Ja perem veš posebno samo njegov, na 60, stavljam Persil za bebe i omekšivač Ornel za bebe i sve je ok....
Što se tiče epiziotomije, ja sam imala samo dva šava pa me to mučilo dosta dugo..Istina, ja sam mogla i hodati i sjediti odmah drugi dan, ali osjećaj je dugo bio neugodan, šavovi su pali tek nakon otprilike tri tjedna, a krvarim još dan danas nakon 40 dana od poroda... Mislim da je to sve relativno... Redovito sam mjenjala uloške i nakon nužde se pobrisala s mokrim papirom, i povremeno pošpricala uložak Octeniseptom...
Tnx Nella, ma te kukove sto prije treba pogledati. Nama su rekli u rodilistu da ako se pronadje problem s 8 tjedana, trebati ce toliko da se isprave... a ako se pronadje s 5 mjeseci trebati ce 5 mjeseci... ja mogu mirno na more... i on i ja smo ok
Hej drage mame u početku sam vas ažurno pratila, ali sada sam u većem zaostatku.. Htjela sam vas pitati kakva vam je prehrana tokom dojenja sto papate.. Ja bi si pripremila neke juhice i koje varivo pa zamrznula, ali kada bi slušala sve sto smijem skoro mi nista ne ostaje..
Ja jedem sve sto sam i inace jela, samo nesto slabije zacinjeno. Jedino grahorice izbjegavam za svaki slucaj. Kad sam prvi put rodila i kad mi je patronazna rekla sto sve kao ne bih smjela jesti, ostala sam zabezeknuta jer stvarno je ispalo kao da dojilje skoro nista ne smiju jesti. Npr. sto se salata tice, ispalo je da samo smijem jesti ciklu.. Nije mi imalo smisla jer mi je logicnije da je bitna raznolika prehrana i bez pretjerivanja u necemu. Djeca mi nisu imala znacajnijih problema s grcevima, pa mislim da je ok jesti sve pomalo 😊
Eloa super za izdajalicu...kako ti kombiniraš to s izdajanjem...meni oduzima previse vremena, nemam vremena za biti s malim. Ja dok se izdajam posalhem svekrvu u setnju s njim...necu to...gubim dragocjeno vrijeme, Propuštam njegovo gugutanje i prve osmjehe... danas sam se izdajala 3x samo rukom, svaki put oko 160-180ml, njemu za obroke kroz dan, a po noci pravim Novalac. Tako dobiva dio mog mlijeka, a ja necu izludit od izdajanja...nije to samo 15min, treba sve to prije spojiti, oprati poslije i posložiti u doze i u frižider, puno vise to uzima vremena. Ja sam odlucila smanjiti to izdajanje.
Lagertha u cet opet idem onoj savjetnici. Mali je prihvatio cicu ali nikako da ispravno odozdo primi aureolu pa mi grize odozdo bradavicu...ima mala usta pa nikak da popravo zine. idemo vidit ima li jos tome pomoci. I da, sad smo se po stanu nosili u nosiljki, presuper je, cak je zaspao. Ja sam s njim u nosiljci paralelno telefonirala na slušalice i slagala suhi veš hehe.
Eloa, drago mi je da je tvom malenom sve dobro sada 😄
Mi nismo siroko povijali nasu malenu, a niti radili vjezbice, patronazna nam rekla da ne trebamo. Pregled kukova imamo za 2 tjedna na Salati.
Sto se tice vesa, bebin ves perem odvojeno na 95 stupnjeva sa nekim sensitive praskom, a bez omeksivaca. Robica je ok kad se osusi i na zraku, ne cini mi se tvrda. Jedino tetra pelene su tvrde ako se suse na zraku, al zato njih stavljam u susilicu koja ih lijepo omeksa.
Meri pokupi tetra pelene sa susila odmah cim primjetis da su suhe i probaj ih susiti u hladu ako imas mogucnost.tako ce ti biti manje tvrde i grube.ja ih koristim kao pelene i vazno mi je da su meke i od kad tako radim puno su mekse nego nakon dugog susenja na suncu
Pozdrav cure samo da javim, danas došao moj Borna. 3200g i 49 cm...u 37+3 tjednu
Priču opisala na trudnoća grupi. Mi se družimo.
Sortiraj odgovore
Najstariji