Pinkica jako mi je drago zbog vas! Cuvajte se, pazite se i mazite se 😊
Hahaha nikako 🤣 uvijek mi ostane nesto za sutra, posto je malac u nasoj sobi, njegova buduca soba mi je veseraj. Peglam robu po potrebi, welnes dan mi je kad kosu operem hahaha itd itd. Al trudim se da mi je sve cisto i na mjestu pa cesto jako malo i spavam.
Mamica,da,super je i ta pjesmica..al meni je najfora ona Deda mile ima farmu ,hahaha...
Ninche,e,hvala punoo,ak ne nadem u cakovcu u cokocaju odjurit cu u vz!
Pinkice, jako mi je sti ste si sve sposlozili, ne zelim si zamisliti kak vam je bilo u domu,ali eto,sve se poslozilo konacno.. Jel vam tata sad radi pa ga nema?
Hehe,non stop ces imati sta radit ako zelis imati kolko tolko sve uredno i cisto. Meni ostane dnevno moozda sat vremena za sebe,al nije mi zao, sad su nase bebice centar svijeta!
Mamicaaa jako je utješno za čut da nisam jedina koja ništa ne stiže. Čuvam ju i pazim ko šaranicu oka svoga. Ili se kaže zjenicu, zaboravila sam već. Čak sam čula komentar da sam i prezaštitnički nastrojena prema njoj. Samo ne želim da mi beba bude slinava i flekava ako to mogu spriječiti. Tako je slatka i mazna da bi je stalno imala u rukama i mali vrag se naučio na ruke pa je sad problem napraviti dosta toga za što su mi potrebne obje ruke. Blaženi bili oni trenuci kad se zaigra s igračkama u krevetiću pa ju samo čujem da guguće i kako zvecka s njima. Joj ja sam isto s peglanjem koma. Sva sreća pa stignem ispeglati mašinicu robe taman prije nego trebam peglat slijedeću. Joj uvijek smo samo na mlijeku pa smo obje još relativno čiste. Sve me strah kad krenu kašice. Meni isto sve mora biti čisto i točno onako kako hoću pa se hranim koma. Jedva čekam da cijeli stan generalno počistim pa će biti puno lakše to samo održavati. O spavanju da i ne govorim. Jedva se razbudim ujutro da njoj mogu bočicu napraviti.
Prvih mjesec dana kad sam kao trudnica došla tamo bilo mi je super.
Drugih mjesec dana sam provela u bolnici.
Trećih mjesec dana mi je bilo doslovno najgore doba u životu. Došla s malom tamo, ona bila užasno uspavano dijete koje si jedva držao 10 min budnom da se najede. Izgubila mi na težini 50g u jednom danu što je alarmantno ako imaš svega 2680g pa su nas razdvojili, nju su prebacili na odjel za male bebe, a ja sam ostala s ostalim mamama. Premda sam ja išla k njoj svaka 3 sata, svejedno je bilo užasno. U svemu tome sam postepeno izgubila i mlijeko što mi je užasno krivo.
Četvrti mjesec je napokon vraćena k meni! Prvo na nekoliko sati dnevno te nakon nekih 2 tjedna na 24/7. To mi je bio predivan rođendanski poklon(baš su se dani poklopili) te smo od tada pa do sada provele skoro svaki trenutak dana i noći zajedno.
Tata nam bude doma samo za vikend, ostalih 5 dana u tjednu prepuštene smo jedna drugoj. Imam veliku sreću što su se mnogi u Domu ponudili pomoći mi ukoliko će biti potrebno na bilo koji način. Oni su mi jedini koje imam. Dečka ne računam jer teško da mi on može nešto previše pomoć za malu jer baš nemam niti puno znanja niti iskustva, al dok je doma bio ovaj vikend pomogao je bar malo. Svaku večer idem spavati iza ponoći i na jedvite jade uz tonu kave uspijem dok k sebi u 6 ujutro.
Curke jeste kupovale koja od vas inhalator? Ja bi ga kupila ali stvarno nezz koji
Ja sam nedavno kupila ultrazvucni inhalator Omron U22. Skup je (899 kn), al mislim da vrijedi jer ga napokon koristimo.
Pred nekih 2 god sam kupila Phillipsov inhalator (ne znam sad tocno koji model). Uglavnom tad uopce nisam znala sto je tu bitno i fulala sam. Najveci problem kod njega je sto je jako bucan, ko da ukljucim motokultivator... i naravno da ga sin nije uopce htio koristiti... i inace mi je sin vrlo kompliciran za bilo kakvo lijecenje i stalno sam se morala boriti s njim oko toga.
Prednost ultrazvucnog inhalatora je u tome sto je besuman, a ovaj konkretno je kompaktan i moze se koristiti u razlicitim polozajima, pa je moguce djetetu inhalirati nosic i u vodoravnom polozaju dok spava. Meni to dobro dođe 😆
Eloa, znaci s 4 izdajanja imam oko 8dcl mlijeka i dalje...taman kad počnem kukati da se smanjilo, ono se nekako opet vrati na tih 8dcl. Najmanje mi bude oko 7dcl dnevno tako da moram dodati 2x150ml ad. Zadnja tri dana je samo jedna bočica ad i to navecer...a malac evo vec drugi dan nije kakao opet...mislim da cu probat malo čajeka ili vodice dati da se ta crijeva malo potaknu. Ipak je on sad beba od 4,5mj.
Kolko vaši malci koji su na majčinom mlijeku često kakaju?
Moj malac jako rijetko kaka, dva put tjedno možda, i pitala sam pedijatricu i rekla joj da je tak,a ona je rekla da je to sve normalno dok je na mm, da i po 10 dana ne moraju kakati, da im to sve tijelo uzme za energiju... Jela sam puno banana do nedavno pa sam mislila da je do tog, ali sam ih izbacila, ostalo isto.. Svaki dan pijem planinski čaj za pročišćavanje, i čaj za dojilje, svako jutro doručak mi je shake od voća(šljive, smokve, kruške) plus minimalno 3dcl jogurta, uz sjemenke lana, chia, suncokret(znači sve kaj potiče probavu) ali i dalje moj mali slabo kaka. Trbuh mu nije napet i tvrd, ali puno prdi i često se napinje kad prdi...
Kolko vaši malci koji su na majčinom mlijeku često kakaju?
Moj malac jako rijetko kaka, dva put tjedno možda, i pitala sam pedijatricu i rekla joj da je tak,a ona je rekla da je to sve normalno dok je na mm, da i po 10 dana ne moraju kakati, da im to sve tijelo uzme za energiju… Jela sam puno banana do nedavno pa sam mislila da je do tog, ali sam ih izbacila, ostalo isto.. Svaki dan pijem planinski čaj za pročišćavanje, i čaj za dojilje, svako jutro doručak mi je shake od voća(šljive, smokve, kruške) plus minimalno 3dcl jogurta, uz sjemenke lana, chia, suncokret(znači sve kaj potiče probavu) ali i dalje moj mali slabo kaka. Trbuh mu nije napet i tvrd, ali puno prdi i često se napinje kad prdi…
Moja je isto imala razdoblja ne kakanja od 7 dana. I nikakva hrana (sve sam probala) nije imala utjecaj na to. Prduckala je ali je to nije mučilo.
Jbte ispada da imam super dijete kad se stignem potunkat u kadi ujutro dok mala spava.
Ne znam. Ja sam se ushemila i stignem fakat sve uz nju. I oprat i speglat i pospremit. I otić u nabavku (s njom). I to sve dok je mm na poslu. A sve između ležim s njom na podu i glupiramo se
Eloa, moja je u pocetku kakala svaki dan 2-3 puta, sa mjesec dana se to ustalilo na jednom dnevno, a pred kraj prvog mjeseca na svaki drugi dan. Jednom nije kakala 3 dana, i taj 3. dan kad je krenulo, imala je 3 stolice u roku 2 sata :) Kad sam potrosila jednu biogaiu, 2-3 dana mi je trebalo da odem po drugu i nakon 3 dana kad sam joj je opet pocela davati, taj dan je bio pravi shitstorm, valjda 4 puta je kakala i to joj je rekord. Navodno dojena djeca iskoriste sve iz mlijeka pa zbog toga manje i kakaju. Ne znam, ne zabrinjavam se jer jedem sve normalno, zdravo, nju tu i tamo jos copi prdenje , ali nije joj trbuh napet i ne grci se, pa se ni ne brinem.
Sortiraj odgovore
Najstariji