cure kak ste vi sa kompromisom za cuvanje bebe s muzem?
mene danas izludio,majke mi odmah bi mu rastavu braka potpisala 😆 naime pocinje mu dvoranski nogomet 2 puta tjedno navecer..i kao spomenuo mi da ide…u.meni goriiii…rekla mu ok al vikendom je tvoja,sve radis ja je samo uspavam (naravno da nebi to napravila) i on uvrijeđen do bolaaa..
kroz tjedan cuva al kao jadan umoran,nije da radi fizicki posao radi uredski,al opet ne pretrgne se ni od cuvanja..vikend ujutro kavica s drustvom e onda se primi male dok ja cistim i jedem…pizdimmmmm onak..
Mi smo isto imali te rasprave no skužila sam da nije do tog da on ne želi nego se zapravo boji. U teoriji mi sam kaže da odem bez malog sa frendicama na kavu. No kad se krene bližiti ta famozna kava, baš vidim kako mu raste frka, iako je kao kul. Neće priznati ni pod cijenu života. Frendica se razbolila pa je taj eksperiment odgođen sad za petak. No imao je generalnu probu ovih dana :D ja sam morala nešto svoje obaviti i preživjeli su obojica. Mali je već sada previše naviknut na mene i dečko kaže da moramo na tome poraditi. Shvatio je! Da, mali je još jako mali, ali dugoročno će biti sve zeznutije. Ne mrem biti njegov taoc idućih...koliko...bolje da ne pomišljam...možemo tako i do njegove mature :D
Zapravo, sad kad prevrtim film, meni je pomogla ta jedina frendica koja ima bebu. Ni ne znajući za naš "problem", nakon prošlog nalaženja mi je napisala da idući put trebam doći solo i odmoriti malo bez bebaća, da su tako i ona i njezin dečko pomalo počinjali kad je njihova mala bila kao moj sada. Lijepo sam mu pokazala poruku i gospon je primio na znanje :D
Gala moj ce sad 1.11. 4Mj. Na pocetku je slabo dobivao zato smo i ostavili AD. Sad je vec ziher izmad 7kg. Ali bas je bumbasti. Zezamo se da njegov podbradak ima svoj podbradak 😂.
Jednom je dobio 120ml i onda je pobljucao visak. On dobije jesti i AD i cicu oko 20-21h i sad mi je vec u ponoc budan. Inace se budio oko 3h. I onda dalje ako sam sretna svaka 2 sata. Sad je po danu krenuo nacivavati cesce pa mu radim vece razmake malo. Keo bi svakih sat vremena inace.
Da cesljas ga s onom cetkom. I moj ima tak deda frizuru... U biti sad ima vise kose, pocela mu je rasti. Ali to je ionako malo da potaknes cirkulaciju.
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Gala moj ce sad 1.11. 4Mj. Na pocetku je slabo dobivao zato smo i ostavili AD. Sad je vec ziher izmad 7kg. Ali bas je bumbasti. Zezamo se da njegov podbradak ima svoj podbradak 😂.
Jednom je dobio 120ml i onda je pobljucao visak. On dobije jesti i AD i cicu oko 20-21h i sad mi je vec u ponoc budan. Inace se budio oko 3h. I onda dalje ako sam sretna svaka 2 sata. Sad je po danu krenuo nacivavati cesce pa mu radim vece razmake malo. Keo bi svakih sat vremena inace.
Da cesljas ga s onom cetkom. I moj ima tak deda frizuru… U biti sad ima vise kose, pocela mu je rasti. Ali to je ionako malo da potaknes cirkulaciju.
Očito to sve zavisi od pedijatra i njihovih raznih teorija. Ipak se vodimo time, no koliko sam skužila, po pitanju ničega ne postoji jedna službena teorija. I malo me to frustrira jer teško je biti pametan.
Moj isto bljuca, ali mi imamo i to famozno prdenje jer se naguta zraka. Podrigne u prosjeku svaki 3. puta, što je dobro kako je prije bilo. Pedijatrica nam je rekla da to sa bljuckanjem ne znači baš ništa osim tog gutanja zraka i da je to normalno jer će sve hlapljivije jesti. I fakat, zadnjih deset dana ima baš ozbiljan cug i na cici i na bočici.
Znam kako iscrpi stalno cicanje. Mi smo imali takvih desetak dana i bila sam mrtva. Sad smo uspjeli nekakoo to izbalansirati da uz ovu veću noćnu dozu i sve skupa do popodne, uspijemo napraviti dužu pauzu od 14 do 18. To je popodnevni spavanac i malo se igramo, inače je bila ista priča kao i kod vas. Došli smo do te razine da mi se dan pretvorio u dojenje i više nisam znala da li je stvarno gladan ili mu je to i neki oblik utjehe.
Pa tocno to. Al dobro nadam se da je to nekaj faza opet. Jer oni taman kad mislis da imaju neki tempo onda sve promijene. Naaajveci razmak po danu na m je 3 sata i to ako su gosti ili tak nekaj pa ga se nosi i zabavlja. Ovak kad smo nas 2 sami tesko. Nakon bolnice nam se poremetilo spavanje jer je navikao spavati uz mene, a nakon par danai klopanje. Ali ajde... Funkcioniram za sad. Popodne kad legnemo zna potegnuti sat i pol pa me to drzi. A nadam se da cemo danas van pa da ce ga i zrak malo izmoriti.
https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png
Meni su zadnje tri noci koma. Od 2-6 bi spavao al nesto ga muci pa sw budi. Nezz sto. A spavao je tako lijepo nezz jer skok u razvoju. U subotu ce puna 4 mj
Sljedeći tjedan smo opet na vježbama pa ako saznam nešto novo javim. Tjemenicu smo isto i mi riješili Mustelom. Čak i sad povremeno joj operem kosu s njom, dosta je skupa pa da se ne baci . Moja curka ima tak malo kose da joj češljanje neće trebati još dosta dugo.
Ovo je bila sezona velikih beba, no moja je iznimka, mi se mučimo sa jelom od prvog dana. Sad ima 6kg, 2 noćna podoja, a po danu 5-6. Uopće nije cicoljubac i ako nije gladna nema šanse da ju prihvati. Ali zato od palca se ne odvaja zadnjih tjedan dana. Čak je uz ciku počela gurat i palac, to me izluđuje .
Hvala Neva na info ;)
Što se tiče muževa, ja na svojeg stvarno nemam primjedbe.. Ja sam njemu malca već nakon dva tjedna ostavila na sat vremena i skoknula u Muller... Super se snašao... Sad bez problema dogovorim kavu s frendicama, zna biti s njim i po dva tri sata...Mogao bi on i više, al meni već fale oboje pa onda dođem :)
On je upisao pred nekih mjesec dana fitness, i hoda dva-tri puta na tjedan po sat vremena, nekad malo duže. U početku me to ljutilo jer taman na jutarnji trening mora kad se ja moram izdajati, a malac je obično u to vrijeme budan. Ali znam da hoće i on vrijeme za sebe i da ovo voli, tako da sad se više ne ljutim. Jedino kad je baš neki loš dan onda mu velim da si odgodi za idući dan. A navečer obično ide na 20h, i onda mu velim da nam prije obavezno pripremi kupaonu za kupanje i sve stvari tak da se mi možemo otić kupat i na spavanac. Po kafanama ne izlazi, nakon posla ne ostaje duže nego dođe doma , s malcem je i više nego bih ja poželjela tako da se nemam pravo žaliti...
Što se tiče kosice, moj malac je imao punok osice prije nego mu je otpala, i sad su bili ostali tu i tamo koji čuperci dugi, ostalo raste mlada kosica, tako da smo s mužem pošišali fino s mašinicom, i sad je sve jednako. Za tjemenicu mustela.
Bas sam vas htjela pitati za prst ( palac) - moja ga je pronasla prije 5-6 dana i udri. Nocas se s njim sama uspavala :) i onda spavala od 9:30 do 6, mm me budi i pita me da li je mala jela. Onako u polusnu se mislim i mislim....ne, ona je CIJELU noc prespavala u kinderbetu, a u 6 ujutro je lijepo opet uvalila sebi palac. Digla sam se samo da je presvucem, skuzila da su mi cice poplavu u krevetu napravile, dala joj jesti, da bi ona nakon tog podoja opet prst sebi uvalila i nastavila spavati. Mislim, super je to sve, ali evo, ona i dalje spava a mlijeko mi kapa po stanu :)
Moja je imala nesto kosice, pa joj je poispadalo sve ono iza cela, a iza je ostala, kao i malom od Gale 😁 sad joj je ta iznad cela opet narasla, ali mi se cini da joj pocinje ispadati iza 😁 znam da ste puno pricale o svojoj kosi - moja je uzas jedan gusta, nakon poroda je jos gusca nego sto je bila, cesljanje je teska muka postala. I jos uvijek mi ne ispada, nadam se da ce me to zaobici.
Što se cuvanja tice, moja je stalno samnom, di god idem , vucem ju za sobom. I iskreno, ne bi ni htjela drukcije. Doduse, usred kave mi se znala rasplakati , pa je bilo trcanja kuci i sl, ali nema veze. Nisam ju cak ostavljala mm-u ( jednom na pola sata u setnji je bila sama s njim i to je to). Ali zato on svo svoje slobodno vrijeme provodi s nama, pa mi dodje na isto.
Što se pelena tice, moja je po danu u platnenima, po noci joj stavljam pampers 2 jer jos uvijek stane u njih iako mislim da se priblizila 7 kg. Duga je dosta, pa joj valjda ta kilaza u duljinu ide. Cure koje koriste platnene : da li bi Ai2 bila bolja opcija za noc? Upravo cekam da mi stigne par komada Ai2, ali ne znam koliko ce mi pouzdane biti, jer evo ova moja odlucila cijelu noc prospavati, a stvarno ne bi da bude mokra sva do jutra.
Sortiraj odgovore
Najstariji