Ljetne bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lucy233
    01. Travanj 2019. 20:29

Večer mamice :)
    Prvo da se pohvalim,položila sam vozački ☺️
    Prvotni plan je bio dojiti do godine dana pa iza toga dati kravlje mlijeko.. sad se nekako lomim, ali pošto smo ušli u 9 mjesec kad je izražena regresija sna i zubi ga muče mislim da ću pokušat izgurati pa ako se u desetom mjesecu popravi super, ako ne onda cu ipak AD i prestat dojit.
    Dinosaurus, on se već mjesec dana ni ne uspavljuje više na sisi, samo nošenje pali.
    Nisam tila davat dudu u početku radi dojenja, kasnije nisam ni davala a sad mi je nekako glupo kad je već "velik" mu davat tako da mislim da nam još dugo nosanje jedini način.
    Ivy, i ja se mislim..kako svakako nikad ne spava u kolicima mislim da bi mi to mogla bit dobra investicija za ljeto

Maslačak32
    01. Travanj 2019. 20:48

Večer mamice i bebice!
    Lucy čestitke za položeni vozački🤩
    Mi smo krenuli sa odvikavanjem od cice, preko dana mu dam sisati samo jednom i to tek toliko da mi malo isprazni cice. To je prihvatio začuđujuće dobro, niti ne traži a bio je cicoovisnik, ali jede stvarno dosta hrane, stalno puzi pa nema ni vremena tražiti cicu. Noć nam je stalno problematična, izlaze mu gornje jedinice i sve četiri dvojke, staaaaaalno se budi ili plače u snu, ali niti cica ga ne umiri nego jedino nošnja i tako bezbroj puta u noći. Namjeravam ukinuti i noćno dojenje, nekako se nadam da će onda bolje spavati,pogotovo kad mu izađu ovi zubići. Za sada još ne dajem adaptirano jer još uvijek doji noću, ali za zadnji obrok mu dam kašicu za laku noć od hippa koja sadrži adaptirano mlijeko. A možda ga i prebacim odmah na kravlje, uskoro ima 10 mjeseci, a sa kravljim mu ionako pravim čokolino, ali vidjeti ću još.
    Laka vam noć mamice i bebice😘

Dinosaurus
    01. Travanj 2019. 21:32

ivymicek

ivymicek

Hej mamite… Čitam vas ali slabo stignem pisati. Imali smo radne akcije oko i u kući, izbacivali smo glomazni otpad.
    Mi smo dobro, osim što nam curi nosek i slinimo kao da nema sutra (naziru se 3 od 4 dvojke).
    Lucy suosjećam što se tiče dojenja. Moja tehnika koja je palila sa Lukom i Ninom je bila ta prvo ponudim malo cike i onda polako vadim ciku a stavljam bočicu.. onda je wve kraće bila cika dok je u potpunosti nisam izbacila. Moji nisu htjeli ad pa sam im davala zobeno mlijeko sa dodatkom kalcija (luka je imao 12 mj a nina 10 i pol). Vid je drugačiji od njih dvoje i već znam kako će to ići puno teže a i ja sam opuštenija jer se ne vraćam odmah raditi 🙄.
    Dinosaurus mi se isto nosamo. Kolica smo koristili 10 puta bez plakanja i 30 puta s plakanjem pa sam odustala. Prijateljica mi je posudila ergobaby omnia 360 i ja sam se preporodila! Mislim joj uplatiti novčiće za kloku jer ju oni nisu ni koristili 🤣.
    Pusamo vas Vid i ja kojeg uspavljujem ako samu sebe prije ne uspavam 🤣.
    Noćica kloke

I razmišljam o nabavci Smart trike guralice. Iskustva? Nadam se da će se bar u tome htjeti vouiti 🙄

Tocno sam danas o tome razmisljala kako kad se posjedne sam i bude malo ocvsnio da mu uzmem to ali me strah da ni to nece tit 😅
    Narucila sam ring sling od lana za ljeto. Barem to znam da cu sigurni iskoristit 🙄
    Lucy cestitke za vozacki! 🎊🎉
    Cekajte zelite rec da svako budjenje u noci vi morate njih nosat dok opet ne zaspu?!
    Moj jos uvik nocu zaspe uz ciku pa se barem ne moram dizat iz kreveta. Zato me strah sta ce bit kad ukinemo 😬
    Nocica mame! 

Maslačak32
    02. Travanj 2019. 07:17

Jutro mamice! Naša noć prošla relativno ok, spavao od 20,30 do 7,uz česta buđenja naravno. Kad se probudio najprije smo ga mazili, ako to nije upalilo smo ga nosili, a ako ni to nije upalilo onda sam mu dala cicu. Dino i moj se uspava uz cicu i on jednostavno sam ne zna zaspati, zato ga nosimo. Noćas smo počeli ga samo maziti za početak i čak je par puta upalilo. Voljela bih ga do godine dana odviknuti i dnevnog i noćenog dojenja. Ja 19.6.moram na posao, a to se opako približava😒
    Ugodan dan svima! 

lucy233
    02. Travanj 2019. 08:24

Dinosaurus

ivymicek

ivymicek

Hej mamite… Čitam vas ali slabo stignem pisati. Imali smo radne akcije oko i u kući, izbacivali smo glomazni otpad.
    Mi smo dobro, osim što nam curi nosek i slinimo kao da nema sutra (naziru se 3 od 4 dvojke).
    Lucy suosjećam što se tiče dojenja. Moja tehnika koja je palila sa Lukom i Ninom je bila ta prvo ponudim malo cike i onda polako vadim ciku a stavljam bočicu.. onda je wve kraće bila cika dok je u potpunosti nisam izbacila. Moji nisu htjeli ad pa sam im davala zobeno mlijeko sa dodatkom kalcija (luka je imao 12 mj a nina 10 i pol). Vid je drugačiji od njih dvoje i već znam kako će to ići puno teže a i ja sam opuštenija jer se ne vraćam odmah raditi 🙄.
    Dinosaurus mi se isto nosamo. Kolica smo koristili 10 puta bez plakanja i 30 puta s plakanjem pa sam odustala. Prijateljica mi je posudila ergobaby omnia 360 i ja sam se preporodila! Mislim joj uplatiti novčiće za kloku jer ju oni nisu ni koristili 🤣.
    Pusamo vas Vid i ja kojeg uspavljujem ako samu sebe prije ne uspavam 🤣.
    Noćica kloke

I razmišljam o nabavci Smart trike guralice. Iskustva? Nadam se da će se bar u tome htjeti vouiti 🙄

Tocno sam danas o tome razmisljala kako kad se posjedne sam i bude malo ocvsnio da mu uzmem to ali me strah da ni to nece tit 😅
    Narucila sam ring sling od lana za ljeto. Barem to znam da cu sigurni iskoristit 🙄
    Lucy cestitke za vozacki! 🎊🎉
    Cekajte zelite rec da svako budjenje u noci vi morate njih nosat dok opet ne zaspu?!
    Moj jos uvik nocu zaspe uz ciku pa se barem ne moram dizat iz kreveta. Zato me strah sta ce bit kad ukinemo 😬
    Nocica mame!

Ovo prvo uspavljivanje se nosi. Kasnija buđenja zaspe uz sisu..nadam se kad jednom ne bude sise da će ta buđenja nestat 😅

PčelicaMama
    02. Travanj 2019. 11:09

Jutro mamice 😊
    Mi odradjujemo prvi spavanac..
    Nasa noc ne dobra nego odlicna, prespavala bez budjenja 😁 ali to su jaaako rijetke noci haha 
    Meni se ona uglavnom budi samo 1x po noci..
    Tako da ne bi rekla da su cesta budjenje iskljucivo zbog gladi, jer znam da neke mame misle da se bebe nece buditi ako im uvedu veceru ili ad..
    Mi se isto uspavljujemo navecer na cici i kad se probudi u noci..ne znam sto ce biti kad vise nece cicati 🙈 ne zelim ni pomislit na dugotrajna nanasanja 😬
    Lucy cestitke za polozeni vozacki 🎉😀
    Uh Maslacak bas su vas napali zubi, valjda ce sto prije izaci..
    Moja seka ima taj smart trike tricikl-guralicu, mali se voli voziti..ali svaksko probajte jos u trgovini stavit bebace u njega da vidite kako ce reagirati

lucy233
    03. Travanj 2019. 13:21

Pozdrav mame :)
    Pčelice, ja sam apsolutno sigurna da česta buđenja u nas nemaju veze s gladi nego samo sa sisom zato se i nadam da ih neće bit nakon ukidanja :) ali eto zasad ćemo ipak nastaviti dojiti nisam još psihički spremna prestat.
    Bili smo danas u pedijatrija, imamo 10,1 kg i 72 cm 😀 u tri mjeseca smo dobili 700 g i 4 cm. Meni pari malo ali pedijatrica kaže da je odličan. 
    Kako ste mi vi? 

Dinosaurus
    03. Travanj 2019. 17:32

Hej mame!
    Lucy to je zato sta je jako aktivan tvoj malac. Ako pedica kaze da je ok nemoj se zamarat. 😊
    Ja ne znam sta je ovom mom malom. Danas je spava od 10 do 11 i to je sve cili dan! Evo ga luduje sad. Kako moze izdrzat beba od 7mj bit budna toliko neka mi neko objasni. Probala sam ga uspavat ali nema sanse, pocne plakat i vrti se stalno samo trazi novu zanimaciju 🙄

Maslačak32
    04. Travanj 2019. 01:31

Dobra noć mamice, nadam se da spavate😊
    Moj momak je odlučio da ne želi spavati nego želi vježbati stajanje na nogama, marljiv momak🙈🙈🙈
    A meni se spava😴😴😴😴😴😴😴

Dinosaurus
    04. Travanj 2019. 14:46

Mame di ste? 🤔
    Ajooj maslacak haha tako i moj ali on vjezba okretanje i ljuljanje na sve 4 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.