Moja gospođica beba spava tako da je večeras izbacila tatu iz kreveta. Uvijek zaspe sisajući ali evo tri noći, kad ju stavim u kinderbet, probudi se kroz 5 minuta. I tako onda u beskrajan krug, izvadi ju, stavi na sisu, zaspe, prebaciš u kinderbet, buđenje. Pa mi je lakše ostavit je kod sebe. Pogrešno, ali ne znam kako drugačije trenutno. Danju spava nekad super, nekad malo manje, ali u pravilu dobro. Zaspe lako, bez nosanja. Svaki dan smo vani, obožava biti vani i tad uvijek spava. Noću zaspe teže, samo bi sisala, to traje satima.
Rutinu još nikakvu nemamo. Stvarat ćemo ju kad se izredaju gosti, budući da ih od 7 dana u tjednu, imamo barem 5.
S čim perete ukakanu bebinu odjeću? Ja nikako ne uspjevam skinuti te mrlje kad pelena popusti.
Ariel za bebe, tekući. S tim da ga uvijek stavim manje od preppručenog. Ne ostane ništa... ne iskuhavam, perem na 60 😉
Mi vec imamo neku rutinu, ujutro se probudi pa je onda budna par sati... Za to vrijeme puno sisa, nosi se, vozi u kolicima, igra u baby gymu, aktivna je... Onda odspava dobar komad... Nakon toga opet puno sisa i nosi se... Ako je dan za kupanje, onda i to obavimo... Ako nije, onda pidjama, klopa i onda tata nosi dok ne zaspi... Nekad uspije iz prve stavljanje u krevetic, nekad ne... Po noci se probudi jednom ili dva puta za klopu, ali spava i nije aktivna... Sve u svemu, super je, bitno mi je da po noci spava... Zlatno dijete, samo neka tako ostane...
Kazu da ako je prvo dobro, drugo nece biti... Kao da cesto bude suprotnost... Tako da me vec sad strah 😅
I da, prijavljujem dolazak M... To je zato jer je bila tema neki dan haha... Dojim na zahtjev i dobila, tako da ocito nema pravila... A ja se ponadala da cu uzivati jos neko vrijeme,ahaa, frisku figu 😂
Čim se ukaki proprat taj dio, kad se osuši ostaje fleka. Ja imam w5 iz lidla za mrlje i odličan mi, bolji od dm sapuna za mrlje.
Uspavljujem na sisi i nunanjem. S vremenom cu više prelaziti na nunanje. Meni metoda ostavi pa se samo uspavat nikad sa starijim nije upalila samo sam dobila gordi plač, a ona je čak uspjela par puta sama zaspat ali to već kad se dobro iznunala pa sam ju otvorenih očiju stavila u krevet a ona ih samo zaklopila.
Neno, ti se spremas za trece? Hmmm? Trudnicke jakne i to 🤣 Sad kad razmislim, nije lose kad bude hladno pa ga nosim u nosiljci da mogu zakopcat. Clever. Ja kad god sam se vama pozalila da ne spava, on je poceo spavat. Btw., Sad je opet nekakva faza. Po danu je mala kenjica, ali po noci kad se probudi jesti, onda cvrkuce, guguce i nema sanse da zaspi. Satrani smo zadnjih par noci. Dignes se u pol 4 i nunas do pola 6. Jedva zaspi na 45min. Koma. Ali mozda je to skok? Mi smo skoro 12tj...
Ja imam rutinu setnja oko 18h, onda malo kunja u kolicima. Dodjemo doma, kupanje oko 20h, onda ga masiram po busi i napravim mu baby spa, malo provjezbamo, onda klopa, nunanje i spavanje. To sve ga fino umori pa zaspi relativno ok. Kad ima tak fazu zivcanoce (kao zadnja 3 dana) ne pase mu nikak. Ni da ga nosis, ni da ga ne nosis, e onda ga stavim solo u kindac pa mrda jos 15-20min i sam zaspi. Moja prija je pocela hranit malu prije kupanja tako da ne povezuje hranjenje i spavanje nego kupanje i spavanje. Njoj to pali. Mozda da i ti probas. Ja si uvijek mislim da punog trbuha moraju malo provarit, a ne na kupanje, ali njoj je to upalilo i tako sada rade. Inace je mala isto visila na sisi dok zaspi. Ali to je par dana borbe, placa i prilagodbe.
Jucer sam konacno nasla DM sa pampers pure pelenama. Bome, 39kom kosta 90kn. Budem nocas isprobala. Kaze do 12h da drze. Premium drze i super su mi. New baby su dobre po danu za svakih par sati mijenjat. Violete mi nikak bisu bile dobre. Imaju previse lufta oko struka kad se zatvore pa mi se par puta usro do grla. I popisao isto. Jos babylove moram probat. Mislim da su i one super. Jel netko korostio Trudi ili Lupilu?
Čim se ukaki proprat taj dio, kad se osuši ostaje fleka. Ja imam w5 iz lidla za mrlje i odličan mi, bolji od dm sapuna za mrlje.
Uspavljujem na sisi i nunanjem. S vremenom cu više prelaziti na nunanje. Meni metoda ostavi pa se samo uspavat nikad sa starijim nije upalila samo sam dobila gordi plač, a ona je čak uspjela par puta sama zaspat ali to već kad se dobro iznunala pa sam ju otvorenih očiju stavila u krevet a ona ih samo zaklopila.
Tako i ja. Properem (u HLADNOJ vodi) i stavim Opal pastu na fleku, u masinj i na 60. Sve ode. Ta pasta skida sve. Samo jako pjeni. Nista isto ne prokuhavam nit perem na 90. Gledam samo da njegovu robu perem odvojeno, ali i to cu prestat. Samo tetre, rucnike i tak sto ide na visoke temperature cu posebno prat.
I ja sam skicala u lidlu tu jaknu, al nemam klokanicu a i ne znam dal cu ju uopce kupovati, pa ju nisam kupila.
Mi jos nemamo bas nikakvu rutinu 🙈🙈 jedemo svaka 2,5 do 3 sata, kupanje tempiramo tako da je prije vecernjeg hranjenja oko 7, 8 sati (kupamo se dva puta tjedno). Ako ne zaspi na sisi onda ju stavim navecer u krevetic, nekad zaspi, nekad se pozali pa ju opet nosimo dok ne zaspi, a jednom sam ju stavila pokraj sebe kad muz jos nije dosao u krevet a vec nakon sljedeceg podoja je bila u svom kreveticu nakon sto je zaspala na sisi. Za dnevno spavanje ju nikad nisam stavljala u krevetic jer nam je rekla patronazna neka bude uz prozor (zbog zutice koju jos uvijek ima minimalno) a spavaca je malo zabacena i nema bas puno svjetlosti, tak da spava na kutnoj u dnevnoj.
Pelena za sad jos nije propustila pa ni ja ne znam kako cu to tretirati al sam dobila od sestre odjecicu koja je imala koji flekic od hranjenja i to sam skinula vanishom. Kupila sam i neko sredstvo iz avona kojeg su cure na fejsu nahvalile do boga a ono nista skinulo. Kad koristim tak neko agresivnije sredstvo stavim masinu jos dva/tri put da ispere sredstvo. Za sad nikakvih iritacija nema.
Eto da prijavim, prehlađen je, mislim da je to od malog pokupila jer je on balav... valjda neće dalje od poštopanog nosica, bala i kasljucsnja
Neno, ti se spremas za trece? Hmmm? Trudnicke jakne i to 🤣 Sad kad razmislim, nije lose kad bude hladno pa ga nosim u nosiljci da mogu zakopcat. Clever. Ja kad god sam se vama pozalila da ne spava, on je poceo spavat. Btw., Sad je opet nekakva faza. Po danu je mala kenjica, ali po noci kad se probudi jesti, onda cvrkuce, guguce i nema sanse da zaspi. Satrani smo zadnjih par noci. Dignes se u pol 4 i nunas do pola 6. Jedva zaspi na 45min. Koma. Ali mozda je to skok? Mi smo skoro 12tj…
Ja imam rutinu setnja oko 18h, onda malo kunja u kolicima. Dodjemo doma, kupanje oko 20h, onda ga masiram po busi i napravim mu baby spa, malo provjezbamo, onda klopa, nunanje i spavanje. To sve ga fino umori pa zaspi relativno ok. Kad ima tak fazu zivcanoce (kao zadnja 3 dana) ne pase mu nikak. Ni da ga nosis, ni da ga ne nosis, e onda ga stavim solo u kindac pa mrda jos 15-20min i sam zaspi. Moja prija je pocela hranit malu prije kupanja tako da ne povezuje hranjenje i spavanje nego kupanje i spavanje. Njoj to pali. Mozda da i ti probas. Ja si uvijek mislim da punog trbuha moraju malo provarit, a ne na kupanje, ali njoj je to upalilo i tako sada rade. Inace je mala isto visila na sisi dok zaspi. Ali to je par dana borbe, placa i prilagodbe.
Jucer sam konacno nasla DM sa pampers pure pelenama. Bome, 39kom kosta 90kn. Budem nocas isprobala. Kaze do 12h da drze. Premium drze i super su mi. New baby su dobre po danu za svakih par sati mijenjat. Violete mi nikak bisu bile dobre. Imaju previse lufta oko struka kad se zatvore pa mi se par puta usro do grla. I popisao isto. Jos babylove moram probat. Mislim da su i one super. Jel netko korostio Trudi ili Lupilu?
U bipi su pampersice 2+1 gratis i cini mi se da se odnosi i na pure, pa si provjeri 😉
A teta violeta tu dosta vece, pa zato vjerojatno bjezi kakica....i iz mog iskustva ne rasporeduju dovoljno dobro ni brzo pisalinu 🙈 naprijed bude puno, a ostarag nista ako je samo piskio, dok kod pampersica se to raspored skroz do guze
Neno, ti se spremas za trece? Hmmm? Trudnicke jakne i to 🤣 Sad kad razmislim, nije lose kad bude hladno pa ga nosim u nosiljci da mogu zakopcat. Clever. Ja kad god sam se vama pozalila da ne spava, on je poceo spavat. Btw., Sad je opet nekakva faza. Po danu je mala kenjica, ali po noci kad se probudi jesti, onda cvrkuce, guguce i nema sanse da zaspi. Satrani smo zadnjih par noci. Dignes se u pol 4 i nunas do pola 6. Jedva zaspi na 45min. Koma. Ali mozda je to skok? Mi smo skoro 12tj…
U bipi su pampersice 2+1 gratis i cini mi se da se odnosi i na pure, pa si provjeri 😉
A teta violeta tu dosta vece, pa zato vjerojatno bjezi kakica….i iz mog iskustva ne rasporeduju dovoljno dobro ni brzo pisalinu 🙈 naprijed bude puno, a ostarag nista ako je samo piskio, dok kod pampersica se to raspored skroz do guze
Super info! Thanks 👍😌 Idem u bipu...
Ivonne, drzimo fige da je samo mala prehladica i da ce brzo proc.
Do kad je u bipi 2+1?
Sortiraj odgovore
Najstariji