Dobrodosla Nikki😊
Mi imali cjepljenje, temperaturu nema, ali danas joj se pojavilo crvenilo i otvrdnulo je. Ne tocno oko uboda nego malo iznad 😕 to samo da hladne obloge stavljam?
I meni su i pedijatrica i sestra digle tlak. Pedijatricu ne smijes nista pitat (btw, za kasice mi je rekla tek sa 6 mj, drzi se onoga po knjizi), prokomentirala da necu valjda dijete drzat gladno (mala super napreduje) kad sam je pitala je li moguce da mi je mlijeko postalo malo slabije i da li da uvedem bocicu adaptiranog prije spavanja, a sestra prokomentirala kad je mala pocela plakat tokom cijepljenja da sam to ja kriva jer nisam drzala kak spada (drzala sam je kao i prosli put, komentar na nivou, debilu pikas je, beba je, normalno da ce plakat??) Nisam znala koju bi prije pogodila sakom. #nemajka
Sto se hranjenja tice, mi je legnemo na kauc ili krevet i tako joj dajemo, ne mogu je vise u rukama drzat, ovako je puno lakse.
Ja evo po drugi put imam mastitis, zasad je puno manje nego prosli put, ali jako me strah da ne zavrsi kao i zadnji put. Iskustva sa stavljanjem kupusa? Koliko to trebam drzat, pomaze li zaista, sta da radim?😥
Mi jos nismo bili vani, ne da mi se po kisi, nakon rucka planiramo
Mastitis ili samo zacepljen kanalic? Ako imas mastitis moras dobiti antibiotik. Ako ti je samo kanalic zacepljen masiraj pod toplom vodom, malo grublje (dok se tuširaš), prije podoja topli oblozi, nakon hladni oblozi ili kupus, ali kupus ne drzi dulje od pola sata, sat jer zaustavlja laktaciju... meni je kupus bio odličan!
Tražila sam neki recept da potrošim jabuke a da ne moram uključiti mikser jer mi je to mrsko. Bila sam brzo gotova a iznenadit cu svoje dečke kad dođu doma.
Moram i skuhati danas kelj da ne propadne. To ću naguzit muža da zajedno u ekspres loncu bit ćemo gotovi za 15 min pa imam sutra opet klopu. Najviše volim tako pravit - danas za sutra, onda nisam u žurbi da sve stignem i skuhati i nju i sebe.
Umorna sam ko pas.
Krino ja bi ovom tvom opisu rekla da mali ima grčeve- neprekidna dernjava od dva sata u komadu je baš opis toga.
Vezano za dohranu, ja isto nisam mislila prije 6mj (iako je dr rekla da možemo od 4mj), sve dok nije počeo ozbiljno negodovati dok mi jedemo. Ako je u svojoj stolici gundja dok ga ne uzmem, ako je u krilu pokušava dohvatiti hranu sa stola i strpati u usta! Prije bi ga prikačila da jede kad i mi, sad malo uzme i okreće glavu prema stolu i viče, smijeh živi!
Uzeli smo mu tzv. "sisač" pa sam mu za početak danas dala kuhanu jabuku, smazao je samo tako, osmjeh od uha do uha! Nije to neka količina i nije cijeli obrok ali moglo bi se reći da smo počeli sa dohranom 😊
Sto je sisac?!? Ja to hocu znati 😂
https://www.bubamara.in/hranjenje/bocice/sisaci-hrane/canpol-sisac-za-svjezu-hranu/56-1055903407561059
Samo što sam ja kupila u Mulleru, ali ista stvar. Za sad je oduševljen, vidjet ćemo hoće potrajati 😉
Fora je, ustvari samo posišu sokić... 😁
Ovoj mojoj je 20 min dovoljno da se probudi ko sretna beba. Ne kužim
Dok je imala taj power nap ja napravila tortu
https://www.coolinarika.com/recept/francuska-torta-od-jabuka/?meta_refresh=1
Malo mi nije ispalo ko na slici
Čekam da se ispece
Javi kakav je, izgleda jako fino 👌, sjeckala jabuke ili ribala.. mrsko mi i sjeckanje 😂
Tražila sam neki recept da potrošim jabuke a da ne moram uključiti mikser jer mi je to mrsko. Bila sam brzo gotova a iznenadit cu svoje dečke kad dođu doma.
Moram i skuhati danas kelj da ne propadne. To ću naguzit muža da zajedno u ekspres loncu bit ćemo gotovi za 15 min pa imam sutra opet klopu. Najviše volim tako pravit - danas za sutra, onda nisam u žurbi da sve stignem i skuhati i nju i sebe.
Umorna sam ko pas.
Krino ja bi ovom tvom opisu rekla da mali ima grčeve- neprekidna dernjava od dva sata u komadu je baš opis toga.
Ma nema grceve. To se dere jer je premoren, a nece spavat. Pa znam ja njega. Jedva gleda, kapvi kao od olova, a nikako se ne da. I to nema cak veze s dudom nego je uvijek bio tezak za spavanje po danu. Samo sto sada ne spava ni po noci pa je eeekstra... Power nap nama traje 30min uvrh glave. Danas je imao 2 takva od 40min. Po noci je spavao 7h... Vec vidim da ce bit pizdarija s njim kad naraste. Ziv je vec sad...
Vezano za dohranu, ja isto nisam mislila prije 6mj (iako je dr rekla da možemo od 4mj), sve dok nije počeo ozbiljno negodovati dok mi jedemo. Ako je u svojoj stolici gundja dok ga ne uzmem, ako je u krilu pokušava dohvatiti hranu sa stola i strpati u usta! Prije bi ga prikačila da jede kad i mi, sad malo uzme i okreće glavu prema stolu i viče, smijeh živi!
Uzeli smo mu tzv. "sisač" pa sam mu za početak danas dala kuhanu jabuku, smazao je samo tako, osmjeh od uha do uha! Nije to neka količina i nije cijeli obrok ali moglo bi se reći da smo počeli sa dohranom 😊
Sto je sisac?!? Ja to hocu znati 😂
https://www.bubamara.in/hranjenje/bocice/sisaci-hrane/canpol-sisac-za-svjezu-hranu/56-1055903407561059
Samo što sam ja kupila u Mulleru, ali ista stvar. Za sad je oduševljen, vidjet ćemo hoće potrajati 😉
O svasta 😀😀😀 I kod tebe djeluje? Sto sve necu saznati na forumu
Zasto bi prvih godinu dana trebali spavati iskljucivo na ledima? Nasa spava na trbuhu, jedino preko dana kad spava onda je vecinom na ledima. Iako se i tad sama zna okrenut ili na bok ili na trbuh
Pa kakti to je preporuka. Samo ne znam kako ih prisilis na ledja kad se pocnu vrtit
Torta je preprefina - eno vec pola nema. Sjeckala, ali ide brže nego gibanje - očistiš na pola i onda polovicu ko luk na šnitu pa na listiće- brzo ide
Torta je preprefina - eno vec pola nema. Sjeckala, ali ide brže nego gibanje - očistiš na pola i onda polovicu ko luk na šnitu pa na listiće- brzo ide
Ti si bome ziva volja 😂
Budeš i ti tak. Natjeraju te djeca na bolju organizaciju jer si inače gotov. Naravno ima dana kad mi se ne da i kad je sve u totalnom kaosu ali danas sam laganini. Mali je u vrtiću i ne moram na dvije strane.
Inače danas sam ju 3 puta presvlacila - 2 puta bljucnila a 3 put se usrala do vrata.
Sortiraj odgovore
Najstariji