Moj malac je dobio prvi mjesec 1600g od otpusne težine, i evo sad za sljedećih mjesec dana jos 900g. Danas sam ga bas vagala, imamo 5100 sto je skoro poduplana OT jer smo otpušteni s 2620.
Eloa, i ja imam istu stvar...mali je papao na šeširiće, cak i prošli tjedan kod savjetnice, vukao kao lud...zacorio na 10min i onda potamanio skoro cijelu bočicu.
Lagertha, i Eloa, i ja sam sve prostudirala sta se tice dojenja, ali nekad teorija nije dovoljna...nas je zeznuo njegov jezičak, i po meni taj frenulum, zbog kojih nije mogao ostvariti ispravan hvat i vakum, makar pedijatar veli da to nije kod njega prepreka za dojenje. Cak mi je i patronažna danas dosla po vagu pa mi veli da se slaže sa mnom, plus karakter od malog...koji nije nimalo strpljiv kad je glad u pitanju, tolerancija nula, a kad je probao prvi put bocu s par dana, to mu je bilo dovoljno da skuzi kako se moze lakse nahraniti. Zavidim svima vama curama koje uspješno dojite, zapravo drago mi je zbog vas...ja sam svoju situaciju prihvatila i nadam se da cu s drugom bebom uspješno dojiti.
Eloa, ja se i dalje ručno izdajam, ruka i zdjela su moja čarobna formula...svaka 3h oko 140ml...makar sam nocas bila na 5h i izdojila 240ml...nikako da se smanji to mlijeko. Apropo gljivica, sutra idem privatno dermatologu...savjetnica i patronažna mi vele da gljivice moraju u roku 3-4 dana reagirati na terapiju, nema smisla duze mazati. Odmah sam se sjetila tebe i tvojih 2tj mazanja rojazolom. Pa idem sutra da mi uzmu bris, i malom isto...tu mi je polikliniku preporucila savjetnica za dojenje jer je ta Dr svojedobno radila u Vinogradskoj kao dječji dermatolog, među ostalim i za soor. U petak bih trebala ici na more, pa cu vidjeti ovisno o pregledu sutra, jel idem ili jos malo ostajem, ako treba čekati rezultate.
Ajme moj je bas mala mrvica..u mj dana je dobio 855g..
Od otpusne tezine ili? Moj je isto dobio tako nesto od one s kojom je rodjen! To uopce nije malo.
Da od otpusne tezine..
Cure mene i dalje cike svrbe, al ne bradavica i aureola..pomislila bih da mi sampon smeta al za taj gornji dio ne koristim jer je rana jos otvorena.. 😤
On je spavao, a meni je lijeva cika bila puna mlijeka ( a on je upravo cikio iz desne i zaspao) pa sam se odlucila malo izdojiti no onda me krenulo pa sam uzela casicu da probam izdojiti vecu kolicinu pa da mu muz da dok ja trcim. Na kraju je pojeo to sto sam izdojila no ne svidjaju mu se ni dude ni bocice. Bio je bas zbunjen i nesretan kad je osjetio moje mlijeko kako ide iz bocice. Eloa ja se bas smatram velikom sretnicom sto sam uspjela dojiti. I moja mama je dojila mene i brata, a imam i dobru prijateljicu koja je bila uz mene i koja je isto uspjela dojiti svojih 4 klinaca. Malog od 2 i pol godine jos uvijek doji. Moram priznati da ne bih uspjela da nisam tolko citala, isla na rodin tecaj za dojenje, imala tu prijateljicu i otisla kod savjetnice, a i patronazna sestra mi je pomogla. Super je i sto Matej obozava sisat i ima ispravan hvat, bez toga isto ne bi bilo moguce.
Legerta sa obzirom da znas puno o dojenju molim te za info,koliko ga vremenski dojis i kako cesto? Takodjer dal mjenjas cike ili samo jednu? Hvala punoooo 😉
Cure,kak stojite s menstruacijom?vidim da su neke dobile u roku 5 tjedana od poroda..meni je ginosica prosli tjedan rekla da ovulacija nije ni na vidiku a mi se jucer malo zalaufali i sad me strah da vam ne mogu opisat 😑 glavno da svima drugima trubim da dojenje nije kontracepcija 😫
To je super. Ja sam se nadala da će nešto kasnije, a ne u 7tj... Meni je kao krenula malo u sub, pa jučer ništa, pa danas opet nešto malo...
Upadam ko padobranac ali vidim da pisete o sesiricima.. S njima se lako zeznut jer vidite kako mlijeko ide i beba guta, ali beba preko njih mora puno jace vući da dođe do mlijeka, pa se brzo umore i zaspu.. Meni su patronazne savjetovale da pocnem s njima, pa ih maknem tijekom podoja, no nije uopce islo. Vidite kako vam pase
Sanjalice, dojim ga na zahtjev. Koliko hoce, rijetko ga prekinem. Najcesce samo 1, ako dam i drugu jer trazi jos onda redovito tu ne ciki dugo pa mu tu dam kod slijedeceg podoja. Mamice, ja i dalje mislim da je ok 200 grama po tjednu!
Cure,kak stojite s menstruacijom?vidim da su neke dobile u roku 5 tjedana od poroda..meni je ginosica prosli tjedan rekla da ovulacija nije ni na vidiku a mi se jucer malo zalaufali i sad me strah da vam ne mogu opisat 😑 glavno da svima drugima trubim da dojenje nije kontracepcija 😫
Meni skoro 7 tjedana i jos nista
Miris malih beba je zapravo miris raja
💟buhtlica 8.6.2017
💟sefica 22.11.2011
💙moj car 21.10.2009
Ja mengu nisam dobila, malenoj je jucer bilo 7 tjedana. Prosli put mi je dosla tek kad sam prestala dojiti (nakon 9 mjeseci). Nadam se da bu i ovaj put tako 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji