Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Meri
    11. Listopad 2017. 10:32

gala_28

Ok, žene smo i peru nas hormoni. Svaku drugačije, u različitim smo fazama al nemojmo se pičkarati. Samo da se zna, inače zamračim kad muškarac kaže da je stvar do ženskih hormona, no ovdje smo fakat sve žene, na početku majčinstva i budimo realne, to je jedno more hormona.
    Mislim da nitko nije želio nekome naškoditi. I to je najbitnije.
    Sve smo više manje u istom sosu, pogotovo mi kojima je prvi bebač. I sve preispitujemo. A općepoznato je da žene majke samim time što su to što jesu i što prolaze lako zabriju da su doktorirale nešto…bilo da je to pedijatrija, pedagogija ili nešto treće. Zato (pre)lako dolazi do ovakvih situacija i neslaganja.
    Načelno se slažem, nije pametno pitati laike na forumu kada je u pitanju djetetovo zdravlje. Doktor je doktor. No isto tako, očito se radi o tjemenici ili osipu, što god da je od te dvije stvari, ne radi se o nečem opasnom. I doktor može preporučiti nešto što bi više odmoglo nego pomoglo, kao i netko ovdje. Kao što rekoh prije, nek nije nešto gore.
    Zato ajmo skulirati jer ovo je super mjesto koje pruža razmjenu mišljenja pa i neku vrstu sigurnosti, barem zbog onog osjećaja da znaš da još netko upravo prolazi baš ovo.
    Meni inače diže tlak forsiranje dojenja pošto poto, iako dojim, bilo gdje, pa tako i ovdje. I

Nisam citala dan-dva forum, pa sad sok i nevjerica da je bila svađa i odlazak nekih cura... jos imam za citati, al samo bih htjela reci Gala da si ovo jako lijepo napisala i potpisujem svaku rijec. 
    Samo usput da olaksam dusu.. bas sam razmisljala kad je bio onaj "tjedan dojenja" i svako malo se pricalo o tome, kako su moji osjecaji o tome podjeljeni. Apsolutno je lijepo da se prica o tome i potice zene na dojenje. Ali da, to stvara pritisak, a zene koje ne uspiju dojiti se mogu osjecati lose zbog toga. Ne kazem sve. Govorim iz svoje perspektive jer ja i prvi i drugi put moram kombinirati AD i dojenje. Povremeno mi bude zao, a onda sama sebi kazem da si stvaram nepotreban pritisak i da su mi djeca hvala Bogu zdrava 😊 Lakse mi je ovaj put bilo prihvatiti da ne mogu iskljucivo dojiti, plakala sam mozda 5 min kad sam skuzila da mi lijeva dojka ni ovaj put nece profunkcionirati.. Al prvi put sam se bome dobrano naplakala zbog toga... 

Charmed
    11. Listopad 2017. 10:33

Ofnica

Charmed meni se stalno pojavljuje blister, odnosno mislim da ga nikad skroz ne istisnem nego ga vise malo proceprkam, pa se on stalno "napuni". A i ja izdajam pa je to problem, beba ga sigurno puno bolje moze otcepiti. Kak si ti tocno stiskala bradavicu? Mene boli za poludit.

A ono stiskala sam u par navrata kao prištić jer iz prve ne izađe sve. I da uuuuuužaaaasssssnnnnnooo boli. 

Dužina? Rođena s 49cm, 1m6d 53cm, 3m6d 61cm

Maja 3
    11. Listopad 2017. 10:36

Santa Barbara! Hahhahah! Pandica i mamicaa,podrzavam vas u svemu sto ste rekle!
    Pandica,ako citas jos,moj mail ti je maja1985mb@gmail.com,javi se ako hoces.

Maja 3
    11. Listopad 2017. 10:38

kookoo30

Cure, da vas pitam - koliko su vase bebe narasle od poroda, u duljinu? Svi o kilazi/gramazi pricaju, a nitko o duljini :) Moja rodjena sa 50 cm, sa dva mjeseca imala 56. Ne zamaram se jel to malo ili puno i nije me bas briga za neke tablice, ali bi voljela znati koliko su vasi narasli, da imam neke okvire sto se robice za zimu tice :)

Mislim da ce ti 68 broj biti ok. Kad je mala navrsila 2 mj? 

Meri
    11. Listopad 2017. 10:40

Lijepo je tu na forumu dijeliti iskustva. Iako mi nije prvo dijete, opet sam procitala neke stvari koje prije nisam znala. Npr od nikog prije nisam cula o tim kapima koje pomazu probavu beba. Doduse mala nije imala problema, al da je, znala bih sto se moze koristiti zahvaljujuci forumu. I tu sam cula za Freda nosiljke 😁 Jako su lijepe i jos Hr proizvod 😆 Jos se nisam odlucila na kupnju, al mozda budem jer s ovom koju imam nisam bas zadovoljna (maxi-cosi).

Matie89
    11. Listopad 2017. 10:41

Trenta

Matie89, koji dr ti je dao drugu epiduralnu? Sad tek procitala tvoj komentar na porod u merkuru.

Joj ne sjecam mu se imena, mladi doktor s naocalama. 

mrva2017
    11. Listopad 2017. 10:46

kookoo30

Cure, da vas pitam - koliko su vase bebe narasle od poroda, u duljinu? Svi o kilazi/gramazi pricaju, a nitko o duljini :) Moja rodjena sa 50 cm, sa dva mjeseca imala 56. Ne zamaram se jel to malo ili puno i nije me bas briga za neke tablice, ali bi voljela znati koliko su vasi narasli, da imam neke okvire sto se robice za zimu tice :)

Mi smo rodeni s 52 cm, s dva mj je imao 58. Dakle 6 cm kao i tvoja curica. Od robice sad nosi 62/68-ovisno o modelu i proizvodacu. 

• kookoo30
    11. Listopad 2017. 10:51

Prije 2 tjedna je navrsila 2 mjeseca. Cini mi se da se u medjuvremenu jos izduzila :) ma mene ta robica izludjuje, jer pomislim kako necu imati dovoljno npr hlacica i onda odem u shopping i nakupujem pa bude i viska :) inace, pratim sve sto pisete, ali u jucerasnju raspravu se uopce ne zelim mijesati. Iako nisam bila aktivna na forumu, cijelo vrijeme pratim i kao sto je Meri rekla, iako sam tu u prikrajku, puno mi je pomogao forum i ova tema, kad je bio prvi skok u razvoju - zahvaljujuci forumu sam znala da je to -to i samim time sam znala kako se treba ponasati. Da nisam od tu skuzila, najvjerojatnije bi napravila kao i svaka baba prije 20 godina - presla na AD jer bi pomislila da nemam mlijeka. Isto tako, ne osudjujem one koje ne doje i znam jako dobro da sam velika sretnica sto mogu dojiti, jer evo u mojoj okolini uopce ne mogu naci ni jednu osobu koju znam a da je iskljucivo dojila do bebinih 6 mjeseci ( uglavnom su to sve bili samo pokusaji dojenja od nekih 10-15 dana, u najboljem slucaju mjesec dana). Mozda mi se okolina zato i cudi zasto ne dajem caj ili vodu ). 

• Tena1203
    11. Listopad 2017. 10:53

Cure ja isto imala mlijecni blister i rijesila sam ga sama, prvo vruci tus i masiranje cice a nakon toga sterilnom iglom busenje :( i nije se ponovilo. Nakon toga stavljala sam obloge od maslinovog ulja. To sam procitala na Rodama. Nadam se da ce nekom pomoci. L je bila najpametnija, istina, al zao mi je da se ovak zavrsilo.. zeni je to valjda modus operandi u zivotu ali nije razlog da se zbog toga prepiremo i da stvaramo tenzije u virtualnom svijetu.. dovoljno ih ima i u stvarnom. Pozz i puse svima!

mrva2017
    11. Listopad 2017. 10:56

Bilo je tu raznih rasprava na forumu. I meni su neki prepametni komentari puno puta digli zivac al nije mi se dalo prepirat s nekim koga ni ne poznajem. 
    Cure, da li koja ima Casmatino podlogu za igru? Ja sam te gledala i cine mi se super. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.