Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    24. Listopad 2017. 17:02

Ja imam Tefal jednu od novijih modela, super je, ali da sad kupujem uzela bih Philips jer je sama pegla skoro duplo laganija i klizi lakše.
    Ja malog kupam s Mixa baby, i poslije mu pregibe namažem s Mixa za atopičnu kožu, prevencije radi jer sam i sama atopičar.
    U vezi okretanja, moj malac se od 2,5mj okreće s leđa na trbuh na lijevu stranu, sad je počeo i na desno, iako se jos ne okreće skroz nego samo na bok. A i prije par dana sam primijetila da se okreće s trbuha na leđa, i da se diže na koljena kao da će puzati.
    Što se tiče noćnog hranjenja, ide spavati u 8 i budi se svaku noc između ponoci i 1 i između 3 i 4, i pojede po 170-190, koliko imam izdojeno. Preko dana isto manje jede, po 80, 120, 130...jedno vrijeme je imao ritam svaka 3,5 sata po 150, ali sad je opet to malo zbrčkano.

Ofnica
    24. Listopad 2017. 17:10

Cure, evo jedna recenzija pelena. Za noc sam kupila pelene iz Lidla. Fenomenalno mi upijaju. One su recimo kopija pampersica, ali su mi puno manje plastične i ne smrde mi, jedino su malo tvrđe, ali nista prestrašno. Za dan koristimo babylove br.3, a za noc te iz lidla br. 4. Babylove su mi dvaput do sad po rubu bodija promocile. Moj mali stvarno jako puno piški...imam praksu da ga presvlačim prije tog hranjenja između 3 i 4 jer mu je pelena prepuna i debela užasno, a obzirom da spava na trbuhu, ne mogu dopustit da mu je kvrga ispod pišonje i onda mu čak i zdjelica neprirodno uzdignuto stoji. 
    Sad sam uzela te pelene br 4 pa cemo vidjeti hoce li se sto malo bolje rasporediti po peleni sta se tice mokraće. Kak vi cure s tim noćnim previjanjem? 

Matie89
    24. Listopad 2017. 18:05

Ofnica

Cure, evo jedna recenzija pelena. Za noc sam kupila pelene iz Lidla. Fenomenalno mi upijaju. One su recimo kopija pampersica, ali su mi puno manje plastične i ne smrde mi, jedino su malo tvrđe, ali nista prestrašno. Za dan koristimo babylove br.3, a za noc te iz lidla br. 4. Babylove su mi dvaput do sad po rubu bodija promocile. Moj mali stvarno jako puno piški…imam praksu da ga presvlačim prije tog hranjenja između 3 i 4 jer mu je pelena prepuna i debela užasno, a obzirom da spava na trbuhu, ne mogu dopustit da mu je kvrga ispod pišonje i onda mu čak i zdjelica neprirodno uzdignuto stoji.
    Sad sam uzela te pelene br 4 pa cemo vidjeti hoce li se sto malo bolje rasporediti po peleni sta se tice mokraće. Kak vi cure s tim noćnim previjanjem?

Probala Sam I ja te iz lidla, ali svaki put su mi promocile. Mozda Sam ja samo smotana za te pelene. Preko noci koristimo babylove I one su mi predobre (pp po danu, kasnije cemo krenuti s njima i po noci). Za presvlacenje po noci, Evo sinoc Sam je 4 puta presvukla. Pokaka se 2 puta kroz noc, a ostalo je dosta popiskeno, pa necu da bude u mokrom. U principu je presvucem kad se probudi za papat, sto je 4 puta kroz noc. 

• gala_28
    24. Listopad 2017. 18:17

Mi smo upravo prešli na babylove 3 i super smo zadovoljni. Iako je ušao u kategoriju 5kilaša, dvojka nam je bila grozna zadnjih desetak dana. Isto puno piški i sve češće je završavao mokar do lakta, i to tipa za 3-4 sata noću. Otkako je počeo kakati jednom dnevno, više ga ne presvlačim noću. Neki dan je dvaput kakao, ali drugi put je obavio oko 8 navečer. Sad se zezam da kaka kao i mi.
    Znam da ste pisale o tome, ali tad sam bila ili pred porod ili nas još nije stiglo a ne znam kako to sad iskopati...čime ste riješile tjemenicu?
    Nije to ništa strašno, napravilo mu se malo na prijelazu kod čela, no ima rijetku i svjelu kosu pa se dosta vidi. Imao je i na obrvama dosta, no danas je jedva primjetno. Prošlo samo od sebe.
    Mene baš brine i izluđuje to zabacivanje glavice. Pokušavamo ga korigirati, čak smo i prematalicu drugačije okrenuli, sad je malo bolje no i dalje vodimo bitke kad je na našem krevetu ili kauču. Sve me strah da će nas poslati na vježbe ako to potpuno ne riješimo u iduća tri tjedna do idućeg pregleda. A ovih dana je počeo i malo mlatiti glavom lijevo-desno. Tipa dva tri puta to napravi par puta u danu. Baš me izluđuju ti "tikovi".
    Sad kao sivonje vježbano taj baby handling. Teže nam ide kad smo ga krivo handlali dva mjeseca dok nam nisu rekli da moramo to usvojiti. Imam dojam da smo oštetiti dijete tako. Uf.

• gala_28
    24. Listopad 2017. 18:21

Me+mybaby

Dojim i na vecer ima jedan obrok AD. Sad bi mu mozda i mogla polako maknuti, ali si mislim pase mu tako pa zasto uopce mijenjati. A 90ml dnevno mu nije puno, a ne povecavam mu.
    Nocas smo imali tulum. Spavao je samo meni na rukama. Cim ga pokusam spustiti vriska. Mucila ga je busa. Nije kakao 3 dana i tocno je stenjao i dizao nogice. A onda kao slag na torti mi se u 6 sati probudio, presvukla ga i krenuli jest. Pas se uzsetao i ja se dignem, a on kaka nasred boravka. Poludila sam. Pustila ga van. Oprala pod. Mali se razbudio. Tuuulum.

A da ipak razmotriš malo veći obrok sa AD kad mu već daješ? Tako smo i mi bili na 90 ml pred spavanje pa me budio za cicu već za dva sata. Sad mu dajem AD pred spavanje 120 ml i super odspava prvu turu 4 i pol sata. Taman mi se cice baš napune. Oni rastu pa tako i njihov apetit. Nemoguće je da mu 90 ml bude dovoljno na duže staze. 

• gala_28
    24. Listopad 2017. 18:26

Tena1203

Hvala na odgovoru svima, slj tj idem na kontrolu kod doktora pa cu bas pitati za ledja.. nego, kako idu skupa dojenje i npr mala pivica?:) recimo ako se popije kad beba zaspe nocni san, znaci kad znam da ga necu dojiti cca 5h?

Ja često popijem čašu - čašu i pol pivice za ručkom. Ne znam utječe li zaista na proizvodnju mlijeka ili su to babske priče ali piva se brzo razgrađuje jer tjera na pišanje. Nekoliko puta sam ga znala podojiti pola sata nakon te čaše. Mislim da to stvarno nije bed. Nije to žesta ili neka teža cuga. Negdje sam pročitala da alkohola ima najviše u mlijeku sat vremena nakon konzumacije, a meni je moja doktorica opće prakse kad sam je pitala za ketonal rekla da samo 0,15% toga ide u mlijeko. E sad odakle joj taj blesavi postotak, ne znam.

• Tena1203
    24. Listopad 2017. 19:54

Mi smo na platnenim po danu, za noc mu stavim obicne pelene Bambo i super su mi, nikad promocile, ne smrde, prirodne koliko mogu bit, a presvlacim ga dva puta tokom noci.. isto prije hranjenja.. 

• Tena1203
    24. Listopad 2017. 19:55

Ima netko dobar link za baby handling da si pogledam malo? Youtube?

Matie89
    24. Listopad 2017. 21:01

Tena1203

Ima netko dobar link za baby handling da si pogledam malo? Youtube?

Ja sam na youtube-u nasla samo par videa, I nisam nesto odusevljena (dm babybonus nije los), ali sam slucajno saznala za tecaj u domu zdravlja barun filipovic pa sam se prijavila, za par tjedana ce biti. Ako netko hoce mozda da kontaktira savjetovaliste za dojenje, tako sam ja saznala. 

• blu5
    24. Listopad 2017. 21:12

Ofnica

Trenta, i moj pedijatar je postavio ova pitanja kad sam ja rekla da kise i da bi voljela da pomaknemo cijepljenje za sljedeci put. Jednostavno moraš to prevaliti preko usta, ne čekati da se oni to sjete i da im zazvoni. Mislim da ako nece biti stvarne bolesti, nema načina da se odgodi cjepivo sad sa 6mj. Ali ako cemo tako…bolje i cijepiti sad s DiTePer nego s godinu dana s MoPaRu…ovo potonje je navodno opako…njega treba maksimalno odgađati.

Slazem se!Ja jos malu nisam cijepila, takodjer se vadim na prehladu😊Sina sam za MoPaRu cijepila sa 8 god pa sam tada i malu, imala je 4 god.Tada je bila neka epidemija ospica pa sam poklekla i cijepila.MoPaRu je grozno zivo cjepivo, cure koliko god mozete odogodite.Ja stvarno znam dva primjera teskih zdravstvenih problema nakon tog cjepiva.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.