Pozdrav mame. Ja sam sa Jesenskih mama 😊 Imam pitanje…vi ste vec iskusne i bebe su vam vece.
Moj bebac ima 19 dana, malo mu nos zacepljen i koristimo sprej aqua maris za nosic ali od jucer mi je poceo kasljat. U 24h po 3 puta. Sad ne znam dali je to za brigu i da ga vodim kod pedijatrice? Ili da pricekam jos malo. Patronazna mi je bila jucer i rekla je da ga pratim. Popodne cu mu izvuci sve iz nosica, cekam muza da dode s posla i pomogne mi. Prva beba pa me svega strah.
Violeta, ako nema temperaturu mislim da nema potrebe ga vodit jer ne znam sta bi ti moa dat za kasalj.Probaj malo sa sljezom nosic ispirati, trebalo bi bit bolje.Fiziolosku mozes koliko hoces a bebi olaksavas.I naravno nastavit izvlacit iz nosica.
Cure bok, ja sam bila na ljetnim bebama, procitala sam i tu sve kaj pisete ali nikako da se i ja ukljucim komentirati. Nas mis ima mjesec i deset dana, rodila sam na carski, i dalje muku mucim sa prepunjenim cicama.. mali super cica i lijepo dobiva na kilazi ( 1kg u mj dana od PT).. ima li koja taj problem i sto mislite kad mogu ocekivati da ce se smanjiti? Vec sam prosla i mastitis i mlijecni blister..:(
Meni ri je a prvom bebom to trajalo 6 mjeseci.Imala sam previse mlijeka, zamrzivac bio prepun i naravno nikad to nisam iskoristila.Tako da, strpljen spasen.Ako izdajas visak,izdoji cisto malkice da si olaksas sise,jer naravno sta vise izdojis vise se i stvara.
Ja sam jos na onih 7 onak svaka 3 sata. A da me vidite po noci kak perem tu izdajalicu. Ko neki zombi. Trebala bi se snimit.
Znači curenje iz cica je prepunjenost? Logično je i mislila sam no meni i dalje zna često curkati već nakon sat i pol-dva, a hranim ga od prilike svaka 3 no nemam dojam da su nešto prepunjene. Inače imam manje cice i nisu se čak ni sad uz dojenje nešto pretjerano povećale, možda za pola broja. Noću osjetim kad su prepunjene i tvrde sa tim razmakom od 4 sata ako imam sreće pa je on malo duže odspavao, ali danju kad mi zna tako iscuriti ne, meke su, kao da se "pune".
Jučer kad smo bili kod pedijatrice, oblačim ga i osjetim kako mi se slijeva iz cice. U strci spremanja zaboravila sam staviti jastučiće. Dobro pa sam bila slojevito obućena :D kad smo došli doma nakon pola sata, bile su mekane.
Znači curenje iz cica je prepunjenost? Logično je i mislila sam no meni i dalje zna često curkati već nakon sat i pol-dva, a hranim ga od prilike svaka 3 no nemam dojam da su nešto prepunjene. Inače imam manje cice i nisu se čak ni sad uz dojenje nešto pretjerano povećale, možda za pola broja. Noću osjetim kad su prepunjene i tvrde sa tim razmakom od 4 sata ako imam sreće pa je on malo duže odspavao, ali danju kad mi zna tako iscuriti ne, meke su, kao da se "pune".
Jučer kad smo bili kod pedijatrice, oblačim ga i osjetim kako mi se slijeva iz cice. U strci spremanja zaboravila sam staviti jastučiće. Dobro pa sam bila slojevito obućena :D kad smo došli doma nakon pola sata, bile su mekane.
To preko dana kad ne osjetis pritisak a mliko curi..to ti nadolazi mliko u cice.. meni se to dogodi ia ako ona zaplace zna mi odma iscurit ne svaki put al da..ili dok ona takne sisu meni to krene odma..
A.M
cure
svaka čast i kapa do poda vama koje tako marljivo izdajate za svoje malene smotuljke. Divim vam se od ❤.
Ja nažalost nisam uspjela samo dojiti i sa dva mj sam uvela Novalac AC. Sad smo na Ad 3x na dan po 120 ml. Ali to nije nikako relevantna mjera za cure koje su pitale koliko dajemo kroz dan jer kako uz to i dojim ne znam koliko ona pocica. Danas smi stare 5 mj. I imamo 5.980grama. I od danas uvodimo drugi obrok na žlicu. Ujuro voćnu kašicu a popodbe le biti neka žitarica ili povrće. Šaljem pozdrave svim mamama. Vrijeme sa klincima leti zato uživajmo u trenucima koje imamo s njima...
url=https://lilypie.com]
Koskica i vi ste ranije krenuli sa dohranom? Mi cemo isto za koji dan 5mj i muz mi kaze isto ds uvedemo drugi obrok zitarica a mene bilo strah vec 2 obroka. Znaci to je ok?
Sve mogu u Onome koji me jača <3
Pandice, meni je bila danas patronažna i veli da je to ok. Ja se nekako nisam usudila sama na svoju ruuku uvesti drugi obrok. A i vidim da malenojb jako pase i miriši joj sva hrana tako da ćemo uvesti i drugi obrok. Poslikati ću jelovnik što mi je ostavila patronažna ako će se vidjeti jer je dosta tamno
https://www.rijeka.hr/wp-content/uploads/2016/05/Kalendar-prehrane-dojen%C4%8Dadi.pdf
dobila sam ovaj kalendar
Sortiraj odgovore
Najstariji