Ljetne bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelica_4
    28. Srpanj 2017. 16:19

cure citam vas...al nikako da pisem,moja je 100 na sat,stalno akcija,uglavnom pokupila prehladu tako da nam je veselo...Mi imamo aventov grijac i bio nam je dobar kad sam se izdajala,doduse to je bilo kratko jer je mlijeka bilo sve manje a sisu kad je vidjela je urlalai bio nam je dobar...A od boca imam Mam i steriliziram u mikrovalni...Kupila ja Dr.Browns al nije prihvatila ni bocu ni dudu...Mi uskoro punimo 4 mj.i ped.odobrio dohranu....tako da uskoro krecemo

Ofnica
    28. Srpanj 2017. 16:40

Eloa imam aventov grijač, isto zagrijavam svoje mlijeko, kad staviš posudicu s mlijekom u vidu i upališ zagrijavanje, moraš pratiti vrijeme, oko 3 min treba do 37stupnjeva. Ja toplomjwrom pratim temperaturu jer grijač nema blokadu, tipa da stane na 37, zato je turbo brzi, tu moraš paziti da ne pregrize, zato ja dežuram te 3min i miješam s toplomjerom. Imam i drugi sporiji aventov koji grije u roku od 15min i ima blokadu na 37 sto znaci da ne moze pregrijati iznad toga.

Ofnica
    28. Srpanj 2017. 16:42

U avent sterilizator moze sve i svasta, ja stetiliziram i aspirator za nos i druge plastike i staklo...ovaj moj radi na bazi pare. Super je sta ima dva Kata, veci i manji pa koristim samo jedan ili ova, ovisno koliko toga imam za sterilizaciju. Jedan kat je dublja posuda, a drugi plica.

Nella1211
    28. Srpanj 2017. 17:31

Jesu vam bebe odbijale jednu siau..znaci moja od sinoc nece jest iz desne.. i tek sada san uspila jer je spavala i samo san joj stavila da doji nije stigla otvorit oci uopce i napokon je izdojilaa sve iz nje..al me strah sta ako nastavi odbijat..jeli se iko suareta s tim..sta to znaci??

A.M

Trenta
    28. Srpanj 2017. 18:20

Blu5 bila sam dsnas opet na pregledu i nalazi su gotovi i ok su, nema upale beta HCG je u redu, ali dr jos uvijek ne moze otkloniti 100% sumnju da nije ostala posteljica. A opet nece raditi kiretazu samo tako. Ta nakupina je velika kao ljesnjak i tik je uz maternicu tak da i dalje moze biti ostatak postelj. Sljed petak imam opet pregled ako u medjuvremenu ne prokrvarim, dobijem temp ili se lose osjecam onda mi ne gine kiretaza. A nadam se da nije:( tak da nis od mora na duge grane, jos. 
    Sto se tice grijaca ja isto imam aventov i ok je samo steta sto nema termometar nego isto cekam 3-4min da se ugrije mlijeko. Da li je jako bitno da mlijeko bude 37? Ima li poslj ako je mlako, jer mi ga zna ostati u flasici a ne bi dva puta grijala

Ofnica
    28. Srpanj 2017. 20:20

Nella ja sam to citala, za odbijanje jedne cike, moguce da joj mlijeko ide sporije, da ima manje mlazova, ili da mora jace vuci iz nje, zato se moze cak dogoditi da za cica ima manje mlijeka i bude manja. A mozda kod tebe bas obratno, mozda joj je prejak mlaz pa je skuzila da joj je bolje iz druge. Ili je pretvrda ako su rekla da je puna mlijeka, onda mozda moraš malo ručno izdojiti. Nekad i anatomija bradavica i areola, ako je npr areola zadebljana od žlijezda, moze odbijati bebu jer joj je teze primiti pa onda treba razbiti te kvržice. Tesko je reci sta je kod tebe slučaj...

Ofnica
    28. Srpanj 2017. 20:25

Trenta, mlijeko se ne smije zagrijati vise od 37, to je normalna tjelesna temp, sve vise znaci da se gube nutrijenti. Jednom zagrijano mlijeko se mora potrošiti u roku sat vremena, podlije se mora baciti. Zato bolje zagrijati manje pa onda jos malo, ako mislis da beba nije jsko gladna. A frisko izdojeno ako je na sobnoj temp ne treba se zagrijavati i moze stajati 6h ako je temp do 25 ili 4h ako je sobna temp iznad 25 stupnjeva. Ako izdojeno mlijeko sa sobne temp zagrijavas, isto moraš baciti višak nakon sat vremena.

Nella1211
    28. Srpanj 2017. 22:25

Ofnica

Nella ja sam to citala, za odbijanje jedne cike, moguce da joj mlijeko ide sporije, da ima manje mlazova, ili da mora jace vuci iz nje, zato se moze cak dogoditi da za cica ima manje mlijeka i bude manja. A mozda kod tebe bas obratno, mozda joj je prejak mlaz pa je skuzila da joj je bolje iz druge. Ili je pretvrda ako su rekla da je puna mlijeka, onda mozda moraš malo ručno izdojiti. Nekad i anatomija bradavica i areola, ako je npr areola zadebljana od žlijezda, moze odbijati bebu jer joj je teze primiti pa onda treba razbiti te kvržice. Tesko je reci sta je kod tebe slučaj…

Ofnice ni sama nisan pametna..bas me iscrpilo danas... umisto da ide na bolje..ona svakin danom sve gora u dojenju.. mislin zna dojit..al 2 guca pa pusti..pa gleda okolo..pa krici..mlati glavon tamo vamo.. bas me izmorila.. a pazin na taj prvi mlaz jer mi je bas jak od uvik..pa pazin da izvadin i pustin da iscuri u pelenu.. ni sama nisan pametna..😏😏

A.M

Eloa
    29. Srpanj 2017. 07:56

jooj cure moje, ja jučer bila na prvom pregledu nakon poroda.. Mene je to tako zaboljelo dok mi ej stavio ono "željezo" unutra da sam mu zacvilila na stolu.... A veli ginić- "tak vas boli, pa znaju žene već za dva mjeseca doći kod mene trudne"..Rekoh, samo nek izvole... Sve me strah kak će biti prvi sex ;) trebam još par dana da se ohrabrim...I da, sad nakon pregleda malo krvaruckam, ali pretpostavljam da je to normalno...
    Hvala na info za grijače i sterilizatore svima ;) Sad ima neki novi grijač aventov što baš čuva nutritijente majčinog mlijeka na ekupi na akciji pa ćemo uzeti taj...

Nevezano uz sve, mom malcu smo u početku kad je imao grčeve upalili fen, pa kasnije zvuk fena na aplikaciji na mobitelu i to mu sad jako paše pa već koristimo i kad je nemiran pa neće zaspati, ili kad idemo u gRad u šetnju pa ako je nervozan..Zna se dogoditi da uz zvuk fena svi tri u noći spavamo po nekoliko sati :D

• blu5
    29. Srpanj 2017. 08:24

Hahah Eloa, dobra ideja za fen na mobu.Mi smo isto maloj upalili fen i umirila se.Moram skinit na mob😊Nella, mene moja isto zaj....a pogotovo noc.Premo dana sve ok, a po noci ajme i joj.Mislim joj se uvest jednom AD da me barem malo pusti da odspavam.Druga stvar, cini mi se da pogresno doji jer hvata samo bradavicu i onda se najede zraka tako da stuca skoro nakon svakog podoja.Uopce ne znam kako to rijesit.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.