Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    02. Listopad 2017. 12:01

Mi smo isto trošili K samo u Bebitolu do prve kontrole, od onda trošimo samo D vitamin. Pa dobili su i injekciju K vitamina u rodilištu.

• summerchild
    02. Listopad 2017. 12:08

Cure help - malcu je zacepljen nosic, vristao je ujutro toliko da sam decka zvala da dodje s posla i kupi aspirator za usisavac. E sad pise da se to smije koristit 2-3 puta dnevno. Mi smo mu izvukli ujutro, sad je siroti malo odspavao i opet mu se zacepio i ponovno smo izvlacili. Kaj da radim kad ispucam tih 2-3 puta?? 

Ofnica
    02. Listopad 2017. 12:17

Zovi pedijatra da ti posalje neke kapi, objasni situaciju.

• nelica_4
    02. Listopad 2017. 12:19

summerchild

Cure help - malcu je zacepljen nosic, vristao je ujutro toliko da sam decka zvala da dodje s posla i kupi aspirator za usisavac. E sad pise da se to smije koristit 2-3 puta dnevno. Mi smo mu izvukli ujutro, sad je siroti malo odspavao i opet mu se zacepio i ponovno smo izvlacili. Kaj da radim kad ispucam tih 2-3 puta??

kupi elektricni,nakapaj fizioloskom i ocisti nos,zatim naspricaj aqva maris baby....mi imamo i inhalator pa ju inhaliramo i lakse spava...

Charmed
    02. Listopad 2017. 12:41

summerchild

Ako doma imaš fiziološke, kapaj s time. Inače, pravilno korištenje aspiratora: Kroz jednu nosnicu štrcati fiziološku, kroz drugu izvlačiti aspiratorom van. Nama je pomoglo kapanjem čajem od kore bijelog slijeza.

• summerchild
    02. Listopad 2017. 12:50

Mi smo radili kak su nam u ljekarni rekli, nakapat sa otopinom pricekat malo i onda sa aspiratorom na usisavac. Zvat cu pedijatricu radi popodne samo eto htjela bih savjet i od vas iskusnih.

A sta sa tim elektricnim aspiratorom se moze cesce izvlacit?

• gala_28
    02. Listopad 2017. 13:01

Mi smo dobili Oleovit ali iskreno ne dajem mu ih baš disciplinirano. Bili smo sad ovih dana na suncu, evo jutros sam mu dala. Iskreno, u svoj toj gunguli zaboravim nekako, moram to popravili. S obzirom da tu njegovu probavu i vjetrove od kojih je imao epizode plača, totalno sam bila fokusirana na sab simplex da njemu i sebi olakšamo život. Sad sam ih stavila jedne pored drugih, tako da Oleovit ne zaboravljam.
    Vi već razmišljate o drugom bebaču?
    Uf. Ja sam načelno uvijek govorila da ću imati dvoje ili nijedno no s obzirom da mi trudnoća nikako nije sjela kao stanje i da smo tek na početku hvatanja neke rutine, trenutno mi se drugo dijete čini kao sf, a malac objektivno uopće nije zahtjevan. 
    Mene zapravo najviše muči nedostatak sna. Nikada nisam bila neka spavalica i baš me iznanađuje da mi to toliko teško pada. Jučer sam dečku stvarno očitala bukvicu da ga treba povremeno pričuvati kako bih ja odmorila. Evo, još jedan vikend je prošao, on ga nije uzeo ni na pola sata pa da su otišli prošetati sami ili da ga je samo uspavao u drugoj sobi. Ovako ja skačem čim čujem da mali gunđa i zagrijava se za plakanje. I onda mi ujutro kaže da se baš nije naspavao. Tad mi malo fali da ne poludim jer mali već neko vrijeme ne vrišti noću, začuje ga se na pola minute-minutu, ja ga stavim na cicu i to je to...ali to ga je malo prenulo iz sna. Tragedija. Uf. Oprostite na dugom postu, no morala sam se malo ispuhati.
    Ako bude drugo, bit će to za 4-5 godina kad se mamica malo naspava i povrati u normalu. 

02. Listopad 2017. 13:16

Ofnice, tnx. Pitati cu onda pedijatra na slijedecem pregledu. Trenutno je on cesto na suncu...

• blu5
    02. Listopad 2017. 13:26

Nella1211

blu5

Inace, moja Ena je spavala sinoc od 21 do jutros u 5.30 kad sam je probudila jer sam mislila da ce mi sise eksplodirat!Najela se i nastavila do 8.30😊

Bluuu tako ti je moja jedno vrime spavala.. pa je vratila budenje oko 1-2..tj vise san ja to vratila…jer je ona bas zahtjevno dite sta se tice dojenja priko dana..dosta je nemirna..ne zeli ovako onako..pa san tila da mi navecer bar pojide.. i sad je ima par dana opet izbacila..i isto spava do 8ipo

Meni je priko dana isto ajme!Zaspe mozda 15 minuti cili dan i stalno je na sisi pari mi se.Ma meni je noc najbitnija, po danu sam ionako budna i u akciji.

• nelica_4
    02. Listopad 2017. 13:58

summerchild

Mi smo radili kak su nam u ljekarni rekli, nakapat sa otopinom pricekat malo i onda sa aspiratorom na usisavac. Zvat cu pedijatricu radi popodne samo eto htjela bih savjet i od vas iskusnih.

A sta sa tim elektricnim aspiratorom se moze cesce izvlacit?

ja izvlacim po potrebi...ponekad i deset puta dnevno...Imas efedrin kapi,al samo na recept...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.