Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelica_4
    24. Listopad 2017. 21:26

cure kak ste vi sa kompromisom za cuvanje bebe s muzem?
    mene danas izludio,majke mi odmah bi mu rastavu braka potpisala 😆 naime pocinje mu dvoranski nogomet 2 puta tjedno navecer..i kao spomenuo mi da ide...u.meni goriiii...rekla mu ok al vikendom je tvoja,sve radis ja je samo uspavam (naravno da nebi to napravila) i on uvrijeđen do bolaaa..
    kroz tjedan cuva al kao jadan umoran,nije da radi fizicki posao radi uredski,al opet ne pretrgne se ni od cuvanja..vikend ujutro kavica s drustvom e onda se primi male  dok ja cistim i jedem...pizdimmmmm onak..

NevaNevičica
    24. Listopad 2017. 21:36

Tena1203

Ima netko dobar link za baby handling da si pogledam malo? Youtube?

Ima za skinuti knjiga/priručnik u pdf ali sad ne mogu naći, a evo i neki video http://www.udruga-oko.hr/dokumenti/. Ali uglavnom ponuda je dosta siromašna.
    Meni su fizijatrica i fizioterapeutkinja rekle kako je najbitnije nošenje te sve što se radi da ide na stranu npr. presvlačenje, ne dizat nogice nego okrenut u stranu. To je bitno kasnije kad počnu hodati, padati će u stranu, a ne na leđa. Također, zbog izvijanja rekli su mi da kod skidanja preko glave prevlačim prema naprijed, tako da brada ide prema tijelu, a ne obrnuto.

Me+mybaby
    24. Listopad 2017. 21:47

gala_28

Me+mybaby

Dojim i na vecer ima jedan obrok AD. Sad bi mu mozda i mogla polako maknuti, ali si mislim pase mu tako pa zasto uopce mijenjati. A 90ml dnevno mu nije puno, a ne povecavam mu.
    Nocas smo imali tulum. Spavao je samo meni na rukama. Cim ga pokusam spustiti vriska. Mucila ga je busa. Nije kakao 3 dana i tocno je stenjao i dizao nogice. A onda kao slag na torti mi se u 6 sati probudio, presvukla ga i krenuli jest. Pas se uzsetao i ja se dignem, a on kaka nasred boravka. Poludila sam. Pustila ga van. Oprala pod. Mali se razbudio. Tuuulum.

A da ipak razmotriš malo veći obrok sa AD kad mu već daješ? Tako smo i mi bili na 90 ml pred spavanje pa me budio za cicu već za dva sata. Sad mu dajem AD pred spavanje 120 ml i super odspava prvu turu 4 i pol sata. Taman mi se cice baš napune. Oni rastu pa tako i njihov apetit. Nemoguće je da mu 90 ml bude dovoljno na duže staze.

Ma dobije on i cicu nakon tih 90ml. A ne bi mu povecavala jer bas buja. Cak sam prije tome da mu akroz maknem po malo. Nisam pametna.
    Sto se pelena tice mi smo preko dana na babylove, a preko noci pampers premium. Babylove su mi znale propustiti. Otkad ne kaka po noci presvucem ga jednom preko noci. Do sad smo probali bamboo i svaka nam je promocila i to nakon sat, sat i pol. I violetu smo dobili promo paket u rodilistu. Ista stvar.
    Neko je spominjao tjemenicu. Mi smo imali jaako malo i to smo rijesili bademovim uljem.

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

Me+mybaby
    24. Listopad 2017. 21:50

Imamo problema sa uspavljivanjem i spavanjem. Uspavljivanje traje satima. A spava samo uz mene. Sutra radim razmjestaj spavace ne bi li kinderbet stao pored kreveta. Bio je u kolijevki, u zadnje vrijeme je s nama u krevetu. A sad bi nekako probali u kinderbwt. A s obzirom da i ovako imamo problema bit ce veselo. Prvo cu ga probati preko dana, a onda i preko noci. Sretno mi bilo

https://lb1f.lilypie.com/XPQ8p2.png

• Kiara19
    24. Listopad 2017. 22:03

gala_28

Mi smo upravo prešli na babylove 3 i super smo zadovoljni. Iako je ušao u kategoriju 5kilaša, dvojka nam je bila grozna zadnjih desetak dana. Isto puno piški i sve češće je završavao mokar do lakta, i to tipa za 3-4 sata noću. Otkako je počeo kakati jednom dnevno, više ga ne presvlačim noću. Neki dan je dvaput kakao, ali drugi put je obavio oko 8 navečer. Sad se zezam da kaka kao i mi.
    Znam da ste pisale o tome, ali tad sam bila ili pred porod ili nas još nije stiglo a ne znam kako to sad iskopati…čime ste riješile tjemenicu?
    Nije to ništa strašno, napravilo mu se malo na prijelazu kod čela, no ima rijetku i svjelu kosu pa se dosta vidi. Imao je i na obrvama dosta, no danas je jedva primjetno. Prošlo samo od sebe.
    Mene baš brine i izluđuje to zabacivanje glavice. Pokušavamo ga korigirati, čak smo i prematalicu drugačije okrenuli, sad je malo bolje no i dalje vodimo bitke kad je na našem krevetu ili kauču. Sve me strah da će nas poslati na vježbe ako to potpuno ne riješimo u iduća tri tjedna do idućeg pregleda. A ovih dana je počeo i malo mlatiti glavom lijevo-desno. Tipa dva tri puta to napravi par puta u danu. Baš me izluđuju ti "tikovi".
    Sad kao sivonje vježbano taj baby handling. Teže nam ide kad smo ga krivo handlali dva mjeseca dok nam nisu rekli da moramo to usvojiti. Imam dojam da smo oštetiti dijete tako. Uf.

Mi tjemenicu rjesevamo Mustelinom pjenom. 

MalaRuzica
    24. Listopad 2017. 22:19

Tena1203

Imam istu peglu ko charmed, sad sam skuzila da sam krivo napisala, nije odvojivo ovo postolje, temperatura se sama podesva i to je super! Preporod od pegle, velim vam!:)

Bas me ta temperatura koja se samo podesava i dovela u dvojbu.Jer sam na forumu citala da to nije dobro jer je to ustvari jedna temperatura za sve i da je slabija, pa zato losije pegla pamuk dok svilu super spegla.A ja i nemam bas nesto fine robe, za posao se mogu oblaciti kako hocu, a i dok pocnem raditi vjerojatno cu samo bebino stici speglati a to je sve pamuk.Ali ako vi kazete da je dobra, onda valjda je.
    Meni babylove 3 pelene i nisu nesto, dobili smo tortu od njih i pampersice su mi bile bolje.Sada imamo one iz konzuma isto dobili, i one su mi za sada ok, ali vidjeti cu ujutro kada se pokaka, bebylove su mi jedan dan toliko propustile da mu je do vrata doslo, ocito puno kaka 😂.Svako malo nam probije kakica srecom da kaka 1 na dan.U bipi je bilo 30 % na violeta pelene pa sam uzela mozda nam one nece propustati, vec mi je dosta ribanja robice.
    Me+mybaby sretno s odvikavanjem od vaseg kreveta, moj po noci jos ni jednom nije spavao s nama a i nece jer nam je krevet jako visok.Ako je dobre volje stavim ga u kindrebet upalim mobil i on sam zaspe.Danas je malo cendro pa sam ga u tri navrata dizala, treci put sam mu otpjevala zeku i potocic i zacas je zaspao.

Ninche9
    24. Listopad 2017. 22:43

NevaNevičica

Tena1203

Ima netko dobar link za baby handling da si pogledam malo? Youtube?

Ima za skinuti knjiga/priručnik u pdf ali sad ne mogu naći, a evo i neki videohttp://www.udruga-oko.hr/dokumenti/. Ali uglavnom ponuda je dosta siromašna.
    Meni su fizijatrica i fizioterapeutkinja rekle kako je najbitnije nošenje te sve što se radi da ide na stranu npr. presvlačenje, ne dizat nogice nego okrenut u stranu. To je bitno kasnije kad počnu hodati, padati će u stranu, a ne na leđa. Također, zbog izvijanja rekli su mi da kod skidanja preko glave prevlačim prema naprijed, tako da brada ide prema tijelu, a ne obrnuto.

Hvala ti NevaNevicica ovo su stvarno korisne informacije.

• Tena1203
    25. Listopad 2017. 03:15

Mala Ruzica, ne brini, pegla je jako jaka, i ja peglam vecinom pamuk i ona samo klizi po njemu, super spegla, Neva Nevicica, hvala na linku 😘

• gala_28
    25. Listopad 2017. 05:32

Me+mybaby

gala_28

Me+mybaby

Dojim i na vecer ima jedan obrok AD. Sad bi mu mozda i mogla polako maknuti, ali si mislim pase mu tako pa zasto uopce mijenjati. A 90ml dnevno mu nije puno, a ne povecavam mu.
    Nocas smo imali tulum. Spavao je samo meni na rukama. Cim ga pokusam spustiti vriska. Mucila ga je busa. Nije kakao 3 dana i tocno je stenjao i dizao nogice. A onda kao slag na torti mi se u 6 sati probudio, presvukla ga i krenuli jest. Pas se uzsetao i ja se dignem, a on kaka nasred boravka. Poludila sam. Pustila ga van. Oprala pod. Mali se razbudio. Tuuulum.

A da ipak razmotriš malo veći obrok sa AD kad mu već daješ? Tako smo i mi bili na 90 ml pred spavanje pa me budio za cicu već za dva sata. Sad mu dajem AD pred spavanje 120 ml i super odspava prvu turu 4 i pol sata. Taman mi se cice baš napune. Oni rastu pa tako i njihov apetit. Nemoguće je da mu 90 ml bude dovoljno na duže staze.

Ma dobije on i cicu nakon tih 90ml. A ne bi mu povecavala jer bas buja. Cak sam prije tome da mu akroz maknem po malo. Nisam pametna.

Dobije i moj cicu prije tih 120 i isto buja. :D
    Pitala sam pedijatricu jel to ok jer je u dva tjedna prije zadnjeg pregleda dobio 700 grama i djelovalo mi je to nekako puno. Ona je jako zadovoljna i kaže da ne trebam ništa mijenjati. Čak me pitala na pregledu prije tog dal mu dajem AD nakon svakog podoja. Pa koliki bi tek onda bio?
     Koliko je tvoj sada star i težak? Kakva mu je dinamika dobivanja na kilaži?
    Ja svom dam oko pola 11 cicu, malo iza 11 AD tih 120 i sad već danima je točan kao urica, u 4-pola 5 najkasnije se budi i onda cicamo, i onda opet oko pola 8. Prije tog pojačanja AD znao se buditi prije 3 za cicanje i onda tražiti svakih sat i pol opet. Bili smo nervozni i on i ja. Shvatila sam to kao da treba pojačanje jer logično raste i razvija se, ono što mu je bilo taman sa mjesec dana i manje, sada mu je manje. Do nedavno sam opterečivala i zbrajala koliko dobiva AD a koliko cicu, i pazila sam da ne dobije AD tijekom dana više od 180. No malo sam olabavila s tim jer kao i kod nas odraslih, to ovisi o danu, nekada je gladniji. Sada variramo. Uz tih 120 pred spavanje, nekada dobije još 90 tijekom dana, a nekada čak i 150. Podoja imamo 6-8 u prosjeku.

• gala_28
    25. Listopad 2017. 05:33

Kiara19

gala_28

Mi smo upravo prešli na babylove 3 i super smo zadovoljni. Iako je ušao u kategoriju 5kilaša, dvojka nam je bila grozna zadnjih desetak dana. Isto puno piški i sve češće je završavao mokar do lakta, i to tipa za 3-4 sata noću. Otkako je počeo kakati jednom dnevno, više ga ne presvlačim noću. Neki dan je dvaput kakao, ali drugi put je obavio oko 8 navečer. Sad se zezam da kaka kao i mi.
    Znam da ste pisale o tome, ali tad sam bila ili pred porod ili nas još nije stiglo a ne znam kako to sad iskopati…čime ste riješile tjemenicu?
    Nije to ništa strašno, napravilo mu se malo na prijelazu kod čela, no ima rijetku i svjelu kosu pa se dosta vidi. Imao je i na obrvama dosta, no danas je jedva primjetno. Prošlo samo od sebe.
    Mene baš brine i izluđuje to zabacivanje glavice. Pokušavamo ga korigirati, čak smo i prematalicu drugačije okrenuli, sad je malo bolje no i dalje vodimo bitke kad je na našem krevetu ili kauču. Sve me strah da će nas poslati na vježbe ako to potpuno ne riješimo u iduća tri tjedna do idućeg pregleda. A ovih dana je počeo i malo mlatiti glavom lijevo-desno. Tipa dva tri puta to napravi par puta u danu. Baš me izluđuju ti "tikovi".
    Sad kao sivonje vježbano taj baby handling. Teže nam ide kad smo ga krivo handlali dva mjeseca dok nam nisu rekli da moramo to usvojiti. Imam dojam da smo oštetiti dijete tako. Uf.

Mi tjemenicu rjesevamo Mustelinom pjenom.

Budem probala. I češljate?
    Moj ima baš rijetku kosicu, a na potiljku dužu. Dečko i ja se zezamo da ima dedastu frizuru :D
    Ne znam kako da mu to češljam. Dečko je inače čelav i brije glavu, pa mi je to skoro kao da se on češlja :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.