Pozdrav,
Nova sam ovdje, i na forumu i kao mama, i naravno sve me plaši i zabrinjava. Vidim da ovdje ima puno iskusnih mama volknih pomoć pa sam željela čuti nečije mišljenje. Naime iman malog dječaka od mjesec i po, koji je od rođenja lijepo spavao, nekad na boku nekad bi se prevenuona leđa ali uvijek mirno pogotovo noću. Zadnjih par dana me želi zaspat nikako nego na trbuhu. Dok se namistimo na trbuh on se probudi i onda bude nervozan i nemoze zaspat nazad. Desi se cijeli dan da uopće ne zaspe duže od 10 minuta na sisi, a bude pospan, razdražljiv. Nosanje i kolica ne pomažu želi zaspat samo na sisi a ako se maknem odma se budi. Ne znam u čemu je problem očito mu se spava a odmah se budi, ako uspijemo namistit se na trbuh onda lijepo odspava al često se probudi prilikom premjestanja i meznan kako postići da se naspava...inace je vesela beba, isključivo dojena, odlicno napreduje... neznam zasto odjednom odbija spavanje na ledjima i neznam kako ga bar premjestiti na trbuh bez buđenja.
Majda presladak je mali frajer😍😍😘😘🤗🤗🤗. Lucy dobrodošla ti i mali bebolinac😀. Neznam kaj bi ti rekla,moj nije htio zaspati bez nosanja,sad hvala Bogu samo mora biti sit,onda ga polegnem po novom u krevetić,u usta dudu,u ruke žiraficu i draganje po kosi,zaspi ko anđelek. Jesi probala dudicu mu dati kad se napapa,ono kad vidiš da mu se oči sklapaju,trlja ih?
Lucy dobro došla. Ne znam kaj da ti velim osim da probaš nać kaj mu se svida. Moj se prvo i jedino uspavljivao sa dudom i nosanjem. Onda je 2 tjedna samo palilo ležanje i cicanje. A sad već koja 2 tjedna cicki počne urlati na ciki jer je premoren i stabim ga uspravno na rame tako zaspi i jednostavno mu primim glavicu i ručicu i stavim spavati na trbuh. Što će se opet naravno promjeniti ali uni lijeka nema .držim fige da nešto uspije.
💙25.10.2012.💙Luka
💜15.09.2014💜Nina
👣16.06.2018👣 Vid
Ivymicek kaj se tiče ovog Rovus coolera, za manji prostor rashladiti je ok kolko vidim,tj usmjeriš ga prema sebi,s tim da sam u pećnici pekla pureće batke i krumpir, tak da je fakat vruće bilo,meni je ok😀..a nadmadrac je moj stari kauč pretvorio u udoban krevet😂😂,ko na reklami🤣.
Ena vjeruj mi da sam 3 puta citala vas proces pavanja i tocno ga zamisljam s igrackicom u zagrljaju i paaava🤗
Volila bi slican scenariji jer nas coekic dobrano deblja dupece i bome je vjestina vec nosat ga i uspavljivat! 🤤
Rubia mi 3d vitamin dajemo u tableti (Njemacka 🙄) tak da ju otopimo u zlicici s vodom. Obzirom da uvijek ostane jos na zlicici stavim jos malo vode da sve popije, a i da mu isperem tu tableticu u ustima. Od pedijatra smo trazili kapi, ali je rekao da ak nemamo problema sa davanjem tab.da je ona bolja. Znaci podrazumjeva da ide s vodom i da to malo ne steti, ali opet ako nema potrebe davat..sve imaju u siki.
Lucy233 ni ja nemam neki ludi savjet pogotovo za spavanje na trbuhu, ali evo neki dan sam pisala kako smo se preporodili sa Swaddlle vrecom i spavanjem.. Mozda da i to uzmrs kao opciju?
Ivy Vid smijalica je ko ono sunce u Teletabisima! 😊😊 Smjesko mali🤗
Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian
Meni patronažna rekla da dojenoj djeci ne treba davati vode, ali da po ovim velikim vrućinama mogu dati žličicu-dvije prokuhane vode. A da djeci na ad treba davati vodu...
Lucy da nije skok u razvoju pa da je malo poremetio ritam..? Taman bi bio negdje u 6.tjednu
Skok u razvoju je ima sa 6 tjedana, sad smo u 8 tjedan usli, mada me i zbunjuje sta se dosta slicno ponasa kao za vrijeme skoka...citala sam o nekim mentalnim skokovima pa se tjesim da je faza.. odbija dudu, imamo toplomjer na dudu i jedva mu uspijem izmjeriti temperaturu, pokusava je pljunuti stalno. Inace je stvarno dobra beba, čak i skokovi koje smo dosad imali je bia dobar, jedan dan sisa cili dan i navecer spava i sutra ko nov, bez grceva, ma skoro da i ne place, zato me i prepalo ovakvo ponasanje zadnjih dana. Hvala vam svima!
Laka vam i ugodna noć,nek se mamice i bebice naspavaju😘,moj beban pajki od oko pol 9 u krevetiću a m i ja se rastežemo po krevetu dok se on ne probudi pa ga stavim k nama..baš sam se naviknula da spava s nama i sad sam sva nekak nemirna,ko da sam ga neznam di stavila a ne par koraka od sebe..jesmo mi mamice čudne biljke🤣🤣
Jutro frajerice i frajeri! Naspavani? Raspolozeni?
Ova nasa budilica se izgleda nastimala na 6 svako jutro😴 ali ajde na noc se ne mogu puno zalit, bila bi zločesta. Danas opet idemo na vjezbice pa cemo vidjet hoce ga opet izbacit iz vinkla!
Jucer smo isli u grad u scenariju ja u trgovinu, a moja dva coeka da se vozaju vani. Ja si kupila obleku za krstenje, a muza vani ispitivali sta mu je! 😂 Ne njemu nego nasem zvrku! Vristo je na najjacoj frekvenciji🙊😂 Definitivno nije jos zan nikud s njim! Zavidim ko moze na kavu s bebom i slicno..
Jednom sam isprobala izdajalicu i imali to malo mlijeka i dao mu to, al nije ni bio gladan jer je jeo 45min.prije! Zivco nas mali! Nadam se prolazno!
Ja se za sve sto mi nije po volji mislim da je faza 😂😂😂
Sreca je kad od ljubavi tvog zivota nastane ljubav vaseg zivota 💙 Sebastian
Hej curke, nikako da se i ja oglasim na ovoj temi 😁
Znaci, jucer je malecka napunila mjesec dana, raste naocigled, jako je dobra i umiljata beba, puno je mirnija nego sto je bila starija curka, valjda smo i mi smireniji pa osjeti dijete. Uglavnom dojim, ali s obzirom da je velika i da je gladus, a ocito moje mlijeko nije dovoljno za gospodicnu, dobije do max. 3 bocice na dan, ali popije max. 90ml po dozi, najcesce 60ml da si dopuni cica-obrok. Zujimo po vani od 5.-og dana njenog zivota, ako smo u pokretu spava i po 4 sata bez problema, jako voli kolica i as. Kaj se spavanja tice, obicno zaspe oko pol 10 pa budjenje svaka 3-4 sata, jedino je pred jutro oko 4-5 znaju muciti prdeci pa se meskolji i cendra. Spava kraj nas u kindacu. Jako se voli maziti. Etogac od mene za ovo javljanje 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji