Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nena1986
    24. Listopad 2019. 18:08

ayla

Nego da jos pitam, da nebi poslje kad zagusti pitala a nikog za odg.. Do koliko smije temperatura narasti i sto ako nepocme padati nego samo rasti dal ju mogu tusirati i u kakvoj vodi?

Bebama mlađim od 3 mjeseca se skida povišena temperatura, ne čekaš da naraste, ne puštaš da vidiš dokle će ići. Isto tako, prvo daš lijek (koji već imaš, čepić, sirup...) i tek nakon 20 min cca s bebom u kadicu. (Lijekovi za snizavanje temp ti koce ono drhtanje koje dolazi uz temperaturu).  Temperatura vode za stupanj, dva hladnija od izmjerene temperature. Sa bebama starijim od 3 mjeseca ne moraš toliko paziti, pa do 38, 38.5 temp ne moraš skidati. Ako govoriš o temp zbog cijepljenja, ako potraje više od 48 h bez obzira ako je malo povišena, javi se pedijatru. Jako povišena (preko 38), ne bi trebala biti... kao reakcija. Ne znam koliko sam ti pomogla 😌

24. Listopad 2019. 18:16

nena1986

ayla

Nego da jos pitam, da nebi poslje kad zagusti pitala a nikog za odg.. Do koliko smije temperatura narasti i sto ako nepocme padati nego samo rasti dal ju mogu tusirati i u kakvoj vodi?

Bebama mlađim od 3 mjeseca se skida povišena temperatura, ne čekaš da naraste, ne puštaš da vidiš dokle će ići. Isto tako, prvo daš lijek (koji već imaš, čepić, sirup…) i tek nakon 20 min cca s bebom u kadicu. (Lijekovi za snizavanje temp ti koce ono drhtanje koje dolazi uz temperaturu). Temperatura vode za stupanj, dva hladnija od izmjerene temperature. Sa bebama starijim od 3 mjeseca ne moraš toliko paziti, pa do 38, 38.5 temp ne moraš skidati. Ako govoriš o temp zbog cijepljenja, ako potraje više od 48 h bez obzira ako je malo povišena, javi se pedijatru. Jako povišena (preko 38), ne bi trebala biti… kao reakcija. Ne znam koliko sam ti pomogla 😌

Razumila, hvala ti 😘

nena1986
    24. Listopad 2019. 18:17

Malo sam upala ko padobranac 😂😂😂. Sad sam sve pročitala 😌. 
    Pelene- najbolje drze pampers svjetlozelene... na akciji su bile u mulleru a mislim da su sad isto u dm-u 2+1. I Krino uopce nije losa ideja imati jeftinije za dan 👌

24. Listopad 2019. 21:54

Ciniminis, vagala mi ju patronažna. Imamo jednom mj druženja koja ona organizira, mame i trudnice iz kvarta. Pa ponese i vagu. Inače, kod nas patronažne dolaze vagati djecu sa puna 3 mj, ne znam jel i kod vas tako.
    I ja sam probala na kućnog vagi, ali nije mi to pouzdano.

CiniMINIS
    24. Listopad 2019. 22:11

shell

Ciniminis, vagala mi ju patronažna. Imamo jednom mj druženja koja ona organizira, mame i trudnice iz kvarta. Pa ponese i vagu. Inače, kod nas patronažne dolaze vagati djecu sa puna 3 mj, ne znam jel i kod vas tako.
    I ja sam probala na kućnog vagi, ali nije mi to pouzdano.

Jel smijem pitat koji si kvart? U zagrebu si ti, ne? Mi smo se oprostili od patronazne koji dan prije punih mjesec dana i tad nas je "predala" pedijatrici, mi smo na ravnicama. S time da nisam nit znala da se zadnji put vidimo kad je bila 😅 jos nam spomenula nek joj javimo kako je proslo kod pedijatrice i ja njoj javim i naivno pitam kad se opet vidimo, kad ono to je bilo to. Naravno uz napomenu ako imamo nekih pitanja da joj se slobodno uvijek javimo i da ce po potrebi doc. A pedijatrica je na prvom pregledu spomenula da se ispocetka redovito vidamo, sad ne znam jel to znaci svaki mjesec sistematski ili je mislila na cijepljenja koji su sa 2,4 i 6 mjeseci (odnosno kod nas sad sa 3 mjeseca kad smo preskocili prvo cijepljenje zbog rote). Moram priznati da mi se svida to redovito druzenje s patronaznom i drugim mamama  kod nas imaju grupe za potporu dojenja i sve si razmisljam da bi se mogla prijaviti i pridruziti, al nikako da se pokrenem 🙄.

krino
    24. Listopad 2019. 22:15

To je bas lijepo da se druzite. U mom kvartu, tj. u mom bloku je u 7 dana doslo 6 beba iz bolnice. I nitko se s nikim ne druzi, a djeca su nam sva u yjedan dana rodjena. Ja te zene ne znam, samo od mog susjeda zenu sam upoznala, ali nekako su svi po kuci. Ja sam sa svojim non stop vani. Steta mi lijepog vremena. A bide mi zao jer mi je tako lijepo kad vidim mame s klincima slicnog uzrasta da se druze i setaju. Ja sa svojim sama picim po jarunu...

24. Listopad 2019. 22:22

Ne ne, nisam iz Zagreba, ja sam iz Slavonije. Da, i kod nas se to zove grupa za potporu dojenju, ali stvarno se o svemu priča, o dojenju još i najmanje. Bude nas puno, netko ponese kavu, netko sokove, kekse... Lijepo je podružiti se i razmjeniti iskustva, a i klinci će nam ići zajedno u školu pa nek se upoznaju, mame vode i stariju djecu.
    Moja patronažna je tako divna žena, dostupna u svakom trenutku, susretljiva...

nena1986
    24. Listopad 2019. 22:28

shell

Ne ne, nisam iz Zagreba, ja sam iz Slavonije. Da, i kod nas se to zove grupa za potporu dojenju, ali stvarno se o svemu priča, o dojenju još i najmanje. Bude nas puno, netko ponese kavu, netko sokove, kekse… Lijepo je podružiti se i razmjeniti iskustva, a i klinci će nam ići zajedno u školu pa nek se upoznaju, mame vode i stariju djecu.
    Moja patronažna je tako divna žena, dostupna u svakom trenutku, susretljiva…

Ovo je divno, za primjer svima 💖

CiniMINIS
    24. Listopad 2019. 23:07

shell

Ne ne, nisam iz Zagreba, ja sam iz Slavonije. Da, i kod nas se to zove grupa za potporu dojenju, ali stvarno se o svemu priča, o dojenju još i najmanje. Bude nas puno, netko ponese kavu, netko sokove, kekse… Lijepo je podružiti se i razmjeniti iskustva, a i klinci će nam ići zajedno u školu pa nek se upoznaju, mame vode i stariju djecu.
    Moja patronažna je tako divna žena, dostupna u svakom trenutku, susretljiva…

To je ko nas forum samo uzivo 😂😂 i s kavom i keksima 😆😆

katiesu
    24. Listopad 2019. 23:21

krino

shell

Mi trenutno koristimo beauty baby i izdrže noć. Ali nekako mi se čini da manje mokri nego inače 🙄 jel se i vama kad tako dogodi, da manje piške? Svaka pelena je mokra ali kao da je manje nego inače.

Ona ima oko 6700 i 60 cm. Za tj dana će napuniti 3 mj. Ne kužim te njihove gabarite. Pa nijedno dijete nije rođeno jednako.

Pa bez veze. Ja sam rekla da je stari gromada. A sta da mu zabranim da raste? A to o kilama… Znam dojenu djecu koja dobiju po 1,5kg mjesecno. Sta onda? Beba na dijetu? Gluposti

evo moj npr. prvi mj dobio 1,5 kg dojenja beba. sa 4 mj 7920 i 69 cm bio. onda znas kako mi ruke otpadaju, e da rođen je sa 4 kg. mislim da sad ima 9 bas sam stala s njim na vagu danas, pa ono otprilike 🥴

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.