🐠🦀LJETNE BEBE ‘24.🐳🐟

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • plave_okice

Broj poruka: 194

Prijavi adminu

Tikvica 2. dan odlicno prosla. Sve popapala. Trazila jos. 🥳🥳🥳 sutra miksamo mrkvu i tikvicu pa me bas zanima hoce li joj se svidjeti. 😊

• sparkle212

Broj poruka: 227

Prijavi adminu

plave_okice

Tikvica 2. dan odlicno prosla. Sve popapala. Trazila jos. 🥳🥳🥳 sutra miksamo mrkvu i tikvicu pa me bas zanima hoce li joj se svidjeti. 😊

Supeer 😁 
    .
    Mene i dalje prehlada ubija, nemam temperaturu ali osjecam se ko da me tenk pregazio. Hvala Bogu malena je okej za sad. Polako smanjujemo nocno dojenje, tj vise joj nije dovoljno koliko imam mlijeka pa jos pojede i 60-90ml bocice. Kroz dan mi okej spava, ali zadnje dvije veceri imamo problema s uspavljivanjem. Place po pola sata i ne zeli jesti i tek kad se izmori pojede dosta i uspava se. Na kraju to traje po sat do sat i pol 🥴 jel to uvod u regresiju spavanja ili samo malo losiji dani? 

21.12. ➕
    12.1 imamo otkucaje 🩷
    Nifty✔️ it’s a girl 💖

• plave_okice

Prijavi adminu

sparkle212 mislim da s 12 tjedana ili 3 mjeseca bude regresija sna. Mozda to ako niste imali nedavno neku vecu fazu. Ako ne, onda samo losiji dani. Nasa je prosli tjedan jedno 3 dana zaredom oko ponoci tek zaspala. Sve se nekako poremetilo. Jucer i prekjucer je bilo malo bolje. 
    ….
    Koristimo lijepe suncane dane za setnje. Danas je papala mix mrkvice i tikvice. Super proslo. Zelimo vam svima lijepi tjedan 😊 nadamo se da ste svi dobro. Nesto se slabije pise zadnjih par dana. 

• Arianne

Broj poruka: 286

Prijavi adminu

Johicaa

Probaj, mozda se bas njemu svidi spavati u vreci pa napravite novu rutinu. Al nemoj se opterecivat s tim jel previse nosas svoju bebu nikad nije previse pogotovo dok su ovako mali.☺️
    Ja bi nekad voljela da se moj voli nosati, al samo ujutro kad se tek probudi trpi nosanje i ljubljenje. Jednostavno je takav , jedino zna zaspat na dojci pa ga malo duze drzim tada dok se najede.
    Ja sam stvarno trenutno zadovoljna nocnim spavanjem, spava u komadu 7-8 h i nakon jela nastavi jos 3-4 sata al zato po danu trenutno vodim borbu s njim. Spava prvi spavanac 45-60 min i drugi 60-80 min i onda posljepodne nema sanse duze od 20-30 min pa naplakiva i žali od 5 do 7 sve ga živcira jer nema snage , tako da ga legnem uvijek ranije.😅
    Al necu se zalit stvarno je dobra beba.

Ma nosi se moj i znam da kazu da se ne mogu razmazit, ali vjerojatno ih se moze navuknut na nesto pa to traze. A tesko mi je puno nosit, on ima preko 6 kila, a ja sam mala. Pa ako se uspavljuje nosenjen uz pjesme, ako zaspi na pjesmu dvije ok, ali kad ih treba 5 i vise.. 🙈 i tako vise puta dnevno. Plus nosenje za podrigivanje i uspravno nakon jela, nakupi se tog. E i kad place jer ga muci trbuscic. 
    Moze se i ne nosit, voli pricat s nama dok lezi. Ali bas je tezak mi za puuuno nosenja.
    Moj najvise spava u komadu nekih 4-5 sati i obicno najveci razmak napravi popodne iza 4-5. Onda se probudi negdje između 8 i ponoci i tu jede i bude malo budan. I onda po noci samo cica par puta, ali se ipak probudi svaka 2-3 sata i cica kratko, kao da mu treba samo da ga drzi. 
    Po danu nakon sat i pol do dva da je budan postane jako umoran i nervozan pa mi spava vise puta, ali kratko. Od pola sata do sat i pol, kako kad. Dok po noci lijepo spava, ja se ne bunim.

It's a boy 💙

• Sreća2012

Broj poruka: 206

Prijavi adminu

Babyboy kako ide s papanjem?

M-P

Broj poruka: 663

Prijavi adminu

laurell

Kod nas je isto spavanje noćno u vreći. Kod njih su bitne oznake TOG (i onda po tome po temperaturi u sobi otprilike ima kako obuci dijete ispod). Mi imamo vreću koja je TOG 3.0, dakle zimska bas, i ja njega stavljam samo u dugi bodi, noge gole, carapice i vreća. Bude topal topal 😅. Kad mu dođe “njegova ura” za spavanje i nervoza odmah ga presvlačim, stavljam u vreću, zanjisemo ga par puta na rukama tako u vreći i u krevetić ide.

Ko je krenuo s dobranom i kašicama? Sto mislite o kuhalima na paru (ili tipa Avent 4u1 koji i mixa, ima i neki Babymoov, Beaba..) to bacanje novaca ili je praktično?

Samo da te pozdravim. Nadam se da ste dobro ti i bebica
    (I druge cure iako nisam s njima bas bila na forumu). 
    Ja sam uzela babymoov i meni je top stvar. U pocetku je malo zeznuto kad idu manje kolicine taj blender ali ja ga koristim, a nekad si pomognem stapnim mikserom. Ovo na pari mi je top stvar i dobijes kao knjizicu koliko se sto kuha i po kojim razinama. Bila je taman neka akcija tog babymoov pa si poprati. Mozda ga opet snize, uzela sam onaj xl. Mi smo krenuli s kasicama prije 2 tj i zasad sve super ide.  ❤️

Ciklusi 28-30 dana
    12.10. Imamo ➕ ❤️
    28.10. Prvi pregled, ♥️ kuca
    20.12. Nifty ✔️ 💙
    29 👩🏽‍❤️‍👨🏽 29

• Arianne

Broj poruka: 286

Prijavi adminu

Kako vi uspavljujete bebe? Ja tu malo muku mucim jer on najvise zaspi kad ga nosimo i pustimo pjesmice, a sa oko 6 i pol kila postaje mi jako tezak. Buni se i kad ga drzimo dok mi sjedimo. Pokusavamo ga i stavit u krevetic ali pocne kenjkat. Kad se bas rasplace ga uzmem. Ali fizicki ne mogu toliko ga nosat, a cak i dok sjedim mi place. Bas me to muci zadnje dane.

It's a boy 💙

• babyboy

Broj poruka: 253

Prijavi adminu

Bok mame,
    Nadam se da ste svi dobro,vidim slabo se pisalo zadnjih dana..mi smo imali kaotičan vikend pa išli opet pedijatrici u ponedjeljak,nakon nje s uputnicom na hitnu,pregledan,krv i urin odrađeni,sve uredno,nikakve naznake nečemu,zaključak boji se jesti nakon afte,puno strpljenja i borit se s time i nalazit način za hraniti ga. Uz sve to ovaj vikend mu je krštenje,tako da smo u pripremama  i svaki dan po malo kupovala klincima sta treba i tako.. Iskreno,umorna sam od ove situacije ali Bogu hvala s njim je sve uredu pa cemo i ovu fazu jednom završiti. 
    Plave_okice bas je lijepo pročitati da lijepo papa,veselim se i ja tom razdoblju. Ja sam isto kuhala uvijek u lončiću i miksala štapnim a kasnije samo vilicom gnječila.
    Sreća2012 borbe su to,ali kad uspijem imati 7 hranjenja i preko 600ml u danu sretna sam. Kako vama ide?
    Arianne moj se uspavljuje u babybjornu pa ga prebacim,ne voli on na rukama se uspavljivat a ovo lagano ljuljuškanje mu odgovara,a nekad ga znam i zabundat pa u kolicima malo provozat u ulici. Cure su i prije pisale o budnim prozorima pa si o tome pročitaj,možda ne prepoznaš rane znakove pospanosti pa ga kasnije teže uspavaš.

• sparkle212

Broj poruka: 227

Prijavi adminu

Arianne mi zadnjih dana muku mucimo s uspavljivanjem. Do nedavno sam ju nahranila na nasem krevetu, malo mazila i zaspala je. Sad se svađa i place, pokusavamo joj pjevati ili pustiti medvjedica koji svira i svjetli. Pa opet bocica, ljuljanje, nosenje i onda opet u krevet gdje i zaspi jer se izmori od plakanja 😢 bas je nervozna i placljiva, po noci mi se budi 3-4 puta. Evo bas gledam neki veliki skok u razvoju ide s 15 tjedana i traje bas dugo. Na sve to, sad je familija odjednom odlucila doci vidjet malenu, nitko se ne drzi dogovora nego kasne barem 1-2 sata i dođu dok je njoj vrijeme za kupanje i spavanje, ona nece zaspat dok su gosti i onda je dernek od 19 do 22h 😩 
    .
    Babyboy bas mi je zao da jos uvijek imate poteskoce s hranjenjem. Moja isto jede ko pticica, jednom mi je samo pojela 800ml u danu, ostalo se drzi oko 600-700. Sretno s pripremama za krštenje.

21.12. ➕
    12.1 imamo otkucaje 🩷
    Nifty✔️ it’s a girl 💖

• plave_okice

Prijavi adminu

Cure drzite se. Moja u zadnje vrijeme ide skoro oko ponoci spavat. Ali ajde prespava noc. Tu i tamo se budi. Nocas se nekoliko puta budila pa sam joj dudu uvaljivala. 
    ….
    Jedino sam skuzila otkad smo pocele s dohranom, da je smanjila kolicinu mlijeka koju pije. Ne znam je li to faza ili slucajno. Prije je pila izmedu 750-850, sad je pala na ispod 700. A nisu sad to neke kolicine koje jede i do sad su samo povrtne kasice. Sljedeci tjedan cemo palentu uvesti, a piletinu krajem mjeseca. Onda bi to mogao biti cjelovit obrok. Zitarica/meso +povrce/voce. 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.