Curke jutro svima!
Ja se jučer nekako nisam stigla javiti, sve nešto proletio dan, a imala sam što i prijaviti!
Naime, moja curka me preksinoć počastila PETOSATNIM spavance U KOMADU!! woohoo ja sam bila preporođena, nakon toga se budila često, ali nema veze. Sinoć me isto tako htjela počastiti, ali nakon nepuna 4 sata ja se naglo probudim i osjetim kako mi je desna cika tvrda kao kamen
e ja sam se tako prepala, mislila sam evo ga, stiže mastitis nakon što 5 mjeseci dojim
međutim, uspjela sam se malo ručno izdajati, ali ne bi to puno pomoglo pa sam ipak curku probudila i onda se nastavila buditi često, ali nema veze, šta sad. Bitno da nisam pokupila upalu, a vjerujte mi da mi je u kupaoni pozlilo od pomisli, baš ono mini panični napadaj
Inače, jučer smo išle u babine kod moje prijateljice, vožnja od 15 min u jednom smjeru i curka je bila super! To je bilo prvi put da smo se same okušale u malo 'duljoj' vožnji, baš mi je dijete zadnja dva dana jaaako dobro nadam se da to znači da smo izašli iz sleep regressiona
Što se mame tiče, ajme nemojte me ni plašati s moždanim, ja se nadam da će ona biti ok. Ima ona godina, ali je stvarno snažna mala ženica i ja joj se divim šta je sve prošla u životu moja mama je moj uzor
hvala svima na podršci, baš ste mi divne nekako
mamica bit će da je do vode na marsu
bebica jel seka rodila već?? držimo fige da sve dobro prođe
super za kilice i centimetre, rastu te naše male buhtlice ko gljive!
maja drzimo fige da vadenje krvi prode dobro!
ivy pa sta je sad s vidom u zadnje vrijeme? cini mi se da ti nije bilo tako tesko prije? sve zbog probave?
PS još bi nadodala da nam se uvijek čini da je negdje drugdje trava zelenija (npr u irskoj gdje možda zaista trava jest zelenija ), ali nekako mislim da je doma najljepše, naravno ako se može osigurati egzistencija
Svima super dan želim i sorkač na dugom postu kome se uopće bude dalo čitati
PS super su mi info o dohrani, sve upijamo i pripremamo! Mislimo početi s 5,5 mj, ne ranije, možda mi se ne bude dalo ranije pa bude sa 6 mj
Hvala na savjetima! Obilno sam naspricala fizioloskom i cini mi se da je bolje. Ma ne bi ni ja isla pedijatru odmah, ali kad zivim u mjestu gdje pedijatar dode dva puta tjedno, znaci danas je tu i onda ga nema do utorka kad se i cijepimo. Mislim da je to radi suhog zraka radi grijanja, imam i posudice s vodom po radijatorima i stavljam mokre rucnike ali nosic ipak strada.
Japanka nedavno sam osjetila na svojoj kozi to spavanje 5h u komadu - koji preporod 😁 sad smo opet na 3/4h ali zivim u nadi da ce se ponovit.
Sad nam se javio sekin muž, dobila je epiduralnu i drip sada, a od ponoci se muci sa svojim trudovima. Prva joj je beba, kao i meni, ja sam sveukupno od prvog truda do poroda 7h. Jos joj je 10 dana iza termina, mislim da joj je vec stvarno dosta i nadam se da ce biti brzo sad i da ce biti sve okej.
Jutro😂😂...ove naše bebice baš zahebabti mali..neću više ni pisati na kaj nam spavanje liči,samo ukratko divljanje i pričanje u pol 1 u noći😂😂...i muke po hranjenju,tek u 11 htio pojesti prvi put jutros..sad spava već sat vremena...sretno seki s porodom,nadam se da je sve dobro prošlo i da se već dugo mazi s bebicom😍🤗😘. Zubići uf uf muke,kad će više i tome kraj...iš iš prehlade i začepljeni nosići od bebica...idem i ja probati malo zaspati ak se malo čudo ne odluči baš sad probuditi,kak to obično bude...
I zaboravih iskomentirati petosatni spavanac😲😲😲,bravo za bebu i mamu,to mi je ko SF film,nemoguće kod nas😔
Dobar dan mamice 😊
Petosatni spavanac kažeš? 😍😍
Ja sam se sinoć veselila dvi ure u komadu...
Ena znam kako ti je, i F je u 4 sata odlučio da nam ima svašta za ispričat 😅
Od buđenja u 8 do sad nismo uopće zaspali, ali on je skroz dobre volje. Kako beba od 5 mjeseci može bit budna 7 sati skoro kakooo.
Kad čujem spava ko beba izraz muka mi dođe 😢
F je danas pokakio se ali skroz tvrdo..nije mi izgledalo da se mučio jer nisam ni shvatila kad se pokakio pa se valjda ne moram brinuti?
Nadam se da je seka dobro 😘
I da su se svi nosići odčepili ☺️
Podneko..
Evo i nas.. mi spavali do Pol 9. Cixkio je dosta lai bez cviljenja ili potrebe za nunanjem pa sam se i ja naspavala.
Danas je bolje, veselija beba.
Japanka dobro si primjrtila da nam je teže ali tako je bilo sa svakom brbom s prelaskom na dohranu. A i poklopio nam se skok,zubi i dohrana (i voda na marsu 🤣). Suosjećam se sa mamicom i lucy.
Kako može beba pitan se i ja često ali kaf neće neće 🤣.
Bebica sretno seki javi nam kad postaneš tetka da se ne brinemo.
Ena 😘.
Ak sam kog zaboravila nek se ne ljuti...
Idem kuhati juhu za klince😘❤️
💙25.10.2012.💙Luka
💜15.09.2014💜Nina
👣16.06.2018👣 Vid
Lucy ja sam pitala za alergiju na mrkvu. Prvu puta kad sam mu dala izasle su mu neke tockice po licu ali sam pomislila da se mozda nazuljao na nesta. Pa samu dala nakon par dana pa je imao 5 kakanja u dani, da li je od toga, zubi ili neceg treceg nez. Planiram jos jedom dati pa vidjeti sta ce biti.
Bravo malenima za dobivene kilice, cm i pikice. Prehlade, zacepljeni nosici is is a nek zubici napokon izadu.
Hope 6 mj 😊 cestitam 😘
Mislim da je Pia pisala o malo dobivenoj kilazi. I mi smo imali takvu situaciju. Na pregledu sa 4,5 mj dobio je samo 330 g u mj dana. Sto je mene normalno šokiralo. Pa nam je pedi dala 2 solucije. Ili bocica ili kasice. Probala sam odmah s jedim i drugim, pa sta prije prihvati. Naravno da ad nije htio ni primirisati a ne probati, tako da sam bila ustrajna s kasicama. Dana bili na pregledu, dobio 480 g sto je sasvim oke za ovoliko mjeseci. Znaci imamo 5 mj i 9 dana, ima 6790 g i visok 67,5 cm (2,5 cm od prosli put). Sad mozemo 2x dnevno davati kasice i polako početi s uvođenjem mesa.
Oprostite na duzem postu, M bi se nosio pa se cujemo 😘
04.07. Matija 💜
Pozdrav mame!
Kod nas noc prosla skroz ok. Ali uspavljivanje nocna mora svaki put.
Mame koje koristite marame/nosiljke, imate li preporuku gdje kupiti cizmice za zimu? Znam samo za bebicice na fb, ako imate jos koji prijedlog pisite!
Majda bravo za kilice i centimetre 😀,kašice i meseko🙂..ja sam jedva čekala krenuti s kašicama a sad tek vidim kakve to muke po kakanju nosi😭 pa biramo namirnice i nudim puno tekućine a neće baš piti skoro niš...Lucy ak se nije mučio onda je ok,Mihica se jadan baš muči,jučer mu i malo krvi bilo kak se naprezao a kakica bila tvrda,danas sam mu skuhala čaj komorač,kim,anis pa nudim stalno...
Samo da javim da je seka rodila oko 13 sati 😊Moja curka je dobila bracu. Kad sam vidjela sliku kao da je moj, ali oni zive u Svici tak da sam i tuzna jer su mi daleko. Ostalo citam/tipkam kasnije 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji