Ljetne bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Maslačak32
    08. Travanj 2019. 10:58

Pozdrav mamice i bebice! Nama napokon izašao zub, gornja lijeva dvojka, a jedinics jos nema😂😂 Ali otecene su i jedinice tako da cekam da i onde izadu i druga dvojcica.
    Moj ima skoro 10 mjeseci i ne dajem mu nikakve komade hrane u ruku, ja se uzasno bojim. Dajem mu sve gnjeceno vilicom i komadice kruha, ali jedan po jedan. Moj je nakon dojenja gladan, nakon sto isprazni obe dojke on pojede najnormalnije cijeli obrok. Nekako sam misljenja da mlijeko njemu vise nije dovoljno za jedan obrok, to mu vise dode kao tekucina. Sada su bebice jako aktivne, stalno u pokretu a majcino mlijeko je lako probavljivo. Zato smo skoro i skroz izbacili dnevno dojenje. Kod nas pada kisa i bas je ruzno, morati cemo biti u kuci. Ugodan dan! ❤️

• neu2018
    08. Travanj 2019. 11:09

kod nas zavisi sto ponudimo dodatno, vocno ce uvijek pojesti, ako namirisi bananu pogotovo, nema veze da li je prije toga jela slani obrok ili mlijeko. moja ne doji od 6 mjeseci, pa nisam neki primjer (a i da me ne bi napale neke zustre zagovornice dojenja ), ali po meni je bitno da dijete jede, pa ako hoce ja bi ponudila dodatno ili uvela jos jedan obrok. 
    kod nas je situacija da neke dane uopce nece mlijeka, u polusnu popije dosta kod jutarnjeg budenja oko 5-6, a kasnije, ako nece, moram kemijat s nekim mlijecnim kasicama.. eto, da doji, sigurno bi ciku uvijek htjela 
    moja isto nema niti jedan zub, pa joj hranu ne dajem u ruke, ja joj otkidam komadice pa dajem u usta. par puta sam joj za gust dala rezance iz juhe pa se njima igrala i kakti jela 

lucy233
    08. Travanj 2019. 11:30

Jutro mamice :)
    Noć je bila užasna, imam osjećaj da je cijelu noć bio prikačen na mene...
    U nas je situacija drugačija, neželi prihvatit komad hrane iz ruke nema šanse. Samo na žlicu jede. Niti on želi staviti hranu u ruku pa u usta. Gospodin samo žlicu priznaje 😅 sad jede već ok komadiće prije ni to nije

08. Travanj 2019. 11:37

Hej, hej 🤗🤗🤗
    Ivanolora, mislim da se ništa više ne dobije nakon 1. rođendana...
    Maslačak, bravo za zubić 🎉🎉
    Što se tiče davanja hrane u ruke, moj bi sve uzeo.. Čak mi je frendica rekla da mu trebam ponuditi tipa plazma keks pa neka cucla tj da turpija zubiće.. ali mi je isto samo u glavi kak će se komadić odlomiti i završiti gdje ne treba.. 😣

PčelicaMama
    08. Travanj 2019. 11:50

Dan mame 😊
    Nama od subote uspavljivanja kaos neda se i neda a umooorna..ne znam sto joj je, da nije skok krenuo 🙈
    I autosjedalicu vise ne voli izgleda, iskocila bi iz nje koliko se trga 🤔
    Njoj su donje jedinice do cca pola izasle..od komadica dajem jedino bananu, kolutic isjecem na 4 dijela i stavim joj ja u usta, ne zeli sama primiti..dala bi i recimo jabuku, buternut, batat i tako nesto mekano ali se nikad ne sjetim izdvojit prije blendanja/gnjecenja..inace nije ljubitelj grublje teksture 😅
    A sto se kolicine tice, nekad mi ispadne 150 ml nekad 200 ml, i uvijek sve potamani gladus mali..
    Sad po danu cica 4x, ima 2x bocu i 2x kasicu, ne bi rekla da joj fali, vidim da je narasla dosta..
    Lucy mozda da mu kolicinski povecas kasice?
    Ivanolora nemam pojma za nezaposlene mame, najbolje da nazoves na burzu gdje si prijavljena..

Dinosaurus
    08. Travanj 2019. 18:42

Hej mame!
    Kod nas noci koma. Opet ima fazu kad je barem pola sata do sat budan nocu. Sinoc od 3 do 4..
    Mi smo uveli drugi obrok prije koji dan. Super sve prihvatio. Ja ne brojim podoje ni nocu ni danju. Ponudim mu pa ako oce oce ako nece nista. Nocu je svako malo na cici. U jednom obroku zna pojest i do 250ml kasice. Komadice se ne usudim davat jos.
    Zub jos ni jedan ni na vidiku.
    Jos nema naznaka za posjest se sam ali je stalno na sve 4 trenira za pocetak puzanja. 

lucy233
    08. Travanj 2019. 19:16

Dinosaurus

Hej mame!
    Kod nas noci koma. Opet ima fazu kad je barem pola sata do sat budan nocu. Sinoc od 3 do 4..
    Mi smo uveli drugi obrok prije koji dan. Super sve prihvatio. Ja ne brojim podoje ni nocu ni danju. Ponudim mu pa ako oce oce ako nece nista. Nocu je svako malo na cici. U jednom obroku zna pojest i do 250ml kasice. Komadice se ne usudim davat jos.
    Jos nema naznaka za posjest se sam ali je stalno na sve 4 trenira za pocetak puzanja.

Tako je F, dva mjeseca je samo stajao na sve 4 i njihao se i onda u tjedan dana sjeo, popeo se na noge i propuzao 

Dinosaurus
    08. Travanj 2019. 20:02

lucy233

Dinosaurus

Hej mame!

Tako je F, dva mjeseca je samo stajao na sve 4 i njihao se i onda u tjedan dana sjeo, popeo se na noge i propuzao

Ajme meni se cini da ce i D tako. Uopce nije zainteresiran za samo sist nego radi plankove i sklekove stalno i bas se vidi da zeli sto prije na noge 😁 uh uh moram jos malo uzivat u ovome "di ga ostavin tu ga i nadem" tj barem u krugu pola metra 😂

• ivanolora
    10. Travanj 2019. 11:42

Mame di ste? 
    Kod nas noc sa sto budenja 😭 cuvanje i cendranje. 
    Dal planirate za vikend na dane beba u w gate

PčelicaMama
    10. Travanj 2019. 17:20

Bok mamice 🤗 bome se mamice sakrile 🤔
    Nama noci evo vec tjedan dana odlicne, da pokucam 👌
    Koji koma dani fuj fuj kisurine..
    Mi se taman sad prije sat vremena vratile iz kratke setnje..za dlaku izbjegle kisu
    Sad se bas uspavala i ja uz nju odmaram..
    Ja sam razmisljala o danima beba zbog autosjedalice, ali kako smo bili u nedelju u babycentru rekla mi zena da imaju sad do 5.mj popuste na cybex i britax tako cu uzet jednu od te dvije, vjerojatno cybex zbog obrnute voznje..nisam ni znala da baza dolazi skupa s as tako da mi je to odlicno..pa eto ko je mozda planirao kupovati as da znate

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.