko mi je rekao da ne smije odmah to bit cijeli obrok nego tipa prvi put samo pola zlicice, zlicica, cisto da se privikne na okus pa postepeno sve vise..ne znam, malo sam pogubljena po tom pitanju

nena1986
    08. Studeni 2019. 08:14

Mino19

Dobrodošla andreandrea😊
    Moja kosa je uzas . Sisala sam se ali nista to nije smanjilo, na pocetku mi je bilo komicno koliko otpada, zadnjih tjedan dana je to preslo u ozbiljnu zabrinutost. Sjedim nekidan s GS na kavi, samo prodem rukom vanjskom povrsinom po repu i pramen mi ostane u kosi. I on i ja smo pozelenili u trenu. O tome koliko je bude dok je perem i cesljam da ne pricam..samo se nadam da ce to uskoro stat jer nemam bas kose na izvoz.
    Mi cemo kasice uvest ovih dana i mislim da cu krenut s povrcem. Jedna namirnica tjedno, svaki drugi dan. I netko mi je rekao da ne smije odmah to bit cijeli obrok nego tipa prvi put samo pola zlicice, zlicica, cisto da se privikne na okus pa postepeno sve vise..ne znam, malo sam pogubljena po tom pitanju

Prvi put će ti sigurno više toga izaći van nego unutra, pa se ne optetećuj s time, polako pa hoće. Nema razloga da se osjećaš nesigurno, sama ćeš odlučiti kada, što i kako. S prvim mi je bilo koma, sve nešto ne znaš al na kraju sve u hodu rješavaš! S prvim imam dan danas problema sa prihvaćanjem nove hrane i jako kasno smo ga naučili koristiti se priborom (svekrva ga je hranila, ne pitajte do kad). Sad okrećem priču, sve je to dobra škola a neke stvari moraš nažalost sam isprobati da vidiš da li funkcionira ili ne. Sretno!!

nena1986
    08. Studeni 2019. 08:15

Joj, zaboravila sam pozdraviti... dobrodošla andreandrea!! 😁

Andreandrea
    08. Studeni 2019. 08:31

Mali je u kolijevci,igra se sam sa sobom pa mogu popiti kavicu i tipkati. Sto se tice dohrane,naravno, pocinje se sa 2-3 zlicice kada god majka odluci da se dijete navikne na novi okus i samu zlicicu (iako moj zijeva kad ju vidi jer wayu dobiva na nju😂). Izmedu 4. i 6.mj zamjenjuje se jedan obrok dojenja ili bocice onim na zlicu. Tek od 6.mj idu 2 obroka. Bebe tada ne sjede,ali je zato kasica sto glada i razrijedena sokom voca ili dodatkom mlijeka (iako dojim receno mi da razrjedujem adaptiranim,a ne svojim i sto se tice rizinih pahuljica da razrijedim prokuhanom vodom). Nitko ne kaze da kasice imaju nutritivne vrijednosti jace od majcinog mlijeka. Naravno da je majcino mlijeko ili ad glavno u prehrani . Ovo je forum i tu argumentiramo,slazem se da ne bi nikoga trebalo na lomacu kao sto rade u pojedimin grupama na fejsu. Slazem se da postoji vise preporuka i da svaki strucnjak vodi svoju pricu. Svatko odlucuje za svoje dijete. Uglavnom,mi cemo poceti sa 4 mj pa cemo se tipkati za iskustva. Veselim se necem novom. I da,spremila sam si butternut tikvu koju cu isto ukomponirati u prvi mjesec dohrane.
    Sto se tice opadanje kose kod bebe, primjetila sam da pada pomalo iako ima dosta kose jer mu pronadem koju dlacicu na vratu ili obrazu. A meni ne opada vise nego inace, bar za sada😁 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.