Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • gala_28
    10. Listopad 2017. 14:25

kookoo30

Gala, meni je patronazna rekla da biogaia ( sama biogaia, koju smo poceli uzimati zbog grceva), pocinje djelovati kroz tjedan dana. A pedijatar je na spomen prdenja i napinjanja rekao da ako bas se bas bas napinje i ako joj je tvrd trbuh, uzmem espumisan baby. Espumisan nismo ni pokusavati za sada, jer to njeno napinjanje varira - trajalo je nekih 10-ak dana, pa je prestalo, sad opet zafrkava par dana. Ako me opet netko pita : a da nisi ti nesto pojela pa joj to smeta, mislim da cu poluditi. Ne znam kako vi, ali meni je vise pun kufer bapskih prica/savjeta. Te daj joj vodu, te daj joj caj… Generalno, ona je meni super, cijelu noc spava uz cca 2 podoja ali to mi je vec normalno, a u dobre dane ( kojih je puno vise nego onih kenjkavih) ona zna prespavati 90% vremena. Ali eto, meni zivci zaigraju jer nikad ne znam kad ce biti "los" dan, kao jucer, jer kazem, nikako je smiriti, lezi-place, nosim je- place, grcevi nisu, prdenje nije, glad nije, pelena cista. A oci joj se sklapaju ,ali ona se ne da. Mislim da jos dva dana necu sebi doci.

Huh,ne znam, ni sama nisam pametna. evo danas je dobio tu sa vitaminom D i evo mirnije spava. jutros je cijelo vrijeme gugutao, čini mi se puno raspoloženiji. Ja mu dajem i sab simplex, svaki dan već dva tjedna pa ne mislim da je ovo poboljšanje od njega. Simplex pomaže par dana, pa onda opet ne...nekako nema pravila. Meni se iskreno čini da moja prehrana utječe na to. Neki dan sam "zgriješila" i pojela malo kupusa na salatu. Tu noć smo imali veselje, a inače ga operu poteškoće popodne oko 4. Ne znam ni sama. Jedino što me tješi je da će ova faza proći. 

LlamaFace
    10. Listopad 2017. 14:27

MalaRuzica

LlamaFace

i ja isto jedem sve i nisam primijetila da bebi smeta ni začinjeno ni masno a bome ni grahugl,da,mlijeko se stvara od hormona i unos hrane i tekućine ne utječe na količinu produkcije mlijeka nego na okus. da sam barem bila tako pametna u bolnici kad su mi sestre govorile da smanjim unos tekućine na minimum da mi ne bukne mlijeko,poslala bih ih u tri fine i eksirala dvije litre vode.ovako sam skoro dva tjedna živjela u strahu i na 2-3 čaše vode dnevno

Meni to nitko nije rekao a pitala sam jer sam u trudnoci pila i 14 litara na dan.Sada sam se vratila u normalu na 8 litara 😆 a i da mi je to netko rekao ne bi poslusala.Ma i ja jedem gotovo sve osim graha, mahuna i zelja a masno i ljuto ionako ne jedem.

8 litara,aaaa,ja to ne popijem za tjedan dana  (a znam da bih trebala)  a ovo ti se dogodi kad se usereš od straha jer su ti sise kao dvije basketice i misliš da nema razloga posumnjati u ono što ti zdravstveni djelatnici kažu jer ipak su oni zdravstveni djelatnici a ti pacijent,jel.e,kad mi je nakon toga da ne pijem vodu jer će mi nadoć hrpa mlijeka jedna sestra rekla da mi mali nikad neće moć sisat jer imam preveliku bradavicu (koju sam,btw,navukla izdajalicom par minuta prije tog razgovora pa je stvarno izgledala kao mikro penis) onda sam odlučila začepit uši na sve te profi savjete i posvetit se odnosu s bebom i svom instinktu.i inače sam za to da,što god i TKO GOD ti nešto rekao (bez obzira na titulu,obrazovanje i ino) razmišljaš svojom glavom pa ne znam zašto ju nisam koristila onda 

• evabeba
    10. Listopad 2017. 14:44

Cure koje koriste elasticnu maramu kako i na koliko je perete? Jel je peglate?

10. Listopad 2017. 14:48

Sorry cure, ali meni se čini kao da netko skuplja informacije o meni i sad je sve istresao na jednom mjesto. Ono kao da sam žrtva stalkera. Ne znam kako vi, ali ja stvarno ne pamtim pojedinosti o životu svake od vas, samo tu dolazim - komentiram i raspravljam.  Većina nickova mi se pomiješala jer su slični... Očito sam pobudila interes bolesne osobe, tako da vas sve pozdravljam i želim vam sreću s vašim bebicama i budućima također. Strah me eto da mi netko ne pokuca na vrata i nešto ne napravi meni i bebi zbog moje "vitke linije".

• Anjaaa
    10. Listopad 2017. 15:31

Joj cure, po tome sto sam ja sve jela za vrijeme trudnoće i sad dok dojim, ne znam kako je moja beba uopce ziva sad su neke otisle toliko daleko da se po novom ni citrusi pa cak ni jabuka ne smije jest?! Na onojo rodinoj sos stranici na fb dobro da za zvaku ne pitaju dal mogu moja zna imat grceve i kada cijeli dan ne jedem ni voće ni povrće. Cemu sebi uskracivat kvalitetnu hranu? Ako bas primjetite da nes smeta, lako maknete, grcici mogu doc ovako i onako

Ninche9
    10. Listopad 2017. 17:32

Evabeba operem maramu na 40 ili 60 i malo opeglam.to je pamuk, ne brini

• Kiara19
    10. Listopad 2017. 18:49

Ja sam dobila nosiljku na poklon... ili klokanicu, nisam sigurna koja je razlika. Pa me zanima od koliko mjeseci mogu bebaca nositi u tome? Onaj nastavak za glavicu je platneni, nije cvrsti spuzvasti.

mrva2017
    10. Listopad 2017. 19:34

blu5

MalaRuzica

Cure necu ulaziti u vasu raspravu, ali zao mi je sto se svadate tu na forumu, mislim da ovo nije mjesto za to, tu bi se trebale druziti i razmjenjivati savjete i iskustva.Evo da nema vas ja ne bi ni znala da sam imala mjecni blister ( neki dan je netko za to napisao pa sam isla malo istraziti) ja sam mislila da samo nevoli desnu ciku, i eto sada napokon ne moram stiskati zube od bolova kada jede iz desne.
    Kookoo30 znam koliko te nervira to pitanje, ali ja se sada i sama pitam sto sam pojela, u nedjelju smo imali krstitke u restoranu ( i bas sam se fino najela i neki nes jos popila) i od tada je kaos, bude miran pola sata i vise u kindrebetu ili baby gamu i onda pocinje takvim vriskom plakati da ti bubnjice probusi, i nece jesti nece spavati nositi se nista nece jucer je navecer tako jako plakao pola sata ( i prepadnem se ne znam sta mu je jer takav plac nije od dosade) obicno kazu da se nakon krstitki dijete umiri a kod nas sve naopako.

Moja je isto ima dva dana nervozna do boli, tako da je ili do vrimena ili neki skok u razvoju, ko ce znat..Nemoj se ti radi toga nervirat, sigurno nije do necega sta si pojela

Blu, koliko se sjecam da smo rodile iste dan.. i nas je malisa zadnja 2 dana jako nervozan.. mozda je onda skok u razvoju..sinoc je vristao sigurno pola sata bez prestanka...

mrva2017
    10. Listopad 2017. 19:38

blu5

LlamaFace

e to nemam pojma..mi imamo tu sreću da smo imali samo par zelenih stolica i to na samom početku kad su mi sise bile stalno prepunjene pa je dobivao puno prvog,vodenastog mlijeka koje je krcato laktozom koja u crijevima fermentira i uzrokuje grčeve i zelenu stolicu.za ostalo stvarno nisam primijetila,čak i sad otkako je na terapiji željezom ima uglavnom žutu stolicu.ali dobro,to je naše iskustvo.

A evo, nemam pojma.Meni je patronazna isto rekla kako ako jedem povrce beba ima zelenu stolicu a to sam i primjetila.

A meni je patronazna rekla ako ima zelenu stolicu da ga vjetrovi muce... pa sad budi pametna i znaj.. svako ima drugacije misljenje...   

Matie89
    10. Listopad 2017. 20:13

Kiara19

Ja sam dobila nosiljku na poklon… ili klokanicu, nisam sigurna koja je razlika. Pa me zanima od koliko mjeseci mogu bebaca nositi u tome? Onaj nastavak za glavicu je platneni, nije cvrsti spuzvasti.

Koju tocno klokanicu, ovisi o modelu dosta. Mozda mozemo pomoci ako znamo model :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.