Neno, ti se spremas za trece? Hmmm? Trudnicke jakne i to 🤣 Sad kad razmislim, nije lose kad bude hladno pa ga nosim u nosiljci da mogu zakopcat. Clever. Ja kad god sam se vama pozalila da ne spava, on je poceo spavat. Btw., Sad je opet nekakva faza. Po danu je mala kenjica, ali po noci kad se probudi jesti, onda cvrkuce, guguce i nema sanse da zaspi. Satrani smo zadnjih par noci. Dignes se u pol 4 i nunas do pola 6. Jedva zaspi na 45min. Koma. Ali mozda je to skok? Mi smo skoro 12tj…
Ja imam rutinu setnja oko 18h, onda malo kunja u kolicima. Dodjemo doma, kupanje oko 20h, onda ga masiram po busi i napravim mu baby spa, malo provjezbamo, onda klopa, nunanje i spavanje. To sve ga fino umori pa zaspi relativno ok. Kad ima tak fazu zivcanoce (kao zadnja 3 dana) ne pase mu nikak. Ni da ga nosis, ni da ga ne nosis, e onda ga stavim solo u kindac pa mrda jos 15-20min i sam zaspi. Moja prija je pocela hranit malu prije kupanja tako da ne povezuje hranjenje i spavanje nego kupanje i spavanje. Njoj to pali. Mozda da i ti probas. Ja si uvijek mislim da punog trbuha moraju malo provarit, a ne na kupanje, ali njoj je to upalilo i tako sada rade. Inace je mala isto visila na sisi dok zaspi. Ali to je par dana borbe, placa i prilagodbe.
Jucer sam konacno nasla DM sa pampers pure pelenama. Bome, 39kom kosta 90kn. Budem nocas isprobala. Kaze do 12h da drze. Premium drze i super su mi. New baby su dobre po danu za svakih par sati mijenjat. Violete mi nikak bisu bile dobre. Imaju previse lufta oko struka kad se zatvore pa mi se par puta usro do grla. I popisao isto. Jos babylove moram probat. Mislim da su i one super. Jel netko korostio Trudi ili Lupilu?
U bipi su pampersice 2+1 gratis i cini mi se da se odnosi i na pure, pa si provjeri 😉
A teta violeta tu dosta vece, pa zato vjerojatno bjezi kakica….i iz mog iskustva ne rasporeduju dovoljno dobro ni brzo pisalinu 🙈 naprijed bude puno, a ostarag nista ako je samo piskio, dok kod pampersica se to raspored skroz do guze
Super info! Thanks 👍😌 Idem u bipu...
Ivonne, drzimo fige da je samo mala prehladica i da ce brzo proc.
Do kad je u bipi 2+1?
Mame, imam dva pitanja. 1. Je li netko iskusio nenormalno opadanje kose? Mislim, kod mene je to tako brutalno da mi saka kose pde svaki put kad ju perem. Al onak, postena prepuna saka. Onace mi svaki dan ispada pa nosim stalno rep jer me izludjuje kosa po stanu, krevetu, djetetu... Uzas.
2. Stavljate li vi svoje klince na pod na trbuh? Ja sam svog nedavno pocela stavljat. Sad ce 12 tjedana starosti. To po par minuta par put na dan ako je raspolozen. Uvijek krici. Onako mali bespomocni. Ruke mu savijem u laktu pod njega. Baby gym nisam jos upogonila iako ga imam. Nekako mi blesavo da mlatara po igrackama kad se nemre drzat na rukama. Neki kazu da je prerano, neki da je prekasno. Ako tp koja prakticira, koliko puta na dan to radite? Imate li nekakvu igru ili je prerano s obzirom da se nemre drzat. Glavicu vec dosta dugo drzi.
P.s. Sad smo u skoku u razvoju i toliko sam ga izdrilala s tim potrbuske na strunjaci da se ljutio i rodao, dobio dudu i bez nunanja u kindacu zaspao ko top. Eto ideje. Oni smore nas, a vjezbanjem smorite vi njih 😂
Ja svoju sada stavljam po trbuske da podrigne i zera dize glavu i muci se al ju stavljam na krevet ne na pod 🙂 al glavu drzi kao da ima 2mj 😀
Stavljam ju na trbuh skoro svaki dan, ali vecinom kad se muci s kakanjem pa usput masiram ledja i bude joj lakse... Zna i zaspati tako, ali onda ju imam na oku... Ne stavljam ju na pod nego na krevet...
Baby gym koristimo svaki dan za igru... Kad je raspolozena gleda igrackice koje vise, gleda sebe u ogledalu, slusa muziku, rukicama slucajno udara igrackama pa kad zveckaju se okrece za zvukom... Zna se zabavljati i vise od pola sata i primjetila sam da ju manje nosim jer se ocito nekad nosila iz dosade... A zna i zaspati tako u njemu... 😅 Makar je skup, nije mi zao ni kune jer se zabavlja makar je jos mala, a kad bude veca bude joj jos zanimljiviji... Onu lisicu sto svira koristimo i u kolicima da lakse zaspi... Za bozic ce dobiti onog psica ili seku sveznalicu, a i onaj loncic mi se cini super...
Mame, imam dva pitanja. 1. Je li netko iskusio nenormalno opadanje kose? Mislim, kod mene je to tako brutalno da mi saka kose pde svaki put kad ju perem. Al onak, postena prepuna saka. Onace mi svaki dan ispada pa nosim stalno rep jer me izludjuje kosa po stanu, krevetu, djetetu… Uzas.
2. Stavljate li vi svoje klince na pod na trbuh? Ja sam svog nedavno pocela stavljat. Sad ce 12 tjedana starosti. To po par minuta par put na dan ako je raspolozen. Uvijek krici. Onako mali bespomocni. Ruke mu savijem u laktu pod njega. Baby gym nisam jos upogonila iako ga imam. Nekako mi blesavo da mlatara po igrackama kad se nemre drzat na rukama. Neki kazu da je prerano, neki da je prekasno. Ako tp koja prakticira, koliko puta na dan to radite? Imate li nekakvu igru ili je prerano s obzirom da se nemre drzat. Glavicu vec dosta dugo drzi.
P.s. Sad smo u skoku u razvoju i toliko sam ga izdrilala s tim potrbuske na strunjaci da se ljutio i rodao, dobio dudu i bez nunanja u kindacu zaspao ko top. Eto ideje. Oni smore nas, a vjezbanjem smorite vi njih 😂
Meni je puno opadala, na mjestima sam bila procelava 😱 one zalikse sam imala celave ko neki muskarac 😭
Ispocetka sam racunala da je normalno, ali jednom kad sam se vidila na slici bas sam se zabrinula. Onda sam pocela koristit fitoval sampon (zuti s crvenim cepom, ima u dm-u), 2-3 boce sam potrosila i onda je stalo. E sad, jel pomogo ili su se hormoni jednostavno sredili stvarno ne mogu reci. Ugl, padala mi je kosa negdje od njegovih 3 do 6 mjeseci.
A od tad do dana danasnjeg hodam cupava jer imam hrpetinu mlade kose 🙄
Imala sam rupe na glavi koliko je opadala i onda je samo stalo i počela je nova rasti. Sad mi isto opada i kao kod tebe, šake kose.
Baby gym kao treba koristiti od 1 mjeseca, kao koordinacija očiju i pokreta ali mala je toliko strašljiva da još uvijek urliče kad ju stavim u njega tako da to otpada. Stavljam na trbuh ali to su muke...
To s tom kosom je bas za ukenjat se od straha... Isto imam antene od te mlade kose. Nema tog tafta koji to moze slijepit. Ne izggleda to nikako. Baby gym uopce ne koristim. Vose se s onim cvijetom igramo. A potrbuske sam nedavno pocela isto ziva muka i vriska. Svaki dan po malo. Osim kose. To po puno... Danas isla kod ginica, kaze ne prima danas vise. Nema broja vani. Eto. A nema narucivanja. Pa ti dodji i sjedi i cekaj.
Moja kosa je za sad ok. Nemam osjecaj da nesto posebno vise otpada neg inace, a mlade kose imam i ja hrpu jer mi je zadnjih mjesec/dva trudnoce krenula rasti.
Baby gym nemamo, samo podlogu za igranje, al ju ne koristimo jos. Stavljam ju povremeno na trbuh i stavim pred nju par igrackica da ju zabavi dok tako bespomocno lezi 😅
Užas kako mi otpada (kosa 😂), držim je u repu stalno. Odem na balkon ako moram poraviti rep ili se počešljati. Sva sreća pa imam pregustu, oštru kosu, nije mi nimalo žao što otpada, ionako je ima previše, ali je tlaka jer je ima posvuda... još ako je krenem sušiti fenom, kupaona bude 🙄... koma. Tako je h ilo i prvi put. Ne sjećam se kada se normaliziralo.
Luce nema baby gym, stavim je potrbuške na kutnu, svi se sjatimo oko nje i glumimo majmune. Uživa. Dok ne pošizi, onda bude kraj... tako jedno dva tri puta dnevno. 😀
Sortiraj odgovore
Najstariji