Jutro cure!
U 4 ujutro sam opet dobila kontrakcije... svakih 5 minuta po 30ak sekundi... Do sad sam dobijala takve kontrakcije samo kad se beba okretala sa glave na zadak i obrnuto. Uplašila sam se i šetala sam se 2 sata po kući. Imala sam i stolicu. Čini mi se da se nije okretala jer je bila mirna dosta (barem se nadam).
Sad se to prorijedilo ili i dalje me svakih 10ak minuta ulovi.
U prvoj trudnoći mi puknuo vodenjak i tek nakon toga su mi počeli trudovi i to tek u rodilištu i sve skupa je trajalo 5 sati.
Muči me što sad ne znam prepoznati što je ovo... jesu li BH ili su to početni trudovi otvaranja... je li netko imao slično tj da su mu trudovi krenuli kod kuće, koliko dana prije je sve počelo...
Ako betko od vas ima iskustva, molim vas da napise ❤️
Jutro cure!
U 4 ujutro sam opet dobila kontrakcije… svakih 5 minuta po 30ak sekundi… Do sad sam dobijala takve kontrakcije samo kad se beba okretala sa glave na zadak i obrnuto. Uplašila sam se i šetala sam se 2 sata po kući. Imala sam i stolicu. Čini mi se da se nije okretala jer je bila mirna dosta (barem se nadam).
Sad se to prorijedilo ili i dalje me svakih 10ak minuta ulovi.
U prvoj trudnoći mi puknuo vodenjak i tek nakon toga su mi počeli trudovi i to tek u rodilištu i sve skupa je trajalo 5 sati.
Muči me što sad ne znam prepoznati što je ovo… jesu li BH ili su to početni trudovi otvaranja… je li netko imao slično tj da su mu trudovi krenuli kod kuće, koliko dana prije je sve počelo…
Ako betko od vas ima iskustva, molim vas da napise ❤️
Ejjj gle meni tako krene ujutro uvik oko 4/5 h krenu trudovi ono bol koja se javlja u pravilnim razmacima i samo se intezitet smanjuje!! Prosla trudnoca sam imala samo stezanja total bezbolna ali puka videnjak pa san znala da je to tooo!! Ako nastavi kreni u bo neka te bar pogledaju!! Sretno i javi se!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Elza otuširaj se,ako su lažni trudovi smanjit će se razmaci a ako su pravi pojačati. Tako je bar meni bilo
Oticanje meni je u jutro lice natečeno i ruke,a tokom dana i na večer noge. Sva obuća mi je mala užas
2016 💙J
16.10.2024. +
Ma ja sam cak vidjela sprej za trudnice koji hladi, ali onako usput, krajickom oka i nisam razmisljala da bi mi to moglo trebati pa nisam ni zapamtila, morat cu potražiti. Mene ne boli taj kruzni cijelo vrijeme, ali mi se dogodi da me tako presijece strasno kad se okrecem u krevetu ili ako lezim na ledjima i pocnem se jako smijati odjednom, ali popusti brzo, bas kao neki grc. U preponi mi je isto pocelo cesce sijevati, i kontrakcije isto. Sad me bas stegne da se znam malo i uplasit jer su me jucer boljela i ledja, ali pratim sto pisete i kako ne brinete oko toga pa se i ja pravim da me ne brine 😅 i ne straši i nadam da cu znati prepoznati ako budu neke ozbiljne.
.
Hvala na preporuci, Sabrina. Ja isto uzimam magnezij zbog kontrakcija pa valjda nece onda utjecati na probavu, tek sam uspostavila da to slici na nesto😅
.
Gretaaaa, 39 😍😍😍, kako je to sve uzbudljivo... A dobro si prosla s usnama, meni je natekao nos!! I crven je kao da sam neki alkic 🤣😅.
31🙋🏼♀️
3.11. +
B 267.68\645.15 IU/L
16.11. 💓
I ja jako naticem i bas su mi teske noge. Ruke ne toliko ali i na rukama vidim oticanje. Ali noge - koma. Dobro da imam ove sandale s remenima pa ih prosirim i nestao mi je zglob koliko je oteceno. Izgledam kao kad slomis nesto pa otekne sve 😅 Bas sam drzala sad noge na zidu jedno 10ak min da mi malo te vode ode… I tocno sam to skuzila kako su ove vrucine pocele 🥵
Znaci i tebi!! Jel su ti teske ono da te bole?? Ko da vucem bavlane za sobom ko da od jutra se penjem po nekoj planini eto tako ja imam osjecaj!! Ja san mislila da je do vena a onda me ipak utjesi ovako kad cujem i vas racunam da je onda to zaista do nogu i same trudnoce a ne vena!! Jer ja samo trep nad tim venama i sve mislim da je od njih!!
Teske su mi i bas osjecam to oteceno kako mi napinje neugodno kozu. Imam osjecaj da cu strije po nogama dobiti prije nego po trbuhu 🤣
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
I ja jako naticem i bas su mi teske noge. Ruke ne toliko ali i na rukama vidim oticanje. Ali noge - koma. Dobro da imam ove sandale s remenima pa ih prosirim i nestao mi je zglob koliko je oteceno. Izgledam kao kad slomis nesto pa otekne sve 😅 Bas sam drzala sad noge na zidu jedno 10ak min da mi malo te vode ode… I tocno sam to skuzila kako su ove vrucine pocele 🥵
Znaci i tebi!! Jel su ti teske ono da te bole?? Ko da vucem bavlane za sobom ko da od jutra se penjem po nekoj planini eto tako ja imam osjecaj!! Ja san mislila da je do vena a onda me ipak utjesi ovako kad cujem i vas racunam da je onda to zaista do nogu i same trudnoce a ne vena!! Jer ja samo trep nad tim venama i sve mislim da je od njih!!
Ja zadnjih dana dosta hladim i ledim noge..pogotovo potkoljenice. Dižem ih kad god mogu. Stavim led u krpu pa na noge. Tuširam u hladnijoj vodi prije spavanja. Malo mi lakše bude inače baš peku kad duže stojim. Nastojim i vježbice raditi dok sam u ležećem položaju čisto da nisam skroz statična stalno..
E ovo za hladenje nisam znala, bas cu probati! Ja pokusavam s vjezbicama i dizanjem nogu, pomogne mi ali ne trajno 🥲 Pokusat cu sad i sa hladenjem
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Greta sretan rodo curki! Joj ja nikako torbu spakirat, iako sam sve kupila, al nisam utrpala i bas se mislim kako kasnim, sad mi je lakse kad vidim da nisi ni ti😂.
Elza meni isto svaku noc izmedu 3-5 pocnu BH malo jace.
—-
I ja sam pocela oticati, al opcenito mi se zadrzava voda, nemam jos edeme ruku/stopala kao proslu trudnocu, al ja jos imam vremena i za to😅.
Proslu sam bila jako puno otecena, doduse i termin mi je bilo mjesec kasnije i bas sam cijelo ljeto prakticki bila trudna. Na noge nisam mogla nista obuc, ruke karpalni kanali, glava otecena okrugla, ujutro kapci skoro zatvoreni😅. Nije nista pomoglo. Blago vama curama sta ste na moru i mozete plivati.
👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
➕26.10.24., 3. trudnoća
Elza jel to krenulo kod tebe mozda? Sretno ako je 😁
.
Greta, wow, 39tt! 🤩🤩 Ne mogu vjerovat da si tako chill da tek sada torbu pakiras 😆 Ja sam bas krenula u autu nositi ruksak za radaonu jucer kad smo na viksu isli. Reko ak se nes desi da moram hitno u bolnicu i ne stignem prvo doma da barem to imam 🙈
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Elza ja muku mučim s tim BH kontrakcijama od 22 tjedna, ono što meni pomogne kod njih je isprazniti mjehur, popit čašu vode i na livi bok neko vrijeme. Ako se umanje sigurna si da su one.
Grizli hvala ti puno🥲. Tko bi rekao da će se sve tako posložiti. Ljubim te puno i sretno s porodom. 🍀🥰❤️
Emma istina, tu smo veteranke, ali mislim da si ti rekorderka od 2009. u postupcima. Čestitam i sretno s porodom! 🍀🥰❤️
Svim curama sretno, izdržite još malo! 🥰
👰🏼♀️Endometrioza IV stadij, adenomioza, 🤵🏻♂️OK
2009. LPSC miom i endometrioza. 🏥
2013. LPSC endometrioza. 🏥
2013.-2014. Ciljani odnosi.❌❌❌❌❌❌❌❌
2014.-2020. 1 AIH, 8 IVF.❌❌❌❌❌❌❌❌❌
11/2021. Robotic surgery, LPSC endometrioza, resekcija crijeva, Bordeaux, FR. 🏥
2022.-2023. Oporavak. ❤️🩹
2024. 2 propala IVF-a. ❌❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF, Prag, CZ, 1 blastica, 0 ❄️, beta 9dnt 181, 11 dnt 497.9, 13 dnt 1136,1, 17 dnt 6559,5. Uzv 6+4 tt, imamo ❤️!
05/25 Panorama 12 tt ✅, stiže 💙!
Sortiraj odgovore
Najstariji