Evo da se javim da se jutros u 7:41 rodio nas mali djecak od 3650g, 52cm, odlucio je zeznut mamu pa se i ok kao seka okrenio licem.
Porod na Merkuru, pisem kasnije malo vise :).
Čestitam ❤️🥰
Cure koje su vec rodile prije ili sad u ovoj turi - koliko su vam trajala krvarenja i jel vam se dogadalo da skroz stane i onda opet krenu izljevi? I zanima me do kad ste nosili one velike uloske pamucne i jednokratne gace? Jel mogu se u nekom trenutku prebacit na obicne uloske ili ste do kraja 6 tjedana nosili debele?
baby boy 🤎🐻
trajale su mi 2-3 tjedna i bilo je tak da bude dan dva da nema pa bude malo smedje. Sad skoro tjedan dana nema nis tak da mislim da je gotovo Prvi put gotovo 7 tjedana. A na obicne uloske sam presla cim se smanjilo nakon par dana tak da to brijem ovisi o kolicini al zapravo ne znam🤷♀️
Curica 6/23 🩷
Greta10 Uh nadam se da ce me ova tvoja druga sudbina zadesit s 3 tjedna, ne 7 🙃 ma mislila sam cisto radi rane, kao da dise s tim pamucnim uloscima i gacicama, ali ako se smije prec na normalne sa smanjenjem krvarenja top! Hvala ti ja odgovoru
baby boy 🤎🐻
Greta10 Uh nadam se da ce me ova tvoja druga sudbina zadesit s 3 tjedna, ne 7 🙃 ma mislila sam cisto radi rane, kao da dise s tim pamucnim uloscima i gacicama, ali ako se smije prec na normalne sa smanjenjem krvarenja top! Hvala ti ja odgovoru
Milice ja sam na carski oba pa ne znam kak je s ranom od vag. Ima mi smisla da bolje da dise🤷♀️. Mozda da pitas gin?
Curica 6/23 🩷
Ja sam krvarila cini mi se prosla dva puta 7 tjedana, epiziotomija oba puta.
Prvi put nosila mrezaste i chicco skoro sav period, drugi put dosta krace. Cim se krvarenje smanjilo presla na obicne i gacice.
Sad cu vidjeti, nisam sivana, iznutra nisam popucala, izvana na kozi samo jedna povrsinska ranica koja nije bila za sivanje nit krvari, pretp da ce to zarast kroz tjedan dana, ovisi o ljetnim vrucinama, mislim da ce mi vise pasat pamucni ulosci od plasticnih kao always, a nosit cu frida gacice malo duze cisto zbog udobnosti i fiksacije uloska, nisu kao mrezaste pa me ne smeta.
Mi danas dosli kuci, cure presretne, malog oce samo dirati, ljubiti, drzati u krilu, penju se na stolicu za krevetic, strah me da ce uskociti. Dan dobro prosao, jedino pred spavanje nisam mogla standard pricu citat jer sam bas dojila maloga, al sutra cemo se bolje organizirati.
👩33g👨33g 👧👧👶
Dosla skicnut tko sto kako... Vidim stigle bebice, uz uzbudljive priče... Cordisoo kod tebe priča bas bas... Toliko si se bojala tog datuma al eto ispalo super.
Drago mi je da su vam porodi više manje svima prošli dobro, ta bol i to sve to prođe i preživi se i gore opcije. Tako da spring mislim da sam procitala si u panici ali ne brini, da boli i da je tesko je, ali vrlo brzo ta bebica postane najbolji lijek za svu bol. Nama su recimo uredno davali brufen 600 nakon poroda, dr nam cak prije prvog davanja dosao objasniti da ulazi u mlijeko ali ta doza na svakih 8 h ne steti bebama vec ga izmokre i samo treba voditi racuna da beba dovoljno hrane unosi, ali da pomaze da se brze oporavimo i povoljno utjece na vraćanje maternice u normalu. Tako da ako neka bas pati bolove evo i to vam je opcija, ja sam pila 3 dana to i stvarno je pomoglo.
Lohije jos nesto malo imam, u početku mrezaste + chicco, sad obicne gace imam neke koje su mi malo velike koje sam nosila zadnjih tjedana trudnoce za noc chicco po danu mi cak najvise pasu oni najsocijalniji lola loly ili viro 80, dakle vata i gaza. S time da ako ste sivane nemojte ni slučajno te, meni su se prvi put konci u to zapleili. Imam period da nis ne krvarim pol dana i onda odljevi kroz sat dva jaki. Patronazna kaze ok je to.
Maleni je sasav skroz, po danu smo na cca 2.30h dojenje, uspije dojiti 5-6 min bez da ga san hvata, pa ga moram buditi. Ali zato brate noć nas ubije na svakih sat bi jeo. Nemam pojma zasto to tako, al bas sam umorna i jako me bole bradavice od toga. Po danu malo nadođu, ali nocu uzas bez obzira na dobar hvat. Probala mu dat izdojeno ali nece frajer hoće samo original. Osjećam peck je u grudima bas jako kako nadolazi mlijeko, navuko ga doslovno preko noci su mi cice sa 1 dosle na punu trojku a jos rastu imam osjećaj da ce puknuti.
Oporavak ostalo ide odlično, jos imam malo trbuha, dosla doma sa kg koje sam imala prije trudnoće, uspjevam cak nesto malo i po doma odraditi tipa spremiti jesti i staviti robu prat kad nema muza ili dok ga on zabavlja. Ali radim tek toliko da nisam samo full time mammy jer mene bi to izludio. Trudim se sto vise odmarat i ležati, drzat se zlatnog pravila 5-5-5 nakon poroda.
Muz radi pola radnog vremena sad, mala je doma samnom i mogu rec da mi je od velike pomoći, iznenadila sam se koliko toga ona sama mi napravi i hoće pomoci.
Cure uopce vas ne stignem citati i pratiti... Cestitam na porodima i dobrodosle nove bebice, nek vam je sad brz oporavak!
.
Mi smo se donekle uspostavile s dojenjem, presisala je porodajnu tezinu na svoj 13. dan i ja sam sretna da vise ne moram bas tako strog rezim imati. Sad se vise manje ona sama budi na 2-2.5h i jede - nekad vise nekad manje. Ali djeluje mi da je sve ok i da dovoljno papa tako da je barem to briga manje 😊 Sesirice za dojenje je sama odbacila kako je malo ojacala, doslovno mi ih je micala s bradavica i pljuvala 😂
.
I ostala sam vam duzna pricu s poroda pa evo da i to napisem 😊
Evo i moja prica s poroda na Sv Duhu. Znaci sve se pokrenulo u ponedjeljak ujutro s ispadanjem sluznog cepa i trudovima te odlaskom na hitnu gdje sam bila otvorena prst i poslali me doma. Doma su mi se prorijedili pa skroz zaustavili lazni trudovi do nekad popodne. Mislim da su mi oko 18h postali malo jaci ali jos uvijek neredoviti i ja sam zakljucila da to nije to. Oko 22 krece stopanje jer postaje sve jace i cini mi se kao da su jedan za drugim ali i dalje me muci kaj nema onaj pravilan dio di su na 10 pa na 7 pa na 5min itd. Kod mene je to bilo odma na 4 - 3 - 2min i ne svaki u pravilnom razmaku. Oko ponoci kazemo idemo u bolnicu makar me opet vratili jer je bas postajalo sve neugodnije.
Dosli tamo, ja otvorena 3 prsta tek i padam u bed. Imala psihicki slom oko stavljanja braunile i tu mi puca vodenjak valjda od stresa 😅 pitaju za klistir, ja prihvatila i stavili me u radaonu. Rekli muzu da dode za 40min dok se ocistim i otusiram. Meni su tu vec trudovi bili ozbiljni i nije mi bilo svejedno ali pasalo mi je kretat se. Kad sam se otusirala prikopcali me na ctg i dosao muz. Nude opet epi ja odbijam i pitam do kad moram biti spojena na ctg jer su mi trudovi tezi dok lezim. Kazu odspojit ce me ako je sve ok i tu su me slagali, bilo je cijelo vrijeme sve ok ali nisu me htjeli pustiti da hodam.
Uglavnom u nekom trenu trudovi postaju bas teski, pitam jel ima nesto za bolove i nude dolantin. Ja pitam hoce to onda usporiti porod, kaze gin dat cemo drip ako uspori i onda sam odbila i to. Bila sam tad na nekih 6 prstiju. Poslije nekog vremena trudovi postaju bas gadni i zovem ja opet nek mi daju taj dolantin - bilo kasno jer sam bila otvorena vec do kraja. E tu krece najtezi dio meni, beba se dugo spustala i ti trudovi su mi bili bas bas koma, vikala sam da su me svi culi i jedva ikako prodisavala. Kaze muz da je to oko 2h trajalo.
U nekom trenu kazu ajmo tiskat i nitko sretniji od mene, samo taj put nije uspio izgon. Tu mi daju malo dripa da pojacaju moje trudove. Ti trudovi na dripu su evo bas bas gadni, ali ono zivotinjski gadni i ne bi to mogla duzi period bez epi sigurno. Kad su konacno opet dosli za izgon ja presretna i slusam babicu kako disat, kako tiskat i to je proslo super. Popucala sam minimalno, povrsinski ali mi je beba malo zapela rukom pa imam u rodnici isto par savova. Ostavili su da otpulsira pupcana vrpca i stavili mi je na prsa. Bile smo tako sigurno preko sat vremena, a mozda i 2 sata ukupno.
Sve u svemu nije mi se svidjelo ponasanje nakon mog odbijanja epi drugi put, tocno se vidjela neka netrpeljivost i nerazumijevanje za mene dalje kad sam molila da dolaze. Morali smo i po 5 puta stiskati zvono. Ne svida mi se ni sto mi nisu dali da se krecem jer mi je bilo puno teze lezati s trudovima. Ali ostalo je zapravo sve ok, stvarno su za sve pitali moj pristanak. Osim za infuziju nakon poroda. Bila je jedna prekrasna ljubazna babica koja mi je pomogla s disanjem kad su bili najgori trudovi, istezala mi nogu koja mi je usla u gadan grc sa svakim trudom nakon dripa i koja me porodila. Njoj sam bas zahvalna jer je jedina koja je imala neki ljudski pristup i toplinu, pokazala suosjecanje.
E da i naravno da sam vikala da umirem i stvarno mislila da je to tako 🙈 Meni je pomoglo jako kaj je muz bio samnom, bez njega to ne bi mogla. Radaona je super, soba s kupaonom i imali smo ful privatnost cijelo vrijeme. Meni je jos s trudovima ful pomoglo kaj sam imala neke svoje "mantre" koje sam si vrtila u glavi i bas su me odrzale da izdrzim sve. Rodila sam u 7:20. I osobno, najtezi dio mi je bilo to spustanje bebe, trudovi do otvaranja su iz sadasnje perspektive skroz podnosljivi a izgon je isto skroz ok uz dobro vodstvo.
Sortiraj odgovore
Najstariji