Gala_28 ja ga nisam sa nicim probusila ( biser ja sam tu bijelu mrlju imala sigurno mjesec dana, i onda jedan dan uopce nije htio iz desne pa se to skroz zacepilo i upalilo) imala sam dugo topli oblog na cici i onda sam se nagnula nad bebu i on je sve izvuko.Prvi put sam si cetveronoske nad njim on je lezao na krevetu ali mi je to bilo glupo, pa sam ga drugi puta stavila u kindrebet i tako mu dala i on je sam probio taj blister.
Moj je roden sa 50 cm sa mjesec dana je imao 56 sa dva 59, sada ima skoro 3 mj. ali nismo se mjerili.On meni kratki body jos uvijek nosi 56 ( oblacim ih ispod tanjeg dugog bodija) a ostala robica je uglavnom 62 nesto 68 tezak je 6500 ( tri kile je dobio od poroda).
I ja sam primjetila da L o svemu ima misljenje koje se cesto razilazilo sa misljenjem drugih, ali to nije razlog za svadu svatko ima pravo na svoje misljenje i odgajati dijete kako zeli.Ali eto zasto se svadati samo s ljudima koje znas kada mozes i sa onima koje ne znas.
E a kako si održavala taj oblog toplim duže vrijeme? Stalno ponovo pod toplu vodu ili? Meni se ohladio u roku minute i nešto.
Moj blister je bio onako iznad površine bradavice pa sam to napravila. Sad ovo što se vidi kao mala recka nije iznad. Nadam se da neću imati neke komplikacije.
Meni ova tvoja metoda ne bi uspjela nikako jer imam male cice. Mi cicamo na ležečki i dalje. Ni sjedeći položajj mi ne paše. :-/
Gala, super si izreagirala i za poncetu i setrriliziranje upaljacem svaka cast! Znam kako je to stresno i pod kojim si to okolnostima radila.. meni su cice isto bile vec mastiticne, tj ta jedna sa blisterom i zato sam sama probusila, jer mi se nije dalo opet ici na hitnu zbog mastitisa, inace, sestra mi je u bolnici rekla da to tako probusim ako mi se ikad dogodi(kao da je znala da cemo za 5 dana imati taj scenarij).. sad stavljaj obliga od maslinovog ulja izmedju podoja, naravno operi cicu prije nego je das bebi… nadam se da ce pomoci, meni je.. ja sam stavljala na blazinicu ulja pa u grudnjak.. izmedju sam isto tusirala sa tusem, masirala sa najtoplijom vodom kruznim pokretima da se mlijeko oslobodi.. cica mi je bila ko kamen sa tim blisterom u par sati.. uzas.. bas sok.. i naravno da mi se to dogodilo u gluho doba noci..
Mama me napala što si radim kad je čula za upaljač i pincetu. Ona mene nije dojila i do danas nije ni čula da blister postoji no eno je i dalje zgrožene u Slavoniji. :D
Da, komplikacije se u pravilu događaju noću. A gdje uopće ići s blisterom? Na hitnu, doktoru opće ili pedijatru čak? Ne kužim čija je to uopće nadležnost. Imam osjećaj da bih kod god da dođem fulala.
Sto se dojenja i AD-a tice, evo ponavljam, moja je iskljucivo dojena, ali mi nikad nije ni proslo kroz glavu nekome pametovati ni oko AD-a ni uvodjenja dohrane. Da ne ispadne da samo mame koje daju AD nailaze na osude okoline, meni se eto soli pamet da trebam davati caj, a da ne spominjem kako je mala sa 3 kg (otpusna tezina) sa dva mjeseca imala 6 kg i onda dobijem komentar: a da joj probas manje davati, biti ce ti debela. I sta da onda covjek kaze na to :)
Sto se dojenja i AD-a tice, evo ponavljam, moja je iskljucivo dojena, ali mi nikad nije ni proslo kroz glavu nekome pametovati ni oko AD-a ni uvodjenja dohrane. Da ne ispadne da samo mame koje daju AD nailaze na osude okoline, meni se eto soli pamet da trebam davati caj, a da ne spominjem kako je mala sa 3 kg (otpusna tezina) sa dva mjeseca imala 6 kg i onda dobijem komentar: a da joj probas manje davati, biti ce ti debela. I sta da onda covjek kaze na to :)
Daješ joj čaj? E super, ja sad imam suprotnu reakciju od ove na koju si navikla. :D
Ja bih mom dala ovih dana prvi put. Sa koliko si počela i kakav čaj joj daješ? Uzela sam neki baš za bebe koji se može davati od mjesec dana starosti. Jel to ok?
Do sad se nisam usudila nikoga pitati to, da me ne upucaju. :D
Moja rodena sa 53cm...
Misec ipo 59cm.. 2ipo 65cm...3ipo 68cm...
Sada smo vec na prijelazu sa 68 na 74. Al dosta toga jos uvik moze 68 nosit... meni je spas sta mi sestra imala malenu prije mene tako da samo iden u nje ka u ducan i uziman br koii mi tribaju..bas iman srice.. joj aad ste me pripale za taj blister..zbog cega se on uopce pojavi..nisan uopce citala o tome nikad.. neko je napisa da doji samo lezeci TAJ SAM ...kad ce trenutak da necu tajmirat izlazak s njom 🤗🤗🤗...
A.M
Hehe, ne dajem joj jos caj :) napadaju me da joj dajem, ali kako ne vidim bas razloga za to, onda nisam ni pokusavala, a kako moja ni bocicu nije vidjela u zivotu, dudu pljune cim je vidi, ako bi joj isla dati caj, morala bi valjda na zlicu, a to mi se iskreno ne da ( pa nek me napadaju :) Da ima problema sa probavom ili spavanjem, dala bi joj komorač ili kamilicu, ima od Hippa ili Bebivita ( ili kako se vec zove). Eto, ja sam pripremljena, pa ako bude trebalo, ubaciti cu joj. Vidim da svi pisete da vam bebe malo spavaju, a moja je opet teska suprotnost - vecinu vremena ima ritam : jede-spava-jede-spava. I noc super prespava , sa 2 budjenja zbog hranjenja/ presvlacenja. Nadam se da se necu ureci sada ;) jedini dodatak za sada su joj kapi biogaia sa d3 vitaminom - nas su spasile, ali ona bocica valjda nije mogla biti manja, nama traje bocica valjda manje od 20 dana.
Moja rodena sa 53cm…
Misec ipo 59cm.. 2ipo 65cm…3ipo 68cm…
Sada smo vec na prijelazu sa 68 na 74. Al dosta toga jos uvik moze 68 nosit… meni je spas sta mi sestra imala malenu prije mene tako da samo iden u nje ka u ducan i uziman br koii mi tribaju..bas iman srice.. joj aad ste me pripale za taj blister..zbog cega se on uopce pojavi..nisan uopce citala o tome nikad.. neko je napisa da doji samo lezeci TAJ SAM …kad ce trenutak da necu tajmirat izlazak s njom 🤗🤗🤗…
Koliko sam skužila, nastaje od trenja, gljivica i krivog hvata (naš scenarij jer je mali plesao). I postoji nekoliko vrsta blistera. Mi smo ti ležeći. Ja sam dvaput probala na sjedeć, uspjelo mi je samo prvi put kad ga je patronažna instalirala. Tad smo imali ragade i tek se snalazili i sa ležećim pa sam prelako odustala. A sad mi je nekako ritual da odemo na krevet, legnemo, on papa, ja gledam seriju na laptopu ili zadrijemam. Dobro mi dođe kao odmor. A tempiranje...mislim da neću moći nigdje na duže od 2-3 sata s njim još dobra 3-4 mjeseca neovisno o dojenju. Mali je još, a i ja sam preumorna pa ni nemam neke posebne ideje.
Ajme, a meni je malo problem sto moja iako super spava po danu, cim skuzi da nije doma ( a skuzi jer samo vrti glavom i prati sve oko sebe) nece spavati. Onda se zna dogoditi da preskoci jedno spavanje i bude bas placljiva. Doslovno se smiri tek kad udjemo u stan. Par puta mi se dogodilo da sam morala npr u apoteku ili kupiti sebi neku majicu koja je dojenje- friendly , a ona udri u plac. I iako znam da bi trebala u tom trenutku ostati mirna i sabrana, mene panika ulovi svaki put, pa izletim iz ducana kao da me netko goni.
Hehe, ne dajem joj jos caj :) napadaju me da joj dajem, ali kako ne vidim bas razloga za to, onda nisam ni pokusavala, a kako moja ni bocicu nije vidjela u zivotu, dudu pljune cim je vidi, ako bi joj isla dati caj, morala bi valjda na zlicu, a to mi se iskreno ne da ( pa nek me napadaju :) Da ima problema sa probavom ili spavanjem, dala bi joj komorač ili kamilicu, ima od Hippa ili Bebivita ( ili kako se vec zove). Eto, ja sam pripremljena, pa ako bude trebalo, ubaciti cu joj. Vidim da svi pisete da vam bebe malo spavaju, a moja je opet teska suprotnost - vecinu vremena ima ritam : jede-spava-jede-spava. I noc super prespava , sa 2 budjenja zbog hranjenja/ presvlacenja. Nadam se da se necu ureci sada ;) jedini dodatak za sada su joj kapi biogaia sa d3 vitaminom - nas su spasile, ali ona bocica valjda nije mogla biti manja, nama traje bocica valjda manje od 20 dana.
Aaaa krivo sam shvatila onda. Zbog probave sam i mislila uvesti malo tog čaja. Budem probala.
I nama je prva bez d3 jako kratko trajala. S ovom smo tek počeli ali da, jako je malo i skupo.
Gala_28 ja ga nisam sa nicim probusila ( biser ja sam tu bijelu mrlju imala sigurno mjesec dana, i onda jedan dan uopce nije htio iz desne pa se to skroz zacepilo i upalilo) imala sam dugo topli oblog na cici i onda sam se nagnula nad bebu i on je sve izvuko.Prvi put sam si cetveronoske nad njim on je lezao na krevetu ali mi je to bilo glupo, pa sam ga drugi puta stavila u kindrebet i tako mu dala i on je sam probio taj blister.
Moj je roden sa 50 cm sa mjesec dana je imao 56 sa dva 59, sada ima skoro 3 mj. ali nismo se mjerili.On meni kratki body jos uvijek nosi 56 ( oblacim ih ispod tanjeg dugog bodija) a ostala robica je uglavnom 62 nesto 68 tezak je 6500 ( tri kile je dobio od poroda).
I ja sam primjetila da L o svemu ima misljenje koje se cesto razilazilo sa misljenjem drugih, ali to nije razlog za svadu svatko ima pravo na svoje misljenje i odgajati dijete kako zeli.Ali eto zasto se svadati samo s ljudima koje znas kada mozes i sa onima koje ne znas.
E a kako si održavala taj oblog toplim duže vrijeme? Stalno ponovo pod toplu vodu ili? Meni se ohladio u roku minute i nešto.
Moj blister je bio onako iznad površine bradavice pa sam to napravila. Sad ovo što se vidi kao mala recka nije iznad. Nadam se da neću imati neke komplikacije.
Meni ova tvoja metoda ne bi uspjela nikako jer imam male cice. Mi cicamo na ležečki i dalje. Ni sjedeći položajj mi ne paše. :-/
Ja ti imam ovo
Mi smo samo prvi mjesec lezecki dojili, i onda nam je pedijatrica rekla ni slucajno tako da mora sjedecki( nisam se slozila s time jer su nam tako u bolnici pokazali) ali ipak od tada dojim samo sjedecki jer vidim da bebi pase a i meni je jednostavnije.
Sortiraj odgovore
Najstariji