Moja mama isto voli kupovat, ali uvijek pita sta ti treba od robe, pelena, hrane, bocica i slicno. Zna nekad pretjerat s robom, ali joj kazem onda nemoj vise prerast ce mi, nece stici iznositi. Uglavnom poslusa, razumna je 😊 svekrva sva sreca nema problem s tim, zna da imamo sve pa kupi pelenice ako zatreba 🙂
Ista stvar. Da imam ne znam kakav stan, sto ce nam toliko toga. A od " ma morali smo, taman nikad ne obukao" mi se dize kosa na glavi. Jer nemos njima objasnit kad eto, oni "moraju". I moja je mama razumnija. Ona mu kupi neki bodi i kapicu, carape. Ostalo poslika i posalje pa da odaberemo. Njoj uvijrk kazem sto trebamo, ona je stalno na biciklu pa sve poskenira i posalje. I sama ima mali stan pa ne skladisti. Ali boze moj… Ja ne zbam vise kuda sa stvarima. I svaki put kad kazem NE, oni su "morali". Ma kenja mi se vise od tog. Za sve je: Pa to nije za vas. Uopce dijete navikavat da svaki put kad dodju nesto donesu… Rade male materijaliste. Da sano vidite kako se to pazljivo pregledava na slikama sto ima obuceno pa s kojim bojama je spareno… I to obozavanje i divljenje odjeci…to je odjeca. Treba da nismo goli. Amen. Sto god kupim, moramo pokazat. Cak i u ormaru je bila inspekcija. Pa se na slici cini ova boja, a zapravo je ova… Nikad kraja tom worshipovanju stvari koje smo kupili. Za stan, za sebe, za njega…za sve. 😤😤😤😤😡🤬
Šiznut ćeš kad tad, onako kako spada 👌... reci im da ćeš prodati, možda i zaradiš nešto 😂😂😂
Moja mama isto voli kupovat, ali uvijek pita sta ti treba od robe, pelena, hrane, bocica i slicno. Zna nekad pretjerat s robom, ali joj kazem onda nemoj vise prerast ce mi, nece stici iznositi. Uglavnom poslusa, razumna je 😊 svekrva sva sreca nema problem s tim, zna da imamo sve pa kupi pelenice ako zatreba 🙂
Živjeli razumni roditelji sto godina!! ❤
Živjeli razumni roditelji sto godina!! ❤
Zivjeli i vise 😄
Hej mame... Koliko cesto jedu vase bebe preko dana/noci? Da li vam povracaju cesto?
Moja preko dana jede svako malo, prezderava se i barem jednom dnevno izbljuje veliku kolicinu i to vecinom navecer... Po noci jede jednom nesto malo, ali desi se i da izdrzi cijelu noc... Popisanih pelena ima stalno... Po novom kaka svaka dva, tri dana ali kolicinski jako puno tako da nema teorije da bilokakva pelena to izdrzi jer drekeca ima do glave...
Jel trebam dizat frku radi tog povracanja, iako se ona sasvim normalno ponasa? Kako da uvedem neki raspored, npr da jede svaka 3h? Preko dana mi je cijeli dan budna i valjda jede iz dosade... Dam joj dudu, ali ne zeli nego gura ruke u usta ko manijak... Nakon sto se ispovraca opet ko manijak hoce jesti... Nije gladna, ali bi jela non stop... Zabavi se ona u baby gymu i s igrackicama, ali ne dugo, max sat, sat i pol izdrzi i onda je vec kriticno, place i ne moze se smirit... 😐
Hej mame… Koliko cesto jedu vase bebe preko dana/noci? Da li vam povracaju cesto?
Moja preko dana jede svako malo, prezderava se i barem jednom dnevno izbljuje veliku kolicinu i to vecinom navecer… Po noci jede jednom nesto malo, ali desi se i da izdrzi cijelu noc… Popisanih pelena ima stalno… Po novom kaka svaka dva, tri dana ali kolicinski jako puno tako da nema teorije da bilokakva pelena to izdrzi jer drekeca ima do glave…
Jel trebam dizat frku radi tog povracanja, iako se ona sasvim normalno ponasa? Kako da uvedem neki raspored, npr da jede svaka 3h? Preko dana mi je cijeli dan budna i valjda jede iz dosade… Dam joj dudu, ali ne zeli nego gura ruke u usta ko manijak… Nakon sto se ispovraca opet ko manijak hoce jesti… Nije gladna, ali bi jela non stop… Zabavi se ona u baby gymu i s igrackicama, ali ne dugo, max sat, sat i pol izdrzi i onda je vec kriticno, place i ne moze se smirit… 😐
Da li je dojiš? Ako da, majčino mlijeko je puno lakše probavljivo od mliječne formule. Druga stvar, želučić im je veličine njihove vlastite stisnute šakice. I treća stvar, ona ti je još jako mala i to je sasvim normalno ponašanje ako želiš dojiti na zahtjev. Spava ti po noći pa ono što ne pojede noću, nadoknađuje čestim podojima po danu (trebalo bi ih biti barem 10-12, naravno da može i više). Ako je na mliječnoj formuli, onda ne znam što bi ti rekla 😞.
Povraćanje? Jesi sigurna da nije bljucanje? Povraćanje je obično u mlazu, luku, ne znam kako bi ti to objasnila... a bljucanje, kad samo sklizne van. Ne mora biti višak uopće, već može biti i od progutanog zraka ako malo halapljivije jede. I to će se s vremenom smanjiti. Ako je stvarno povraćanje, posavjetuj se malo sa patronažnom sestrom ili pedijatrom.
Moja ti je prva dva mjeseca jako puno bljucala, znalo je biti količine od dvije velike jušne žlice cca u jednom navartu. Jede nebrojeno puta danju, noću jednom do dva. U 24 sata imamo oko 14 podoja cca, a grabimo već prema četvrtom mjesecu.
Stvarno, ako je dojiš, uopće se na zamaraj time koliko često je dojiš, koliko traju podoji i sl. I doji je na zahtjev. Kme-sisa, kme-sisa. Sisa služi za glad, žeđ, maženje, dosadu, sigurnost itd... Ne puștaj je da ti se toliko rasplače da je ne možeš smiriti. Mirnije će ti jesti i puno je veća vjerovatnost da će ti manje bljuckati (ako stvarno nije povraćanje!). Samo prati da li piški dovoljno, a stolica može izostati i 7-10 dana. Ponavljam, ako dojiš. Ako ne, zaboravi 😬.
Dobila dar govora. 🙈ne zamjeri 😂
Dojim je... Bljucka ona i tokom dana, ali ne previse... Ovo povracanje je bas u mlazu i meni to izgleda jako puno, kao da si prolio punu salicu npr... Uopce nez kud joj to stane... Jede na zahtjev, ali se prejeda i zato se to desava... A ako joj uskratim, bojim se da joj nece biti dosta... Mah, bas mi je stresno to sad 😕
Ajoj, 😞 sirotica... Ok, kužim.... stvarno se onda javi malo patronaži ili pedijatru, oni će ti znati reći što i kako dalje, ako ništa drugo da tebe umire... ❤
Prvo da napišem za povraćanje. Stariji je u mlazovima povracao mlijeko, sir, sve I odlično napredovao. Da je sve to ostajalo u trbušcicu bi puknuo. Bio je uvijek na granici pretilosti i sigurno bi ga pedijatrica stavila na dijetu da nije bio dojena beba. Srećom da u tom periodu nismo imali tepihe, mislim da bi izludila. Ja sam sve to prijavila pedijatrici i njoj to ništa nije bilo zabrinjavajuće jer je dobro napredovao. Svakako sve prijavi pedijatru, uvijek što ti je sumnjivo. Ovo sam ti napisala samo da se smiriš da je sigurno sve ok, znam da smo svi osjetljivi kad su bebe u pitanju i njihovo hranjenje.
Sortiraj odgovore
Najstariji