Ljetne bebe/mame 2018.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lucy233
    08. Siječanj 2019. 22:46

ivymicek

Noćica Nurke. Pročitah ali ne zapamtih.
    Nakon teške noči i težak dan.
    On visi na cici a ja čekam spavati.
    Lucy vjerujem da je mališa ok i da je to ok kilaža..
    http://www.roda.hr/portal/dojenje/opcenito-o-dojenju/napredovanje-iskljucivo-dojenog-djeteta.html
    Uveli ste dohranu. Kak je to prihvatio? Vjerujem da je sve ok ali vjerujem da te to sekira.
    Idem ćoriti jer jedva gledam.elim nam svima dobru noć i još bolji sutrašnji dan.

Kažu ovdje 400-540 g mjesecno a mi smo 600 g u 2 mjeseca dobili, znaci 300 g mjesecno ☹️ 

pharmamma
    08. Siječanj 2019. 23:16

Lucy mislim da ti je to ok,možda oko donje granice,ali mislim da nije premalo
    I ja napokon idem spavati,od 8 sam pokušavala staviti A na spavanje..nikako zaspati ni na cici,ni na rukama,ni u klokanici..na kraju sam ju uspjela uspavati u klokanici hopsajuci na pilates lopti,radeći joj ššššš i čak je dudu primila kaj je rijetkost 🙈
    Laku noć i nadam se da ćemo se sve bar donekle naspavati 😘🤞

09. Siječanj 2019. 01:47

lucy233

Večer mamice…
    Mi smo danas bili na cjepivu i super je prošlo, vidit ćemo sad kroz noć kako će bit. Ali ono što me brine je težina :/ dosad smo dobijali 2 kg prvi mjesec, 1 kg drugi,treći i četvrti mjesec. I sad smo u dva mjeseca dobili samo 600g sve skupa :/ pedijatrica kaže da je to super za peti i šesti mjesec ali on je ipak stalno dobijao stvarno odlično pa se sad brinem jeli gladan 😖

Da je gladan dao bi ti on to do znanja vjeruj mi😉,ne brini ,dok je on zadovoljan i sretan i zdrav sve je ok,tak su bar meni rekli. Ivymicek nadam se da ljepo spavate da i ti odmoriš malo. Mihael je jedva zaspao,plakao,grizao deku, ruku...smirio se tek nakon Lupocet sirupa i Gengigela, izgleda da ga zubić muči... idem dalje spavati dok se još nije probudio. Noćica vam laka...

pharmamma
    09. Siječanj 2019. 04:26

Trend se nastavlja,buđenje svako malo 😕😞

ivymicek
    09. Siječanj 2019. 07:21

lucy233

ivymicek

Noćica Nurke. Pročitah ali ne zapamtih.
    Nakon teške noči i težak dan.
    On visi na cici a ja čekam spavati.
    Lucy vjerujem da je mališa ok i da je to ok kilaža..
    http://www.roda.hr/portal/dojenje/opcenito-o-dojenju/napredovanje-iskljucivo-dojenog-djeteta.html
    Uveli ste dohranu. Kak je to prihvatio? Vjerujem da je sve ok ali vjerujem da te to sekira.
    Idem ćoriti jer jedva gledam.elim nam svima dobru noć i još bolji sutrašnji dan.

Kažu ovdje 400-540 g mjesecno a mi smo 600 g u 2 mjeseca dobili, znaci 300 g mjesecno ☹️

Slažem se s pharmom, dobili ste oko donje granice. Ako je on zadovoljan i igra se nije gladan. Naravno ti ako si zabrinuta uvojek možeš ponuditi obrok. Mi imamo 2 obroka po danu, nekad i tri. Cicka ga ne zadovoljava toliko kolkko hrana pa ja dam kad traži. Iako bi tek trebali uvoditi drugi obrok. Sve ti je to relativno a ti napravi onako kako ti instinkt kaže. Znaš najbolje za njega 😊.
    Mi imali ok noć. Bez nunanja ali sa cixkanjem.
    Pharma hjooj najgore mi je to kada ih ne možeš uspavati ali baš nikako i onda se još probude  vid se najviše voli probuditi kada sam ja pod tušem i mokra izlećem van da se ne probudi.
    Ne želim kuhati a ne znam što ću onda. Možda odem j kaufland po štrukle.
    Kakvi su vaši planovi za danas?

💙25.10.2012.💙Luka

💜15.09.2014💜Nina

👣16.06.2018👣 Vid

6xmama
    09. Siječanj 2019. 08:01

Jutro,cure!
    Svakaj sam pročitala,slabo popamtila.Neke fine kilice i cm vidjela,bravo,bravo!Za manji prirast kod Lucy-i ja mislim da mu je prirast ok jer sad i ne može toliko dobivat,dijete se sve više kreće i aktivno je.
    Ena,vidim Mihec samo konkretno.A kaj ćeš,pusti čovjeka nek jede,kaj sad .
    Mi smo prošli tjedan krenuli sa dohranom pomalo,al sam prekinula.Mislim da izgleda nije još vrijeme za to.4 dana je bilo ok,fino pojela i tako.5 i 6.dan katastrofa,stiskala usta i na žličicu i na flašicu,namučila sam se ta dva dana nenormalno sa njom da jede.Jučer joj nisam opće nudila niš na žlicu i jede dijete normalno cijeli dan.Tak da ću pričekat tjedan,dva pa probat opet.Nikud nam se ne žuri.

1 cura(1999.)-4 dečka(2002,2004,2010,2016.)...šećer na kraju-curka 24.8.2018.💞

mamica1985
    09. Siječanj 2019. 08:53

Jutro curke!
    Citam vas stalno, ali sama sam s njih dvije doma i dernek mi je 0-24.
    Pharma- apsolutno te razumijem, Greta je vec dugo u fazi spavanja po 2-3 puta dnevno max 30 min, a po noci... majko mila.. zaspe oko pol 8-8 i onda do pol 8-8 ujutro spava s budjenjima svakih 1.5-2 sata. Malo je reci da sam premorena, jos me opet vecernji visoki tlak zeza, ma ludnica. 
    Lucy - normalan je manji prirast s pocetkom vise kretanja.
    Ena - Mihica je zakon, ma kakav grisolino/frutolino, to je ionak cista kemija i secer, daj ti djetetu konkretno, zdravije je.
    Mi smo odustali od kasica zasad, krecem opet s povrcem kad napuni 6 mjeseci, zasad ne pokazuje nezadovoljstvo i glad na bocici.
    Zao mi je kaj je vrijeme ovo fuj, isla bih van da nas sve tri malo provjetrim, ali ova vlaga mi je odvratna i ne da mi se nikuda.

Majda23
    09. Siječanj 2019. 09:49

Hej curke, nikako se javiti, opet 🙈 zainatila sam se sa izradom slika, M ima 6 mj a nisam izradila niti jednu njegovu sliku pa sam visila na laptopu kad bi spavao, i napokon narucila slike 😁 
    Marija ti doktori znaju isplasiti ljude, nije trebala napraviti toliku dramu 😒 
    Za kasice ovisi gdje i kod koga idemo, ako idemo kod nekog onda si skuham kuci i ponesem ili skuham tamo i samo ugrijem u toploj vodi, a nekad mi se ne da praviti pa ponesem kupljenu. 
    Ovlazivac nemamo, iako bi trebala kupiti ono sto visi s radijatora. Ali zato stalno provjetravam prostorije, naravno kad on nije u njima. Danas bi trebali ici van, nece biti toliko hladno, jedva cekam 😁 
    Imali smo i mi tu fazu od cestog budenja, ne urekla se. Sad par dana spava normalno, 2-3 budenja. Bitno da mi se vise ne budi usred noci pa se zeli igrati ili nositi. Od rutine nam je ostalo samo kupanje u 7, sad zaspe kad mu se spava, tako se i probudi, kad mu dode. Jutros se probudio u 6, nekako smo uspjeli lezati do 7 i tek je sad zaspao. Kmezao, dala mu dudu, mazila ga i spava 😊 izvinite na duzem postu

04.07. Matija 💜

09. Siječanj 2019. 13:03

Hej mamice.. Mi obavili pikicu i to je podnio odlično, niš nije plakao.. Ima 6760 i 68,5 cm...
    Mama ponosna 🤗🤗🤗

• sanela007
    09. Siječanj 2019. 14:53

Mamite, citam vas stalno ali ne stignem bas pisati. :/
    Pa da se i ja ubacim. Mi cemo evo za 6 dana 7 mjeseci, papamo jedan kruti obrok, sutra mu uvodim drugi obrok, pa cemo valjda imati neki kao dorucak i rucak.
    Da li vi uvodite svaku novu namirnicu 3 dana? Nekako mi to sporo ide tako. :/ Ne znam ako sam uvela vec npr. pirov griz koji ima glutena da li smijem sad i psenicni griz bez da ga ponovno 3 dana uvodim... ??
    Sjede li vase bebice ili im jos bas ne dopustate da sjede sa 6-7 mjeseci. Moj jos se ne posjeda sam ali se iz lezeceg uhvati za nase ruke i sjedne...i ako je u lezaljki takodjer se sam uspravi i sjedne. :) I bas mu je zanimljivo, sav si je vazan kad sjedi. :)
    Joj, idem na operaciju u 2.mjesecu ne znam kako cu to sve izvesti sa dojenjem i brigom oko njega. :/
    Morat ce preci na AD i bocicu a nikada ga nije pio, a sad na bocicu pije samo vodu.
    Nismo jos bili na trecoj kontroli, idemo sa 7 mjeseci, prosli put sa 5 mjeseci imali 8340 g i 71 cm. :)
    Da, sada puno manje dobivaju jer se vise pokrecu, mi ako cemo imati 9 kg sada ja sretna :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.