Ljetne bebe 2025.🌻🍉🌞⛵🏝️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Pukica
    29. Svibanj 2025. 13:39

Hvala vam na savjetima za urino infekt. Kupila sam d-manozu maloprije i probiotik mi je odmah u ljekarni preporučilo. Uopće nemam neke simptome infekcije osim blagog peckanja nakon mokrenja, čak sam mislila da su gljivice u pitanju a na kraju ipak bakterija. Valjda ću je riješiti ovom turom antibiotika.
    Još se moram požaliti da se baš nekako slabije osjećam zadnja dva tjedna, nemam energije i sve mi je teško. Da ne pričam o BH kontrakcijama koje su baš učestale i sad mi i psihički stvaraju opterećenje jer sam u prošloj trudnoći u ovom tjednu bila hospitalizirana zbog njih. Eto sad sam se malo i ja izventilirala ovdje... nadam se da će biti bolje. 🫠

lolola13
    29. Svibanj 2025. 13:49

Evo mene s pregleda. Danas je bila neka mlada super draga doktorica, dalje me vode kod nje u TA. Sve je ok i samnom i s bebom, pitala sam za krvnu sliku tj feritin koji je blizu donje granice ali rekla je da je to super sve (valjda se najvise gleda hemoglobin jer je u biti to komentirala nes). Beba je oko 2900-3000 g sto je, kaze ona, taman za ove tjedne. 😊 Iduci pregled 12.6.
    .
    Usput sam pitala za plin kao anesteziju kod poroda i rekla je da nemaju 😱 Sto mi je bio šok jer je i patronazna na tecaju rekla da sv duh ima plin i ja sam si to planirala za porod. Dal mozda imate provjerenu info u kojoj bolnici daju plin za porod? Da se ipak prebacim na vrijeme 😅

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

lolola13
    29. Svibanj 2025. 13:54

petrucika

Cureee kako stojite s menstrualnim bolivima sad imate li ih?? Ja bi rekla da skoro cjeli dan isjecam ono ko kad tribam dobit laganu tu bol neugodu iscjedak mi je puno intenzivniji vjecito imam na gacicama i isjetim bas nekad kao jucer valjda se bas pojaca kad ga tako osjetim!! A bebuca jel vam mirnija?? Moja se javi najvise navecer ali se nekako primirila nije onako kao u ranijim tjednima!! Kako je kd vas??

Bas jucer navecer sam imala neke bolove dolje i nije mi bilo jasno kaj se dogada. Zapravo toliko dugo nisam imala menstrualne bolove da ja to ni ne znam prepoznat al mozda je onda to to o cemu pricas! Danas me isto na momente malo zaboli neugodno ali brzo prode.
    .
    Iscjedak mi je koma, non stop mijenjam uloske i presvlacim gacice, to mi se pojacava konstantno 🙈
    .
    I bebica mi je mirnija, da. Tu i tamo se ritne ali inace kao da se samo malo proteže i to je to. Sve isto kao tebi 😅

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

Pixi
    29. Svibanj 2025. 14:34

Sabrina86

Maria31

Što se tiče urinarnog infekta, samo bih dodala da se inače uz antibiotik uvijek pije i probiotik, pa svakako pitati u ljekarni za preporuku obzirom na trudnoću. Većina ljudi to zna, al eto da napišem ako slučajno netko ne zna.

Ja sam danas 33+3, jučerašnji pregled je dobro prošao, sve je ok, al je beba i dalje na zadak pa se lagano psihički pripremam za carski, kaže doktor da ga rade s 39 tjedana. Idući pregled nam je 18.6.

Sabrina, ja vodim trudnoću privatno i svog socijalnog ginekologa ni ne vidim iako sam na komplikacijama, doznake, recepte i uputnice rješavamo mailom. Možda i bolje da ne radi vaginalni pregled da ne "čačkaju" prečesto dolje, nije ni to baš dobro.

Ova moja je specifična. Kad sam 2021-e imala CIN 3, otišla sam naravno privatno laserski da se riješi problem, pa me popljuvala da što ja ne vjerujem doktorima u KBC-u Osijek. Kad sam išla na IVF i kad me pitala jel idem u Osijek rekla sam ne u ZG, pa je komentirala i kod nas u bolnici imate humanu. Za postupak sam vadila briseve i nije mi htijela dati uputnicu jer eto nije ona izvadila briseve. I kad sam krenula s komplikacijama rekla je vidimo se svaki mjesec da vam izdam doznaku, nema doznaka bez da vas pregledam. Tako da znam o čemu pričaš, ali nije baš izvedivo.

Tko ti je socijalna ginekologica?
    Bas mi je to glupo uopće komentiranje, pogotovo IVF. Ja sam prvo krenula na humanu u Os i srecom su otišli u renovaciju, prije bilo kakvog mog postupka. I mogu samo reći nebo i zemlja je u odnosu na polikliniku gdje sam nastavila.

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

Pixi
    29. Svibanj 2025. 14:35

lolola13

Evo mene s pregleda. Danas je bila neka mlada super draga doktorica, dalje me vode kod nje u TA. Sve je ok i samnom i s bebom, pitala sam za krvnu sliku tj feritin koji je blizu donje granice ali rekla je da je to super sve (valjda se najvise gleda hemoglobin jer je u biti to komentirala nes). Beba je oko 2900-3000 g sto je, kaze ona, taman za ove tjedne. 😊 Iduci pregled 12.6.
    .
    Usput sam pitala za plin kao anesteziju kod poroda i rekla je da nemaju 😱 Sto mi je bio šok jer je i patronazna na tecaju rekla da sv duh ima plin i ja sam si to planirala za porod. Dal mozda imate provjerenu info u kojoj bolnici daju plin za porod? Da se ipak prebacim na vrijeme 😅

Drago mi je da si imala pozitivno iskustvo na pregledu. 
    Ako ne dobiješ odgovor, probaj nazvati bolnice i provjeriti za plin. Dolazi ti u obzir samo Zg i okolica?

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

Elza
    29. Svibanj 2025. 14:36

petrucika

Cureee kako stojite s menstrualnim bolivima sad imate li ih?? Ja bi rekla da skoro cjeli dan isjecam ono ko kad tribam dobit laganu tu bol neugodu iscjedak mi je puno intenzivniji vjecito imam na gacicama i isjetim bas nekad kao jucer valjda se bas pojaca kad ga tako osjetim!! A bebuca jel vam mirnija?? Moja se javi najvise navecer ali se nekako primirila nije onako kao u ranijim tjednima!! Kako je kd vas??

Menstrualnih bolova i iscjedka nema ali beba se definitivno smirila!
    Ali zato bole prepone i pubična kost i promjene raspoloženja su mi katastrofa, iskreno žalim ljude oko sebe a ne mogu si pomoći. 

U kojim tjednima si rađala svoje prijašnje bebe?

petrucika
    29. Svibanj 2025. 14:53

Znaci to je to otp ja i lola isto stojimo sa menstrualnim i pojacabim iscjedkom i bebom koja se tu i tamo protegne!! Ja recimo nemam bolove u preponama ni u pubucnoj nezz kako to me svaku trudnocu ubijalo sad jedino u ovoj imam banana jastuk nezz jel do toga ali evo jos je beba jako nisko ali nemam tih problema!! Radala sam do sad 40+5, 40+0 39+1 pa sad nezz sto da mislim ali ka ne ocekujem nista ranije ovo 39+1 je bilo rucno otvaranje na kontroli jer sam imala lose ctg suzene omitanu oupcanu dva puta bebi bila san otvorena muslim 2 cm doktor me na kontroli itvorio jos jedan i dobila san trudove isti dan!! Tako da virujen da ni to ne bi bila mozda prije 40 tt sad bi volila ranije def tamo z 38 tt najvise radi mojih vena i sto ce vise vec ima sigurno preko 3 kg lakse je i rodit i sve!! Ali ko da se nas pita🤣

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

petrucika
    29. Svibanj 2025. 14:54

Jos da napomenem da s 3 dufastona sam sad na 2 i za vik si ukidam na 1 i rodiakal cu s dva na jedan ovaj vik!! Rekao mi je ginic svaki tj da ukinem po jednu tabletu da to vise nije potrebno!!

+ 10.10.
    21.6.2025. stize nam🩷

lolola13
    29. Svibanj 2025. 15:13

Pixi

lolola13

.

Drago mi je da si imala pozitivno iskustvo na pregledu.
    Ako ne dobiješ odgovor, probaj nazvati bolnice i provjeriti za plin. Dolazi ti u obzir samo Zg i okolica?

Pa zapravo samo Zg bez okolice jer trebam i do pregleda u trudnicku ambulantu do tada 😅 Nije mi uopce drago mijenjati bolnicu jer ovako idem pjeske na pregled i bas mi je to super da je blizu... Ali htjela bi izbjec epiduralnu i moram dobro razmislit sad. Mislis da bi mi telefonom netko nesto rekao? 

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

lolola13
    29. Svibanj 2025. 15:15

Elza

Ali zato bole prepone i pubična kost i promjene raspoloženja su mi katastrofa, iskreno žalim ljude oko sebe a ne mogu si pomoći.

U kojim tjednima si rađala svoje prijašnje bebe?

E imam i promjene raspolozenja, uz pojacanu placljivost 😅😂 Skupila sam sve simptome hahahah 

👩 34 👦 36
    👶🩷 23.6.2025.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.