Blu5 moj muz je danas prijavio na zavod malog i receno mu je da naknada ide s prvom isplatom porodiljnog.A od opcine cemo odmah sutra dobiti, ali mi smo druga opcina.
Mi cemo od kumova na poklon dobiti ljuljacku, javili su da su kupili pa se nadam da ce je uskoro ju i donijeti jer je samo do 9 kg, a krstitke su tek u 10 mj.
Joj vidjela sam te 4mom, super su mi i funkcije i izgled, ali cijena im je strašna
Ja sam isto gledala ovu mamaroo i stvarno je skupa snobzirom da je beba u njoj mozda 4 mjeseca?Da mi je prvo dijete i planiram imat jos uzela bi je sigurno, a ovako necu.Mi smo uzeli u Bubamari ovu od 250 kn, i mala bude malo u njoj, nista previse al jos je i premala.Cure, kad ste prijavile bebu i predale zahtjev za jednokratnu pomoc na hzzo, nakon koliko ste dobile novce?Cure iz Splita,jeste predavale u kotar isto za naknadu od grada?Ako da,nakon koliko je tu bila isplata?
Predali zahtjev 5.7,isplata bila 18.7!
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Negdje sam cula ako se zahtjev preda u mjesecu do 5-og, isplata hzzo naknade je tak mjesec. A iza 5og, isplata sljedeci mjesec. Mi prijavili 10.6., isplata bila u 7.mj. Ne znam jel to pravilo. Dobije se oko 2300.
Ljuljačka tj ljezaljka ili bouncer, malo bio max 15min s tim da sam ja pored njega ili ležaljki nosam po kuci. Danas sam ga metnula na 10 min i stavila pred vrata kupaonice da mogu staviti prati veš, jedva je izdržao. Dobra stvar, nama je sestrična posudila. Ja bi kupila beku od 300kn da nemam jer se ne isplati neka skuplja. Em sta nece biti dugo em sto dijete treba stavljati i na trbuh često da jača misice ruku i leđa, a to je priprema za puzanje. Ortoped me prošli tjedan pitao jel stavljam dijete na trbuh i veli sto češće. Također, ja ga nekad stavim i na onu podlogu s lukom i igračkama da ih gleda, a sad ih vec boksa i dodiruje ručicama.
A je skupa je zato nam je drago sto je poklon:)
Al da vrijedi, vrijedi. Koristit ce mi za 2 dijete ako bog da...
Ofnice, razmisljam kupiti aventov sterilizator koji imas. Do sada je vruca voda bio moj max. Da li prije neg stavis u steriliz peres bocice i da li prije svakog hranjenja imas bocice iz sterilizatora ili ga koristis tipa 1xtjedno.
Sanjalice nisu me boljele nista narocito, jedino bole dok jako puno sisa (skok u razvoju) ili ih navlaci il krivo uhvati.ali ni to nije jako strasno da se izdrzati..budu nadrazene..ali zato ga ja odmah prekinem cim me boli i dam mu da opet uhvati ali kako treba.
Ja sam isto gledala ovu mamaroo i stvarno je skupa snobzirom da je beba u njoj mozda 4 mjeseca?Da mi je prvo dijete i planiram imat jos uzela bi je sigurno, a ovako necu.Mi smo uzeli u Bubamari ovu od 250 kn, i mala bude malo u njoj, nista previse al jos je i premala.Cure, kad ste prijavile bebu i predale zahtjev za jednokratnu pomoc na hzzo, nakon koliko ste dobile novce?Cure iz Splita,jeste predavale u kotar isto za naknadu od grada?Ako da,nakon koliko je tu bila isplata?
Ja san ti sve to rjesavala par dana prije njenog miseca..to je bilo krajem 6tog negdi 29.6.i evo neki dan je silo od Splita ima 5 dana.. a tako nesto mi je silo i sa hzzo ona jednokratna od drzave i porodiljna...
A.M
Meni su rekli da ce mi sjest u osmom s rodiljnim hzzo naknada za rodenje a sjelo mi je sad krajem mjeseca. Muz je ispunio oko 15og ovog mjeseca. Mi se iznenadili kako je uranilo.
Pitala sam pedijatricu danas na kontroli da li moram budit malog po noci za dojenje i rekla je da ne moram jedino ako se sam ne probudi da nije potrebno. Dobiva na kilazi i zdrav je i dobro napreduje. Ja sam ga budila nakon 4sata spavanja. Da kad bude gladat da ce se probudit sigurrno. Ovak kad ga probudim pocucla ni 10 min i ode spavat dalje. Eto to je moje iskustvo pa ako se netko pronalazi u njemu....
Trenta trebaju se oprati bočice prije sterilizatora, ali ja izbjegavam puno deterdženta nego ih odmah perem vrućom vodom, zato mi i jesu ruke sve popucale unatoč kremama. Nije majčino mlijeko sad nesto turbo masno da ga vruća voda ne moze oprati. Steriliziramo sve svaki drugi-treći dan otprilike, a savjetnica za dojenje mi je rekla da bi po ovim vrućinama dude varalice i dude za bočice i eventualno šeširiće tko koristi (te silikonske dijelove) trebalo svaki dan, svaku vecer recimo.
Sortiraj odgovore
Najstariji