Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • gala_28
    30. Rujan 2017. 19:03

Matie89

Anjaaa

Zaboravih pitat, taj dobitak na tezini prvi mjesec se gleda od porođajne ili otpusne tezine?

Nama je pedijatrica racunala od otpusne tezine.

Naša od porođajne računa i ne sviđa mi se to jer je mali izgubio dosta u bolnici pa po njezinoj računici ispada da je u prvih mjesec dana dobio samo oko 600 grama. Očito to onda nije baš pravilo nego ovisi od doktora.
    Mi smo isto lidlići kao valjda i većina hrvata, samo što je ova snobovska manjina začuđujuće glasna i bezobrazna. Uopće mi je blesavo da se ljudi dijele na lidliće i ne-lidliće/espritovce ili koja ih već marka pali. Mene još pati što nemamo ni jedan lidl u kvartu nego uvijek žicam da se povezem s nekim. 
    Inače, dvije godine sam radila sa klincima uzrasta 7-8 razred. To je nehumano. Doslovno sam doživjela da su meni kao nekom kakti autoritetu rekli u facu da kak to nemam one žute čizme koje su svi furali kao ludi. Nešto kasnije im nije bilo jasno kako nemam ajfon. Valjda mi ne vrijedi živjeti ovako "siromašno". CIiijela grupa od njih 15ak je imala te iste glupe čizme, isti model ajfona koji je tad bio aktualan i vans ruksake. Suludo. To je ta trendovska uniformiranost koja si je uzela maha jer nema šanse da svi ti roditelji imaju dovoljno love za te gluposti. Vjerojatno se živi na kredit kako bi dijete preživjelo osnovnjak. 

Ofnica
    30. Rujan 2017. 19:27

Sad mo nista nije jasno za te d3 kapi...nama i na otpusnom pismu iz bolnice sv duh pise do 3.mj djeteta, a tako nam je tekao o pedijatar. Hmmm...a vi govorite do 1. rodendana.

Nella1211
    30. Rujan 2017. 19:39

Kiara19

Mamice ja ponavljam pitanje… kako dajete D3 kapi? Na koji nacin? Mi se bas mucimo za zlicicom jer je meni cini da od tih 2 kapi sve ostane u zlicici.

Ja direkt u usta

A.M

NevaNevičica
    30. Rujan 2017. 20:10

Ofnica

Sad mo nista nije jasno za te d3 kapi…nama i na otpusnom pismu iz bolnice sv duh pise do 3.mj djeteta, a tako nam je tekao o pedijatar. Hmmm…a vi govorite do 1. rodendana.

Ofnice, koje ti točno kapi pišu na otpusnom pismu? Nama piše onaj Babytol D3+K1 i te su do 12. tjedna. A ovo do sada što je do rođendana je samo D3. Mi imamo Oleovit.

Ofnica
    30. Rujan 2017. 20:14

Ma meni je pedijatar prepisao Plivit na prvom sistematskom i sestra rekla do puna 3mj. Bas cu zvati u pon. Ali cu traziti Oleovit da mi prepišu jet mi se cini da ga Plivit napuhuje.

Charmed
    30. Rujan 2017. 21:49

Ofnica

Sad mo nista nije jasno za te d3 kapi…nama i na otpusnom pismu iz bolnice sv duh pise do 3.mj djeteta, a tako nam je tekao o pedijatar. Hmmm…a vi govorite do 1. rodendana.

Nama isto piše do 13. tjedana K1 i D3. Ali to je ustvari samo vrijeme za davanje vitamina K1. Za D3 ide do 1g, a preporuča se čak uzimanje zimi u 2. i 3.g

Meri
    30. Rujan 2017. 22:50

Trendovi i konzumerizam - pošast današnjeg doba 😝👎 I stvarno je zalosno da to krece vec od vrtica.. 😔
    Mi isto dosta robice kupujemo u Lidlu. Priznajem da sam u pocetku bila skepticna, no ugodno me iznenadila kvaliteta, a obzirom da stvarno ne volim obilaziti ducane, ovo mi je super prakticno - pregledam katalog i u jednom odlasku u ducan mogu opremiti klince od gaca do jakne ako treba. Kvalitetno, a povoljno - kud ces bolje 😎 
    Sto se tice D3 kapi, nama je receno da se daju do prve godine svaki dan, a u 2. godini u razdoblju kad nema sunca.

Trenta
    01. Listopad 2017. 01:59

Mi smo do 3 mj imali d3k1 onu cijelu kapsulu cijedili a sad d3 od oleovita. Plivit smo probali na pocetku i grcio je. I da potrebno je i nakon 3mj d vitamin er se bebaci sad jako brzo razvijaju i treba im d vitamina zbog moguceg rahitisa. To nam je rekla i dr na rebru i pedijatrica. 
    Btw, Ofnice cestitam! Jel ide dojenje seki?
    Samo da se pohvalim danas smo po lijepom vremenu i morskom zraku prosli 5km brdovitog terena. Uzivancija. Grozim se kisa i povratka zime u Zgb :(
    I da, i mi smo lidlici:) bila sam i intersparovka ali tako su srozali kvalitetu proizvoda da zalim sto su kupili Bilu. Same svoju robnu marku guraju ....

01. Listopad 2017. 07:05

Mi cak trenutno i nismo Lidlici jer sam dosta robice dobila na posudbu pa mi je to jeftinije. Ono sto mi je falilo sam kupila preko oglasnika. 2 plisane pidjame za 30 kn. Sad ocekujem neke slatke stvari s weba... ali takvih stvari nema u Lidlu, a jeftinije su nego po ducanima. U Lidlu cu sigurno nastaviti kupovati jer je bas super odjeca i fini pamuk. Ako ce netko moje dijete zvat Lidlic, neka.... bar ce brzo dobiti lekciju sto su snobovi i sto je "nepotrebno trosenje novaca".

Eloa
    01. Listopad 2017. 08:19

sad ste me zbunile s tim d3 kapima...da mu nastavim davati babytol d3 +k1 jer sam kupila jednu kutiju više pa mi sad stoji..jel mu može k1 naškoditi?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.