Ljetne bebice 2019.god.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Noemi1
    04. Listopad 2019. 22:23

Aurora87

Curke, upadam malo iako kalendarski ovdje pripadamo…ugl, imam pitanje…malac je star 15 dana i evo vec par dana ga muce grcevi…jucer bili kod pedijatra i kaze da to nisu prave kolike jer se ne dere po 3 sata u komadu. Ugl, on je danas od.negdje 14 sati cijelo vrijeme na sisi…kad ga uhvate ti grcevi, samo sisa pomaze da ne place. Dao mi je 2 pauze po 10 min u kojima sam jela i otusirala se. Jel to normalno? Jel koja od vas imala takvo iskustvo? Inace je dobio 400g u 2 tjedna i pedijatrica kaze da super napreduje

Ja imala isto iskustvo, ali sam to povezala s babytol vitaminom k1d3, izbacila ga onda i uzela oleovit. I isto je samo na sisi pomagalo. Moj je poslje tog stagnirao u tezini, do tad je super napredovao, pa sam morala uvest i dohranu. Valjda je bio i gladan, ne znam. Provjeri si tezinu kroz par dana, mozda je gladan? 

krino
    04. Listopad 2019. 23:21

nena1986

Jer ti stvarno moze biti da ti nije dobar polozaj, a ne znam… ja vec razmisljam da si kupim i ring sling, ali posto ne znam nista o tome, morat cu se prije dobro raspitati… za doma bi ga koristila pretezno, mozda kad zatopli za po vani, jer mi je ova nosiljka odlicna za van za sada. Kasnije cu je moci okrenuti na leda, pa cemo vidjeti kako ce to funkcionirati 💪

Imam ergobaby. Do sada mi je bila odlicna. Zadnjih 2 tj smo bili na moru pa ga je muz nosio. Danas bome, ledja otpala. I sve me boli onak iznutra dolje. Mi ga gledamo svaki dan, ali bake i djedovi kazu da se ful promijenio i napupio i naraso... Nismo se vagali mjesec dana pa je sve moguce. Bas je tezak. Ili sam ja "omekanila" na dopustu 🤣🤣

katiesu
    05. Listopad 2019. 09:08

nena1986

krino

nena1986

Jako dobro!! Mi idemo u tri navrata, dva puta ujutro i popodne 👌, obožava biti vani. Kad pada kiša bude dosadna sama sebi 😂

Neno, koliko ju dugo nosis? Moj je prije mj dana imao 5,8kg. Sad pretpostavljam da je kila gore. Ja sam jutros 1:50h nosila i crkla sam. Bole me ledja i sve. Postaje mi tesko ga u nosiljci nosit… Pa sta cu sad?!

Jednom do dva puta na dan po jedan, dva ili tri sata u komadu. Ovisi koliko spava 😂😂😂🙈. Ima 5200 sada… nosiljka mi je super, uopce me ne bole leđa, veca koma mi je 20 min je nosat ovako bez iceg po stanu. Koju nosiljku imas? Da li su ti kopče dobro namještene? Ili je stvarno do tezine 😞

ja mislim da je do težine, moj matija je prišao 8 kg. još malo p beču moći ni koristiti nosiljku 😩

katiesu
    05. Listopad 2019. 09:11

Aurora87

Curke, upadam malo iako kalendarski ovdje pripadamo…ugl, imam pitanje…malac je star 15 dana i evo vec par dana ga muce grcevi…jucer bili kod pedijatra i kaze da to nisu prave kolike jer se ne dere po 3 sata u komadu. Ugl, on je danas od.negdje 14 sati cijelo vrijeme na sisi…kad ga uhvate ti grcevi, samo sisa pomaze da ne place. Dao mi je 2 pauze po 10 min u kojima sam jela i otusirala se. Jel to normalno? Jel koja od vas imala takvo iskustvo? Inace je dobio 400g u 2 tjedna i pedijatrica kaze da super napreduje

moj je bio takav, zahtjevna beba. kasnije bude bolje! nadam se da sam te bar malo utješila, drz se bit će bolje. možda ti je kakav skok u razvoju 😉

katiesu
    05. Listopad 2019. 09:17

Aurora87

Noemi1

Aurora87

Ja imala isto iskustvo, ali sam to povezala s babytol vitaminom k1d3, izbacila ga onda i uzela oleovit. I isto je samo na sisi pomagalo. Moj je poslje tog stagnirao u tezini, do tad je super napredovao, pa sam morala uvest i dohranu. Valjda je bio i gladan, ne znam. Provjeri si tezinu kroz par dana, mozda je gladan?

Nocas i jutros je imao zelenu stolicu, znaci da je moguce da je gladan…imam mlijeka, samo sam sad naravno guglala i na rodama pise da uzrok zelene stolice moze navodno biti kad beba ne moze doci do masnog mlijeka sto mi se cini da je moguci uzrok jer koliko god on sisao jednu sisu jucer, nije ju ispraznio a to sam i ranije skuzila da mi nikad ne uspije isprazniti sisu. A inace stedim jednu sisu jer ju je prvi dan naceo pa ju pustim da se malo oporavi i onda sisa drugu duze vrijeme. Ali evo spavao je nocas, normalno se probudio, jeo i zaspao. Vidjet cemo kako ce danas…

zelena stolica nije samo znak gladi, moj je isto imao i super napredovao. prvi mjesec je stalno visio na meni, ja sam isto imala tisuću ? iznad glave i sumnjala u sebe i u svoje mlijeko i zamalo da nisam odustala. rodio se s 4 kg i bio jakk naporan i zahtjevan i dreckav, jedino je preko noći spavao dobro a ostalo uzas. jedva sam izdržavala dan. sad smo 4,5 mj i sasvim druga je priča. samo izdrži. al nemoj mu dati da spava na dojci, ako ne sisa odmah ga skidaj

05. Listopad 2019. 09:21

Aurora87

I moju su rano uhvatili grčevi, držali bi ju po nekoliko sati navečer. Tad je pomagala sisa, ali kad ju baš uhvati grč, puštala bi ju i derala se iz sveg glasa. 
    Bilo je dana u početku kad bi bila stalno na sisi, ja sam to povezivala sa skokom u razvoju. Još uvijek navečer puno sisa. Uhvati ju nervoza pred spavanje i nažalost jedino sisajući uspije zaspati. Ali eto barem se skratilo vrijeme tog ludila. Zelenu stolicu nikad nije imala.

• Noemi1
    05. Listopad 2019. 09:48

Aurora87

Noemi1

Aurora87

Nocas i jutros je imao zelenu stolicu, znaci da je moguce da je gladan…imam mlijeka, samo sam sad naravno guglala i na rodama pise da uzrok zelene stolice moze navodno biti kad beba ne moze doci do masnog mlijeka sto mi se cini da je moguci uzrok jer koliko god on sisao jednu sisu jucer, nije ju ispraznio a to sam i ranije skuzila da mi nikad ne uspije isprazniti sisu. A inace stedim jednu sisu jer ju je prvi dan naceo pa ju pustim da se malo oporavi i onda sisa drugu duze vrijeme. Ali evo spavao je nocas, normalno se probudio, jeo i zaspao. Vidjet cemo kako ce danas…

Moj ni sad ne uspije isprazniti sisu, ali zato sto je lijen vjerojatno. Posto je bio mal i ranije rodjen, po uputi pedijatra i patronazne uveli smo i bocicu pa se uljenio valjda. Imam osjecaj da ostane gladan nakon sisanja. I da se vise grci kad sisa nego kad dobije bocicu. Nadam se da ti je skok u razvoju, ali poprati tezinu. Ako napreduje, nemoj se brinuti, nek sisa na zahtjev. 

• Noemi1
    05. Listopad 2019. 09:53

Aurora, rode ti predlazu da ukoliko su si 2 podoja unutar 3 sata da mu das istu sisu (tako ce doc do tog "masnijeg" mlijeka). Pa kad zavrsi s tom sisom, ponudis mu jos drugu. 

• Noemi1
    05. Listopad 2019. 10:19

Vjerojatno nije stalno jeo. Kad jede, cujes zvuk gutanjani micu mu se malo obsascici i kod sljepoocnice, pa po tom znas jel jede ili brljavi na sisi 😁 ne znam jesi probala nakon 5min sisanja ga dic da podrigne pa vratiti. U pocetku im zna jako curiti mlijeko pa se nagutaju i zagrcnu pa ih to muci. Mozes probat dat i espumisan baby (nama je pomoglo kod prduckanja, manje se muci) ako ga to pati. Ne znam kakvo ti je misljenje o dudi varalici, ali moj hoce i dudu i to samo Mam 0+. Imam jedno 7 duda, ali samo tu hoce (ja ju dobila u poklon paketu bubamare ili dma ne znam vise). I moj ne odbija ni sisu ni dudu ni bocicu, ni espumisan na zlicicu. Dijete hoce sve 😅

• Noemi1
    05. Listopad 2019. 11:32

Aurora87

Nisam ga probala nakon 5 min dici, dizem ga kad.pojede ali bas cu probati. A.mozda da i te espumisan kapi probamo, nisam pametna jer je.pedijatrica rekla da to zasad nema potrebe, da mozemo dati probiotik ako zelimo. A za dude varalice bas.i nisam…ka sam bila dijete kreten pa.dudala do 6 godine🙈 tako da.me straj dati mu da ne ispadne da je dudalica na mene, kad je vec i tako slika i prilika tatina.😁

Probaj podic za 5min, mozda podrigne pa mu bude lakse. A espumisan mom pomogne kod tog prduckanja, pa mu dajem. Uzela sam i biogaiu al nisam primjetila neku razliku, pa mu ne dajem. A dudu ako ne treba, super. Kod nas pomogne kod uspavljivanja i presvlacenja.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.