Sto se tice ovih okretanja s leđa na trbuh i obrnuto,ne treba brinuti oko toga,naravno ako je sve ostalo ok. Moja djevojcica,sada tri godine ima,se tek sa 6,7 mj.,tocno se ne sjecam,okrenula sa leđa na trbuh,prohodala sa 16mj tek, i za jedno i za drugo su me svi stalno slali doktoru,al se nisam bas brinula jer sam skuzila da je malo ljenija po prirodi.Neki mogu sa tri mjeseca,neki tek sa 6,7,8 ,sve je to ok. Uzivajte u bebama,nemojte se puno uspoređivati s drugima,sve su to mali individualci😊
Ja sam prije imala lagane grceve prije menge, a sad ovaj prvi puta nista, primijetila sam prvo iscjedak smedi i za par sati, nist me nije bolilo, ko da ni nemam mengu. Sad jos traje pa ne znam do kad ce al cinimi se da je pri kraju evo sad 3. Dan,tako mi je bilo i ranije.
Meni je 5i dan i prvi dan me bolilo, al da se izdrzat, prije sam morala tabletu. Nadam se da ce mi bit krace, a ne kao prije 7dugih dana
moje 3 mengr nakon poroda su bile uzassss...prvi dan me boljelo tako da sam muzu rekla da je porod prema ovoj boli nula..E sad ova zadnja zacudo prosla bez bolova..nadam se da tak bude i ostalo...
Me+mybaby, postoje pastile od proizvođaca Yasenka na biljnoj bazi koje su mi u ljekarni dali da ih koristim tijekom trudnoce. Al najbolje da se posavjetujes s ljekarnikom.
Bokic
David je od rodenja spavao na ledima i kako ga stavim spavat tako ga i nadem ujutro a sada spava jedino na trbuhu i to se sam odjednom poceo tako okretati. Ili na trbuh ili na bok.
I dan danas znamo imat dana pred spavanje kad vristi. To se nama desava kad je pre umoran pa ne zna valjda kako zaspati.
A sto se tice menge. Dobila sam ju odmah sljedeci mjesec nakon poroda i odmah je krenuo svaki mj normalan ciklus svakih 30 dana. Prije T menge su mi bile nepodnosljive, znala sam ici na hitnu a sad nakon poroda milina (da ne ureknem), malo prvi dsn grcevi popijem tabletu i to je to. Trajanje mi je ostalo isto oko 5 dana.
Ne mogu se sjetit sta ste jos komentitale hehe
Ej cure,jel koja nedavno kupovala zlato u bosni? Jel se to jos isplati? Znam da su cijene prije bile puno jeftinije nego kod nas..pa bi se mozda zaletila za vikend tamo.
Za bosnu ne znam, ali sam u Varazdinu kupila necakinji nausnice od bijelog zlata za 180kn i to nisu bile bas sitne nego lijepe u obliku srca koje moze nositi i odrasla osoba.
Ma ja bi za krstenje uzimala lancic i krizic/plocicu..to kod nas 1200 1500 kn
Cure evo me napokon...kuda sam vec, mali se treću noc budi u pol 4 i evo do sad je budan, igra se. Ide spavati u 8-pol 9, prvo buđenje u pola 1-1 iza ponoci i pojede 170-190ml. Drugo buđenje u pola 4-4 i jede 150-180ml i nema spavanja do 5-pola 6. Muz usred noci odlazi u drugu sobu jer mora ici raditi ujutro, a mali bi se igrao...evo sad od sreće i zaigranosti vristi u kinderbetu, a ja tipkam pod poplunom. Pokušala sam ga uspavati, cijelo vrijeme smo u mraku ali nista od spavanja jos.
U vezi oka...nama se od rođenja do 3mj vukao sekret. U početku smo kapali s tobrexom jer smo mislili da je bakteriološka upala. Nije pomoglo. Cijelo vrijeme sam ispirala fiziološkom.na nagovor mame i svekrve sam probala kamilicu, ali nije bilo nista bolje, odustala sam od kamilice jer sam pročitala da ona djeluje kao da bebi bacite šaku pjesma u oči, da jako isušuje oko. Pnda sam opet koristila Tobrex tjedan dana ali nista. Mali je vec navršio 3mj. Netko je bio pisao u vezi začepljenog očnog kanala i žustre masaže. Ja sam cujemo to vrijeme masirala oko, ali ne bas žustro. E tada sam ga počela posteno masirati. Stisla sam malo jače, stisak recimo kao kad mene boli glava pa si idem promasirati sljepoočnice. Malo me bilo cak nekad frka jel prejako to stišćem, ali nakon 5-6 dana je sekret počeo biti ljepljivih i gušći, i sljedeci dan oko čisto kao suza. Otcepio se kanal. Dakle, u većini slučajeva se radi o zacrpljenom kanalu, navodno u porođaju je pukne neka membrana.
Sortiraj odgovore
Najstariji