Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Maja 3
    11. Listopad 2017. 10:56

Moj mali je rodjen s 50,s 2 mj je imao 58.
    Bodice nosi 62-68. A hlacice su 62..
    A u 68 br bebe budu najduze.

• gala_28
    11. Listopad 2017. 10:59

Ofnica

Charmed meni se stalno pojavljuje blister, odnosno mislim da ga nikad skroz ne istisnem nego ga vise malo proceprkam, pa se on stalno "napuni". A i ja izdajam pa je to problem, beba ga sigurno puno bolje moze otcepiti. Kak si ti tocno stiskala bradavicu? Mene boli za poludit.

Baš sam vas došla pitati za blister! I evo vi o tome. :)
    Meni se sinoć pojavio prvi put, tj. očito drugi ali je prvi put bio manji i nisam ga prepoznala. Bio je početak dojenja i isto je bio uz ragadu pa sam mislila da ragada zaraste, blago se samo bijelio i prošao za par dana. No sinoć je baš bio okrugao, kao da se kap mlijeka "zarobila" i ne može nigdje. Odmah sam zadramila i pomislila da je to to. Mali je jučer plesao na cici zbog vjetrova i ozlijedio me. Tako sam dobila opet ragadu nakon tri tjedna lijepog dojenja, a kasno navečer sam skužila da se ta cica ne prazni i da dobivam pomalo kvrge što mi nije bilo jasno s obzirom na dinamiku dojenja, i onda sam skužila taj mali bijeli vrag. U 4 ujutro opet nije uspio cicati na tu stranu, sav se naljutio, cica pred službeni mastitis i ja sam u bunilu od spavanja i panici lijepo očistila pincetu, sterilizirala upaljačem (nemojte me drvljem i kamenjem, uopće ne znam kako sam se toga sjetila u tom stanju) i probušila ga. Mlijeko je krenulo, on pocicao i olakšao me. Sad je to bijelo bitno manje, nije okruglo nego kao crtica (kao onda na početku dojenja kad nisam prepoznala).
    Što sad dalje? Mazati s nečim?
    Pročitala sam na netu da prije svakog podoja treba vrući oblog, a nakon pranje mlakom vodom. 
    Sad sam u tušu malo izdajala tu cicu, mislim da je još malo ostalo zaštopano, nikako da to izdajanjem probijem pa se nadam da će mali danas tijekom dana. 
    Oprostite zbog dužine no stvarno sam zadramila sinoć kad sam to primijetila. Ako ništa drugo, malo mi je lakše jer smo zaobišli mastitis, valjda.

• gala_28
    11. Listopad 2017. 11:01

Što se mjera tiče, nas nisu dobro izmjerili u dužinu.
    Službeno je bio 49, no za mjesec dana na pregledu 56 cm...što je nerealno, pa predpostavljamo da je na porodu ipak bio 51-52. Ne znam koliko je sad, čekamo idući pregled za osam dana. 

Charmed
    11. Listopad 2017. 11:02

Tena1203

Cure ja isto imala mlijecni blister i rijesila sam ga sama, prvo vruci tus i masiranje cice a nakon toga sterilnom iglom busenje :( i nije se ponovilo. Nakon toga stavljala sam obloge od maslinovog ulja. To sam procitala na Rodama. Nadam se da ce nekom pomoci. L je bila najpametnija, istina, al zao mi je da se ovak zavrsilo.. zeni je to valjda modus operandi u zivotu ali nije razlog da se zbog toga prepiremo i da stvaramo tenzije u virtualnom svijetu.. dovoljno ih ima i u stvarnom. Pozz i puse svima!

Da, nisam spominjala bušenje jer sam čitala da od toga može biti 100 sranja ako se ne izvede kako spada (ima točno način na koji se buše blisteri). Ja sam nakon stiskanja stavila mam komprese koje su mi ostale a poslije mazala bio bazom za bradavice.

Charmed
    11. Listopad 2017. 11:06

gala_28

Službeno je bio 49, no za mjesec dana na pregledu 56 cm…što je nerealno, pa predpostavljamo da je na porodu ipak bio 51-52. Ne znam koliko je sad, čekamo idući pregled za osam dana.

Ne mora biti. Ja sam skužila da su nas na prvom mjerenju kod pedice krvo izmjerili jer sam vidla da se mala pomakla, al nisam ništa rekla. A ak ste vidli kak ih mjere, ja se ne čudim da niti jednom nije skroz točno u centimetar...

• gala_28
    11. Listopad 2017. 11:20

Što se pritiska oko dojenja tiče, to je suludo. Kao da se radi o vrhuncu majčinstva. Nisu djeca samo gutači tj. jedači. Ako ćemo iskreno, mene je ovdje posebno raspizdio onaj link sa tekstom kako je zahvalna mami koja je doji.
    Morbidno je, suludo i ne kužim čemu služi osim da se majka nedojilja osjeća grozno. Majka dojilja valjda osjeća sreću i zadovoljstvo samim tim činom u tom trenutku, ne trebaju joj izmišljene frazetine od strane odrasle osobe koja je to pisala. 
    Meri, ja dojim i dajem malom dva AD obroka dnevno. Mogla sam ih izbaciti kad smo sustigli određenu gramažu no nisam htjela. Ok, to je moja odluka i već neko vrijeme nemamo neki problematičan razlog za kombiniranu prehranu no htjela sam ti reći da se ne trebaš osjećati loše zbog AD. Ne daj se u taj bed. Ni jedna krajnost nije dobra, a ova propaganda zakletih dojilja počinje vuči na sektaštvo i ispiranje mozgova. Meni je stvarno zastrašujuće da žene padaju u bedove zbog kombinirane ili potpuno AD prehrane umjesto da uživaju u ovim danima koji brzo prolaze i nepovratni su. Bebači napreduju i to je jedino bitno, ostalo je problem nas odraslih koji smo skloni krajnostima.

MalaRuzica
    11. Listopad 2017. 11:21

Gala_28 ja ga nisam sa nicim probusila ( biser ja sam tu bijelu mrlju imala sigurno mjesec dana, i onda jedan dan uopce nije htio iz desne pa se to skroz zacepilo i upalilo) imala sam dugo topli oblog na cici i onda sam se nagnula nad bebu i on je sve izvuko.Prvi put sam si cetveronoske nad njim on je lezao na krevetu ali mi je to bilo glupo, pa sam ga drugi puta stavila u kindrebet i tako mu dala i on je sam probio taj blister.
    Moj je roden sa 50 cm sa mjesec dana je imao 56 sa dva 59, sada ima skoro 3 mj. ali nismo se mjerili.On meni kratki body jos uvijek nosi 56 ( oblacim ih ispod tanjeg dugog bodija) a ostala robica je uglavnom 62 nesto 68 tezak je 6500 ( tri kile je dobio od poroda).
    I ja sam primjetila da L o svemu ima misljenje koje se cesto razilazilo sa misljenjem drugih, ali to nije razlog za svadu svatko ima pravo na svoje misljenje i odgajati dijete kako zeli.Ali eto zasto se svadati samo s ljudima koje znas kada mozes i sa onima koje ne znas.

• kookoo30
    11. Listopad 2017. 11:21

Znaci 68 uzimam. Super, jer vec kupujem tu velicinu, ali u malo debljoj verziji, jer ipak stize zima. Hvala cure :)

• gala_28
    11. Listopad 2017. 11:22

Charmed

gala_28

Službeno je bio 49, no za mjesec dana na pregledu 56 cm…što je nerealno, pa predpostavljamo da je na porodu ipak bio 51-52. Ne znam koliko je sad, čekamo idući pregled za osam dana.

Ne mora biti. Ja sam skužila da su nas na prvom mjerenju kod pedice krvo izmjerili jer sam vidla da se mala pomakla, al nisam ništa rekla. A ak ste vidli kak ih mjere, ja se ne čudim da niti jednom nije skroz točno u centimetar…

Prvo mjerenje u bolnici nisam vidjela, a ovo kod doktorice mi se čini da su dobro obavili. Ma on bi bio bucmastiji da je bio samo 49. Tata mu ima 190, ja sam 175, još mi je bilo čudno kako je samo 49 cm, a izgledao je krakato. Budemo se sad opet mjerili pa ćemo vidjeti. :)

• Tena1203
    11. Listopad 2017. 11:22

Gala, super si izreagirala i za poncetu i setrriliziranje upaljacem svaka cast! Znam kako je to stresno i pod kojim si to okolnostima radila.. meni su cice isto bile vec mastiticne, tj ta jedna sa blisterom i zato sam sama probusila, jer mi se nije dalo opet ici na hitnu zbog mastitisa, inace, sestra mi je u bolnici rekla da to tako probusim ako mi se ikad dogodi(kao da je znala da cemo za 5 dana imati taj scenarij).. sad stavljaj obliga od maslinovog ulja izmedju podoja, naravno operi cicu prije nego je das bebi... nadam se da ce pomoci, meni je.. ja sam stavljala na blazinicu ulja pa u grudnjak.. izmedju sam isto tusirala sa tusem, masirala sa najtoplijom vodom kruznim pokretima da se mlijeko oslobodi.. cica mi je bila ko kamen sa tim blisterom u par sati.. uzas.. bas sok.. i naravno da mi se to dogodilo u gluho doba noci..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.