Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LuI
    07. Lipanj 2025. 13:52

Vidim da nas sve nešto muči...meni se ne skuplja voda, ali imam grčeve u listovima i pogotovo u preponama, najgore mi je popodne kad pokupim malu iz vrtića pa onda s njom okolo, a sve mi se grči..isto ne znam kako ću kad ukinem magnezij, najgore mi je to što nekad kroz dan popijem čak i 1000 mg... 

Baby E 09/2022 ❤️

OTP 05.07.2025. 💙

• melody
    07. Lipanj 2025. 14:25

LuI

Vidim da nas sve nešto muči…meni se ne skuplja voda, ali imam grčeve u listovima i pogotovo u preponama, najgore mi je popodne kad pokupim malu iz vrtića pa onda s njom okolo, a sve mi se grči..isto ne znam kako ću kad ukinem magnezij, najgore mi je to što nekad kroz dan popijem čak i 1000 mg…

Da li se smije toliko? Ja popijem 1 od 300 mg i bas osjetim da mi je malo. Grceve najvise imam u samo jednom listu noge ali stopala su mi postala kao kamen od tezine stomaka i ne mogu normalno niti da hodam 

Pukica
    07. Lipanj 2025. 15:06

Ja sam kupila magnezij u spreju i naprskam prije spavanja jer me svaku večer uhvati grč u listu. Mogu reći da mi je lakše otkad to koristim, a recimo ne primjećujem da mi BH kontrakcije budu lakše kad popijem magnezij ali eto uzimam ga svakako...

Emma05
    07. Lipanj 2025. 15:58

Nikkitta

Grizli hvala ti puno🥲. Tko bi rekao da će se sve tako posložiti. Ljubim te puno i sretno s porodom. 🍀🥰❤️
    Emma istina, tu smo veteranke, ali mislim da si ti rekorderka od 2009. u postupcima. Čestitam i sretno s porodom! 🍀🥰❤️
    Svim curama sretno, izdržite još malo! 🥰

Daa😍. Ova trudnoća sada mi je iz 14og transfera. Nadam se uspješno doći do kraja🙏😍..strpljiva sam...jako🥰. Svakako mi je drago viditi da ste i vas dvije došle do svojih ciljeva. Čestitam i sretno vam😊💕❤️🫂.

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

• LuI
    07. Lipanj 2025. 16:00

melody

LuI

Vidim da nas sve nešto muči…meni se ne skuplja voda, ali imam grčeve u listovima i pogotovo u preponama, najgore mi je popodne kad pokupim malu iz vrtića pa onda s njom okolo, a sve mi se grči..isto ne znam kako ću kad ukinem magnezij, najgore mi je to što nekad kroz dan popijem čak i 1000 mg…

Da li se smije toliko? Ja popijem 1 od 300 mg i bas osjetim da mi je malo. Grceve najvise imam u samo jednom listu noge ali stopala su mi postala kao kamen od tezine stomaka i ne mogu normalno niti da hodam

Pa rekla mi je dr ako bas nikako ne mogu izdržati da popijem. Trudim se što manje. Imam i ja magnezij sprej, no budući da imam proširene vene na preponama i listu ne paše mi nikako da se tamo špricam, boli me i peče, tako da sam prisiljena popiti ponekad tu veliku dozu :/  Ginekologica mi je rekla da mi višak magnezija može uzrokovati probavne probleme, no meni nije. Za ostalo nije spominjala neke negativne posljedice, no svejedno da nije preporučljivo uzimati tako veliku dozu. Eto, ne znam kako ću ako od 37. tjedna totalno ukinem magnezij:/

Baby E 09/2022 ❤️

OTP 05.07.2025. 💙

Emma05
    07. Lipanj 2025. 16:02

Milica24

Dobro jutro cure!
    Pridruzujem se klubu oticanja, meni je cudno jedino sto oticem po nekom cudnom patternu. Jedan dan lezim kuci pa naoteknem citava, noge kao balvani, a onda drugi dan provedem citav dan na suncu u toplicama i setam i suncam se i ne nateknem ni milimetra. Kao da noge biraju koja im lokacija pase haha
    .
    Ja ocekivani problem imam, cim sam prestala magnezij pit nestala mi je i stolica. Stvarno vise ne znam sta da radim, pijem Globifer forte + i popijem c vitamin uz njega da se dobro razgradi ali ovaj dio nikako na zelenu granu. Jel netko ima iskustva s nekim preparatima tipa psylium ljuskica onih ili sokove neke? Bas sam se rijesila hemoroida i evo opet "sranja" u nedoslovnom prijevodu 🙃

Jogurt, probiotik, šljive, sok od šljiva, chia sjemenke, zobene...meni sve to pomogne. Isto sam na željezu. Ali još uvijek trošim i magnezij, doduše ne svaki dan. 

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g., 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3
    Stiže nam baby E🩷👶

Megyca
    07. Lipanj 2025. 16:13

Kad smo kod magnezija, meni stvarno nije jasno… neki dan na pregledu u bolnici mi doktor govori da ga nastavim piti i to u istoj dozi kao do sada. A di god procitam svi ga lagano ukidaju od negdje 36.-37.tj. Iskreno ja sam ga ukinula prije jedno tjedan dana jer ionako imam osjecaj da su me ona tokoliza i cordipin dokrajcili sto se tice bh kontrakcija. Ja od tada doslovno niti jednu jedinu nisam imala, a opet gledam na to kao bh kontrakcije ipak necemu sluze, da maternica vjezba i priprema se za prave trudove?… popijem tu i tamo onaj sumeci cisto zbog probave, ali meni iskreno nema logike piti ga iza 37.tj 🤷🏻‍♀️ ispravite me ako grijesim

11/23, 12/23, 01/24 : letrozol+Ovitrelle-ciljani ❌
    02/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 1.AIH 22.02.2024. ❌
    03/24 Letrozol + Ovitrelle ➡️ 2.AIH 20.03.2024. ❌
    07/24 1.IVF Letrozol, Gonal, Orgalutran ➡️ 9🥚, 5
    oplođenih, ET 1petodnevni ➖, 4🐧.
    09.10.2024. FET 2 blastice 🐧🐧: beta 1167.5
    07.11. prvi uzv, imamo 2 srca ❤️❤️
    13.01.2025. UZV- 🎀🎀

Tanjanja27
    07. Lipanj 2025. 18:04

Emma05

Milica24

Dobro jutro cure!
    Pridruzujem se klubu oticanja, meni je cudno jedino sto oticem po nekom cudnom patternu. Jedan dan lezim kuci pa naoteknem citava, noge kao balvani, a onda drugi dan provedem citav dan na suncu u toplicama i setam i suncam se i ne nateknem ni milimetra. Kao da noge biraju koja im lokacija pase haha
    .
    Ja ocekivani problem imam, cim sam prestala magnezij pit nestala mi je i stolica. Stvarno vise ne znam sta da radim, pijem Globifer forte + i popijem c vitamin uz njega da se dobro razgradi ali ovaj dio nikako na zelenu granu. Jel netko ima iskustva s nekim preparatima tipa psylium ljuskica onih ili sokove neke? Bas sam se rijesila hemoroida i evo opet "sranja" u nedoslovnom prijevodu 🙃

Jogurt, probiotik, šljive, sok od šljiva, chia sjemenke, zobene…meni sve to pomogne. Isto sam na željezu. Ali još uvijek trošim i magnezij, doduše ne svaki dan.

Cure ja vas stalno pratim i citam ali ne pisem mnogo..nakon svega sto sam prosla mogu reci da trudnoca prolazi dobro iako ima vremena jos dok beba ne stigne pa sve nekako pazim kad ce se nesto iskomplikovati..znam da je glupo ali strah uvijek postoji.. Na zadnjem uz beba se okrenula i dr mi uvijek kaze da je sve super.. ocekujem da ce biti veliki djecak jer trenutno ima 1500 gr..a ako sam dobro vidjela inace po sedmicama bi trebalo biti 1200gr.. sjecate li se vi po sedmicama kako je beba napredovala? 
    Jedini problem mi je manjak zeljeza i na terapiji sam vec neko vrijeme..malo se podigne ali to je i dalje ispod granice..poslednje sto su mi preporucili su ampule Totema, ne znam ima li to kod vas, ja sam iz BiH..na stolicu definitivno utice ali ja sam najbolje prosla tako sto skuham psenicu i svaki dan jedem po malo..pa osim svega nabrojanog probajte i to.. 😘

👩 '85 nalazi uredni, amh 1.02
    👦'82 los spermogram
    1 IVF 12/23,menopur, cetrotide, 6 folikula.
    3 jc,oplodjena 1 ,beta ➖
    2 IVF 05/24 Gonal 225,cetrotide..5 folikula
    3 jc, oplodjena 1,beta ➖
    11/24 pergoveris, ET 2 bc, 1 🐧
    10.12 ➕ beta 14dnt 2143,16dnt 5914 dolazi nam 💙
    ZA SREĆU OD SVEGA VEĆU...

petrucika
    07. Lipanj 2025. 18:23

Magnezij!!!!! Ja vam iz iskustva kao mama koja je vise puta bila trudna i radala migu reci da se magnezij i sve na tu foru ugl ukida iza 37 tt jer nema smisla!! Radi kontrakcija jer one nam trebaju za trudove!! A znam da magnezij utjece na misice opusta ih a maternica jeste misic!! Ja sam i svog doktora pitala prije dva tj isto mi je reka ukidaj terapiju dufastona i rodiakala svaki tj tableta manje jer vise nije potriba!! Ja sam jos na terapiji jer sam pila po dva dufastona i tri rodiakala a ne smi se naglo ukinut!! Danas zadnji rodiakal i ovaj tj ostajem na jednom dufastonu!! I s 39 tt ulazim bez icega!!! Tako da cure slobodno!! A sad svaki doktor ima neku svoju teoriju ali oduvik je tako bilo s mg!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

Grizli
    07. Lipanj 2025. 19:58

Pazite cure sa Mg ako ga unosite previše može i on izazivati grčeve u trbuhu, a i zadržavanje mokraće. Ja sam prekinula ga uzimati prije tjedan dana, osjećam jače grčenje u maternici, probava lošija, ali ne želim izazvati si letargiju mišića koja je najčešći poremećaj previše Mg. Može čak poremetiti apsorpciju drugih tvari u probavi. 
    Za probavu probajte uzimati probiotik bakterije Bulardi, cak su jako dobre prema nekim istraživanjima za kasnije za bebu mogu pozitivno utjecati da ne dođe do kolika. Recimo meni se to pokazalo točno u prvoj trudnoći i kćer stvarno nije imala nikakve grcice, ni ništa tako da i sad krećem ih piti redovito. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.