Maslacak, ako sam ista shvatila guglanjem u trudnoci to je da je sve normalno 😂😂 Al mozemo mi to, jos malo 💪 A onda krecu sasvim druge muke 🤭
.
Olivia i Maria hvala za info za vinogradsku. To mi je isto relativno blizu ali ta jedna maska mi ne ulijeva povjerenje 😅 Moram si dobro odvagat sve. A fakat mi nije jasno koji je problem s tim plinom, jel toliko skupo ili kaj pa da ne nude pod normalno svima… Znam da je frendica rodila u njemackoj prije 7 godina i tad je tamo bilo normalno da ide plin, dapace odgovaraju od drugih metoda i poticu koristenje toga. Njoj je porod s tim bio super pa sam se zato nekako nabrijala 😂
.
Pixi, slala sam prije koji mjesec mail na sv duh i vinogradsku, nikad mi nisu odgovorili 😒
Nisam stekla dojam da imaju samo jednu masku za rajski plin, ali nisam ni pitala.
Moj savjet, da budeš sigurna - probaj nazvatiVinogradsku, traži da te spoje sa rodilištem i pitaj ih (tak sam ja dogovarala savjetovalište) - ja imam zapisan broj 013787441 pa možeš probati i direktno taj broj, onako iskreno ljudski im objasnila da bi htjela imati dostupan rajski plin neovisno koliko žena je u rodilištu i da te zanima jel ti mogu to omogućiti 🙂
Nisam nikad doživjela da je itko u Vinogradskoj bio neljubazan, dapače, svi su jako dragi i voljni pomoći, od čistačice preko sestara pa sve do doktora. Sretno 🤞
Hvala ti puno za broj, bas cu zvati onda drugi tjedan 😁
Nisan u toku ali ako ides tamo u TA pitaj kad budes na pregledu!! Ja mislim da Zadar to nista nema i epiduralno san cula da je dobit lutrija
Imaju rajski plin koliko znam ali nije neki hit jer je učinak kratak i omami te a rodilje mahom povraćaju..neznam što mi je gore. Meni to ne zvuči baš privlačno..
A epiduralna ovisi o dostupnosti anesteziologa taj dan. Ako te dopadne noć ili vikend manja je mogućnost da ćeš ju dobiti. Radni dan jutro možda ako je slobodan i nije na programu u op sali.
Ahaa a eto nazalost to je onda vise Ne nego Da jer san cula bas to za anesteziologa da je ugl zauzet i ako imas nekog naravno da ce se stvorit ako nemas nema anesteziologa i to je to!! A taj rajski nije mi privlacan a epi ja bi cakk ali me strah tog uboda u kraljeznicu i toga posli dosta zena se zali nakon porida na bolove!! Tako da ne virujen da cu ista i trazit iako bilo bi fer da mi ovaj porid bude brz sto manje bolan🙏zaspuzila san i zatvaram tvornicu ovim porodom😀
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Merkur- cure koje ste se naručivale na Merkur, jeste li dobile kakav automatski mail?
Baby E 09/2022 ❤️
OTP 05.07.2025. 💙
Imaju rajski plin koliko znam ali nije neki hit jer je učinak kratak i omami te a rodilje mahom povraćaju..neznam što mi je gore. Meni to ne zvuči baš privlačno..
A epiduralna ovisi o dostupnosti anesteziologa taj dan. Ako te dopadne noć ili vikend manja je mogućnost da ćeš ju dobiti. Radni dan jutro možda ako je slobodan i nije na programu u op sali.
Mene to najvise privlaci jer sam citala da radi na principu da smanji anksioznost, odnosno da umiri psihu. A meni to treba 😅 I svida mi se bas to kaj je kratak ucinak pa jednostavno prestanes udisat ako ne zelis odnosno udises ako zelis taj efekt 🙈 Al tak svejedno jer mi sve smrdi da ja to necu ni dobiti.
.
Ovo za zadar mi je grozno. Ako zelis epiduralnu da tako moras sa strahom dal ce te potrefit da ju mozes dobiti... Mislim da se to ne bi smjelo dogadati u danasnje vrijeme u europi.
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Mene to najvise privlaci jer sam citala da radi na principu da smanji anksioznost, odnosno da umiri psihu. A meni to treba 😅 I svida mi se bas to kaj je kratak ucinak pa jednostavno prestanes udisat ako ne zelis odnosno udises ako zelis taj efekt 🙈 Al tak svejedno jer mi sve smrdi da ja to necu ni dobiti.
.
Ovo za zadar mi je grozno. Ako zelis epiduralnu da tako moras sa strahom dal ce te potrefit da ju mozes dobiti… Mislim da se to ne bi smjelo dogadati u danasnje vrijeme u europi.
Istina stvarno !! Ja evo uvik san radaka onako da bi dosla ujutro ali nisan nikad pitala a razmisljala sam ovaj put iako malo me strah posljedica epi nakon poroda ali kad sagledas realno da tu moras molit onda ti se uopce ni ne da o tom nit mislit ono odradit cu to i gotovo sto nije u redu jer ono u danasnje vrime tako neke stvari da nisu dostupne ke bas kriminal realno!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Petrucika ista stvar je i kod mene, više me je strah uboda igle od epiduralne nego svega drugoga. Jest da mi je prvi porod ali nadam se da ću uspjeti izdržati bolove od trudova i prilikom izgona jer me baš strah primiti tu epiduralnu. Nekako sam si posložila u glavi pozitivne misli da ja to mogu, vježbam tehnike disanja i nadam se da će uroditi plodom 😊
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
It's a boy 💙
Petrucika ista stvar je i kod mene, više me je strah uboda igle od epiduralne nego svega drugoga. Jest da mi je prvi porod ali nadam se da ću uspjeti izdržati bolove od trudova i prilikom izgona jer me baš strah primiti tu epiduralnu. Nekako sam si posložila u glavi pozitivne misli da ja to mogu, vježbam tehnike disanja i nadam se da će uroditi plodom 😊
Da ja isto tako si mantram stalno ne razmisljaj o tom nego kad dode idi stetno sto je dosa taj trenutak malo pritpi i onda ce proci i sve ove trudnicke boljke i napokon ces vidit bebicu☺️moram priznat da sad ne orode dan da ne mislim o porodu bas mi misli intenzivno rade i zamisljam kako li ve to izgledat ovaj put!! Danas namjeravam presloziti kofer!!
+ 10.10.
21.6.2025. stize nam🩷
Merkur- cure koje ste se naručivale na Merkur, jeste li dobile kakav automatski mail?
Nemaju ti automatski mail, barem ja nisam dobivala. Nas dvije se pratimo u stopu, možda se sretnemo u rodilištu. 😊
Lolola13 a ako te strah zbog anksioznosti, pa popričaj o tome s ginekologom ili psihijatrom još bolje, sigurno postoji nešto drugo osim plina što ti mogu dati, postoje lijekovi koji će ti to smiriti, a ne budu te ošamutili niti ti napravili mučninu. Ne znam znaš li za onu metodu s češljićem za kosu? On se stišće u šaci pa djeluje kao distrakcija od boli. Nije baš u domeni ovoga što ti želiš, ali možda i to vrijedi?
E cure, kaj se tiče te epiduralne, nemam ju u planu ovaj put tražiti (nemam u planu, ali ne znam kak će se stvari odigrati, ostavljam prostora i za to da se predomislim 😅), imala sam baš loše iskustvo prvi put gdje mi uopće nije ulovila, ali drip je, neću vam ni opisivati, a tko je prošao- zna. 🤣Prirodni trudovi stvarno daju mogućnost da se žena smiri između njih, prodiše, odmori.
Obavila sam svoj pregled jučer i sve je u redu, pao mi je kamen sa srca. Nema govora o zastoju u razvoju niti o prevelikoj bebi u ovom trenutku (zbog dijabetesa), baš sam odahnula, nadam se da će do kraja biti sve ok. Beba ima otprilike 2.4 kg(34+5tt), a to je po tablicama sve u redu.
🧚'92-Hashimoto, l jajovod hydrosalpinx, ostalo ok
🦹'90-sve ok!
2019.-spontana trudnoća i zdrava bebica
2021.-izvanmaternična lijevo-hydrosalpinx
2022.-izvanmaternična desno-MTX
1/24-klomifenski ciklus, 3js, 1 oplođena i vraćena, biokemijska
4/24-stimulirani ciklus Bemfola, Menopur, Orgalutran, Decapeptyl, 12js, 9 blastocisti-freeze all zbog hiperstimulacije
5/24 FET 2❄️ bhcg 0
7/24 FET 2❄️ 13dpt 889,15dpt1778,18dpt2738, vanishing twin, missed ab
Maslacak i Petrucika, ista stvar mi je s epiduralnom kao i vama 😁 Plus meni nema goreg nego da moram biti u jednom polozaju odnosno smanjene mogucnosti pokreta a kod epiduralne znam da kazu da u pravilu dalje lezis i nema bas tu micanja nekog, a mislim da bi se i bojala s tim u kicmi micat se uopce cak i da mogu 😅
.
Boogie ne znam za cesljic, znam za slicne neke metode ali ovo zvuci zanimljivo! Hvala ti 😁 Bila sam na razgovorima sa psihoterapeuticom oko toga i prije planiranja trudnoce i u trudnoci tako da mislim da sam dobro vec sve razradila s njom. Rekla je i da ce mi biti dostupna da me stabilizira ako bude potrebe u tom trenu za vrijeme poroda i da ju samo nazovem, tak da mi i to puno znaci kao neka dodatna sigurnost 😊 Lijekove bas ne bi htjela generalno, ali evo nadam se da ce sve biti ok i bez plina i ostalih pomagala 🙈
.
Za epiduralnu sam isto cula svakakve price - i dobre i lose, valjda kak te potrefi
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Obavila sam svoj pregled jučer i sve je u redu, pao mi je kamen sa srca. Nema govora o zastoju u razvoju niti o prevelikoj bebi u ovom trenutku (zbog dijabetesa), baš sam odahnula, nadam se da će do kraja biti sve ok. Beba ima otprilike 2.4 kg(34+5tt), a to je po tablicama sve u redu.
Bravo za dobar pregled! Drago mi je da je sve ok 🤗😁
👩 34 👦 36
👶🩷 23.6.2025.
Nemaju ti automatski mail, barem ja nisam dobivala. Nas dvije se pratimo u stopu, možda se sretnemo u rodilištu. 😊
Lolola13 a ako te strah zbog anksioznosti, pa popričaj o tome s ginekologom ili psihijatrom još bolje, sigurno postoji nešto drugo osim plina što ti mogu dati, postoje lijekovi koji će ti to smiriti, a ne budu te ošamutili niti ti napravili mučninu. Ne znam znaš li za onu metodu s češljićem za kosu? On se stišće u šaci pa djeluje kao distrakcija od boli. Nije baš u domeni ovoga što ti želiš, ali možda i to vrijedi?
E cure, kaj se tiče te epiduralne, nemam ju u planu ovaj put tražiti (nemam u planu, ali ne znam kak će se stvari odigrati, ostavljam prostora i za to da se predomislim 😅), imala sam baš loše iskustvo prvi put gdje mi uopće nije ulovila, ali drip je, neću vam ni opisivati, a tko je prošao- zna. 🤣Prirodni trudovi stvarno daju mogućnost da se žena smiri između njih, prodiše, odmori.
Boogie slažem se, nikad ne znamo kako će se sve odigrati tako da isto držim sve opcije otvorene, mislim da će biti odluka u tom trenutku ovisno o stupnju boli, trajanju i svemu. Kako sam prvorotkinja ne mogu si predočiti kako to sve izgleda trudovi i sve, lako je ovako napamet pričati, ali voljela bi izbjeći epiduralnu, jedino me strah ako se budem sporo otvarala i ako doktori budu forsirali drip da primim. Čitala sam da su onda bolovi užasni jer kao nisu prirodni trudovi, toga me najviše strah. Ili je najbolje odbiti drip pa čekati da se prirodno otvoriš, ali opet tko zna koliko će to trajati...
🙋♀️ 31
🙋 31
+ 20. 10. 2024.
It's a boy 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji