Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MalaRuzica
    18. Kolovoz 2017. 08:40

Jutro mame, mi smo jucer bili na prvoj kontroli i dobili smo kilu i pol 😅 i narasli 5 cm.Nije bilo nase pedijatrice na god. je a ovu zamjenu uopce necu komentirati, katastrofa.I sad imam par pitanja, rekla mi je da prilikom kupanja moram navlaciti kozicu spolovila, a patronazna i u bolnici su mi rekli da ne, da li vi koje imate muske bebe to radite?Isto mi je rekla da ni slucajno ne smije spavati na trbuhu zbog sindroma smrti u koljevci.A svi drugi mi kazu da ga stavljam.Ja ga stavljam samo po danu kada ga imam na oku po noci spava na boku.I da li dajete bebama prokuhanu vodu, ja ga samo dojim i to kada god trazi, a doktorica kaze da treba imati samo 7 podoja na dan, a ostatak dana bi valjda trebala slusati kako vristi jer je gladan.
    Mislim da bi s iducom bebom trebalo pricekati godinu dana zbog zdravstvenih razloga.

Charmed
    18. Kolovoz 2017. 09:31

Eloa

Charmed, očeš reći da niti naša prehrana ne igra ulogu u kvaliteti mlijeka?Zašto onda svi težimo da jedemo zdravo kad dojimo?

Da to je točno. Kvaliteta mlijeka je neovisna o prehrani. Čak je i veliko istraživanje ređeno o tome na dojiljama diljem svijeta. Žene u Africi nemaju prehranu kao recimo europljanke pa im je mlijeko iste kvalitete. Jela ti junk food ili ne, mlijeko će biti isto. A jedeš zdravo zbog sebe ;)

Trudnoća je druga priča. Tamo se sve apsorbira kroz posteljicu.

• evabeba
    18. Kolovoz 2017. 10:32

Pozdrav svima. Evo i ja rodila 8.8. malog Nou,pisala sve na bebama😊.
    Jako me zanima nesto. Koliko pazite na higijenu kad hendlate bebe? Ja valjda 15 puta dnevno operem ruke i to dobro ih perem,pa jos pospricam octeniseptom prije nego ga presvlacim ili dojim. Mislim da pretjerujem,jer mi je prvo dijete dobilo neku bakteriju kax je imala 10 dana i sad sam i s ovim oprezna. Dajte mi svoja iskustva da malo popustim s tim pretjerivanjem.
    I date li starijoj djeci da diraju bebe po rukama i otkrivenim djelovima koze bez pranja ruka?

Maja 3
    18. Kolovoz 2017. 11:12

evabeba

Pozdrav svima. Evo i ja rodila 8.8. malog Nou,pisala sve na bebama😊.
    Jako me zanima nesto. Koliko pazite na higijenu kad hendlate bebe? Ja valjda 15 puta dnevno operem ruke i to dobro ih perem,pa jos pospricam octeniseptom prije nego ga presvlacim ili dojim. Mislim da pretjerujem,jer mi je prvo dijete dobilo neku bakteriju kax je imala 10 dana i sad sam i s ovim oprezna. Dajte mi svoja iskustva da malo popustim s tim pretjerivanjem.
    I date li starijoj djeci da diraju bebe po rukama i otkrivenim djelovima koze bez pranja ruka?

Pretpostavljam da si u strahu radi loseg iskustva vec,al probaj se malo i smirit..cisto je dobro...ali bas da je precisto...nemozemo bebe drzat pod staklenim zvonom..bez ijedne bakterije..onda ce samo vise bit bolesne jer nece stvarat imunitet. Moja mala stalno pipka bracu..ima godinu i 8 mjeseci,nemozes joj objasnit da ga ne dira..a i ne branim joj da se ne pocne ljubomora stvarat. Pokusavam da pere ruke,al ne uspijem svaki put..i nisam bas ni opterecena s time. Isto tako..ona dudu ima samo za spavanje...a voli posudit malo od brace..da isproba njegovu

Meri
    18. Kolovoz 2017. 11:36

Evabeba, cestitam na bebici! Ja se ne opterecujem pretjeranim pranjem ruku tj. perem ih uobicajeno kao i prije. Starije dijete redovito mazi seku kad ima potrebu. Ja samo pazim da je njezan i da bas ne dira po liceku i prsticima koje mala stalno trpa u usta. Aposlutno razumijem tvoje ponasanje s obzirom na prethodno iskustvo, ali s bebama nije dobro u nicemu pretjerivati, pa tako ni u higijeni.

• evabeba
    18. Kolovoz 2017. 11:44

Cure,hvala na odgovoru. Definitivno cu se potruditi prestati sa tim pretjerivanjem.
    A jeste u pocetku dok nije otpao pupak svaki dan bebu prali sa blazinicama i vodom ? Patronazna je rekla da ne kupamo dok ne otpadne pupak,al da svakako prebrisemo s vodom i posusimo.

Meri
    18. Kolovoz 2017. 11:57

MalaRuzica, nemoj se obazirati na to sto pedijatri govore o broju podoja i o trajanju pojedinog podoja. Meni je bez veze to sto se vecina njih (cast iznimkama) drze tog skolskog primjera ko pijan plota. A nisu djeca izasla iz skolskog udzbenika i svako je drugacije. Mislim da mama najbolje zna sto treba njenoj bebi i ako se vidi da beba dobro napreduje, da je vesela dok je budna i da lijepo spava, nema razloga za brigu i za nekakva ogranicenja 😊 Pa sve zene koje znam da uspjesno doje ili su dojile, nisu se pridrzavale nekih striktnih pravila koje netko drugi namece  😎 
    Sto se tice spavanja na trbuhu, ja radim isto ovako kao ti. Preko noci bi mi bilo bed ostaviti dijete na trbuhu, ali preko dana mi je to skroz u redu. 
    Mislim da je dobro prevlaciti kozu penisa kod deckica poslije kupanja, samo lagano dokle ide. Ja jesam iako ne bas svaki put, pa sam mu zatim malo to pobrisala. Jer zna se tamo skupiti zmazanoce pa moze doci do upale. 

Meri
    18. Kolovoz 2017. 12:05

evabeba

Cure,hvala na odgovoru. Definitivno cu se potruditi prestati sa tim pretjerivanjem.
    A jeste u pocetku dok nije otpao pupak svaki dan bebu prali sa blazinicama i vodom ? Patronazna je rekla da ne kupamo dok ne otpadne pupak,al da svakako prebrisemo s vodom i posusimo.

Da, svaki dan sam ju prebrisala s mokrom trljacicom i poslusila. I tako sve dok pupak nije prestao "sliniti" nakon sto je otpao bataljak. Nakon sto je otpao, i pupak sam isto cistila trljacicom, samo sam pazila da poslije jako dobro osusim. A pocela sam ju kupati kad  je pupak bio par dana potpuno suh. 

Ofnica
    18. Kolovoz 2017. 14:50

Cure ima koja od vas blister i kako ga rješavate?

Tamara..
    18. Kolovoz 2017. 15:50

Evabeba cestitke,  i ja sam rodila 8.8 i mali je bio dva dana Noa  sada je Ivano u cast tati,  ali meni malo malo izleti Noa... Skoro su bili imenjaci sa istim datumom..  Mislim da nema potrebe toliko prati,  ja to radim po intuiciji svakako ih ceste perem,  a posto cesto piskim temeljito su oprane,  znam nekada proci sa dezifenkcijskom maramicom..  Općenito sve radim instinktivno...  Mala Ruzice ja sam se mislila držati tih kojekakvih savjeta,  no sa mnom je sada teta koja je odgojila 4 djece i ima 2 unučadi i odmah mi stavila bebu  na trbuh,  ja vidjela mali to obožava,  stavila malom dudu mali super,  kada znam da je sit nekad mu malo dudu stavim,  ili kod previjanje kada za place i sve je super..  Ja imam senzor za praćenje bebicom disanja pa sam mirna,  ali da nemam ne bi mi ga bilo ugodno ostaviti kada nisam u blizini na trbuhu..  Ali bebe to vole..  Za sve savjete treba slušati i svoj glas jer svatko ima drugačije mišljenje,  meni pantronazna kaze jedno,  pedijatrica treće u  bolnici opet bilo drugačije..  A za kožicu su mi svi rekli da nema potrebe,..  

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.