Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CiniMINIS
    05. Listopad 2019. 20:49

Nadam se da necu biti totalni spec i ne skuziti kad mi je dijete bolesno 🙈🙈 makar, kad se sjecam malih necaka i necakinja, mislim da ne mozes ne skuziti kad imaju temperaturu 😅. Nabavit cu svakako frescopad.

Frajla
    05. Listopad 2019. 21:13

E bas to, ne moze se ne skuziti kad imaju temperaturh. Neki placu, neki spavaju, neki su crveni, ali promjene svakako ima. Samo oprezno s ovim provjeravanjem cela, jer im zna nekad biti i hladnije (kao i rukice i nogice) kod temperature, pa ako se cudno ponasaju svakako je bolje izmjeriti (ili "poljubiti" prsa/izmedu lopatica).
    A sto se cjepljenja tice, njih nogica zna boliti od toga, pa placu, onda mozete isto dati cepic (doza po kilazi) jer je paracetamol i protiv bolova

krino
    05. Listopad 2019. 22:15

Mame, jel postoji neka od vas da se othrvala manijakalnom kupovanju robe i igracaka od strane baka/deda? Mene vec frustrira sto imam 10 pari samterica vel 80/86, igracaka za otvorit ducan i sl. Ne znam kafa ce iznosit te silne samterice. Na ljeto bit ce. I igracke. Sve je to lijepo i slatko, ali sta ce nam sada? Pa on je tek poceo drzati male stvari u rukicama. Puni smo plisanaca. Nisam sigurna da ce mu ijedan biti toliko napet. Pa ideje o baby podlogama puzzle, pa slapice futrane (ne znam je li bas tako napredan pa ce prohodat, ima 3mj.), male pilotske jakne, cipele (ali ne prave)...nema cega nema. Frustrira me sto se stan puni i nered je, a jos nije ni propuzao, a kamoli prohodao. Vec sad smo zatrpani svim i svacim..

05. Listopad 2019. 23:02

krino

Mame, jel postoji neka od vas da se othrvala manijakalnom kupovanju robe i igracaka od strane baka/deda? Mene vec frustrira sto imam 10 pari samterica vel 80/86, igracaka za otvorit ducan i sl. Ne znam kafa ce iznosit te silne samterice. Na ljeto bit ce. I igracke. Sve je to lijepo i slatko, ali sta ce nam sada? Pa on je tek poceo drzati male stvari u rukicama. Puni smo plisanaca. Nisam sigurna da ce mu ijedan biti toliko napet. Pa ideje o baby podlogama puzzle, pa slapice futrane (ne znam je li bas tako napredan pa ce prohodat, ima 3mj.), male pilotske jakne, cipele (ali ne prave)…nema cega nema. Frustrira me sto se stan puni i nered je, a jos nije ni propuzao, a kamoli prohodao. Vec sad smo zatrpani svim i svacim..

Moji srecom to ne rade, samo pitaju ima li hrane posto ne dojim i to je trenutno prioritet ako treba sto, igracke jos nitko nije kupio osim zdravoljubaca robicu mi isto nitko ne nosi.. Mjesta ima za sve al mogu misliti kako je tebi u stanu, potrpaj sve u vrecu i na ormar ili ispod kreveta dok nedode vrijeme za to 

krino
    05. Listopad 2019. 23:16

Najvise mi ide na zivce sto pitaju jel treba sto, mi kazemo da ne treba, ali svejedno kupuju. Kao da nema sutra. A zbilja ne treba. Toliko smo toga dobili da do godine dana ne moram kupiti nista. Ni robice, ni flasice, igracke...ma nista. Izgleda mi stan kao vasar. Smraci mi se kad dodju i donose. Nemamo kamo s tim. Pffff
    A najgore su mi te varijante sa kucnim papucama. Moje dijete nece hodat barem do kasnog proljeca. Pa koji ce mu klinac kucne papuce da su ne znam kakve? Izludit... 
    Ivonne, kako su krstitke prosle osim sto si olaksala novcanik? 

05. Listopad 2019. 23:38

krino

Najvise mi ide na zivce sto pitaju jel treba sto, mi kazemo da ne treba, ali svejedno kupuju. Kao da nema sutra. A zbilja ne treba. Toliko smo toga dobili da do godine dana ne moram kupiti nista. Ni robice, ni flasice, igracke…ma nista. Izgleda mi stan kao vasar. Smraci mi se kad dodju i donose. Nemamo kamo s tim. Pffff
    A najgore su mi te varijante sa kucnim papucama. Moje dijete nece hodat barem do kasnog proljeca. Pa koji ce mu klinac kucne papuce da su ne znam kakve? Izludit…
    Ivonne, kako su krstitke prosle osim sto si olaksala novcanik?

Hahaha da kucne papuce 😂😂 tako je moja sestra tila kucni ogrtac ja rekla da cemu ona da je sladak reko ako os sto uzmi pelene to mi treba ne kucni ogrtac i reko mos mislit kako ce biti u njemu, a sad kad te pitaju ako ne dojis nek uzmu hranu to je ono sto treba i pelene to ces makar potrositi 

CiniMINIS
    06. Listopad 2019. 03:57

Hvala ti frajla, pripazit cu 😉 i ostalim curama hvala na informacijama 😊.
    Sto se stvari tice, moja seka je imala dvije cure i sve je cuvala i zadrzala od stvarcica i sve smo naslijedili pa nam prakticki nista nije trebalo (da nismo od nje naslijedili dobili bi isto tak od sogorice), al smo ipak dobili od svekrve stvari jer nije mogla odoljeti 😅 sad imamo 3 zimske jakne koje vjerojatno nece ni nositi jer cu ju utrpati u kombinezon koji mi je puno zgodniji. Mi smo isto u stanu i pokusavam situaciju drzati pod kontrolom jer u 50kvadrata nemas stvarno mjesta za visak stvari. Igrackica isto vec imamo hrpu, al sve su za bebice, pa je to ok. Danas smo se igrale sat vremena s rukavicom koja ima na svakom prstu drugu zivotinju i fascinirana je bila i smijala se cijelo vrijeme i kad smo zavrsile samo je zaklopila oci kolko je umorna bila od akcije 😂

nena1986
    06. Listopad 2019. 12:20

MonaL.

Da li vi dojite ako imate neku virozu?

Da da, ako ne, moraš se izdajati... 

nena1986
    06. Listopad 2019. 12:31

krino

Mame, jel postoji neka od vas da se othrvala manijakalnom kupovanju robe i igracaka od strane baka/deda? Mene vec frustrira sto imam 10 pari samterica vel 80/86, igracaka za otvorit ducan i sl. Ne znam kafa ce iznosit te silne samterice. Na ljeto bit ce. I igracke. Sve je to lijepo i slatko, ali sta ce nam sada? Pa on je tek poceo drzati male stvari u rukicama. Puni smo plisanaca. Nisam sigurna da ce mu ijedan biti toliko napet. Pa ideje o baby podlogama puzzle, pa slapice futrane (ne znam je li bas tako napredan pa ce prohodat, ima 3mj.), male pilotske jakne, cipele (ali ne prave)…nema cega nema. Frustrira me sto se stan puni i nered je, a jos nije ni propuzao, a kamoli prohodao. Vec sad smo zatrpani svim i svacim..

Mi smo to riješili sa prvim djetetom. Ista stvar, mali stan nemam kuda sa stvarima. U jednom času sam šiznula i rekla im da ću sve što donesu morati dati nekom drugom jer nemam više kud sa stvarima. Ako nešto moraju da kupe, neka kupe pelene. Trajalo je, ali smo im morali dati altarnativu što da kupe. I onda malo pomalo. Sljedio je i jedan ozbiljan razgovor, da se ljubav ne kupuje novcem i da nam je dovoljno da su tu za nas kada treba + da spremaju novce za nesto sto ce nam zaista u bucnosti trebati. Malo su se durili, ali brzo je prošlo 😂. Moja mama je razumnija od svekrve. Dan danas donosi sve i svasta. Sada s drugim djetetom smo imali dogovor. Robicu smo nasljedili (i ima je brdo), a kad nesto zafali, ja njima kazem i oni svi sretni donesu. Mama je kupila nosiljku, svekrva krevet i svi mirni 😛

krino
    06. Listopad 2019. 14:43

Ista stvar. Da imam ne znam kakav stan, sto ce nam toliko toga. A od " ma morali smo, taman nikad ne obukao" mi se dize kosa na glavi. Jer nemos njima objasnit kad eto, oni "moraju". I moja je mama razumnija. Ona mu kupi neki bodi i kapicu, carape. Ostalo poslika i posalje pa da odaberemo. Njoj uvijrk kazem sto trebamo, ona je stalno na biciklu pa sve poskenira i posalje. I sama ima mali stan pa ne skladisti. Ali boze moj... Ja ne zbam vise kuda sa stvarima. I svaki put kad kazem NE, oni su "morali". Ma kenja mi se vise od tog. Za sve je: Pa to nije za vas. Uopce dijete navikavat da svaki put kad dodju nesto donesu... Rade male materijaliste. Da sano vidite kako se to pazljivo pregledava na slikama sto ima obuceno pa s kojim bojama je spareno... I to obozavanje i divljenje odjeci...to je odjeca. Treba da nismo goli. Amen. Sto god kupim, moramo pokazat. Cak i u ormaru je bila inspekcija. Pa se na slici cini ova boja, a zapravo je ova... Nikad kraja tom worshipovanju stvari koje smo kupili. Za stan, za sebe, za njega...za sve. 😤😤😤😤😡🤬

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.