Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Boogie
    30. Svibanj 2025. 17:16

Lolola13 imaš super psihoterapeutkinju, stvarno svaka čast. Kužim i to da želiš izbjeći lijekove i vjerujem da ćeš uspjeti, u svakom slučaju, držim ti fige i za plin. 

Maslačak da, epiduralna zna usporiti porod, tako je meni rečeno, zato uz nju uvijek daju i drip. Mislim da generalno nije pravilo da moraš mirovati ako dobiješ epiduralnu, ovisno jel ti utrnu i noge ili ne. Da, trudovi na dripu su jedan kontinuirani trud koji onako, ne znam kako da ti opišem, peče. Ovisi isto o dozi. Ja sam se recimo jako sporo otvarala i neprestano su mi morali pojačavati dozu tako da je bilo prilično udarno, ali evo, na kraju sam se otvorila, rodila, sve ok.

🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
    🦹'90-sve ok!
    2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
    2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
    2022.-izvanmaternična desno-MTX
    1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
    4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0
    7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab

petrucika
    30. Svibanj 2025. 17:18

Boogie

LuI

Merkur- cure koje ste se naručivale na Merkur, jeste li dobile kakav automatski mail?

Nemaju ti automatski mail, barem ja nisam dobivala. Nas dvije se pratimo u stopu, možda se sretnemo u rodilištu. 😊

Lolola13 a ako te strah zbog anksioznosti, pa popričaj o tome s ginekologom ili psihijatrom još bolje, sigurno postoji nešto drugo osim plina što ti mogu dati, postoje lijekovi koji će ti to smiriti, a ne budu te ošamutili niti ti napravili mučninu. Ne znam znaš li za onu metodu s češljićem za kosu? On se stišće u šaci pa djeluje kao distrakcija od boli. Nije baš u domeni ovoga što ti želiš, ali možda i to vrijedi?

E cure, kaj se tiče te epiduralne, nemam ju u planu ovaj put tražiti (nemam u planu, ali ne znam kak će se stvari odigrati, ostavljam prostora i za to da se predomislim 😅), imala sam baš loše iskustvo prvi put gdje mi uopće nije ulovila, ali drip je, neću vam ni opisivati, a tko je prošao- zna. 🤣Prirodni trudovi stvarno daju mogućnost da se žena smiri između njih, prodiše, odmori.

Obavila sam svoj pregled jučer i sve je u redu, pao mi je kamen sa srca. Nema govora o zastoju u razvoju niti o prevelikoj bebi u ovom trenutku (zbog dijabetesa), baš sam odahnula, nadam se da će do kraja biti sve ok. Beba ima otprilike 2.4 kg(34+5tt), a to je po tablicama sve u redu.

Ja sam radala na drip skrozz prosli porod bez epi i to je bija paka radala san i priridno skrozz i takav porid bi mogla odradit jednom tjedno bez po muke ali drip to je nesto najgore sto ti se moze desit eto!! A nisan trazila epi ovaj put ako me sibnu na drip sve se mislim trazit jer to je cist paka prolazit tako

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

petrucika
    30. Svibanj 2025. 17:22

Lola ja bi te samo volila utjesit ako ista znaci kad krenu trudovi nema mjesta aneksijoznosti panicnim napadima i slicno!! Vjeruj mi nece ti psiha uopce radit na takvom nivou!! Bit ces skoncentrirana na porod na bol i na trudove!! Nece ti to nit padat na pamet!!! Tad si u nekom skrozz dr filmu i kozak skrozz drugacije radi!! Tako da evo a da nesto i pode tako u bo si doktori su tu oni bi sve poduzeli da to ide kako treba jer ipak to je porod a ti mors bit sabrana na to!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

Boogie
    30. Svibanj 2025. 17:34

petrucika

Lola ja bi te samo volila utjesit ako ista znaci kad krenu trudovi nema mjesta aneksijoznosti panicnim napadima i slicno!! Vjeruj mi nece ti psiha uopce radit na takvom nivou!! Bit ces skoncentrirana na porod na bol i na trudove!! Nece ti to nit padat na pamet!!! Tad si u nekom skrozz dr filmu i kozak skrozz drugacije radi!! Tako da evo a da nesto i pode tako u bo si doktori su tu oni bi sve poduzeli da to ide kako treba jer ipak to je porod a ti mors bit sabrana na to!!

E ovo potpisujem. Uđeš u taj neki trans i sve ostalo je sporedno.

🦹'90-sve ok!
    4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0

• LuI
    30. Svibanj 2025. 18:57

Boogie, hvala ti puno na odg za Merkur i mozda se stvarno sretnemo 😁tebi je isto 5.7. termin? Drago mi je da ti je sve dobro proslo na pregledu 😊 Ja nisam primila epiduralnu ni nista na porodu, samo na kraju nesto dripa, ali sve mi je to bilo podnošljivo za izdržati 😁 nadam se da će i sad biti tako 

Baby E 09/2022 ❤️

OTP 05.07.2025. 💙

lolola13
    30. Svibanj 2025. 19:26

Petrucika i Boogie hvala vam puno, znaci mi to procitat! 🥰🥰 Utjesno zvuci i stvarno mi je lakše 🤗 
    .
    Drip mislim da svi zelimo izbjec i nadamo se da nece biti potreban 😬 Ali da, ako cu ga morat primit mislim da necu puno razmisljat nego odma rec nek mi daju i epiduralnu 🤣🙈 Ma vidjet cemo. Samo nek sve bude dobro na kraju i da bebica dode zdrava, vjerujem da cu sve zaboravit kad mi ju stave na prsa 🥰❤️

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

Boogie
    30. Svibanj 2025. 20:18

LuI

Boogie,hvala ti puno na odg za Merkur i mozda se stvarno sretnemo 😁tebi je isto 5.7. termin? Drago mi je da ti je sve dobro proslo na pregledu 😊 Ja nisam primila epiduralnu ni nista na porodu, samo na kraju nesto dripa, ali sve mi je to bilo podnošljivo za izdržati 😁 nadam se da će i sad biti tako

6.7. ali to je tu, dan gore ili dolje.

🦹'90-sve ok!
    5/24 FET 2❄️ bhcg 0

• cordis00
    30. Svibanj 2025. 21:19

Boogie i LuI, meni je termin 10.7., ali ce me mozda inducirati tokom tog zadnjeg tjedna pa se isto mozda sretnemo u Merkuru😀
    Epiduralna meni nije usporila porodaj, ne znam kako je imati samo svoje trudove i tako roditi jer se i oni pogorsavaju pred kraj. Imam dva iskustva. Prvi put imala doma 10h trudove dosta udaljene, mozda sam trebala doma ostat duze, al prvi porod i nisam znala sta ocekivati, dosla tad 4cm otvorena, indukcija i drip, epiduralna nije uhvatila, ali je oduzela noge, drip bolan bez prestanka, kad sam se otvorila 10cm, spustila se u roku 30min (a rekli su mi da ce to trajati bar 2-3h radi epiduralne), izgon u par trudova. Drugi porod, dosla na redovnu kontrolu BEZ trudova 7cm, otvarala se tokom tog zadnjeg tjedna po malo, osjetila sam, zadrzali me i inducirali, trebala sam odbit i ic kuci da krene samo, ali eto, dali mi epiduralnu prvi put na 7, drugi put na 10 cm, uhvatila je i pomogla je, ne znam kako bi bez nje rodila, zakompliciralo se jer je zapela, okrenuta licem, iznimno tezak porod, kasnije naravno kad je izgon ne daju epiduralnu (a to je kod mene trajalo cijelu vjecnost uz njihovo nalijeganje i povlacenje i okretanje za glavu jer je zapela), nekim cudom rodila. Pred kraj na drip trudovi sibaju bez prestanka, kao jedan veliki trud, kazem ne znam kako je pred kraj samo prirodno. Drugi put me spasila epiduralna jer je bio tezak i dugotrajan porod i ne bi imala snage rodit, vec sam ovako bila na rubu.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• keksolina
    30. Svibanj 2025. 21:24

Lola koliko sam vidjela iskustva, zna ti se i na Svetom Duhu dogoditi da ti ne daju epiduralnu, ovisi o dostupnosti anesteziologa. Tako da nije puno bajnije nego u Zadru rekla bih. 

Ovo sto pisete o igli, iskreno ja uopce nisam osjetila kad su mi stavljali tu iglu niti me bilo strah tog dijela, valjda u boli od trudova i tom adrenalinu nisam uopce to dozivjela. A bila mi je preporod i uzela bi ju jos milijun puta iskreno, ali sam odmah i bila stava da cu ju svakako uzeti

Ali naravno nije ti bas svejedno kada potpisujes rizike i kada znas da se moze dogoditi da ti ne djeluje

3/23 👨‍👩‍👦
    15.10.2024. ➕️

• cordis00
    30. Svibanj 2025. 21:26

Zelja za treci porod da budem doma sta duze i da ide sta prirodnije, ako treba drip pri kraju ok, al bi htjela dobit svoje trudove i docekat pucanje vodenjaka, da se beba sama namjesti i da ima nekako najbolje uvjete za izic.
    Ali svjesna sam da mozda to tako nece ici, kao prvo jer sam radala 40+3 i 40+0(da je islo skroz prirodno mozda bi bilo tako 40+1,2 dana), a navodno GD ne pustaju duze od 40 i mozda me vec odmah budu isli inducirat.
    Kao drugo i da dobijem trudove, treci porod je wild card, moze ic sporo, brzo, extra brzo, ne mos znati, ne zelim rodit u autu. I jos sam bhsb poz i nemam se sta glupirat i cekat previse kod kuce makar to htjela.
    Po savjetu gin je il indukcija s 39 il krenit na prve trudove.
    Ako dobijem trudove, krenit cu, al necu pristat na automatsku indukciju (prokidanje vodenjaka za pocetak), nek me smjeste gdje god i monitoriraju ako bas treba, daju tu profilaksu antibiotikom svaka 4h, al ne zelim da opet zapne. To je prestrasno plus nakon puknuca cerviksa i teskog poroda zadnji put riskiram i tezu inkontinenciju i prolaps maternice i sl u buducnosti.

👩33g👨33g👧3.5g👶1.5g
    ➕15.2.21. 1. trudnoća, rođena curica 10/21💜
    ➕ 2.12.22., 2. trudnoća, rođena curica 8/23💜
    ➕26.10.24., 3. trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.