🐠🦀LJETNE BEBE ‘24.🐳🐟

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • babyboy
    28. Studeni 2024. 11:25

I on se odguruje nogicama,pogotovo u kadici. Jutros se na podlozi s trbuha 2 puta prevrnuo na leđa,oba puta u istu stranu,smiješan je.
    Mislim da sve što oni sami mogu nije zabrinjavajuće.
    Kakvu boju stolice imaju vaši koji su na ad-u?

• babyboy
    28. Studeni 2024. 11:28

Leeloo101

babyboy

Nada23 drago mi je da je kod vas sve ok,a mora malo nekad i zezati cura😉
    Leeloo101 u ovim fazama kad odbija jesti i jede samo u snu zna se dogoditi da ne jede i 4 sata i opet mi popije tipa 70/80/90ml a zna se dogoditi da popije i manje,pokušavam iskoristit priliku kad spava da mu dam i na 2 sata i ako uspijem onda u 4 sata popije ok količinu ali najčešće bude svaka 3 sata i najgore mi je kad mi popije samo 40/50ml . Prije ovog svega je imao super razmake od 2-3 sata preko dana i noću je uvijek imao prvi san od 4,5 sati u komadu pa bi popio 110ml i onda opet za 3 sata bi tražio. Sretna sam da i u ovom stanju uspijemo biti iznad 550 ml ukupno.
    Sparkle212 super za dobar napredak i da je počela više piti količnjski,ja ću i dalje mastati da će I on jednom popiti. On je u 4 tjedna dobio 550grama,rekla je pedijatrica mogao je i više ali nije ni drama,u ponedjeljak vagan kod nje 5450gr. Vidjet ćemo za 2 tjedna kakvo će stanje biti.
    Za prehladu ako se ne varam najbolje nešto na bazi paracetamola,najbolje pitati u ljekarni.

Znam da je teško to prihvatiti, moja je jučer jedan obrok pojela 70 pa sam se nervirala.. al ukupno 550 je donekle ok. I po kilazi mi se čini ok.. nadam se da ćeš uskoro biti smirenija…
    .
    .
    .sparkle ne potičem ni ja.. ali nekako mi je rano ..
    .
    .
    Plus mislim da je počela neka regresija, prije je zaspala u 20 jedno buđenje oko 5, i do 7-8.
    Sad zaspi u 20, probudi se u 20.30 budna do 22, spava do 1 pojede pa do 5 pojede, spava do 6, nešto gunđa, malo je nosim i zaspi, do 7 kad se budi u suzama, u biti ne budi se place u snu, pa je ja probudim a ona se smije… pa zaspi nakon 10min i spava pola h… dani su isto čudni spava dulje cca 1.30h ali rijede svakih 2.30-3h

A čuj ako se nastavi ovako valjda ću se naviknuti i postati će mi normalno😂živ čovjek navikne na sve,ja očito brinem previše jer me podsvjesno muči da ipak nije nešto drugo problem,ali eto pedijatrica ga prati i ako u išta posumnja poslat  će nas na neke pretrage...
    Ajoj,nadam se da ipak nije regresija😤 a ako i je da će brzo proci 💪

Leeloo101
    28. Studeni 2024. 12:01

babyboy

I on se odguruje nogicama,pogotovo u kadici. Jutros se na podlozi s trbuha 2 puta prevrnuo na leđa,oba puta u istu stranu,smiješan je.

Smeda do boje senfa,  ovisi da li kakav svaki dan..
    Hvala babyboy 🥰 i ja se nadam

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

• sparkle212
    28. Studeni 2024. 12:46

babyboy

Smeđa/senfasta/ nekad malo zelenkasta ali to je zbog zeljeza u ad

21.12. ➕
    12.1 imamo otkucaje 🩷
    Nifty✔️ it’s a girl 💖

• babyboy
    28. Studeni 2024. 13:38

Kod njega je od kad smo krenuli s adaptiranim zelena,nekad skroz zelena nekad pomiješana sa žutim/senfastim,ili recimo kaki i prvo izađe zeleno pa sljedece što izađe je žuto,ali onak teksture kao pasta(tempera),mislim kaka svaki dan i puno nekako lakše i više nego dok je bio na mom mlijeku. Za zeleno znam da pise da je zbog željeza tako,možda mu se jos probava privikava na sve skupa. Pedijatrica nije ništa komentirala za boju

Leeloo101
    28. Studeni 2024. 14:25

babyboy

Kod njega je od kad smo krenuli s adaptiranim zelena,nekad skroz zelena nekad pomiješana sa žutim/senfastim,ili recimo kaki i prvo izađe zeleno pa sljedece što izađe je žuto,ali onak teksture kao pasta(tempera),mislim kaka svaki dan i puno nekako lakše i više nego dok je bio na mom mlijeku. Za zeleno znam da pise da je zbog željeza tako,možda mu se jos probava privikava na sve skupa. Pedijatrica nije ništa komentirala za boju

Mislim da oni reagiraju samo na crno ili krv.. a sve ostalo ovisi o bebi i kakav joj je dan🤭 po opisu nema mjesta panici i znas da je normalno da nemaju stolicu do 7 dana, ali ja isto kad vidim da nema 2-3 dana masiram stomcic u smjeru kazaljke na satu sa bademovim uljem za djecu iz dm, i vozim bicikl nogicama i skupljam ih onako zajedno na stomak... proradi uvijek, najbrže za pola sata.. a nekad i kasnije ali kakica bude tu i bude obilna🤭

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

• Sreća2012
    28. Studeni 2024. 14:54

babyboy

Isto tako je i mojoj stolica od kad sam pocela vecinom davat ad a ne moje mlijeko. Zna jos koja bit zuta s mrvicama al svaka peta otprilike

• Arianne
    28. Studeni 2024. 15:28

Sto se tice kolicine po obroku, evo danas sam se kako smo morali na vjezbice izdojila i dala mu samo bocicu i popio mi 135-140. Zapravo 120 ml vode + 4 mjerice Nana. Ali se poslije malo izbljucao. Ja sam izdojila oko 45 minuta poslie 100 ml.
    Ali moj dosta jede, zna nakon cice pojest od 35 do 100 ml, kako kad. Ja mislim da on redovito drmne preko 100 po obroku. Ali jede 6 puta po danu i po noci nesto sitno odsisa, pa mislim da ne jede preko litre, ali je blizu. I dobitak na tezini mu je vjv na gornjoj granici, 1200 grama mjesecno prva 2 mjeseca. I jos mu mi namjerno radimo mjericu od 70 pa onda jos 35 nakon cica i on cesto zavrsi bocicu pa nakon toga bi kao jos ali dok se podrigne i presvuce vise nece. I s tom nasom taktikom je taj dobitak tezine .
    Ja sam se cak bojala da jede i dobiva previse ali doktorica je zadovoljna i iskreno ne izgleda predebelo pa sam se smirila.
    .
    Stolica nam je prije bila senfasto zuta, sad zna bit malo smeckasto zelenkasta. Ali znam da nije gladan.
    .
    Jedino ga zadnje dane opet muce probavni problemi pa manje jede AD. Sto se tice stolice, kad mi se desi da ne kaki skoro cijeli dan, ja naoravim i pijem kompot od suhih sljiva. Zasad mi se cinilo da  pomogne. Ili je slucajno, ali eto nakon tog cesce kaki.
    I mislim da on sigurno ima one aerokolike, jer smo se ful poceli truditi da ga podrignemo vise puta nakon jela i podrigne i do 4-5 puta. Ja ne znam zasto on toliko zraka guta , i na cici i bocici.

It's a boy 💙

laurell
    28. Studeni 2024. 15:35

Lelo i kod nas ista stvar sa spavanjem/budenjem. doslovce identično. 

Sto se boje stolice tiče kod nas je zelena/zuta/zuto-zelena. kako kad. nekad “ne smrdi” uopće, a nekad da padneš u nesvijest 🙈 

Sreća i Babyboy kažete da ste na Aventovim bočicama.. jeste probale s nekim drugim? Mi smo imali problem sa hranjenjem i Aventom, koji god sisac bi stavili, ne bi pojeo koliko bi trebao, otkad smo prešli na MAM sve super! 

Kod nas danas nekako čudno stanje. Neće guguce ni priča, smije se ali šuti, kao da ga boli grlo ako ispusti glas i stalno nešto mljacka po ustima, “guta”. Nema temp, u nosu nema sline ali kao da ju čujem da je ima, možda se slijeva, ne znam. Nisam pametna jel bi ga vodila među bolesnu djecu dok još nema temperature ili ozbiljnijih simptoma.

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

• babyboy
    28. Studeni 2024. 16:05

Arianne samo neka on papa,hvala Bogu. Vjeruj mi ne želiš iskusiti kako je kad ne žele jest uopće. Možda pije prebrzo,hlapljivo pa se naguta zraka a možda jednostavno dok ne sazrije probava.
    Laurell on pije na Mam bočicu ali u ovoj fazi odbijanja sam opet vadila sve koje imam i isprobavala,par dana mi je jedino na Avent nekako prihvatio jer na njoj ne krene curiti dok ne povuče. Sad smo opet nazad na Mam bočici,jer ipak kad krene piti na njoj se manje umara i lakše pije. Nemoj ga odmah voditi dok nema nekih drugih zabrinjavajućih simptoma,budeš pratila pa ćeš vidjeti,ali ako normalno jede znači da je sve ok jer da je grlo bolno tokom hranjenja bi primjetila. Nadam se dq bude sve ok I da je samo takav dan

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.